Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Κρυφοί Κωδικοί Netflix, Αυτόματη Σίγαση, Ειδικοί Σελιδοδείκτες
QuickSteps#173 - Κρυφοί Κωδικοί Netflix, Αυτόματη Σίγαση, Ειδικοί Σελιδοδείκτες

Κρυφοί Κωδικοί Netflix, Αυτόματη Σίγαση, Ειδικοί Σελιδοδείκτες

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα, χρησιμοποιούμε τους κρυφούς κωδικούς του Netflix, εμποδίζουμε τους χρήστες ενός κοινόχρηστου υπολογιστή να εγκαθιστούν πρόσθετα στον Chrome, και ρυθμίζουμε το κινητό ώστε να μπαίνει αυτόματα στη σίγαση όταν κοιμόμαστε ή το φορτίζουμε. Αλλάζουμε το μέγεθος πολλών φωτογραφιών ταυτόχρονα με το GIMP. Κάνουμε άμεση αναζήτηση σε οποιοδήποτε site με μία λέξη-κλειδί και εντοπίζουμε γρήγορα καρτέλες με τη χρήση ειδικής αναζήτησης στον Firefox. Δημιουργούμε σύνθετα γραφήματα με το Excel.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Τι είναι και πώς χρησιμοποιώ τους κρυφούς κωδικούς του Netflix

Τα εργαλεία εντοπισμού περιεχομένου που παρέχει το Netflix δεν είναι τα βέλτιστα δυνατά. Γι' αυτό, ενίοτε δεν βρίσκουμε σειρές, ταινίες, ή εκπομπές τις οποίες θέλουμε να δούμε.

Στην αρχική σελίδα του site της streaming υπηρεσίας υπάρχουν οι ενότητες “Αρχική”, “Τηλεοπτικές σειρές”, “Ταινίες”, “Νέα και δημοφιλή”, και “Η λίστα μου”.

QuickSteps#173 - Κρυφοί Κωδικοί Netflix, Αυτόματη Σίγαση, Ειδικοί Σελιδοδείκτες

Όταν μπούμε στις “Τηλεοπτικές σειρές” ή στις “Ταινίες”, μπορούμε να φιλτράρουμε το περιεχόμενο με βάση το είδος.

Στα “Νέα και δημοφιλή” το Netflix εμφανίζει το “Top 10” σειρών και ταινιών.

Ακριβώς από κάτω εμφανίζονται προτεινόμενες σειρές και ταινίες βάσει του περιεχομένου που παρακολουθούμε συνήθως, χωρισμένες ανά είδος.

Όσον αφορά την αναζήτηση, δυστυχώς η πλατφόρμα δεν εμφανίζει κανένα φίλτρο το οποίο θα βοηθούσε στη μείωση των αποτελεσμάτων.

Τα καλά νέα είναι πως το Netflix χρησιμοποιεί ειδικούς κρυφούς κωδικούς για να χωρίζει το περιεχόμενο με βάση το είδος.

Κάθε κωδικός αντιστοιχεί σε ένα μόνο είδος περιεχομένου. Για παράδειγμα, ο κωδικός των anime είναι “7424”.

Αυτοί οι κωδικοί εμφανίζονται στο URL της σελίδας της κάθε κατηγορίας.

Εκμεταλλευόμενοι αυτούς τους κωδικούς, μπορούμε να εντοπίζουμε το είδος του περιεχομένου που μας ενδιαφέρει.

Μάλιστα, μπορούμε να βρούμε είδη ταινιών και σειρών τα οποία δεν είναι διαθέσιμα στα φίλτρα του Netflix.

Για παράδειγμα, η πλατφόρμα δεν παρέχει φίλτρο για τις κωμωδίες δράσης, των οποίων ο κωδικός είναι “43040”.

Η εταιρεία δεν δημοσιεύει πουθενά τους κρυφούς κωδικούς. Όμως, οι χρήστες τους εντοπίζουν και τους καταχωρούν στη σελίδα “ Netflix-Codes“.

