Home » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Windows » Clipchamp: Οι Πιο Χρήσιμες Λειτουργίες Του Νέου Εργαλείου Της Microsoft
FEATURED Clipchamp Οι Πιο Χρήσιμες Λειτουργίες Του Νέου Εργαλείου Της Microsoft

Clipchamp: Οι Πιο Χρήσιμες Λειτουργίες Του Νέου Εργαλείου Της Microsoft

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το Clipchamp είναι ένα από τα καλύτερα δημιουργικά εργαλεία της Microsoft αλλά ενδέχεται να μην το αξιοποιούμε καθόλου. Το μικρό λογισμικό επεξεργασίας βίντεο ενσωματώνεται στα Windows 11 22H2, διατίθεται και στα Windows 10, καθώς και online στον browser χωρίς εγκατάσταση. Στον σύντομο οδηγό θα δούμε την εύκολη εγγραφή οθόνης και κάμερας που προσφέρει το εργαλείο.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Εύκολη εγγραφή οθόνης – κάμερας με το Clipchamp

Η καταγραφή οθόνης με κάποια εφαρμογή screen recorder παραμένει πάντα χρήσιμη στις μέρες μας. Μας επιτρέπει να αποτυπώσουμε διάφορες ενέργειες που κάνουμε στον υπολογιστή και να τις αποθηκεύσουμε ως βίντεο.

Με το Clipchamp γίνεται ακόμη καλύτερη, καθώς εκτός από την εύκολη δημιουργία GIF, μας επιτρέπει να εγγράψουμε και τον εαυτό μας μέσω κάμερας web – και όχι μόνο – την ίδια ώρα που κάνουμε και την εγγραφή οθόνης.

Οι δυνατότητες του εργαλείου είναι πολλές, ειδικά αν θέλουμε μικρά βίντεο ή GIF για δουλειά και διασκέδαση, όπου τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά.

Το Clipchamp είναι δωρεάν, πλήρως εξελληνισμένο, και έρχεται προεγκατεστημένο στην πρόσφατη έκδοση 22Η2 των Windows 11. Θα βρούμε το εικονίδιο της εφαρμογής στην Έναρξη.

Clipchamp Screen Recorder

Εάν χρησιμοποιούμε Windows 10, μπορούμε να το κατεβάσουμε από το Microsoft Store, ή να χρησιμοποιήσουμε την online έκδοση χωρίς εγκατάσταση.

Για να ξεκινήσουμε με το screen recorder του Clipchamp αλλά και συνολικά το εργαλείο, στην αρχή θα μας ζητήσει να συνδεθούμε με τον λογαριασμό Microsoft που διατηρούμε. Ειδάλλως, μπορούμε και μέσω Google ή email.

Clipchamp Screen Recorder α

Κατόπιν, στην αρχική σελίδα του Clipchamp, κάνουμε κλικ στο κουμπί Εγγραφή στοιχείου και θα μας ανοίξει η σχετική οθόνη Εγγραφή και δημιουργία.

Clipchamp Screen Recorder ααα

Στον browser ενδέχεται να χρειαστεί να πατήσουμε στο ομώνυμο κουμπί για να μας εμφανιστεί αυτή η καρτέλα.

Clipchamp Screen Recorder αααα

Σε αυτή την οθόνη θα δούμε τις τέσσερις χρήσιμες λειτουργίες του screen recorder που διαθέτει το Clipchamp.

Screen recorder πολλαπλών χρήσεων

Όπως υποδηλώνει η λειτουργία, η Οθόνη και κάμερα μας επιτρέπει να καταγράψουμε ταυτόχρονα οτιδήποτε τρέχουμε στην οθόνη μας, μαζί με αυτά που αποτυπώνει η κάμερα web. Το συγκεκριμένο εργαλείο screen recorder του Clipchamp είναι ιδανικό για να κάνουμε παρουσιάσεις, ροές παιχνιδιών, εκπαιδευτικά βίντεο, και πολλά άλλα.

Η Εγγραφή κάμερας μας επιτρέπει να εγγράφουμε απευθείας βίντεο και ήχο και να τα εξάγουμε άμεσα με μερικά μόνο κλικ, όπως θα δούμε αναλυτικά παρακάτω στην Εγγραφή Οθόνης.

Αμφότερες οι δύο πρώτες λειτουργίες, αξιοποιούν την ενσωματωμένη web κάμερα και το μικρόφωνο του υπολογιστή. Λειτουργούν ακόμη και με app web κάμερας στο Android κινητό, όπως η Droidcam που περιγράψαμε σε παλαιότερο οδηγό.

Τέλος, το κείμενο σε ομιλία είναι μια εξαιρετική προσθήκη φωνής στα βίντεο μας. Καθώς δεν έχουμε όλοι το ταλέντο να ηχογραφήσουμε μια καλή φωνή, το Clipchamp προσφέρει 170 μοναδικές φωνές με διαφορετικές προφορές, ηλικίες, και ήχους. Διαθέτει 70 γλώσσες συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής.

Οι ενέργειες είναι σχεδόν ίδιες και για τις τέσσερις λειτουργίες, φυσικά με κάποιες παραλλαγές και τροποποιήσεις που είναι εύκολες λόγω του πλήρως εξελληνισμένου μενού.

Έτσι, εμείς θα δείξουμε την Εγγραφή οθόνης, όπου και εδώ ο ήχος θα εγγραφεί επίσης μέσω του μικροφώνου του υπολογιστή μας, εφόσον το επιθυμούμε.

