Home » Market News » Work Trend Index 2024: Οι εργαζόμενοι ζητούν AI εργαλεία και δεν είναι διατεθειμένοι να περιμένουν τις εταιρείες που δε χρησιμοποιούν Τεχνητή Νοημοσύνη

Work Trend Index 2024: Οι εργαζόμενοι ζητούν AI εργαλεία και δεν είναι διατεθειμένοι να περιμένουν τις εταιρείες που δε χρησιμοποιούν Τεχνητή Νοημοσύνη

Την ολοένα και μεγαλύτερη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στον χώρο εργασίας αναδεικνύει η νέα έρευνα της Microsoft σε συνεργασία με το LinkedIn.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα «Work Trend Index», το 2024 εξελίσσεται σε χρονιά ορόσημο για τις τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς η χρήση των εργαλείων έχει σχεδόν διπλασιαστεί κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους. Παράλληλα, το 75%των εργαζομένων δηλώνει πως χρησιμοποιεί ήδη εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινότητά του, ενώ ως βασικότερα οφέλη αναφέρονται η ενίσχυση της δημιουργικότητας, η εξοικονόμηση χρόνου και η αύξηση της παραγωγικότητας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 31.000 επαγγελματιών από διαφορετικούς κλάδους και ειδικότητες, σε 31 διαφορετικές χώρες, αξιοποιώντας σήματα παραγωγικότητας του Microsoft 365 καθώς και το δίκτυο πελατών του Fortune 500. Ανάμεσα στα σημαντικότερα ευρήματα της έρευνας αναφέρθηκε η πρωτοβουλία των εργαζομένων να ενσωματώσουν τα δικά τους εργαλεία ΤΝ στη δουλειά τους, χωρίς να περιμένουν τις εταιρείες τους να τους τα παρέχουν.

Έτσι, το 78% των χρηστών της τεχνητής νοημοσύνης φέρνει τα δικά του εργαλεία στη δουλειά, Bring Your Own AI (BYOAI), στην προσπάθεια να συμβαδίσει με τον ρυθμό και τον όγκο της εργασίας, καθώς και να εστιάσει στις πιο σημαντικές εργασίες της καθημερινότητάς του.

Το ποσοστό αυτό είναι ακόμη μεγαλύτερο στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ποσοστό το οποίο αγγίζει το 80% και αφορά όλες τις γενιές. Ωστόσο, ο τρόπος που γίνεται η χρήση της τεχνολογίας τη δεδομένη στιγμή, χωρίς στρατηγικό πλαίσιο από πλευράς εταιρειών, θέτει τα δεδομένα της εκάστοτε εταιρείας σε κίνδυνο και δεν αφήνει τους εργαζομένους να αποκομίσουν το σύνολο των οφελών που θα μπορούσαν.

Παράλληλα, από τα τέλη του περασμένου έτους, έχει παρατηρηθεί πως ο αριθμός των μελών του LinkedIn που προσθέτει δεξιότητες Τεχνητής Νοημοσύνης στα εργασιακά προφίλ τους, όπως τα εργαλεία του Copilot και του ChatGPT, έχει αυξηθεί κατά 142 φορές. Ταυτόχρονα, σημειώνεται αύξηση κατά 160% των μη τεχνικών επαγγελματιών που χρησιμοποιούν τα μαθήματα του LinkedIn Learning για να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στην τεχνητή νοημοσύνη.

Παρόλα αυτά, φαίνεται πως η πλειοψηφία των ηγετών (55%) ανησυχεί για το αν θα έχει αρκετό ταλέντο για να καλύψει θέσεις εργασίας φέτος, με ηγέτες στην κυβερνοασφάλεια, τη μηχανική και τον δημιουργικό σχεδιασμό να βιώνουν τη μεγαλύτερη πίεση.

Εξίσου σημαντικό είναι πως ενώ τα δύο τρίτα των ηγετών (66%) δεν θα προσλάμβαναν κάποιον χωρίς δεξιότητες τεχνητής νοημοσύνης, μόνο το 39% των χρηστών έχει λάβει εκπαίδευση στην τεχνητή νοημοσύνη από την εταιρεία τους και μόνο το 25% των εταιρειών αναμένεται να την προσφέρει φέτος.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Tablet Με Android, Windows, iOS, €56-€1.199 Σεπτέμβριος 2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#343 - Κρύψιμο Ενημερώσεων Και Gemini Ως Εφαρμογή Στα Windows 11, Σχόλια Σε Ιστορίες Στο Instagram
QuickSteps
GamingSteps#20240907 - 30 Χρόνια PlayStation, Η Πρώτη Live-Action Ταινία Minecraft, Τα Πάντα Για Το Acer Nitro Blaze 7
GamingSteps