Για να χρησιμοποιήσουμε έναν κρυφό κωδικό, πληκτρολογούμε στη γραμμή διευθύνσεων το URL “https://www.netflix.com/browse/genre/”, γράφουμε τον κωδικό που μας ενδιαφέρει, και πατάμε Enter.

Άμεσα, θα δούμε στον browser όλες τις ταινίες και τις σειρές που ανήκουν σε αυτό το είδος.

QuickSteps#173 - Κρυφοί Κωδικοί Netflix, Αυτόματη Σίγαση, Ειδικοί Σελιδοδείκτες

Πώς μπλοκάρω την εγκατάσταση προσθέτων Chrome

Αν έχουμε ένα κοινόχρηστο PC το οποίο χρησιμοποιούν πολλαπλά άτομα στο ίδιο σπίτι ή γραφείο, ιδανικά θα έπρεπε να έχουμε ξεχωριστό λογαριασμό για τον κάθε χρήστη, ώστε ο καθένας να έχει τις δικές του προσωπικές ρυθμίσεις στις διάφορες εφαρμογές.

Τι Σημασία Έχουν οι Λογαριασμοί Χρηστών στα Windows 7, 8, και 10

Οι λογαριασμοί χρηστών είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό στα Windows και σε κάθε λειτουργικό σύστημα. Όμως, οι περισσότεροι χρήστες αγνοούν τις δυνατότητες που προσφέρουν οι διαφορετικοί…

Αν όμως σε κάποιο υπολογιστή όλοι οι χρήστες χρησιμοποιούν τον ίδιο λογαριασμό, για οποιοδήποτε λόγο, με αυτό το QuickStep θα δούμε πώς να εμποδίσουμε τους άλλους χρήστες να εγκαθιστούν διάφορα πρόσθετα στον κοινόχρηστο Chrome.

Βλέπετε, σε υπολογιστές περιορισμένων δυνατοτήτων, ας πούμε με λίγη μνήμη RAM, τα πολλαπλά πρόσθετα στον browser αυξάνουν κατακόρυφα την κατανάλωσή του σε πόρους του συστήματος. Επιπλέον, ορισμένα πρόσθετα εισάγουν κενά ασφαλείας.

Για να εμποδίσουμε την εγκατάσταση πρόσθετων στον Chrome, θα πρέπει να επέμβουμε στο Μητρώο των Windows, το οποίο περιέχει σημαντικά δεδομένα για τη σωστή λειτουργία του υπολογιστή.

Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να πάρουμε ένα backup πριν προβούμε σε οποιαδήποτε αλλαγή.

Τι είναι το Windows Registry (Μητρώο των Windows)

Ακόμα και σχετικά αρχάριοι χρήστες, όλο και κάπου θα έχουν ακούσει για το μυστηριώδες και μάλλον χαώδες Windows registry. Θα το βρούμε σε πολλούς οδηγούς…

Αρχικά, πατάμε τα πλήκτρα “Win+R”, στο παράθυρο της εκτέλεσης γράφουμε “regedit”, και κάνουμε κλικ στο “OK”.

Μετά, αντιγράφουμε τη διαδρομή που αντιστοιχεί στην έκδοση των Windows (32-bit ή 64-bit) που διαθέτουμε, την κάνουμε επικόλληση στη γραμμή διευθύνσεων του Μητρώου των Windows, και πατάμε Enter.

64-bit

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Policies

32-bit

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies

Έπειτα, κάνουμε δεξί κλικ στον φάκελο “Policies”, από το μενού “Δημιουργία” επιλέγουμε “Κλειδί”, και ονομάζουμε το νέο κλειδί “Google”.

Στη συνέχεια, κάνουμε δεξί κλικ στον φάκελο “Google”, διαλέγουμε το “Κλειδί” στο μενού “Δημιουργία”, και ονομάζουμε το νέο κλειδί “Chrome”.

Μετά, κάνουμε δεξί κλικ στον φάκελο “Chrome” και δημιουργούμε ένα νέο κλειδί με το όνομα “ExtensionInstallBlocklist”.

