Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την κυκλοφορία της PC έκδοσης του Two Point Hospital, το παιχνίδι έγινε διαθέσιμο σε Xbox One, PlayStation 4, και Nintendo Switch. Σε αυτό το review ασχολούμαστε τόσο με τα θετικά στοιχεία του παιχνιδιού, όσο και με τις παιδικές ασθένειες που παρουσιάζει και χρήζουν άμεσης θεραπείας. Επιπλέον, αναφέρουμε λίγα πράγματα για το ιστορικό του παιχνιδιού προσομοίωσης της Two Point Studios.
Προτάσεις συνεργασίας
Τα νέα άρθρα του PCsteps
Γίνε VIP μέλος στο PCSteps
Απευθείας από τη δεκαετία του ‘90
Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για το remake, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, ενός παιχνιδιού που γνώρισε μεγάλη επιτυχία τη δεκαετία του '90.
Το Two Point Hospital είναι “παιδί” των δημιουργών του “Theme Hospital”. Γι’ αυτό, διέπεται από το ίδιο χιούμορ και ακολουθεί την ίδια λογική στο gameplay του. Αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους κέρδισε τόσο γρήγορα κοινό.
Από εκεί και μετά, η Two Point Studios φροντίζει να ακούει τους παίκτες και να τους προσφέρει αυτό που ζητούν. Πάντα σε λογικά πλαίσια, και χωρίς να μειώνει την ποιότητα του παιχνιδιού.
Η έκδοση για PC έχει αφήσει στους παίκτες ιδιαίτερα καλές εντυπώσεις. Έτσι, από την ημέρα κυκλοφορίας του παιχνιδιού, οι χρήστες ζητούσαν από την εταιρεία να δημιουργήσει και μία έκδοση για κονσόλες.
Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά, η Two Point Studios διέθεσε το παιχνίδι στα Xbox One, PS4, και Nintendo Switch. Εμείς είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε το παιχνίδι στο Xbox One. Οπότε, πάμε να δούμε τι προσφέρει και αν αξίζει να το αγοράσει κάποιος.
Πόσες ασθένειες χωράνε σε ένα παιχνίδι
Τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού παραμένουν ίδια με αυτά της έκδοσης για PC. Ο παίκτης καλείται να χτίσει μία σειρά από νοσοκομεία και να φροντίζει τους ασθενείς που επισκέπτονται τα κέντρα ίασης που δημιουργεί.
Ο κύριος τίτλος του Two Point Hospital έχει 15 νοσοκομεία και πάνω από 50 ασθένειες. Επιπλέον, έχουν κυκλοφορήσει τρία expansion, τα Bigfoot, Pebberly Island, και Close Encounters, που προσθέτουν περισσότερα νοσοκομεία και 102 ασθένειες.
Προς το παρόν, στις κονσόλες είναι διαθέσιμα μόνο τα δύο πρώτα expansion, ενώ το Close Encounters θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο 2020.
Η Two Point Studios προσθέτει διαρκώς δωρεάν περιεχόμενο στο παιχνίδι. Μέχρι σήμερα, τα δύο μεγαλύτερα update είναι το Sandbox Mode και το The Superbug Initiative. Θα γίνουν διαθέσιμα στην έκδοση για κονσόλες στις 31 Μαρτίου.
Οι διαφορές στο χειρισμό
Η Sega και η Two Point Studios συνεργάστηκαν με τη Red Kite Games, ώστε να δημιουργήσουν την έκδοση για κονσόλες. Το τελικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, τουλάχιστον όσον αφορά το περιβάλλον χρήστη.
Τα μενού του παιχνιδιού είναι τοποθετημένα στα ίδια ακριβώς σημεία που τα βρίσκουμε και στην έκδοση για PC. Ωστόσο, διαθέτει πολλά στοιχεία διαχείρισης τα οποία δεν είναι εύκολα προσβάσιμα.
