Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Google Crash Handler, Αποφυγή Κίνησης Με Τους Χάρτες Google, Χρονοδιάγραμμα Excel
QuickSteps#211 - Google Crash Handler, Αποφυγή Κίνησης Με Τους Χάρτες Google, Χρονοδιάγραμμα Excel

Google Crash Handler, Αποφυγή Κίνησης Με Τους Χάρτες Google, Χρονοδιάγραμμα Excel

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα, μαθαίνουμε τα πάντα για το Google Crash Handler και ελέγχουμε αν έχουν κίνηση οι δρόμοι με τους Χάρτες Google. Αφαιρούμε όλα τα εικονίδια από τη Γραμμή Εργασιών και προσθέτουμε την ημερομηνία και την ώρα σε δεύτερη οθόνη. Προσθέτουμε μενού στο μεσαίο κλικ του ποντικιού και ρυθμίζουμε την ώρα και την ημερομηνία στα Windows 11. Δημιουργούμε χρονοδιάγραμμα πορείας έργου με το Excel.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Τι είναι και πώς αφαιρώ ή απενεργοποιώ το Google Crash Handler

Το Google Crash Handler είναι μία διεργασία παρασκηνίου που ενδεχομένως αρκετοί έχουμε παρατηρήσει στη Διαχείριση Εργασιών. Αυτή η διεργασία αφορά μία εφαρμογή που φροντίζει να στέλνει στη Google στατιστικά στοιχεία και αναφορές όταν κρασάρει ο Chrome.

QuickSteps#211 - Google Crash Handler, Αποφυγή Κίνησης Με Τους Χάρτες Google, Χρονοδιάγραμμα Excel

Η διαγραφή του αρχείου “GoogleCrashHandler.exe”, το οποίο αφορά την ομώνυμη διεργασία, δεν έχει οποιοδήποτε αποτέλεσμα, διότι το αρχείο θα κατέβει ξανά στο σύστημα μας μόλις πραγματοποιήσουμε ενημέρωση του browser.

Ωστόσο, μπορούμε να απενεργοποιήσουμε τη ρύθμιση για την αποστολή στοιχείων στη Google. Με αυτόν τον τρόπο, η εφαρμογή δεν θα ξεκινά καθόλου και η εταιρεία δεν θα λαμβάνει πληροφορίες από τον υπολογιστή μας.

Αρχικά, ανοίγουμε τον Chrome, πατάμε τις τρεις τελείες πάνω δεξιά, και μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”.

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στο “Συγχρονισμός και υπηρ. Google”.

Έπειτα, εντοπίζουμε και απενεργοποιούμε τον διακόπτη δίπλα στο “Συμβάλλετε στη βελτίωση των λειτουργιών και της απόδοσης του Chrome”.

Τέλος, πατάμε το κουμπί “Επανεκκίνηση”, ώστε το πρόγραμμα να κάνει επανεκκίνηση και να εφαρμόσει τις αλλαγές.

Από εδώ και στο εξής, το “GoogleCrashHandler.exe” δεν θα τρέχει μαζί με τον Chrome και η διεργασία του δεν θα είναι ορατή στη Διαχείριση Εργασιών.

Πώς ελέγχω αν έχει κίνηση στους δρόμους με τους Χάρτες Google

Σε αρκετές πόλεις υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα, κυρίως λόγω της έντονης χρήσης οχημάτων από εταιρείες, υπηρεσίες, και ιδιώτες. Ειδικότερα σε μεγάλες πόλεις, όπως η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη, ορισμένες φορές καταλήγουμε να περνάμε μέχρι και 30 λεπτά στο δρόμο για αποστάσεις που δεν ξεπερνούν τα 5 χιλιόμετρα.

Ευτυχώς, οι Χάρτες Google έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν την κίνηση στους δρόμους και να επισημαίνουν με ειδικά χρώματα τα σημεία όπου υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Χρησιμοποιώντας αυτό το χαρακτηριστικό, μπορούμε να αποφεύγουμε συγκεκριμένους δρόμους και να μειώνουμε τον χρόνο που χρειάζεται για να φτάσουμε στον προορισμό μας.

Αρχικά, επιλέγουμε το σημείο από το οποίο θα ξεκινήσουμε και το σημείο στο οποίο θέλουμε να φτάσουμε.

Έπειτα, πατάμε το αυτοκίνητο και διαλέγουμε την ημέρα και ώρα κατά την οποία επιθυμούμε να βρισκόμαστε στο σημείο ενδιαφέροντος.

Οι Χάρτες Google θα σχεδιάσουν όλες τις δυνατές διαδρομές και θα τις προβάλλουν σε μορφή λίστας.