Μόλις δημιουργήσουμε το “ExtensionInstallBlocklist”, το διαλέγουμε, κάνουμε δεξί κλικ στον κενό χώρο, επιλέγουμε “Δημιουργία → Τιμή συμβολοσειράς”, και ονομάζουμε τη νέα τιμή “1”.

Έπειτα, κάνουμε διπλό κλικ στο “1”, στα “Δεδομένα τιμής” πληκτρολογούμε “*”, και πατάμε το “OK”.

Στη συνέχεια, κάνουμε δεξί κλικ στον φάκελο “Chrome” και δημιουργούμε ένα ακόμα κλειδί με το όνομα “BlockExternalExtensions”.

Εφόσον δημιουργήσουμε το “BlockExternalExtensions”, το επιλέγουμε, κάνουμε δεξί κλικ στον κενό χώρο, διαλέγουμε “Δημιουργία → Τιμή συμβολοσειράς”, και ονομάζουμε τη νέα τιμή “1”.

Τέλος, κάνουμε διπλό κλικ στο “1”, στα “Δεδομένα τιμής” πληκτρολογούμε “*”, και πατάμε το “OK”.

Αυτόματη ενεργοποίηση σίγασης στο κινητό κατά τον ύπνο ή τη φόρτιση

Αρκετοί ενεργοποιούμε τη σίγαση στο κινητό κατά τη διάρκεια της νύχτας για να μην ξυπνήσουμε εξαιτίας μιας τυχαίας ειδοποίησης. Επιπλέον, πολλοί φορτίζουμε το smartphone τις βραδινές ώρες, ώστε το πρωί που ξυπνάμε να είναι πλήρως φορτισμένο.

Με τη βοήθεια της εφαρμογής “Ρολόι” της Google, μπορούμε να ρυθμίσουμε το κινητό να μπαίνει αυτόματα στη σίγαση όταν κοιμόμαστε ή το φορτίζουμε.

Αρχικά, κατεβάζουμε το app και το τρέχουμε. Έπειτα, επιλέγουμε την καρτέλα “Ώρα για ύπνο”.

Στη συνέχεια, πατάμε το κουμπί “Έναρξη”, ρυθμίζουμε την ώρα που επιθυμούμε να χτυπάει το ξυπνητήρι κάθε πρωί, και πατάμε “Επόμενο”.

Μετά, διαλέγουμε την ώρα που πηγαίνουμε συνήθως για ύπνο και πατάμε “Τέλος”.

Για να ρυθμίσουμε την αυτόματη ενεργοποίηση της σίγασης, πατάμε στην “ΩΡΑ ΓΙΑ ΥΠΝΟ” και στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί επιλέγουμε τη “Λειτουργία Ώρα για ύπνο”.

Έπειτα, διαλέγουμε το “Κατά τη φόρτιση την ώρα ύπνου” και ενεργοποιούμε τον διακόπτη “Μην ενοχλείτε”.

Με αυτόν τον τρόπο η εφαρμογή θα ενεργοποιεί αυτόματα τη σίγαση στο κινητό τις ώρες που κοιμόμαστε, καθώς και όταν το φορτίζουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μαζική αλλαγή μεγέθους φωτογραφιών με το GIMP

Αν δουλεύουμε με μεγάλο όγκο εικόνων, κάποιες διαδικασίες ίσως μας φαίνονται βαρετές, ή απλά απαιτούν αρκετό χρόνο για να ολοκληρωθούν. Ωστόσο, υπάρχουν δωρεάν εργαλεία, τα οποία μας βοηθούν να τις ολοκληρώσουμε πολύ πιο γρήγορα.

Για παράδειγμα, υπάρχει το πρόσθετο Batch Image Manipulation Plugin (BIMP) που επιτρέπει να αλλάζουμε μαζικά το μέγεθος αρκετών εικόνων, εύκολα και γρήγορα, με το GIMP.

