Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Αποστολή Email Με Το PowerShell, Μπλοκάρισμα Εγκατάστασης Προγραμμάτων, Διαγραφή EXIF
QuickSteps#268 - Αποστολή Email Με Το Power Shell, Μπλοκάρισμα Εγκατάστασης Προγραμμάτων, Διαγραφή EXIF

Αποστολή Email Με Το PowerShell, Μπλοκάρισμα Εγκατάστασης Προγραμμάτων, Διαγραφή EXIF

Αυτή την εβδομάδα, αλλάζουμε το γράμμα κάθε δίσκου, αφαιρούμε τις πληροφορίες EXIF από εικόνες, χρησιμοποιούμε τον κρυφό μετατροπέα μονάδων, στέλνουμε email με το PowerShell, ενεργοποιούμε την αυτόματη διαγραφή παλαιών αρχείων από τα Στοιχεία λήψης, ανοίγουμε αρχεία και φακέλους με μονό κλικ, και μπλοκάρουμε την εγκατάσταση ανεπιθύμητων προγραμμάτων στα Windows 11.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς αλλάζω το γράμμα κάθε δίσκου στα Windows 11

Τα Windows χρησιμοποιούν ως γράμμα για τον κύριο δίσκο του συστήματος στον οποίο είναι εγκατεστημένο το λειτουργικό το “C”. Αυτή η τακτική αποτελεί απομεινάρι του παρελθόντος και συγκεκριμένα οφείλεται στο DOS.

Το 1981, τα μηχανήματα που έτρεχαν DOS είχαν δύο συσκευές ανάγνωσης δισκετών οι οποίες ονομάζονταν Drive A και Drive B. Όταν προστέθηκε ο πρώτος σκληρός δίσκος, πήρε το όνομα Drive C.

QuickSteps#268 - Αποστολή Email Με Το Power Shell, Μπλοκάρισμα Εγκατάστασης Προγραμμάτων, Διαγραφή EXIF

Παρόλο που πλέον δεν συναντάμε συστήματα με συσκευή ανάγνωσης δισκετών, η Microsoft έχει διατηρήσει “κλειδωμένα” τα γράμματα “A” και “B”, και αναθέτει στον δίσκο που περιέχει τα Windows το γράμμα “C”.

Έπειτα, όταν συνδέσουμε στο σύστημα οποιαδήποτε επιπλέον συσκευή, όπως μονάδες ανάγνωσης οπτικών δίσκων, USB στικάκια, εσωτερικούς ή εξωτερικούς δίσκους, και τα λοιπά, τα Windows αναθέτουν σε αυτή οποιοδήποτε γράμμα από το “D” έως το “Ζ”.

Η λογική της χρήσης του “C”, και των υπόλοιπων γραμμάτων, ισχύει και στα Windows 11. Μάλιστα, αν συνδέσουμε στο σύστημα κάποια συσκευή ανάγνωσης δισκετών, τα Windows θα της αναθέσουν άμεσα το γράμμα “A”.

Ωστόσο, αν θέλουμε μπορούμε να αλλάξουμε το γράμμα της κάθε συσκευής με ένα της αρεσκείας μας. Να σημειώσουμε ότι δεν μπορεί να γίνει αλλαγή του γράμματος του δίσκου που περιέχει τα Windows.

Για να αλλάξουμε το γράμμα μιας συσκευής, τη συνδέουμε στο σύστημα, κάνουμε δεξί κλικ στην Έναρξη, και διαλέγουμε τη “Διαχείριση δίσκων”.

Στη συνέχεια, κάνουμε δεξί κλικ στην καταχώρηση της συσκευής και επιλέγουμε την “Αλλαγή του γράμματος ή της διαδρομής της μονάδας δίσκου”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, κάνουμε κλικ στην “Αλλαγή”, διαλέγουμε το γράμμα της αρεσκείας μας, και πατάμε “OK”.

Τέλος, στο παράθυρο που θα εμφανιστεί κάνουμε κλικ στο “Ναι” για να επιβεβαιώσουμε την αλλαγή. Μετά τον ορισμό του γράμματος, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δημιουργίας της συντόμευσης.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι μετά την αλλαγή του γράμματος μπορεί να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με τη λειτουργία προγραμμάτων, την ανάγνωση αρχείων και τη χρήση συντομεύσεων, και άλλα.

