Home » Hardware » Οδηγοί Αγοράς » Πώς να Επιλέξω το Καλύτερο Ποντίκι και Πληκτρολόγιο για Κάθε Χρήση

Πώς να Επιλέξω το Καλύτερο Ποντίκι και Πληκτρολόγιο για Κάθε Χρήση

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Όλα τα πληκτρολόγια και ποντίκια λειτουργούν σε όλους τους υπολογιστές. Και όλα θα κάνουν τη βασική εργασία για την οποία τα αγοράσαμε: πληκτρολόγηση, και κούνημα του κέρσορα στην οθόνη. Αντικειμενικά μιλώντας, λοιπόν, στην αγορά πληκτρολογίου και ποντικιού για έναν υπολογιστή, δύσκολα μπορεί να πάει κάτι στραβά. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που λίγο-πολύ θα κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη, και εξαρτώνται άμεσα από τη χρήση που θέλουμε να κάνουμε στον υπολογιστή.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αυτά τα χαρακτηριστικά θα μας βοηθήσουν να επιλέξουμε τα περιφερειακά μας, και θα τα δούμε αναλυτικά στη συνέχεια.

Στο τέλος του οδηγού θα ρίξουμε μια ματιά σε όλα τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, μέσα από το BestPrice.gr, ώστε να δούμε ποια αξίζουν την προσοχή μας, και ποια καταστήματα θα μας προσφέρουν την καλύτερη δυνατή τιμή.

Πληκτρολόγια

Τα πληκτρολόγια έχουν πάρει τα τελευταία χρόνια τον δρόμο του “gaming”, με μηχανικούς διακόπτες, RGB φωτάκια, laser, και δεν συμμαζεύεται.

Χαρακτηρισμός “Gaming”

Τι εννοούν οι περισσότεροι κατασκευαστές όταν λένε ότι “το τάδε πληκτρολόγιο είναι gaming”;

Πρώτον, ότι έχει σίγουρα RGB φωτισμό. Και δεύτερον, ότι πιθανόν έχει άλλα χρώματα στα πλήκτρα WASD και στα βελάκια. Ή, στα ακριβότερα πληκτρολόγια, ξεχωριστά πλήκτρα διαφορετικού χρώματος για αυτή τη χρήση, που τα αλλάζουμε κατά το δοκούν.

Gaming πληκτρολόγιο δεν σημαίνει μηχανικό, όπως θεωρούν λανθασμένα αρκετοί χρήστες.

Για την ακρίβεια, το “gaming” είναι μια ορολογία που δεν μας λέει απολύτως τίποτα για την κατασκευή του πληκτρολογίου. Μπορούμε ένα gaming πληκτρολόγιο να το χρησιμοποιήσουμε για όλες τις άλλες εργασίες, και να μην παίξουμε ποτέ παιχνίδια.

Και αντίστροφα, μπορούμε ένα μη gaming πληκτρολόγιο να το χρησιμοποιήσουμε και για gaming.

Αφού το ξεκαθαρίσαμε αυτό, ας δούμε τι πραγματικά έχει σημασία στην αγορά πληκτρολογίου.

Μέγεθος πληκτρολογίου

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να αποφασίσουμε για το μελλοντικό μας πληκτρολόγιο, είναι το μέγεθός.

Υπάρχουν τρία βασικά μεγέθη πληκτρολογίων.

Το full-size πληκτρολόγιο είναι ίσως το πιο αναγνωρίσιμο. Περιλαμβάνει όλα τα πλήκτρα στη γνωστή σε όλους μας διάταξη, με τα γράμματα QWERTY, τα F κουμπιά, τα βελάκια, και το αριθμητικό πληκτρολόγιο (numpad).

Το αμέσως επόμενο γνωστό μέγεθος είναι τα λεγόμενα tenkeyless (TKL) πληκτρολόγια. Σε αυτά λείπει το numpad, οπότε είναι αρκετά μικρότερα από ένα full-size πληκτρολόγιο.

