Home » Market News » Sparkle: Κέρδισε το βραβείο “Project of the Year” στα Global Connectivity Awards

Sparkle: Κέρδισε το βραβείο “Project of the Year” στα Global Connectivity Awards

Το διηπειρωτικό υποβρύχιο καλωδιακό σύστημα “BlueMed” διακρίθηκε σε διαγωνισμό υψηλού κύρους στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Η Sparkle, ο πρώτος διεθνής πάροχος υπηρεσιών στην Ιταλία που συγκαταλέγεται στους δέκα κορυφαίους παγκοσμίως, τιμήθηκε με το βραβείο “Project of the Year – Subsea, Terrestrial, Satellite and/or Wireless” στα Global Connectivity Awards (GCAs), σε τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στο πλαίσιο του Capacity Europe 2024. Τα 20α GCAs, ξεχώρισαν ως η μεγαλύτερη γιορτή καινοτομίας, οράματος και αριστείας στον κλάδο τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως.

Με το βραβείο “Project of the Year”, η κριτική επιτροπή – συγκροτήθηκε από πάνω από 20 ειδικούς του κλάδου που συγκρότησαν ανεξάρτητο πάνελ – βράβευσε την Sparkle για το υποβρύχιο καλωδιακό σύστημα BlueMed, τη νέα διηπειρωτική υποδομή που εκτείνεται από την Ιταλία έως την Ιορδανία. Το BlueMed αναγνωρίστηκε ως «το πιο ευφυές, οραματικό και σαφώς επιδραστικό ψηφιακό έργο υποδομής της χρονιάς».

Με τέσσερα ζεύγη ινών και αρχική σχεδιαστική χωρητικότητα άνω των 25 Terabits το δευτερόλεπτο (Tbps) ανά ζεύγος, το BlueMed αποτελεί σημαντικό άλμα στην παγκόσμια συνδεσιμότητα, ξεχωρίζοντας από τα παραδοσιακά υποβρύχια καλώδια ως προς την τεχνολογία, την επεκτασιμότητα και τη χαμηλή καθυστέρηση μεταξύ Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής.

Σχολιάζοντας αυτή την επιτυχία, ο Enrico Bagnasco, CEO της Sparkle, δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή που λαμβάνουμε αυτό το σημαντικό βραβείο, το οποίο αναγνωρίζει την καινοτομία του κορυφαίου μας έργου BlueMed και την ικανότητα της Sparkle να σχεδιάζει και να υλοποιεί υποδομές με προοπτική και όραμα. Επίσης, είμαστε περήφανοι που αυτή η διάκριση τοποθετεί την ιταλική τεχνολογία, δημιουργικότητα και εφευρετικότητα στο επίκεντρο του παγκόσμιου οικοσυστήματος τηλεπικοινωνιών».

Το BlueMed συνδέει την Ιταλία με τη Γαλλία, την Ελλάδα και αρκετές χώρες της Μεσογείου. Είναι μέρος των συστημάτων υποβρυχίων καλωδίων Blue & Raman, που κατασκευάστηκαν σε συνεργασία με την Google και άλλους φορείς, τα οποία επεκτείνονται στη Μέση Ανατολή έως τη Μουμπάι της Ινδίας. Το έργο είναι από τα πρώτα που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Οικονομικού Διαδρόμου Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης (IMEC), που ανακοινώθηκε στη σύνοδο κορυφής της G20 τον Σεπτέμβριο του 2023.

Σχετικά με τη Sparkle

Η Sparkle είναι ένας Global Operator που ανήκει εξ ολοκλήρου στον όμιλο TIM, τον μεγαλύτερο πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών διασύνδεσης στην Ιταλία και μεταξύ των δέκα κορυφαίων παγκοσμίως. Διαθέτει ιδιόκτητο δίκτυο backbone, με πάνω από 600.000 χλμ οπτικών ινών, από την Ευρώπη έως την Αφρική, την Αμερική και την Ασία. Αξιοποιώντας διεθνείς τεχνολογικές πλατφόρμες IP, δεδομένων, υποδομές cloud, data center, διακίνηση δεδομένων μέσω κινητής τηλεφωνίας αλλά και πλατφόρμες φωνής, η Sparkle προσφέρει ένα πλήρες φάσμα λύσεων ICT σε παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου, OTT, Μέσα Ενημέρωσης και παρόχους περιεχομένου, καθώς και σε παρόχους υπηρεσιών εφαρμογών, τηλεπικοινωνιακούς φορείς και πολυεθνικές επιχειρήσεις. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας είναι διαθέσιμο παγκοσμίως σε 33 χώρες.

Μάθετε περισσότερα για τη Sparkle ακολουθώντας τα προφίλ της στο X και το LinkedIn ή επισκεφθείτε το tisparkle.com

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert aa10Μ-8_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#350 - Προστασία Ευαίσθητων Δεδομένων Με Το Word, Αυτόματο Κλείδωμα Android, Χρήστες Windows 11
QuickSteps
GamingSteps#20241019 - Ρεκόρ Silent Hill 2 Remake, Call of Duty: Black Ops 6 Για PC, Mobile Παιχνίδι Destiny: Rising
GamingSteps