Για παράδειγμα, αν έχουμε εγκαταστήσει κάποιο πρόγραμμα σε αποθηκευτικό μέσο του οποίου αλλάξαμε το γράμμα, τότε τα Windows δεν θα μπορούν να το βρουν. Επιπλέον, αν κάποια εφαρμογή εντοπίζει αρχεία στο συγκεκριμένο μέσο, τότε δεν θα μπορεί πλέον να τα βρει.

Δυστυχώς, μετά την αλλαγή του γράμματος, δεν αλλάζουν οι αναφορές στις ρυθμίσεις προγραμμάτων ή του λειτουργικού, καθώς και στα δεδομένα του Μητρώου των Windows. Οπότε, θα πρέπει να ενημερώσουμε χειροκίνητα όλες τις ρυθμίσεις, ή να επανεγκαταστήσουμε τα προγράμματα που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα.

Πώς αφαιρώ τις πληροφορίες EXIF από εικόνες στα Windows 11

Οι πληροφορίες EXIF μπορούν να περιλαμβάνουν δεκάδες δεδομένα για κάθε φωτογραφία, από την ανάλυση και τον τύπο της συμπίεσης μέχρι τις γεωγραφικές συντεταγμένες λήψης της φωτογραφίας με τη χρήση του GPS, και πολλά ακόμη. Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να διαβάσετε τον παρακάτω αναλυτικό οδηγό.

Πώς Να Γίνεις Καλύτερος Φωτογράφος με Πληροφορίες EXIF

Σε κάθε αρχείο φωτογραφίας, η βασική πληροφορία που περιέχει είναι το θέμα που έχουμε φωτογραφίσει, από αξιοθέατα μέχρι selfies. Όμως το αρχείο εικόνας συχνά περιέχει…

Με βάση τα παραπάνω, είναι λογικό να μην θέλουμε να καταγράφονται τόσες πληροφορίες σε ένα αρχείο εικόνας. Παρ’ όλα αυτά, ενδέχεται να σημειωθούν σε μία φωτογραφία που τραβήξαμε με το κινητό μας.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα ήταν καλό να γνωρίζουμε πώς μπορούμε να αφαιρέσουμε τις πληροφορίες EXIF από ένα αρχείο εικόνας. Ευτυχώς, στα Windows 11 μπορούμε κάνουμε κάτι τέτοιο με τη βοήθεια της Εξερεύνησης αρχείων.

Αρχικά, ανοίγουμε τον φάκελο που περιέχει το αρχείο, κάνουμε δεξί κλικ, και επιλέγουμε “Ιδιότητες”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, διαλέγουμε την καρτέλα “Λεπτομέρειες” και πατάμε τον σύνδεσμο “Κατάργηση ιδιοτήτων και προσωπικών πληροφοριών”.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε το πλαίσιο “Κατάργηση των εξής ιδιοτήτων από αυτό το αρχείο” και διαλέγουμε τα κουτάκια των πληροφοριών που θέλουμε να αφαιρέσουμε από το αρχείο.

Τέλος, πατάμε “OK”, διαδοχικά και στα δύο παράθυρα, ώστε να οριστικοποιήσουμε τη διαγραφή των πληροφοριών EXIF.

Αυτή η κίνηση μπορεί να προστατέψει την ιδιωτικότητα μας, ειδικά αν στείλουμε μία εικόνα σε κάποιον και δεν θέλουμε να έχει άμεση πρόσβαση σε στοιχεία όπως την ημερομηνία λήψης, τις γεωγραφικές συντεταγμένες, και όλα αυτά τα δεδομένα που μπορεί να περιέχουν οι πληροφορίες EXIF.

Πώς χρησιμοποιώ τον κρυφό μετατροπέα μονάδων των Windows 11

Αρκετές φορές τυχαίνει να χρειαζόμαστε έναν μετατροπέα. Είτε γιατί θέλαμε να δούμε πόσα γραμμάρια είναι μία κούπα αλεύρι, είτε γιατί μας ενδιαφέρει να πάμε στην Ιαπωνία, και θέλουμε να δούμε την ισοτιμία Ευρώ-Γιεν για το συνάλλαγμα.