Ειδικά αν δεν χρησιμοποιούμε συχνά το numpad για εισαγωγή αριθμητικών δεδομένων, είναι μια πολύ καλή μέση λύση για να ελευθερώσουμε λίγο χώρο στο γραφείο.

Τέλος, έχουμε τα πληκτρολόγια 60%, τα οποία είναι δημοφιλή κυρίως στην enthusiast κοινότητα.

Ναι, υπάρχει κοινότητα με enthusiasts που αφορά πληκτρολόγια.

Σε αυτά τα πληκτρολόγια απουσιάζουν εντελώς τα F κουμπιά από πάνω, καθώς και τα home, delete, βελάκια. Έχουν δηλαδή μόνο τα γράμματα και τους αριθμούς.

Για τους περισσότερους φυσιολογικούς ανθρώπους, αυτά τα πληκτρολόγια παραείναι μικρά. Θυσιάζουν αρκετά πλήκτρα στον βωμό της εξοικονόμησης χώρου.

Εκτός από αυτά τα μεγέθη υπάρχουν και διάφορες παραλλαγές, όπως full-size με μικρότερα κενά, 75%, 65%, 40%, και διάφορα άλλα “ποσοστά”, τα οποία όμως συναντάμε τόσο σπάνια, που δεν αξίζει να ασχοληθούμε.

Σε γενικές γραμμές, αν χρειάζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερα πλήκτρα, ή αν δεν έχουμε θέμα χώρου, το full-size είναι το μέγεθος που θέλουμε.

Αν από την άλλη δεν χρησιμοποιούμε το numpad, ή αν ψάχνουμε πληκτρολόγιο που να ευνοεί τη φορητότητα, πάμε σε tenkeyless.

Ασύρματο – ενσύρματο

Πολύ βασικό είναι επίσης να ξέρουμε εκ των προτέρων πώς θα το συνδέσουμε στην εκάστοτε συσκευή μας. Αν θέλουμε να το συνδέσουμε σε σταθερό υπολογιστή, σαφώς απαιτείται να έχει καλώδιο USB.

Κανείς πλέον δεν χρησιμοποιεί τον ξεπερασμένο τύπο σύνδεσης PS/2. Οι ακριβότερες μητρικές τείνουν να μην έχουν καν τέτοιες θύρες.

Υπάρχουν όμως και πληκτρολόγια που λειτουργούν ασύρματα, είτε απευθείας με bluetooth, είτε με κάποιο USB dongle.

Τέτοια πληκτρολόγια είναι χρήσιμα σε περιπτώσεις που θέλουμε να συνδεθούμε σε κάποιον υπολογιστή που βρίσκεται σε απόσταση. Για παράδειγμα, μπορεί να έχουμε ένα HTPC (Home Theater PC) στο σαλόνι, και να θέλουμε να το χειριζόμαστε από την άνεση του καναπέ μας.

Κάποια από αυτά μας επιτρέπουν να συνδεθούμε και σε πολλαπλές συσκευές ταυτόχρονα.

Από άποψη lag, τη σήμερον ημέρα ένα καλό ασύρματο πληκτρολόγιο δεν έχει διαφορές σε ταχύτητα απόκρισης από ένα ενσύρματο.

Πριν πάμε σε ασύρματο όμως, καλό είναι να σκεφτούμε σοβαρά τις ανάγκες μας. Ναι, γλιτώνουμε ένα επιπλέον καλώδιο και αποκτάμε φορητότητα, όμως θέλουμε να έχουμε μία έξτρα συσκευή που να θέλει φόρτιση κάθε τόσο;

Ιδού η απορία.

Μηχανικό πληκτρολόγιο

Την τελευταία δεκαετία παρατηρούμε μια στροφή προς το μηχανικό πληκτρολόγιο, ειδικά όσον αφορά το gaming.

Έχουμε εξηγήσει σε παλαιότερο οδηγό πώς λειτουργούν τα μηχανικά πληκτρολόγια, και ποια είναι τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους.