Αρχικά, μπαίνουμε σε αυτήν την ιστοσελίδα και κατεβάζουμε το πρόσθετο πατώντας το κουμπί “Installer for Windows”.

Στη συνέχεια, εγκαθιστούμε το BIMP, τρέχουμε το GIMP, κάνουμε κλικ στο “Αρχείο”, και πατάμε το “Batch Image Manipulation”.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στο “Add” και διαλέγουμε το “Resize”.

Μετά, ρυθμίζουμε το μέγεθος το οποίο θέλουμε να έχουν οι εικόνες, επιλέγουμε το “Aspect ratio” που ταιριάζει στην περίπτωση των δικών μας εικόνων, και πατάμε “OK”.

Για να επιλέξουμε τις εικόνες των οποίων θέλουμε να αλλάξουμε το μέγεθος, κάνουμε κλικ στο “Add images” και τις εντοπίζουμε στον υπολογιστή.

Μόλις έχουμε προσθέσει όλες τις εικόνες, κάνουμε κλικ στο όνομα του φακέλου κάτω από το “Output folder” και διαλέγουμε τον φάκελο στον οποίο θέλουμε να αποθηκεύσει το GIMP τα νέα αρχεία που θα δημιουργήσει.

Τέλος, πατάμε το κουμπί “Apply”, ώστε το πρόγραμμα να αλλάξει το μέγεθος των εικόνων.

Άμεση αναζήτηση σε οποιοδήποτε site με μία λέξη-κλειδί στον Firefox

Ο Firefox επιτρέπει να ανοίγουμε σελιδοδείκτες γράφοντας μία ορισμένη λέξη-κλειδί στη γραμμή διευθύνσεων.

Για παράδειγμα, εμείς έχουμε ορίσει ως λέξη-κλειδί για τον σελιδοδείκτη του pcsteps.gr το “psgr”. Όταν θέλουμε να ανοίξουμε την ιστοσελίδα του PCsteps, γράφουμε στη γραμμή διευθύνσεων τη λέξη-κλειδί και πατάμε Enter.

Χρησιμοποιώντας ειδικούς σελιδοδείκτες, κώδικα JavaScript, και λέξεις-κλειδιά, μπορούμε να πραγματοποιούμε άμεσα αναζητήσεις σε οποιοδήποτε site επιθυμούμε, μέσω των μηχανών αναζήτησης Google, Bing, ή DuckDuckGo.

Αρχικά, πατάμε τον συνδυασμό πλήκτρων “Ctrl+D” για να ανοίξουμε το μενού προσθήκης νέου σελιδοδείκτη. Στο πλαίσιο που θα ανοίξει γράφουμε το όνομα “Άμεση αναζήτηση” και κάνουμε κλικ στο κουμπί “Τέλος”.

Στη συνέχεια, πατάμε τον συνδυασμό πλήκτρων “Ctrl+B” για να εμφανίσουμε το πλαίσιο διαχείρισης των σελιδοδεικτών. Εντοπίζουμε τον σελιδοδείκτη που δημιουργήσαμε, κάνουμε δεξί κλικ, και πατάμε τις “Ιδιότητες”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πληκτρολογούμε στην “Τοποθεσία” ένα από τα παρακάτω κομμάτια κώδικα JavaScript, ανάλογα με τη μηχανή αναζήτησης που θέλουμε να χρησιμοποιούμε.

Google Chrome

javascript:location='http://www.google.com/search?num=100&q=site:'%20+%20escape(location.hostname)%20+%20'%20%S'%20;%20void%200

Microsoft Edge

javascript:location='https://www.bing.com/search?q=site%3A'%20+%20escape(location.hostname)%20+%20'%20%S'%20;%20void%200

DuckDuckGo

javascript:location='https://www.duckduckgo.com/?q=%S+site%3A'%20+%20escape(location.hostname)%20+%20'%20'%20;%20void%200

Έπειτα, στη “Λέξη-κλειδί” γράφουμε “αα”, το οποίο είναι η συντομογραφία της “Άμεσης αναζήτησης”, και πατάμε “Αποθήκευση”.