Έτσι, αρχικά της κάνουμε κλικ.

Αμέσως θα δούμε το εικονίδιο εγγραφής κάτω αριστερά στο πρόγραμμα επεξεργασίας. Από προεπιλογή, το Clipchamp θα χρησιμοποιήσει το ενσωματωμένο μικρόφωνο του PC για την εγγραφή ήχου.

Εάν θέλουμε να το αλλάξουμε, πατάμε στο σύμβολο του μικροφώνου για να επιλέξουμε μια νέα πηγή από τη λίστα, ή το Κανένα για να μην έχουμε καθόλου ήχο.

Clipchamp_Tko2gXWWNn

Τώρα, κάνουμε κλικ στο κόκκινο κυκλικό κουμπί της εγγραφής. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο με τρεις επιλογές κοινής χρήσης: Ολόκληρη οθόνη, Παράθυρο, Tab (ή καρτέλα Microsoft Edge).

Clipchamp Screen Recorder 1αβ

Στο παράδειγμα μας, επιλέξαμε να καταγράψουμε το παράθυρο μιας δημοσίευσης του PCsteps. Έτσι, απλά κάνουμε κλικ στην ιστοσελίδα για να την επιλέξουμε, και μετά πατάμε στο μπλε κουμπί Κοινή χρήση, το οποίο θα ενεργοποιηθεί.

Παρομοίως, μπορούμε να επιλέξουμε μια καρτέλα (Tab) του browser όπου θα εμφανιστούν οι ανοιχτές καρτέλες μας για να επιλέξουμε μία, ή ολόκληρη την οθόνη (αν έχουμε περισσότερες από μία οθόνες), για να επιλέξουμε ό,τι νομίζουμε.

Εάν επιλέξουμε να εγγράψουμε κάποιον ήχο σε μια συγκεκριμένη καρτέλα του browser, αρκεί να βεβαιωθούμε ότι είναι επιλεγμένο και το Κοινοποίηση ήχου συστήματος, στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης.

Αφού λοιπόν κάνουμε κλικ στο κουμπί Κοινή χρήση, θα ξεκινήσει η εγγραφή της οθόνης και και ο χρονοδιακόπτης στο εικονίδιο εγγραφής θα δείξει τον χρόνο που έχει παρέλθει. Ταυτόχρονα, θα εμφανιστεί μια σχετική ένδειξη από τον το screen recorder του Clipchamp.

Μπορούμε να εγγράψουμε βίντεο έως και 30 λεπτών ανά περίοδο λειτουργίας. Ωστόσο, δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των εγγραφών που μπορούμε να δημιουργήσουμε.

Αφού καταγράψουμε αυτά που θέλουμε, κάνουμε κλικ στο κουμπί Διακοπή κοινής χρήσης ή στο σχετικό τετράγωνο κουμπί του Stop. Η εγγραφή θα σταματήσει και θα δούμε μια προεπισκόπηση της. Εφόσον μας αρέσει, επιλέγουμε Αποθήκευση και επεξεργασία. Ειδάλλως, πατάμε Επανάληψη εγγραφής.

Με την αποθήκευση, θα επιστρέψουμε στο πρόγραμμα επεξεργασίας όπου θα πραγματοποιηθεί λήψη του αρχείου της εγγραφής στον υπολογιστή μας, και θα δούμε ένα αναδυόμενο παράθυρο. Αυτό ήταν όλο.

Από εκεί και μετά, είτε ανοίγουμε το αρχείο WEBM που αποθηκεύτηκε στον φάκελο των λήψεων, είτε μπορούμε να το εξάγουμε ως GIF, είτε ως αρχείο MP4.

Για να το κάνουμε αυτό, απλά κάνουμε κλικ στο κουμπί Τα μέσα σας στα αριστερά, και πατάμε μια φορά στο χρονολόγιο κάτω δεξιά έτσι ώστε να επισημανθεί με πράσινο χρώμα. Μετά, κάνουμε κλικ στην Εξαγωγή και  επιλέγουμε πώς θέλουμε να εξαχθεί το βίντεο μας.

Τα βίντεο Clipchamp GIF έχουν μέγιστο χρονικό όριο 15 δευτερολέπτων. Εάν το βίντεο είναι μεγαλύτερο από 15 δευτερόλεπτα, δεν μπορούμε να το εξάγουμε ως GIF.

Επίσης, καλό είναι να θυμόμαστε ότι αν προτιμήσουμε την εγγραφή Οθόνη και κάμερα, θα εμφανιστούν δύο αρχεία ηχογραφήσεων, τα οποία φυσικά θα  προστεθούν αυτόματα στο χρονολόγιο μας σε δύο σειρές, ώστε μετά να μας κάνει το Clipchamp την ενοποιημένη Εξαγωγή που είδαμε προηγουμένως.

Τέλος, αποθηκεύουμε το τελικό βίντεο μας όπου επιθυμούμε.

Είναι χρήσιμες οι λειτουργίες καταγραφής οθόνης του Clipchamp;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured SALE ALERT 18 ΝΟΕΜΒΡΗ_x4Βb
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#354 - Τείχος Προστασίας Windows 11, Παραποίηση Τοποθεσίας Chrome, Αύξηση Μεγέθους Εικόνων
QuickSteps
GamingSteps#20241123 - Final Fantasy XIV Mobile, Υποψηφιότητες The Game Awards ‘24, Νικητές Golden Joystick Awards
GamingSteps