Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Προσωπικά Δεδομένα Instagram, Ταχύτητα Steam, Offline Facebook

Προσωπικά Δεδομένα Instagram, Ταχύτητα Steam, Offline Facebook

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα αλλάζουμε το χρώμα και το μέγεθος των εικονιδίων στη Γραμμή Εργασιών των Windows 10. Τακτοποιούμε όλα τα παιχνίδια που έχουμε εγκατεστημένα στον υπολογιστή μας με το Playnite, αλλάζουμε ταχύτητα λήψης στο Steam, και φτιάχνουμε πρότυπα εξωφύλλου στο Word. Μπαίνουμε offline στο Facebook, βλέπουμε τα προσωπικά δεδομένα που διατηρεί το Instagram, και δημιουργούμε ειδοποιήσεις με το Omnibox.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς να βλέπω όλα τα παιχνίδια σε ένα μέρος με το Playnite

Αν παίζουμε αρκετά παιχνίδια, τότε μάλλον χρησιμοποιούμε πολλούς clients, όπως το Steam, το Battle.net, και το Epic Games Launcher. Ωστόσο, με το Playnite μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε όλα τα εγκατεστημένα μας παιχνίδια από ένα και μόνο σημείο.

Η χρήση του Playnite είναι αρκετά απλή. Πρώτα από όλα, κατεβάζουμε την εφαρμογή από την επίσημη ιστοσελίδα της και την εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας.

Την πρώτη φορά που θα ανοίξουμε το Playnite, η εφαρμογή θα μας ρωτήσει ποιους clients έχουμε εγκατεστημένους και αν θέλουμε να εντοπίσει αυτόματα τα παιχνίδια που έχουμε στον υπολογιστή μας.

Όταν ολοκληρώσουμε όλες τις επιλογές μας, το Playnite θα εντοπίσει και θα εισάγει όλα τα παιχνίδια μας.

Αν οποιαδήποτε στιγμή θελήσουμε να ανανεώσουμε τις βιβλιοθήκες των παιχνιδιών, κάνουμε κλικ στο κουμπί του μενού, πατάμε στο “Update Game Library”, και μετά το “Update All”.

Επίσης, το Playnite προσφέρει τη δυνατότητα χειροκίνητης προσθήκης παιχνιδιών. Για να προσθέσουμε μόνοι μας κάποιο παιχνίδι, αρκεί να σύρουμε το εικονίδιό του στο παράθυρο της εφαρμογής.

Έτσι, μπορούμε να προσθέσουμε στο Playnite παιχνίδια που κατεβάσαμε από το Windows Store ή άλλες πηγές.

Επιπλέον, το Playnite επιτρέπει να συνδέσουμε τους λογαριασμούς μας από το Steam, τη Blizzard, την Epic Games, κτλ. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να εμφανίζει παιχνίδια που έχουμε αγοράσει, αλλά δεν τα έχουμε εγκατεστημένα στον υπολογιστή.

Τέλος, για να παίξουμε οποιοδήποτε παιχνίδι μέσω του Playnite, απλώς κάνουμε κλικ στο κουμπί “Play”.

Πώς να αλλάξω την ταχύτητα λήψης στο Steam

Το Steam, όπως και κάθε άλλος client παιχνιδιών, φροντίζει ώστε να χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερη ταχύτητα από τη σύνδεσή μας.

Οπότε, εάν κατεβάζουμε κάποιο παιχνίδι στο Steam, ενδέχεται να μην μπορούμε να κάνουμε σχεδόν τίποτα άλλο το οποίο απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, μπορούμε αρκετά εύκολα να θέσουμε όριο στο bandwidth που χρησιμοποιεί το Steam. Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, κάνουμε κλικ στο “Steam” και μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”.

Στα αριστερά του παραθύρου επιλέγουμε τις “Λήψεις” και αλλάζουμε το “Περιορισμός εύρους δικτύου σε”. Η προεπιλογή είναι το “Χωρίς όριο”, οπότε επιλέγουμε την ταχύτητα που θεωρούμε ότι ταιριάζει στη σύνδεσή μας.

Για παράδειγμα, μία σύνδεση ADSL επιτυγχάνει κατά μέσο όρο 1MB/s με 2 MB/s. Οπότε, θα ήταν καλό να ρυθμίσουμε το “Περιορισμός εύρους δικτύου σε” στα 768 KB/s.