Συνήθως, ανατρέχουμε σε μηχανές αναζήτησης και online εργαλεία τα οποία παρέχουν τη δυνατότητα μετατροπής μονάδων. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απαραίτητο, διότι υπάρχουν πολλές offline λύσεις.

Αρχικά, στα καταστήματα εφαρμογών Google Play και App Store θα βρούμε αρκετές σχετικές εφαρμογές. Έπειτα, όσον αφορά τον υπολογιστή, ο Opera διαθέτει ενσωματωμένο εργαλείο το οποίο μετατρέπει μονάδες και προβάλλει το αποτέλεσμα σε ένα αναδυόμενο πλαίσιο, εφόσον επιλέξουμε το νούμερο το οποίο μας ενδιαφέρει.

Παρ’ όλα αυτά, τα ίδια τα Windows 11 έχουν τον δικό τους μετατροπέα μονάδων, και μάλιστα είναι ιδιαίτερα καλός. Για να χρησιμοποιήσουμε τον μετατροπέα της νεότερης έκδοσης του λειτουργικού της Microsoft, πρέπει πρώτα να ανοίξουμε την αριθμομηχανή.

Στη συνέχεια, με ανοιχτή την αριθμομηχανή, πατάμε τις τρεις γραμμές και ακριβώς κάτω από τους διαθέσιμους τύπους αριθμομηχανής θα δούμε την κατηγορία “Μετατροπέας”.

Ο μετατροπέας μονάδων των Windows μπορεί να μας βοηθήσει να υπολογίσουμε νομισματικές διαφορές, να μετατρέψουμε μονάδες μάζας, βάρους, μήκους, και αρκετές ακόμη.

Αν για παράδειγμα επιλέξουμε “Νόμισμα”, η αριθμομηχανή αλλάζει μορφή. Αριστερά βρίσκεται το μενού του μετατροπέα, στο οποίο επιλέγουμε το νόμισμα που θέλουμε και σε ποιο θέλουμε να το μετατρέψει η εφαρμογή.

Επιπλέον, στο κάτω μέρος του μετατροπέα αναγράφεται η ισοτιμία που χρησιμοποιεί. Μάλιστα, η εφαρμογή λαμβάνει μέσω διαδικτύου την ισοτιμία και με το πάτημα του συνδέσμου “Ενημέρωση χρεώσεων” μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αναγκαστική ενημέρωση της ισοτιμίας.

Στο δεξί τμήμα της αριθμομηχανής υπάρχει ένα απλό αριθμητικό πληκτρολόγιο, σε περίπτωση που ο υπολογιστής μας δεν διαθέτει, ή μας βολεύει καλύτερα η χρήση αυτού.

Για τις ανάγκες του οδηγού, εμείς μετατρέψαμε μερικά Γιουάν σε Ευρώ.

Το εργαλείο του Opera ανέφερε ότι τα 5.399 Γιουάν αντιστοιχούν σε 724,17 ευρώ, ο μετατροπέας της Google έλεγε ότι το ποσό είναι ίσο με 722,91 ευρώ, και αυτός των Windows 11 μας έδειξε ότι αντιστοιχεί σε 722,43 ευρώ. Όπως παρατηρούμε, οι διαφορές είναι μικρές.

Πώς στέλνω email με το PowerShell στα Windows 11

Η Γραμμή εντολών είναι το πιο παλιό εργαλείο των Windows, όσον αφορά την πραγματοποίηση διαφόρων εργασιών. Ωστόσο, τα Windows διαθέτουν και το PowerShell, ένα παρόμοιο, αλλά πιο σύγχρονο εργαλείο, μέσω του οποίου μπορούμε να εκτελούμε τον ίδιο, αν όχι μεγαλύτερο όγκο εργασιών.

Για παράδειγμα, με το PowerShell μπορούμε να στείλουμε email, σε οποιονδήποτε θέλουμε, είτε είναι συνδεδεμένος στο ίδιο δίκτυο με εμάς, είτε όχι. Αρχικά, γράφοντας “PowerShell” στην αναζήτηση και κάνουμε κλικ στο “Windows PowerShell”.