Μηχανικό Πληκτρολόγιο: Όλα Όσα θα Θέλατε να Ξέρετε

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για τα λεγόμενα μηχανικά πληκτρολόγια και ορισμένοι από εσάς έχετε στην κατοχή σας ένα από αυτά. Όμως τι είναι το μηχανικό πληκτρολόγιο…

Εν συντομία, σε σύγκριση με τα πληκτρολόγια μεμβράνης, ένα μηχανικό πληκτρολόγιο προσφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια κατά την πληκτρολόγηση.

Επιπλέον, οι μηχανικοί διακόπτες έχουν μεγάλη αντοχή στον χρόνο, χωρίς να υπάρχει φυσική φθορά, σε αντίθεση με τη μεμβράνη, που σταδιακά φθείρεται και αλλάζει η αίσθηση πληκτρολόγησης.

Από την άλλη όμως, ένα μηχανικό πληκτρολόγιο κάνει θόρυβο. Πολύ θόρυβο, ανάλογα και με τους διακόπτες που θα επιλέξουμε.

Και το βασικότερο όλων, το κόστος του είναι πολλαπλάσιο σε σύγκριση με ένα πληκτρολόγιο μεμβράνης.

Το θέμα όμως είναι ότι, ακόμα κι αν επιλέξουμε μηχανικό πληκτρολόγιο έναντι μεμβράνης, τα βάσανα δεν τελειώνουν εδώ. Θα πρέπει να βρούμε ποιους μηχανικούς διακόπτες θέλουμε να έχει, και ανάλογα με την επιλογή μας, θα αλλάξει κατά έναν μεγάλο βαθμό η εμπειρία της πληκτρολόγησης.

Γενικά, οι μηχανικοί διακόπτες χωρίζονται σε διάφορα είδη, ανάλογα με τον μηχανισμό που χρησιμοποιούν στο εσωτερικό τους. Έχουμε για παράδειγμα τους MX, τους Topre, τους Alps, και άλλους.

Οι πιο δημοφιλείς είναι με διαφορά οι MX, τους οποίους δημιούργησε η εταιρεία Cherry κάπου στη δεκαετία του '80. Εξού και η ονομασία “Cherry MX”.

Αφότου έληξε η πατέντα της Cherry, πήραν κι άλλες εταιρείες τον μηχανισμό MX, και έφτιαξαν τους δικούς τους διακόπτες.

Τέτοιοι διακόπτες είναι οι Gateron, Kailh, Outemu, και άλλοι. Γενικά, οι περισσότεροι μηχανικοί διακόπτες σε φθηνά πληκτρολόγια είναι απομιμήσεις των MX της Cherry.

Βέβαια το ότι είναι απομιμήσεις, δεν σημαίνει ότι είναι και κακοί διακόπτες. Απλώς έχουν διαφορετική αίσθηση κατά την πληκτρολόγηση, και η επιλογή τους καταλήγει να είναι καθαρά θέμα προσωπικής προτίμησης.

Πρέπει να έχουμε υπόψη, λοιπόν, ότι είναι αρκετά απίθανο να πετύχουμε με την πρώτη τους διακόπτες που μας ταιριάζουν, όση έρευνα κι αν κάνουμε.

Αν δεν δοκιμάσουμε σε καθημερινή χρήση κάποιους διακόπτες, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν μας βολεύουν ή όχι. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουμε πολλά μηχανικά πληκτρολόγια, μέχρι να βρούμε το ιδανικό για τις ανάγκες μας.

Ποντίκια

Στα ποντίκια, για καλή μας τύχη, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά.

Για την επιλογή ανάμεσα σε ενσύρματο ή ασύρματο, ισχύουν και εδώ όσα είπαμε παραπάνω για τα πληκτρολόγια. Ζυγίζουμε τις ανάγκες μας, και αποφασίζουμε.