Από εδώ και στο εξής, όταν θέλουμε να αναζητήσουμε κάτι συγκεκριμένο σε κάποια ιστοσελίδα, μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον ειδικό σελιδοδείκτη που δημιουργήσαμε.

Πρώτα ανοίγουμε την κεντρική σελίδα του ιστότοπου. Μετά, γράφουμε “αα” στη γραμμή διευθύνσεων του browser, αφήνουμε ένα κενό, πληκτρολογούμε τον όρο που μας ενδιαφέρει, και πατάμε “Enter”.

Ο Firefox θα ανοίξει άμεσα τη σελίδα της μηχανής αναζήτησης που έχουμε επιλέξει και θα πραγματοποιήσει μία αναζήτηση για τον όρο τον οποίο επιλέξαμε στην ιστοσελίδα που βρισκόμασταν.

Γρήγορος εντοπισμός καρτελών στον Firefox

Εάν έχουμε ανοιχτές πολλές καρτέλες ή και ξεχωριστά παράθυρα στον browser, ο εντοπισμός μιας συγκεκριμένης καρτέλας είναι ιδιαίτερα δύσκολος.

Ευτυχώς, ο Firefox διαθέτει ένα ειδικό εργαλείο αναζήτησης το οποίο βοηθάει στον γρήγορο εντοπισμό καρτελών. Για να ανοίξουμε αυτό το εργαλείο, πληκτρολογούμε στη γραμμή διευθύνσεων το “%” και πατάμε Space.

Επίσης, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε αυτό το εργαλείο κάνοντας κλικ στη γραμμή διευθύνσεων και πατώντας το εικονίδιο της καρτέλας.

Μόλις ενεργοποιήσουμε το εργαλείο, στα αριστερά της γραμμής διευθύνσεων θα εμφανιστεί ένα μπλε πλαίσιο με τη λέξη “Καρτέλες”.

Για να εντοπίσουμε μία καρτέλα, γράφουμε μία λέξη την οποία περιέχει ο τίτλος της και κάνουμε κλικ στο ανάλογο αποτέλεσμα.

Ο Firefox θα μας μεταφέρει άμεσα στην καρτέλα που θα επιλέξουμε.

Δημιουργία σύνθετου γραφήματος με το Excel

Τα σύνθετα γραφήματα βοηθούν στην παρουσίαση πολλαπλών δεδομένων στον ίδιο χώρο υπό την ίδια κλίμακα. Με τη βοήθεια του Excel μπορούμε να δημιουργούμε σύνθετα γραφήματα, εύκολα και γρήγορα.

Αρχικά, επιλέγουμε τα κελιά τα οποία περιέχουν τα δεδομένα που θέλουμε να παρουσιάσουμε στο σύνθετο γράφημα.

Έπειτα, πηγαίνουμε στην καρτέλα “Εισαγωγή”, κάνουμε κλικ στο βέλος δίπλα στην “Εισαγωγή σύνθετου γραφήματος”, και πατάμε στη “Δημιουργία προσαρμοσμένου σύνθετου γραφήματος”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, επιλέγουμε τον τύπο γραφήματος τον οποίο θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε για κάθε δεδομένο, διαλέγουμε ποιο από τα δεδομένα θα αφορά ο “Δευτερεύων άξονας”, και πατάμε “OK”.

Το Excel θα δημιουργήσει άμεσα το σύνθετο γράφημα και θα το εμφανίσει μέσα στο υπολογιστικό φύλλο.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured SALE ALERT 18 ΝΟΕΜΒΡΗ_x4Βb
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#354 - Τείχος Προστασίας Windows 11, Παραποίηση Τοποθεσίας Chrome, Αύξηση Μεγέθους Εικόνων
QuickSteps
GamingSteps#20241116 - 30 Χρόνια Warcraft, Μόνιμο OG Mode Στο Fortnite, Βελτιώσεις Στο GTA Trilogy Για PC Και Κονσόλες
GamingSteps