Επιλέγοντας οποιαδήποτε από τις διαδρομές, μπορούμε να τη δούμε στον χάρτη. Η διαδρομή είναι χρωματισμένη με μπλε, πορτοκαλί, και κόκκινο χρώμα. Κάθε ένα από τα χρώματα περιγράφει το πόση κίνηση υπάρχει στο εκάστοτε σημείο της διαδρομής.

Το μπλε σηματοδοτεί ότι σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει κίνηση, το πορτοκαλί δείχνει ότι η κίνηση είναι σχετικά αυξημένη, ενώ το κόκκινο χαρακτηρίζει όλα τα σημεία στα οποία πιθανώς θα συναντήσουμε κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Ελέγχοντας μία προς μία τις διαδρομές, μπορούμε να επιλέξουμε αυτή που έχει τα λιγότερα σημεία με αυξημένη ή υπερβολική κίνηση. Το ιδανικό σενάριο θα ήταν να υπάρχει διαθέσιμη μία διαδρομή η οποία είναι σε όλη την έκταση της μπλε.

Οι Χάρτες Google αναφέρουν τον ελάχιστο και τον μέγιστο χρόνο που θα χρειαστούμε για να φτάσουμε στον προορισμό μας. Συνήθως, τις διαδρομές που δεν έχουν κόκκινα σημεία τις διανύουμε στον ελάχιστο χρόνο. Όταν η διαδρομή έχει κόκκινα σημεία, κατά πάσα πιθανότητα θα τη διανύουμε στον μέγιστο χρόνο.

Στο παράδειγμα μας, η διαδρομή A έχει ένα κόκκινο σημείο και οι Χάρτες Google αναφέρουν ότι θα την ολοκληρώσουμε σε 12 με 28 λεπτά. Αντίστοιχα, η διαδρομή B δεν έχει κόκκινα σημεία και η εφαρμογή λέει ότι θα έχουμε φτάσει στον προορισμό μας σε 14 με 35 λεπτά.

Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις, το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι θα διανύσουμε τη διαδρομή A σε 28 ή και παραπάνω λεπτά, ενώ τη διαδρομή B σε περίπου 14 λεπτά. Φυσικά, όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν καθώς κινούμαστε προς τον προορισμό μας.

Οι Χάρτες Google υπολογίζουν την κίνηση με βάση το σήμα GPS που στέλνουν οι συσκευές των ατόμων που βρίσκονται σε κάθε σημείο της διαδρομής και οδηγούν ή είναι επιβάτες σε κάποιο όχημα.

Τα δεδομένα ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο. Υπάρχει περίπτωση έως ότου φτάσουμε σε ένα σημείο στο οποίο επικρατεί κυκλοφοριακή συμφόρηση η κατάσταση να έχει καλυτερεύσει. Γι’ αυτό, είναι καλό να έχουμε πάντα ανοιχτή την εφαρμογή Χάρτες και να αλλάζουμε πορεία ανάλογα με τα δεδομένα που μας παρέχει η πλατφόρμα πλοήγησης της Google.

Πώς αφαιρώ όλα τα εικονίδια από τη Γραμμή Εργασιών με ένα κλικ

Σε αντίθεση με τα Windows 10, στα Windows 11 δεν μπορούμε να καρφιτσώνουμε συντομεύσεις στη Γραμμή Εργασιών σύροντας πάνω της κάποιο εικονίδιο. Ωστόσο, έχουμε δει διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο.

Σε κάθε περίπτωση, αν για οποιονδήποτε θέλουμε να αφαιρέσουμε όλα τα εικονίδια από τη Γραμμή Εργασιών, έχουμε στη διάθεση μας δύο επιλογές. Πρώτον, μπορούμε να ξεκαρφιτσώσουμε το κάθε εικονίδιο χωριστά, κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας “Ξεκαρφίτσωμα από τη γραμμή εργασιών”.

Έπειτα, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα αρχείο batch το οποίο θα φροντίσει να απομακρύνει όλα τα εικονίδια με ένα μόνο κλικ.

Για να φτιάξουμε αυτό το αρχείο, ανοίγουμε το Σημειωματάριο των Windows, αντιγράφουμε το παρακάτω κείμενο, και το κάνουμε επικόλληση στο κενό αρχείο.

DEL /F /S /Q /A "%AppData%\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBar\*"

REG DELETE HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Taskband /F

taskkill /F /IM explorer.exe & start explorer

Μετά, πατάμε στο “Αρχείο” και επιλέγουμε την “Αποθήκευση ως”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, εντοπίζουμε την Επιφάνεια εργασίας, στο “Αποθήκευση ως” διαλέγουμε “Όλα τα αρχεία (*.*)”, πληκτρολογούμε το όνομα το οποίο θέλουμε να έχει το αρχείο, ακολουθούμενο από το “.bat”, και κάνουμε κλικ στην “Αποθήκευση”.