Εργονομία

Το βασικότερο κατά τη γνώμη μας στην επιλογή ποντικιού, είναι η εργονομία. Ειδικά αν εργαζόμαστε πολλές ώρες στον υπολογιστή, και χρησιμοποιούμε το ποντίκι συνέχεια, θέλουμε οπωσδήποτε να είναι άνετο στη χρήση.

Και αυτό θα το πετύχουμε επιλέγοντας το κατάλληλο μέγεθος. Σε αντίθεση με τα πληκτρολόγια, τα ποντίκια δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο μέγεθος.

Ναι, υπάρχουν mini ποντίκια, τα οποία στοχεύουν κυρίως στη φορητότητα, στο να τα κουβαλάμε μαζί μας πχ με το laptop, σε HTPC στο σαλόνι μας όπου θα επιλέξουμε μια ταινία να δούμε, και λοιπά.

Αδυνατούμε να πιστέψουμε όμως ότι υπάρχει άνθρωπος που βρίσκει αυτά τα μικρά ποντίκια βολικά για πολύωρη χρήση. Ακόμα κι αν έχει αρκετά μικρό χέρι.

Υπάρχουν επίσης τα λεγόμενα εργονομικά ποντίκια, που έχουν αρκετά ασυνήθιστο σχεδιασμό. Για την ακρίβεια, δεν μοιάζουν σε τίποτα με ποντίκια.

Αυτά τα ποντίκια υπόσχονται ξεκούραστη χρήση μέσω διαφορετικών λαβών, τις οποίες αν δεν δοκιμάσουμε, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν κάνουν για εμάς.

Η ασφαλέστερη επιλογή λοιπόν, είναι να επιλέξουμε το συνηθισμένο μέγεθος ποντικιού που όλοι ξέρουμε.

Το βασικό είναι το ποντίκι να ταιριάζει στο μέγεθος του χεριού μας και να το νιώθουμε άνετο στη χρήση. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό είναι αδύνατον να το ξέρουμε χωρίς πρώτα να το δοκιμάσουμε. Και για κάθε χρήστη το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό.

DPI

Ένα πολυδιαφημισμένο χαρακτηριστικό των ποντικιών είναι τα DPI.

Παλιά τα ποντίκια χρησιμοποιούσαν μία μπάλα στο εσωτερικό. Ανάλογα με την κίνηση της μπάλας, κινούνταν και ο κέρσορας κάθετα και οριζόντια.

Τα παιδιά του σήμερα δεν θα μάθουν ποτέ τη δυσκολία του να πρέπει να παραβράσεις έναν κρόκο αυγού για το ποντίκι.

Πλέον όλα τα ποντίκια έχουν κάποιου είδους αισθητήρα, είτε οπτικό, είτε laser σε κάποια ακριβά μοντέλα. Και οι δύο επιλογές είναι εξίσου καλές, δεν πρόκειται να δούμε καμία διαφορά μεταξύ τους.

Οι αισθητήρες αυτοί λοιπόν, έχουν κάποια ευαισθησία, που μετράται σε DPI – δηλαδή dots per inch – κουκκίδες ανά ίντσα.

Σαφώς, δεν θα πρέπει να τα συγχέουμε με τα DPI των εκτυπωτών.

Αγορά Εκτυπωτή – Πώς Να Επιλέξουμε Τον Κατάλληλο

Η αγορά εκτυπωτή θα έπρεπε να ήταν απλή. Αποφασίζουμε πόσα χρήματα θέλουμε να δώσουμε, αγοράζουμε εκτυπωτή, και εκτυπώνουμε. Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα είναι κάθε άλλο…

Αυτό που μετράνε τα DPI στα ποντίκια, είναι πόσες κουκκίδες θα κουνηθεί ο κέρσοράς μας, ανά ίντσα κίνησης του ποντικιού. Πόσο ευαίσθητος δηλαδή θα είναι ο κέρσορας για κάθε κίνησή μας.

