Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » KodiSteps » PCsteps Omega Builds: Αναβάθμιση Σε Kodi 21 .1 Portable & Νέες Προσθήκες - Χωρίς Απώλειες
Featured PCsteps Omega Build Εύκολη Αναβάθμιση Σε Kodi 21 .1 Portable Χωρίς Καμία Απώλεια ΟΚ 3

PCsteps Omega Builds: Αναβάθμιση Σε Kodi 21 .1 Portable & Νέες Προσθήκες – Χωρίς Απώλειες

Με τα ελληνικά Kodi builds του PCsteps μπορούμε πλέον να έχουμε την υψηλότατη ποιότητα εικόνας και ήχου στο οικιακό μας σινεμά, χωρίς καν να εγκαταστήσουμε το Kodi. Αρκεί μόνο ένα κλικ για να μας ανοίξει το πανέτοιμο build με τα καλύτερα πρόσθετα ταινιών και σπορ. Στον σύντομο οδηγό θα δούμε πώς κάνουμε τη γρήγορη αναβάθμιση σε Kodi 21.1 “Omega” portable χωρίς να έχουμε την παραμικρή απώλεια ή αλλαγή στο προηγούμενο σετάρισμα μας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αναβάθμιση σε Kodi 21.1 portable

Ο σημερινός οδηγός αφορά το update των PCsteps Omega Builds που διαθέτουμε σε zip για το PC, από τον Ιούλιο του 2024.

FEATURED Kodi 21 Portable Έτοιμα Ελληνικά PCsteps Omega Builds Με Ένα Κλικ Όλα Ρυθμισμένα x4α
Kodi 21 Portable: Έτοιμα Ελληνικά PCsteps Omega Builds Με Ένα Κλικ – Όλα Ρυθμισμένα

Με τα νέα PCsteps Omega builds, μπορούμε πλέον να έχουμε την υψηλότατη ποιότητα εικόνας και ήχου στο οικιακό μας σινεμά, χωρίς καν να εγκαταστήσουμε το…

Σε περίπτωση που δεν έχουμε ήδη το portable Kodi 21 του PCsteps, δεν χρειάζεται να κάνουμε σύνθετες ενέργειες, ούτε μεταφορές φακέλων κλπ, ούτε καν να έχουμε εγκατεστημένο το Kodi.

Ακόμη και αν έχουμε ήδη εγκατεστημένη μια έκδοση του Kodi, το portable build του PCsteps λειτουργεί γρήγορα και αυτόνομα χωρίς εγκατάσταση. Τόσο τοπικά στον υπολογιστή μας, όσο και από ένα USB φλασάκι σε οποιοδήποτε άλλο PC.

Απλά κατεβάζουμε κάποιο από τα zip που διαθέτουμε στον παραπάνω οδηγό, και αφού εξάγουμε το περιεχόμενο του στον SSD του συστήματος ή στο USB στικάκι μας, είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε παντού τις ταινίες, σειρές, σπορ, κλπ. Στον ίδιο οδηγό μπορούμε να κατεβάσουμε και τα builds για TV Box / Android TV.

Kodi 21 .1 Portable 1

Από εκεί και μετά, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι το απαραίτητο update του Kodi από την έκδοση v21.0 στη v21.1, κοκ. Αυτό αφορά μόνο το PC, καθώς σε Android TV η ενημέρωση της νέας έκδοσης θα μας περιμένει στο Play Store.

Έτσι, αρχικά πρέπει να κατεβάσουμε το KodiPortable_21.1.0.paf.exe, από το GitHub πατώντας εδώ.

Kodi 21 .1 Portable

Μπορούμε να βάλουμε αυτή τη σελίδα στα αγαπημένα μας, έτσι ώστε να παρακολουθούμε περιστασιακά τυχόν νέες κυκλοφορίες εκδόσεων. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνουμε εύκολα και άμεσα την επόμενη αναβάθμιση του Kodi 21 με την ίδια διαδικασία που περιγράφουμε στη συνέχεια.

Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη του KodiPortable_21.1.0.paf, καλό είναι να το περάσουμε απευθείας στη μονάδα USB και κυρίως μέσα σε ένα σχετικό φάκελο που δημιουργήσαμε. Εναλλακτικά, μπορούμε πάντα και σε ένα νέο φάκελο στον SSD.

Όπως είναι φυσικό, το προηγούμενο Kodi 21 portable που είχαμε δεν θα επηρεαστεί και απλά το κρατάμε ως backup, και μετά το αφήνουμε στην ησυχία του.

Στη συνέχεια, εκτελούμε το KodiPortable_21.1.0.paf που μόλις κατεβάσαμε, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ο νέος σχετικός φάκελος. Ως συνήθως, τα Windows θα το θεωρήσουν άγνωστο αρχείο, αλλά είναι απόλυτα ασφαλές.

Kodi 21 .1 Portable 1α

Παραθέτουμε συνοπτικά τα πολύ απλά βήματα σε εικόνες.

Στο τελευταίο βήμα, απλά πατάμε στο Τέλος και αγνοούμε το κουτάκι για την εκτέλεση, έτσι ώστε να μην μας ανοίξει η εφαρμογή.

Κατόπιν, θα δούμε τον νέο φάκελο του Kodi 21.1 portable.

Τώρα, πρέπει να μεταφέρουμε τον κρίσιμο φάκελο του προηγούμενου Kodi μας.

Όπως έχουμε περιγράψει στον προηγούμενο οδηγό, ο φάκελος που πρέπει να μεταφέρουμε είναι ο portable_data. Όπως παρατηρούμε στο κάτωθι GIF, η διαδρομή είναι KodiPortable > App > Kodi > portable_data.