Μόλις επιλέξουμε το όριο του εύρους που ταιριάζει στην περίπτωσή μας, κάνουμε κλικ στο “ΟΚ” για να αποθηκεύσουμε τη ρύθμιση.

Από εδώ και στο εξής, το Steam δεν πρόκειται να πραγματοποιεί λήψεις με ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή που ορίσαμε, κι εμείς θα μπορούμε να κάνουμε κανονικά τις υπόλοιπες εργασίες μας.

Πώς δημιουργώ το δικό μου πρότυπο εξωφύλλου στο Word

Σε προηγούμενο QuickSteps είδαμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα έτοιμα πρότυπα εξώφυλλων στο Word. Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα να μην μας αρέσει κανένα από τα έτοιμα εξώφυλλα.

Σε μία τέτοια περίπτωση, μπορούμε να σχεδιάσουμε το δικό μας πρότυπο εξωφύλλου και να το χρησιμοποιήσουμε σε οποιοδήποτε έγγραφο θέλουμε.

Για να φτιάξουμε ένα πρότυπο εξωφύλλου, δημιουργούμε ένα νέο κενό έγγραφο και εισάγουμε κάποια βασικά στοιχεία, όπως το όνομα του συγγραφέα, τον τίτλο, τον εκδοτικό οίκο, και τη χρονολογία κυκλοφορίας.

Κατά τη δημιουργία ενός προτύπου, καλό είναι να χρησιμοποιούμε τα “Γρήγορα Τμήματα” κειμένου, τα οποία εισάγουν αυτόματα τις ιδιότητες του εγγράφου, χωρίς να απαιτείται να τις πληκτρολογεί ο δημιουργός του αρχείου.

Οπότε, κάνουμε κλικ στην “Εισαγωγή”, πατάμε στο “Κείμενο”, και έπειτα στα “Γρήγορα Τμήματα”.

Σε αυτό το σημείο επιλέγουμε το “Ιδιότητα εγγράφου” και κάνουμε κλικ στο “Τίτλος”.

Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, εισάγουμε στο έγγραφο τις ιδιότητες “Συντάκτης”, “Εταιρεία”, και “Ημερομηνία δημοσίευσης”. Αν όλα έχουν γίνει σωστά, το πρότυπο θα πρέπει να μοιάζει με αυτό της εικόνας.

Από εδώ και πέρα, μπορούμε να διαμορφώσουμε το πρότυπο σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του Word.

Έχουμε τη δυνατότητα να εισάγουμε εικόνες και σχήματα, να μορφοποιήσουμε το κείμενο, και να αλλάξουμε τη διάταξη της σελίδας. Το πρότυπο που δημιουργήσαμε εμείς είναι αυτό που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα.

Μόλις τελειώσουμε τη διαμόρφωση του εξωφύλλου, πατάμε τον συνδυασμό πλήκτρων “Ctrl+A” για να επιλέξουμε όλο το περιεχόμενο της σελίδας.

Έπειτα, πηγαίνουμε στην καρτέλα “Εισαγωγή”, κάνουμε κλικ στις “Σελίδες”, και μετά στο “Εξώφυλλο”.

Στη συνέχεια, πατάμε στην “Αποθήκευση επιλογής στη συλλογή εξωφύλλων…” και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί δίνουμε ένα όνομα στο πρότυπό μας. Αν θέλουμε συμπληρώνουμε την περιγραφή και κάνουμε κλικ στο “ΟΚ”.

Αυτό ήταν. Μόλις δημιουργήσαμε το πρώτο μας πρότυπο εξωφύλλου, το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε οποιοδήποτε έγγραφο θέλουμε.

Πώς μπαίνω εκτός σύνδεσης στη σελίδα του Facebook

Πολλοί από εμάς έχουμε στο Facebook φίλους που περνούν όλη την ημέρα online, και μόλις μας δουν συνδεδεμένους, μας πιάνουν αμέσως την κουβέντα. Ευτυχώς για εμάς, το Facebook μας δίνει τη δυνατότητα να φαινόμαστε offline.