Όσο μεγαλύτερα τα dpi, τόσο πιο “γρήγορα” κινείται ο κέρσορας. Θα βρούμε ποντίκια από 200 dpi μέχρι και 10000 dpi, ή και παραπάνω.

Αρκετά ποντίκια μας δίνουν τη δυνατότητα να αυξομειώσουμε την ευαισθησία, ανάλογα με το τι μας βολεύει.

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στα παιχνίδια, όπου ανάλογα με το παιχνίδι, θέλουμε ο κέρσορας να κινείται πιο γρήγορα ή πιο αργά.

Για παράδειγμα, σε online παιχνίδια FPS ή MOBA, όπου η ακρίβεια παίζει μεγάλο ρόλο, συνήθως χρησιμοποιούμε χαμηλά DPI – 400 με 800.

Σε παιχνίδια RTS ή MMO, μας ενδιαφέρει περισσότερo η ταχύτερη κίνηση του ποντικιού, οπότε βολεύουν τα 1000 με 1600 DPi.

Για οποιαδήποτε άλλη εργασία, η πλειοψηφία των χρηστών είναι εντάξει με μια ρύθμιση ανάμεσα στα 800 και 1200 DPI.

Προτεινόμενα πληκτρολόγια, ποντίκια, και συνδυασμοί

Έχοντας όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά κατά νου, ακολουθούν οι καλύτερες προτάσεις για κάθε κατηγορία.

Για HTPC

Ας ξεκινήσουμε με τα εύκολα. Αν ψάχνουμε περιφερειακά για HTPC, τηλεόραση, και γενικά χρήση από απόσταση, τότε θέλουμε κάτι ασύρματο, οικονομικό, και portable.

Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές κάτω από 20€, είτε κοιτάξουμε ξεχωριστά για ποντίκι και πληκτρολόγιο, είτε για κάποιο σετ.

Σε ασύρματο set οι τιμές ξεκινάνε από τα 5€ με το Esperanza TK106. Δεν είναι tenkeyless, ενδεχομένως να μην έχει την καλύτερη συνδεσιμότητα από μεγάλη απόσταση, αλλά σε αυτά τα χρήματα, τι είχαμε, τι χάσαμε.

Μία από τις καλύτερες επιλογές είναι το Philips SPT6394 στα 20€. Το πληκτρολόγιο μπορεί να μην είναι tenkeyless, αλλά είναι αρκετά μικροκαμωμένο και ελαφρύ.

Περισσότερες προτάσεις

Για laptop

Για χρήση σε laptop, ελάχιστοι αγοράζουν ξεχωριστό πληκτρολόγιο για ευνόητους λόγους. Αρκετοί χρήστες όμως ψάχνουν ποντίκι, γιατί ας μην γελιόμαστε, το trackpad δεν είναι ό,τι πιο βολικό υπάρχει σε αυτή τη ζωή.

Για εργασίες γραφείου και φορητότητα, θέλουμε σίγουρα κάτι μικρό και μάλλον ασύρματο. Αξίζει λοιπόν να ρίξουμε μια ματιά στο Xiaomi Mi Dual Silent Mode, που βγαίνει σε λευκό και μαύρο, με τιμή κοντά στα 15€.

Εναλλακτικά, υπάρχει το Logitech M220 Silent στα 16€.

Αν χρησιμοποιούμε το laptop για παιχνίδια, και δεν το μεταφέρουμε συχνά εκτός σπιτιού, καλύτερα να ξεχάσουμε το ασύρματο ποντίκι. Είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα μας εκνευρίσει η συνεχής αλλαγή μπαταριών.

Και καλύτερα να ξεχάσουμε και το μικρό μέγεθος. Θέλουμε κάτι πιο στιβαρό για αυτή τη χρήση. Στη συνέχεια του οδηγού θα μιλήσουμε πιο αναλυτικά για τα gaming ποντίκια.

Περισσότερες προτάσεις

Για απλές εργασίες γραφείου

Για απλές εργασίες γραφείου σε σταθερό υπολογιστή, το Dell KB216 φαίνεται μια αξιόλογη επιλογή.