Έτσι, το μόνο που έχουμε να κάνουμε τώρα είναι να σύρουμε αυτόν τον παλαιότερο φάκελο μέσα στο νέο KodiPortable > App > Kodi που μας δημιουργήθηκε με το 21.1.0.paf.exe. Μετά από λίγο, θα δούμε ότι έχει προστεθεί ο portable_data, και αυτό ήταν όλο. 

Από εκεί και μετά, πατώντας πάντα στο εικονίδιο KodiPortable που θα δούμε μέσα στον νέο φάκελο, θα μας ανοίξει το Kodi 21.1 του PCsteps, ακριβώς όπως μας έτρεχε στην προηγούμενη έκδοση.

Τέλος, μπορούμε πάντα να καρφιτσώσουμε το εικονίδιο KodiPortable στην Έναρξη ή τη Γραμμή εργασιών. Καλό είναι όμως να ξεκαρφιτσώσουμε το προηγούμενο.

Χρήσιμες χειροκίνητες ενημερώσεις που πρέπει να κάνω

Πρέπει να αναφέρουμε ότι το καλύτερο πρόσθετο όλων, που έχει και την πιο ενεργή ανάπτυξη, το POV, είχε ένα μικρό θέμα ενημερώσεων λόγω κάποιων ζητημάτων διένεξης στο GitHub.

Ενδεχομένως θα έχουμε ήδη παρατηρήσει ότι το πρόσθετο έχει παραμείνει στην έκδοση 4.09.22, ενώ υπάρχουν νεότερες εκδόσεις που το κάνουν ακόμη καλύτερο και πιο γρήγορο.

Αναμένεται η οριστική επίλυση από το GitHub, αλλά δεν γνωρίζουμε πότε και αν θα υλοποιηθεί τελικά. Ωστόσο, ο σχεδιαστής διαθέτει το repo σε νέα διεύθυνση.

Έτσι, αν ενδιαφερόμαστε εδώ και τώρα για τη βελτίωση του POV και την επίλυση των ενημερώσεων του, ακολουθούμε τα κάτωθι εύκολα βήματα.

Αρχικά κατεβάζουμε το kodifitzwell repository από τη νέα διεύθυνση εδώ. Αυτό το κάνουμε μέσω του browser στο PC και όχι με τη διαδικασία της προσθήκης πηγής μέσα από το Kodi 21, γιατί ενδέχεται να κρασάρει. To zip είναι απόλυτα ασφαλές.

Κατόπιν, αποθηκεύουμε το zip σε ένα φάκελο στο PC με μια σχετική ονομασία για να το εντοπίσουμε εύκολα μέσα από το Kodi. Στο παράδειγμα μας, το τοποθετήσαμε μέσα στον νέο φάκελο του Kodi portable που δημιουργήσαμε στο USB στικάκι μας.

Στη συνέχεια, ανοίγουμε το νέο portable Kodi 21.1 του PCsteps, και από τα Πρόσθετα > Ενεργά Αποθετήρια, εντοπίζουμε το προηγούμενο kodifitzwell repository και με δεξί κλικ το καταργούμε, όπως παρατηρούμε στο κάτωθι GIF. Μην ανησυχούμε, το πρόσθετο POV δεν θα καταργηθεί.

Τώρα, από τις Ρυθμίσεις Kodi > Εγκατάσταση από zip, εντοπίζουμε το repository.kodifitzwell-0.0.1 που κατεβάσαμε πριν λίγο, και το εγκαθιστούμε ξανά.

Από εδώ και μετά, το POV θα ενημερωθεί άμεσα καθώς είναι ενεργή η αυτόματη ενημέρωση των προσθέτων. Την ώρα που γράφαμε τον οδηγό ήταν στην έκδοση 4.10.15.

Το ίδιο θα γίνεται πλέον, και όταν υπάρξει νέα ενημέρωση του προσθέτου.

Παρόμοια χειροκίνητη ενημέρωση μπορούμε να κάνουμε και στο ταχύτατο Jacktook (Torrentio Indexer). Με αυτόν τον τρόπο θα πάμε από την έκδοση 0.2.7 στην έκδοση v0.3.1.

Έτσι, πρέπει να κατεβάσουμε από το GitHub το plugin.video.jacktook-0.3.1.zip, πατώντας εδώ.

Την εγκατάσταση από zip την κάνουμε με τον ίδιο τρόπο στο PC, όπως ακριβώς κάναμε προηγουμένως και με το POV. Εν ολίγοις, λήψη μέσω του browser, αποθήκευση σε φάκελο στο PC, και μετά την ίδια εύκολη διαδικασία που περιγράψαμε.

Θα γίνει και νέα ενημέρωση με άλλα πρόσθετα;

Επί του παρόντος, όλα τα πρόσθετα που έχουμε στο portable Kodi 21 του PCsteps λειτουργούν πολύ καλά χωρίς προβλήματα.

Ωστόσο, μόλις προκύψουν νέα αξιόλογα πρόσθετα ή νέα κόλπα, θα δημοσιεύσουμε σχετική ενημέρωση του οδηγού.

Εσείς θα κάνετε το update στο portable Kodi 21.1 του PCsteps;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert aa10Μ-8_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#349 - Αυτόματο Κλείδωμα Κλεμμένου Κινητού Android, Windows 11 24H2 Σε Οποιοδήποτε PC, Llama 3
QuickSteps
GamingSteps#20241019 - Ρεκόρ Silent Hill 2 Remake, Call of Duty: Black Ops 6 Για PC, Mobile Παιχνίδι Destiny: Rising
GamingSteps