Στο Two Point Hospital, ο παίκτης πρέπει να ελέγχει διαρκώς την οικονομία των νοσοκομείων, την κατάσταση του προσωπικού, και πολλά άλλα δεδομένα.
Η πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα είναι ευκολότερη στην έκδοση για PC, καθώς απαιτεί ελάχιστα κλικ. Η πλοήγηση είναι αισθητά πιο εύκολη με το ποντίκι από ό,τι με τα κουμπιά του χειριστηρίου.
Από την άλλη, ο χειρισμός της κάμερας είναι αντίστοιχα καλός, αν όχι καλύτερος, από αυτόν της έκδοσης για PC. Σε σύγκριση με τη ροδέλα του ποντικιού, οι μοχλοί του χειριστηρίου κάνουν πιο εύκολη την περιστροφή της κάμερας.
Η τοποθέτηση των αντικειμένων είναι ιδιαίτερα εύκολη, όπως και η διαμόρφωση των δωματίων. Ωστόσο, όταν επεξεργαζόμαστε διαδοχικά δωμάτια, η όλη διαδικασία είναι σχετικά κουραστική.
30 FPS ακατέβατα
Το στιλ των γραφικών του παιχνιδιού βοηθά τόσο στις καλές επιδόσεις, όσο και στο να δείχνει εντυπωσιακό σε οποιαδήποτε πλατφόρμα και αν παίζουμε. Ακόμα και σε 4K ανάλυση δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα.
Η Two Point Studios έχει κλειδώσει τα fps στα 30 και όσο παίζαμε, δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα επιδόσεων. Το ίδιο ισχύει και στα πιο μεγάλα νοσοκομεία, τα οποία όταν φτάσουν στο τρίτο αστέρι συγκεντρώνουν αρκετό κόσμο.
Τα animation που έχει δημιουργήσει η Two Point Studios είναι ιδιαίτερα αστεία, ενώ η αγαπημένη μας ασθένεια είναι η Lightheadedness που μετατρέπει το κεφάλι του ασθενή σε λάμπα.
Ο ήχος του παιχνιδιού, όλα τα ηχητικά εφέ, και ιδιαίτερα οι ανακοινώσεις που ακούγονται από τα μεγάφωνα, είναι αρκετά διασκεδαστικά. Εμείς τουλάχιστον δεν σκεφτήκαμε ούτε δευτερόλεπτο να βάλουμε την τηλεόραση στη σίγαση.
Τελική διάγνωση
Το Two Point Hospital περιέχει απίστευτη δόση χιούμορ σε κάθε σημείο του, από τα γραφικά και τα κείμενα, μέχρι τον παραμικρό ήχο που ακούμε ενώ παίζουμε. Το επίπεδο δυσκολίας αυξάνεται με λογικό ρυθμό καθώς προχωράμε σε πιο εξελιγμένα νοσοκομεία.
Η έκδοση για κονσόλες του Two Point Hospital είναι ένα από τα καλύτερα port που έχουμε δει. Τα μενού έχουν μεταφερθεί αυτούσια, κάτι που κάνει τη μετάβαση του παίκτη από τη μία πλατφόρμα στην άλλη ιδιαίτερα ομαλή.
Από πλευράς επιδόσεων, είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι και θεωρούμε ότι τα λίγα προβλήματα στον χειρισμό είναι σαν να μην υπάρχουν. Αξίζει να σημειώσουμε ότι συναντήσαμε ελάχιστα bug τα οποία περιμένουμε να διορθωθούν σε μελλοντικό update.
Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για το Two Point Hospital;
Εσείς έχετε παίξει το Two Point Hospital ή ακόμη; Ποια έκδοση είχατε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε; Αν έχετε παίξει το παιχνίδι σε PC και σε κονσόλα, ποια από τις δύο εκδόσεις θεωρείτε ότι είναι καλύτερη;
Θα χαρούμε να διαβάσουμε την άποψή σας στα σχόλια.