Είναι full-size, οικονομικό, και θα μας καλύψει πλήρως. Οποιαδήποτε εναλλακτική σε αυτήν την τιμή θεωρούμε ότι είναι ασφαλής επιλογή.

Περισσότερες προτάσεις

Για χρήση γραφείου που περιλαμβάνει αρκετή πληκτρολόγηση

Αν η εργασία μας περιλαμβάνει αρκετή πληκτρολόγηση και πολλές ώρες δουλειάς, θέλουμε πρωτίστως εύχρηστους διακόπτες που να ευνοούν τη γρήγορη πληκτρολόγηση, και εργονομία για άνετη χρήση.

Σε μια τέτοια περίπτωση, καλό είναι να μην κοιτάμε για σετ. Είναι προτιμότερο να διαλέξουμε ξεχωριστά πληκτρολόγιο και ποντίκι, ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Σαφώς, πρέπει να διαθέσουμε και τα ανάλογα χρήματα. Δεν χωράνε τσιγκουνιές σε εργαλεία δουλειάς.

Σε πληκτρολόγιο κοιτάμε για full-size, ώστε να έχουμε όλα τα πλήκτρα στη διάθεσή μας.

Το Logitech MX Keys, το οποίο είναι low-profile, αθόρυβο, ασύρματο, και με φωτιζόμενα πλήκτρα, έχει τις καλύτερες κριτικές για αυτή τη δουλειά. Θεωρείται κορυφαία επιλογή για χρήση γραφείου, με την ανάλογη τιμή βέβαια.

Περισσότερες προτάσεις

Για gaming

Όσον αφορά τα gaming πληκτρολόγια, μία από τις δημοφιλέστερες οικονομικές επιλογές τα τελευταία χρόνια με μηχανικούς διακόπτες είναι το Motospeed CK104.

Αν θέλουμε να διαθέσουμε περισσότερα χρήματα για ένα επώνυμο μηχανικό πληκτρολόγιο, οι προτάσεις της Razer είναι αξιόλογες επιλογές. Ένα καλό παράδειγμα είναι το Blackwidow V3 Green Switch με ενσωματωμένο Wrist Rest

Ειδικά στα ποντίκια, η Razer μονοπωλεί το ενδιαφέρον των gamer, προσφέροντας λύσεις για κάθε χρηματική κατηγορία.

Ως εναλλακτική, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στα ποντίκια της Logitech, όπως το G402.

Περισσότερες προτάσεις για gaming πληκτρολόγια και gaming ποντίκια.

Εσείς ποιο πληκτρολόγιο και ποντίκι χρησιμοποιείτε;

Αυτές ήταν οι καλύτερες προτάσεις για ποντίκι και πληκτρολόγιο, ανάλογα με τις ανάγκες που προσπαθούμε να καλύψουμε.

Πέρα από τις δικές μας προτάσεις, στο BestPrice.gr θα βρείτε πληθώρα άλλων περιφερειακών, σε πάνω από 2600 ελληνικά καταστήματα. Με μια απλή αναζήτηση, μπορούμε να επιλέξουμε το κατάστημα με τη χαμηλότερη τιμή, και άμεση διαθεσιμότητα.

Γράψτε μας κάτω στα σχόλια ποιο πληκτρολόγιο και ποντίκι χρησιμοποιείτε εσείς, καθώς και τις εντυπώσεις σας, ώστε να βοηθήσετε και άλλους αναγνώστες να επιλέξουν τον κατάλληλο συνδυασμό.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Τηλεόρασης 4K, 8K, Smart TV
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#358 - Κλείδωμα Εφαρμογών Android, Επαναφορά Πλήρους Ημερομηνίας Windows 11, Spotify Create
QuickSteps
GamingSteps#20241221 - Νεότερα Για Τη Ciri Στο The Witcher 4, Κόσμοι Από Αναμνήσεις Παικτών Στο Proxi, Steam Replay 2024
GamingSteps