Έπειτα, χρησιμοποιούμε το παρακάτω πρότυπο του Gmail, ώστε να στείλουμε το email μας.

$From = "[email protected]"
 $To = "[email protected]"
 $Cc = "[email protected]"
 $Attachment = "C:\users\Username\Documents\SomeTextFile.txt"
 $Subject = "Here's the Email Subject"
 $Body = "This is what I want to say"
 $SMTPServer = "smtp.gmail.com"
 $SMTPPort = "587"
 Send-MailMessage -From $From -to $To -Cc $Cc -Subject $Subject -Body $Body -SmtpServer $SMTPServer -port $SMTPPort -UseSsl -Credential (Get-Credential) -Attachments $Attachment –DeliveryNotificationOption OnSuccess

Κάθε γραμμή που ξεκινά με το σύμβολο του δολαρίου “$” είναι ο ορισμός μίας μεταβλητής. Συγκεκριμένα, ο παραπάνω κώδικας ορίζει τον αποστολέα, τον παραλήπτη, αν θα υπάρχουν συνημμένα, και ούτω καθεξής, όπως θα κάναμε με κάθε πρόγραμμα αποστολής email.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε ορίσει ως SMTP Server αυτόν του Gmail. Ωστόσο, τα στοιχεία του server αλλάζουν ανάλογα με την υπηρεσία email που χρησιμοποιούμε.

Για παράδειγμα, αν θέλουμε να στείλουμε κάποιο email με τη χρήση διεύθυνσης Yahoo, τότε ο SMTP Server είναι “smtp.mail.yahoo.com” και η SMTP Port ισούται με “465”. Αντίστοιχα, ο SMTP Server του Outlook είναι ο “smtp-mail.outlook.com” και η SMTP Port ισούται με “587”.

Επιπλέον, αν δεν θέλουμε να κάνουμε μαζική αποστολή, είτε να προσθέσουμε κάποιο συνημμένο, διαγράφουμε τις γραμμές “Attachment” και “CC”. Ταυτόχρονα, αφαιρούμε τα στοιχεία αυτά από την εντολή “Send-MailMessage”.

Το “–UseSsl” το προσθέτουμε στην εντολή για να εξασφαλίσουμε την ασφαλή αποστολή του email. Επίσης, χρησιμοποιούμε το “-DeliveryNotificationOption OnSuccess”, ώστε να λάβουμε ενημέρωση για την επιτυχή λήψη του email.

Σε κάθε περίπτωση, μόλις έχουμε τα πάντα έτοιμα, πατάμε Enter. Το PowerShell θα ζητήσει τα στοιχεία σύνδεσης, εξαιτίας της παραμέτρου “-Credential (Get-Credential)”, οπότε τα πληκτρολογούμε, κάνουμε κλικ στο “OK”, και το email θα σταλεί άμεσα.

Αυτόματη διαγραφή παλαιών αρχείων από τα Στοιχεία λήψης στα Windows 11

Από προεπιλογή, τα Windows 11, και τα περισσότερα προγράμματα, αποθηκεύουν τα αρχεία που κατεβάζουμε στον φάκελό “Στοιχεία λήψης”. Συνήθως, αδιαφορούμε για αυτόν τον φάκελο και για τα αρχεία που περιέχει.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το μέγεθος από τα Στοιχεία λήψης να αυξάνεται διαρκώς, διότι διατηρούμε στον δίσκο αρχεία τα οποία ενδεχομένως μας είναι άχρηστα. Ευτυχώς, τα Windows 11 διαθέτουν ένα εργαλείο το οποίο φροντίζει να διαγράφει αυτόματα παλιά αρχεία, από τον συγκεκριμένο φάκελο.

Για να ενεργοποιήσουμε και να ρυθμίσουμε την αυτόματη διαγραφή αυτών των αρχείων, ανοίγουμε τις ρυθμίσεις, διαλέγουμε το “Σύστημα”, και μπαίνουμε στο “Χώρος αποθήκευσης”.

Έπειτα, ενεργοποιούμε τον διακόπτη δίπλα στο “Έλεγχος αποθήκευσης” και κάνουμε κλικ στο βελάκι.