Τέλος, κλείνουμε το Σημειωματάριο και κάνουμε διπλό κλικ στο αρχείο batch για να αφαιρέσουμε όλα τα εικονίδια από τη Γραμμή Εργασιών.

Πώς προσθέτω το ρολόι στη Γραμμή Εργασιών σε δεύτερη οθόνη

Η Microsoft έχει πραγματοποιήσει σημαντικές αλλαγές στη Γραμμή Εργασιών των Windows 11, η οποία συμπεριφέρεται πολύ διαφορετικά σε σύγκριση με τα Windows 10. Μεταξύ άλλων, εάν χρησιμοποιούμε δεύτερη οθόνη, βλέπουμε την ημερομηνία και την ώρα μόνο στην κύρια οθόνη.

Σε αυτό το QuickSteps θα δούμε πώς μπορούμε να προσθέσουμε την ημερομηνία και την ώρα στη Γραμμή Εργασιών στη δεύτερη οθόνη. Αρχικά, κατεβάσουμε την εφαρμογή ElevenClock από αυτόν τον ιστότοπο, κάνοντας κλικ στο “ElevenClock.Installer.exe”.

Έπειτα, τρέχουμε την εφαρμογή και στην Περιοχή Ειδοποιήσεων θα δούμε ένα εικονίδιο που μοιάζει με ρολόι.

Από εδώ και στο εξής, θα βλέπουμε την ώρα και την ημερομηνία τόσο στη Γραμμή Εργασιών στην κύρια οθόνη, όσο και σε αυτή της δεύτερης οθόνης.

Για να ανοίξουμε τις ρυθμίσεις του ElevenClock, κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο του και επιλέγουμε τις “Ρυθμίσεις ElevenClock”.

Από το παράθυρο που θα ανοίξει μπορούμε να διαλέξουμε τη θέση και να τροποποιήσουμε την εμφάνιση του ρολογιού, να αλλάξουμε τη μορφή της ημερομηνίας και της ώρας, και τα λοιπά.

Πώς προσθέτω μενού στο μεσαίο κλικ του ποντικιού

Το μενού που εμφανίζεται όταν κάνουμε δεξί κλικ σε σχεδόν οποιοδήποτε στοιχείο και σημείο των Windows προσφέρει πρόσβαση σε ποικίλες συντομεύσεις, με τις οποίες μπορούμε να εκτελούμε διάφορες εργασίες.

Με τη βοήθεια του Quick Access Popup μπορούμε να κάνουμε λίγο πιο χρήσιμη τη ροδέλα του ποντικιού, την οποία χρησιμοποιούμε κυρίως για να κάνουμε scroll, προσθέτοντας ένα αντίστοιχο μενού στο μεσαίο κλικ.

Αρχικά, κατεβάζουμε την εφαρμογή από αυτόν τον ιστότοπο, κάνοντας κλικ στο “DOWNLOAD NOW”, και την εγκαθιστούμε στον υπολογιστή.

Μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής, θα δούμε στην Περιοχή Ειδοποιήσεων ένα εικονίδιο που μοιάζει με αυτό της Εκτέλεσης των Windows.

Το Quick Access Popup εμφανίζει ένα προεπιλεγμένο μενού όταν πατάμε το μεσαίο κλικ. Ωστόσο, μπορούμε αν θέλουμε να το τροποποιήσουμε. Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής και επιλέγουμε το “Customize”.

Θα ανοίξει ένα παράθυρο μέσω του οποίου μπορούμε να προσθέτουμε και να αφαιρούμε συντομεύσεις στο μενού. Επιπλέον, από το ίδιο παράθυρο μπορούμε να επεξεργαζόμαστε τις συντομεύσεις του μενού.

Για να αφαιρέσουμε μία συντόμευση, την επιλέγουμε, και πατάμε “Remove”.

Ομοίως, για να προσθέσουμε μία νέα συντόμευση, πατάμε το “Add” και ακολουθούμε τις οδηγίες που παρέχει η εφαρμογή.

Τέλος, για να επεξεργαστούμε μία συντόμευση, την επιλέγουμε και πατάμε “Edit”.

Πώς ρυθμίζω ή αλλάζω την ώρα και την ημερομηνία στα Windows 11

Από προεπιλογή, τα Windows ρυθμίζουν την ώρα και την ημερομηνία αυτόματα, με βάση την τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε, αρκεί να είμαστε συνδεδεμένοι στο Internet ή να συνδεθούμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Ωστόσο, ίσως θέλουμε να απενεργοποιήσουμε την αυτόματη ρύθμιση, ή να ορίσουμε μόνοι μας την ημερομηνία και την ώρα.

Αρχικά, κάνουμε κλικ στον μεγεθυντικό φακό, γράφουμε στην αναζήτηση “Ρυθμίσεις”, και πατάμε “Άνοιγμα”.