Μετά, επιλέγουμε το κουτάκι δίπλα στο “Να διατηρείται η ομαλή λειτουργία των Windows με αυτόματη εκκαθάριση των προσωρινών αρχείων συστήματος και εφαρμογών” και ενεργοποιούμε τον διακόπτη κάτω από την “Αυτόματη εκκαθάριση περιεχομένου χρήστη”.

Στη συνέχεια, εντοπίζουμε την ενότητα “Ρύθμιση χρονοδιαγραμμάτων εκκαθάρισης” και επιλέγουμε πότε επιθυμούμε το λειτουργικό σύστημα να διαγράφει αυτόματα τα περιεχόμενα του φακέλου “Στοιχεία λήψης”.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι τα Windows 11 δεν διαγράφουν όλα τα αρχεία του φακέλου, αλλά μόνο όσα δεν έχουμε ανοίξει για διάστημα μεγαλύτερο από αυτό που επιλέξαμε.

Άνοιγμα αρχείων και φακέλων με μονό κλικ στα Windows 11

Ως χρήστες των Windows, έχουμε συνηθίσει να επιλέγουμε αρχεία και φακέλους με μονό αριστερό κλικ και να τα ανοίγουμε με διπλό κλικ. Ωστόσο, αρκετές εκδόσεις του λειτουργικού της Microsoft, όπως και τα Windows 11, διαθέτουν μία λειτουργία επιτρέπει το άμεσα άνοιγμα των αρχείων και των φακέλων με μονό αριστερό κλικ.

Αυτός ο τρόπος χειρισμού στοιχείων είναι αντίστοιχος με σχεδόν οποιοδήποτε περιβάλλον χρήστη συναντάμε σε ιστοσελίδες ή εφαρμογές ιστού, ακόμη και σε λειτουργικά συστήματα για φορητές συσκευές με οθόνες αφής, όπως το Android.

Σε κάθε περίπτωση, η χρήση του μονού κλικ εφαρμόζεται για διαφορετικούς λόγους και σκοπό. Ωστόσο, στα Windows μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση διαφόρων εργασιών και κατ΄ επέκταση στην αύξηση της παραγωγικότητας.

Για να ενεργοποιήσουμε αυτήν τη λειτουργία στα Windows 11, ανοίγουμε την Εξερεύνηση αρχείων, κάνουμε κλικ στις τρεις τελείες, και πατάμε τις “Επιλογές”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, πηγαίνουμε στην καρτέλα “Γενικά” και διαλέγουμε την “Επιλογή με την κατάδειξη και άνοιγμα με απλό κλικ”.

Έπειτα, επιλέγουμε πώς θέλουμε να τονίζουν τους τίτλους των εικονιδίων τα Windows 11. Αν διαλέξουμε την “Υπογράμμιση τίτλων εικονιδίων όπως στο πρόγραμμα περιήγησης”, τότε οι τίτλοι των εικονιδίων θα είναι μόνιμα υπογραμμισμένοι.

Όμως, αν επιλέξουμε την “Υπογράμμιση τίτλων εικονιδίων μόνο με κατάδειξη” τότε τα Windows 11 θα υπογραμμίζουν τους τίτλους όταν περνάμε το ποντίκι πάνω από το εκάστοτε εικονίδιο, για να δείξουν ότι το έχουν διαλέξει.

Μόλις ολοκληρώσουμε τη ρύθμιση, πατάμε “OK”.

Μπλοκάρισμα εγκατάστασης ανεπιθύμητων προγραμμάτων στα Windows 11

Αρκετά δωρεάν προγράμματα προτρέπουν τον χρήστη να εγκαταστήσει ορισμένες επιπλέον εφαρμογές, γιατί στην πραγματικότητα τίποτα δεν είναι δωρεάν. Αν και αυτό δεν είναι κακό, υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα.

Τα περισσότερα προγράμματα που χρησιμοποιούν αυτό το μοντέλο έχουν ένα μικρό κουτάκι το οποίο πρέπει να επιλέξει ο χρήστης, ώστε να πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση της επιπλέον εφαρμογής. Κάποιες άλλες, προσφέρουν την επιλογή να αποδεχθούμε ή όχι την εγκατάσταση με το πάτημα ενός κουμπιού.