Θα ανοίξει ένα παράθυρο στο οποίο κάνουμε κλικ στην “Ώρα και γλώσσα”.

Έπειτα, πατάμε την “Ημερομηνία και ώρα”.

Εάν θέλουμε να απενεργοποιήσουμε την αυτόματη ενημέρωση της ώρας, τότε κάνουμε κλικ στον διακόπτη δίπλα στην “Αυτόματη ρύθμιση ώρας” ώστε να αλλάξουμε τη θέση του στο “Ανενεργό”.

Έχοντας ανενεργή την “Αυτόματη ρύθμιση ώρας” μπορούμε να ρυθμίσουμε μόνοι μας την ώρα και την ημερομηνία. Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, εντοπίζουμε το “Ορισμός της ημερομηνίας και της ώρας με μη αυτόματο τρόπο” και πατάμε “Αλλαγή”.

Στο πλαίσιο που θα ανοίξει, επιλέγουμε την ημερομηνία και την ώρα, και κάνουμε κλικ στην “Αλλαγή”.

Τέλος, είτε έχουμε ενεργή την “Αυτόματη ρύθμιση ώρας”, είτε όχι, μπορούμε όποτε θέλουμε να συγχρονίζουμε την ώρα και την ημερομηνία του υπολογιστή μέσω Internet πατώντας το κουμπί “Συγχρονισμός τώρα” στις “Πρόσθετες ρυθμίσεις”.

Πώς δημιουργώ χρονοδιάγραμμα πορείας έργου με το Excel

Το Excel είναι ένα ισχυρό πρόγραμμα δημιουργίας υπολογιστικών φύλλων και αρχείων επεξεργασίας, διαχείρισης, και παρουσίασης δεδομένων. Μεταξύ άλλων, αυτή η εφαρμογή επιτρέπει να δημιουργούμε χρονοδιαγράμματα, τα οποία μπορεί να αφορούν την πορεία ενός έργου, κάποια ιστορική αναδρομή γεγονότων, και άλλα.

Χρησιμοποιώντας SmartArt

Αρχικά, ανοίγουμε το αρχείο στο οποίο θέλουμε να προσθέσουμε το χρονοδιάγραμμα και επιλέγουμε την καρτέλα “Εισαγωγή”.

Έπειτα, από τις “Απεικονίσεις” διαλέγουμε το “SmartArt”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, κάνουμε κλικ στη “Διεργασία”, επιλέγουμε ένα διάγραμμα το οποίο είναι κατάλληλο για τη δημιουργία χρονοδιαγράμματος, όπως η “Λωρίδα χρόνου έμφασης κύκλου”, και πατάμε “OK”.

Το πρόγραμμα θα προσθέσει στο υπολογιστικό φύλλο το γράφημα. Για να αλλάξουμε τα κείμενα ή την εμφάνιση του γραφήματος, κάνουμε διπλό κλικ στα στοιχεία που μας ενδιαφέρουν.

Με τη χρήση προτύπων

Μπορούμε να δημιουργήσουμε χρονοδιαγράμματα με τη χρήση προτύπων. Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, τρέχουμε το Excel, επιλέγουμε την “Αρχική” κατηγορία, και πατάμε τον σύνδεσμο “Περισσότερα πρότυπα”.

Έπειτα, πληκτρολογούμε στην αναζήτηση “χρονοδιάγραμμα”, πατάμε Enter, και επιλέγουμε το πρότυπο της αρεσκείας μας.

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στο κουμπί “Δημιουργία”, ώστε το Excel να κατεβάσει το πρότυπο και να δημιουργήσει ένα νέο αρχείο με βάση αυτό το πρότυπο.

Για να τροποποιήσουμε οποιοδήποτε στοιχείο κάνουμε διπλό κλικ πάνω του. Επιπλέον, μπορούμε να αλλάξουμε το μέγεθος των σχημάτων που περιέχει το χρονοδιάγραμμα επιλέγοντας τα και μετακινώντας τα σημεία ελέγχου προς την ανάλογη κατεύθυνση.

QuickSteps#211 - Google Crash Handler, Αποφυγή Κίνησης Με Τους Χάρτες Google, Χρονοδιάγραμμα Excel

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Γράψτε τη στο Questions.pcsteps.gr και ίσως τη δημοσιεύσουμε σε μελλοντικό οδηγό.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#353 - AI Και Κοινή Χρήση Δεδομένων Στον Edge, Outlook Εκτός Σύνδεσης, Ποιοτικά Παιχνίδια Στο Android
QuickSteps
GamingSteps#20241116 - 30 Χρόνια Warcraft, Μόνιμο OG Mode Στο Fortnite, Βελτιώσεις Στο GTA Trilogy Για PC Και Κονσόλες
GamingSteps