Όμως, αυτά τα προγράμματα εκμεταλλεύονται τη συνήθεια των χρηστών να πατούν διαδοχικά “Επόμενο” ή “Next” με σκοπό να ολοκληρώσουν την εγκατάσταση του κύριου προγράμματος όσο πιο σύντομα γίνεται. Γι' αυτό, από προεπιλογή, έχουν διαλεγμένα τα επίμαχα κουτάκια, ενώ στην περίπτωση των κουμπιών έχουν τοποθετημένο το κουμπί της αποδοχής στην ίδια θέση με το κουμπί “Επόμενο” ή “Next”.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εγκαθίστανται στον υπολογιστή ανεπιθύμητες εφαρμογές, οι οποίες ορισμένες φορές μπορεί να μην είναι ασφαλείς, ενώ σχεδόν πάντα πρόκειται για εφαρμογές που δεν τις χρειαζόμαστε, διαφορετικά θα τις κατεβάζαμε μόνοι μας.

Ευτυχώς, υπάρχει το Unchecky, μία εφαρμογή η οποία βοηθά να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο και στην ουσία μας προστατεύει από τη ζημιά που θα μπορούσε να προκαλέσει η βιασύνη μας. Το Unchecky μπορούμε να το κατεβάσουμε από τον επίσημο ιστότοπο του, πατώντας “ΛΗΨΗ”.

Εφόσον εγκαταστήσουμε το Unchecky, το τρέχουμε και βεβαιωνόμαστε ότι το πρώτο εικονίδιο είναι πράσινο και περιέχει ένα “✓”. Σε αντίθετη περίπτωση, κάνουμε επανεκκίνηση του υπολογιστή και τρέχουμε εκ νέου την εφαρμογή.

Το Unchecky τρέχει στο παρασκήνιο και ελέγχει διαρκώς αν πραγματοποιούμε εγκατάσταση κάποιου προγράμματος. Αν η εφαρμογή διαπιστώσει ότι κατά τη διαδικασία εγκατάστασης το αρχικό πρόγραμμα προσπαθεί να προωθήσει την εγκατάσταση επιπλέον εφαρμογών εμφανίζει σχετική ειδοποίηση.

QuickSteps#268 - Αποστολή Email Με Το Power Shell, Μπλοκάρισμα Εγκατάστασης Προγραμμάτων, Διαγραφή EXIF

Αν δεν προσέξουμε την ειδοποίηση και τελικά πατήσουμε το κουμπί αποδοχής ή κάνουμε κλικ στο “Επόμενο” / “Next” χωρίς να αποεπιλέξουμε το ανάλογο κουτάκι για την αποτροπή της εγκατάστασης της επιπλέον εφαρμογής, τότε το Unchecky προβάλλει ένα προειδοποιητικό παράθυρο.

Το παράθυρο αυτό προσφέρει τη δυνατότητα να επιτρέψουμε την εγκατάσταση πατώντας “Συνέχεια” ή να αποτρέψουμε την εγκατάσταση κάνοντας κλικ στην “Απόρριψη πιθανόν ανεπιθύμητης προσφοράς (συνίσταται)”.

Στην πρώτη περίπτωση, το παράθυρο του Unchecky κλείνει και περνάει τη διαδικασία εγκατάστασης στο επόμενο βήμα. Από την άλλη, αν επιλέξουμε την απόρριψη, μετά το κλείσιμο του παραθύρου θα βρεθούμε στο ίδιο βήμα, με τη διαφορά ότι πλέον είμαστε υποψιασμένοι και θα αρνηθούμε την εγκατάσταση της επιπλέον εφαρμογής.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Γράψτε τη στο Questions.pcsteps.gr και ίσως τη δημοσιεύσουμε σε μελλοντικό οδηγό.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

sale alert 20 Δεκ 2025 Α1 x4_v8
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#362 - Περιορισμός Αποστολέων Στα Instagram DM, Παιχνίδι Squid Game Στην Αναζήτηση Google
QuickSteps
GamingSteps#20250118 - Τα Πάντα Για Το Nintendo Switch 2, Rockstar vs Liberty City Μod Για Το GTA5, Το Doom Σε PDF
GamingSteps