Παλαιότερα, είχαμε δει πώς απενεργοποιούμε την εμφάνιση της κατάστασής μας στην εφαρμογή του Facebook Messenger. Σήμερα θα δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε το ίδιο πράγμα, αλλά μέσω της ιστοσελίδας του Facebook.

Μπαίνουμε λοιπόν στο Messenger, πατάμε στο γρανάζι πάνω αριστερά, και επιλέγουμε τις “Ρυθμίσεις”.

Έπειτα, απενεργοποιούμε τον διακόπτη “Δείχνετε πότε είστε ενεργοί”, και κάνουμε κλικ στο “Τέλος”. Από εδώ και πέρα κανείς δεν θα ξέρει πότε είμαστε συνδεδεμένοι στο Facebook.

Όπως και στην περίπτωση της εφαρμογής του Facebook Messenger, έχοντας ανενεργή τη συγκεκριμένη ρύθμιση, ούτε κι εμείς μπορούμε να βλέπουμε πότε είναι συνδεδεμένοι οι φίλοι μας.

Οπότε, θα πρέπει να κρίνουμε πόσο σημαντικό είναι για εμάς το να μην μας ενοχλούν διαρκώς.

Πώς βλέπω όλα τα προσωπικά δεδομένα που διατηρεί το Instagram

Τα περισσότερα κοινωνικά δίκτυα συλλέγουν δεδομένα για να προσαρμόζουν την εμπειρία του χρήστη. Για παράδειγμα, το YouTube καταγράφει τις αναζητήσεις που κάνουμε και τα βίντεο που παρακολουθούμε, ώστε να μας προτείνει παρόμοιο περιεχόμενο.

Βέβαια, όπως είδαμε σε παλαιότερα QuickSteps, μπορούμε πολύ εύκολα να του απαγορεύσουμε να μας παρακολουθεί.

QuickSteps#75 - Ανώνυμη Περιήγηση YouTube, Στενοί Φίλοι Instagram, Πληκτρολόγιο Android
Στενοί Φίλοι Instagram, Ανώνυμη Περιήγηση YouTube, Εξώφυλλα Word

Αυτή την εβδομάδα, μετακινούμε τα εικονίδια στο κέντρο της Γραμμής Εργασιών και αποθηκεύουμε τις φωτογραφίες της οθόνης κλειδώματος στα Windows 10. Χρησιμοποιούμε τα έτοιμα εξώφυλλα…

Αντίστοιχα, το Instagram καταγράφει τις αναζητήσεις μας, τα προφίλ που επισκεπτόμαστε χωρίς να τα ακολουθούμε, και αρκετά ακόμη δεδομένα.

Σε αντίθεση με άλλα κοινωνικά δίκτυα, το Instagram προσφέρει τη δυνατότητα να βλέπουμε όλα τα δεδομένα που συλλέγει για εμάς. Ωστόσο, για να δούμε αυτά τα στοιχεία, θα χρησιμοποιήσουμε τον browser και όχι την εφαρμογή της δημοφιλούς υπηρεσίας.

Αρχικά, επισκεπτόμαστε τη σελίδα “Access Tool” του Instagram και πραγματοποιούμε σύνδεση με τα στοιχεία μας.

QuickSteps#77 - Προσωπικά Δεδομένα Instagram, Ταχύτητα Steam, Offline Facebook

Μόλις συνδεθούμε στο Access Tool, θα εμφανιστεί μία σελίδα που περιέχει όλα τα δεδομένα που έχει συλλέξει το Instagram για εμάς. Κάποιες από αυτές τις πληροφορίες είναι ασήμαντες, όπως η ημέρα που γραφτήκαμε στο Instagram ή τα γενέθλιά μας.

Ωστόσο, στο Access Tool μπορούμε να βρούμε μερικά αρκετά ενδιαφέροντα και χρήσιμα στοιχεία. Ένα καλό παράδειγμα είναι οι ημερομηνίες και ώρες που πραγματοποιήσαμε σύνδεση στο Instagram.

Αυτή η πληροφορία μπορεί να μας βοηθήσει να εντοπίσουμε πιθανή παραβίαση του λογαριασμού μας.

Μερικές ακόμη ενδιαφέρουσες πληροφορίες είναι τα είδη των διαφημίσεων που βλέπουμε συνήθως, καθώς και οι ψηφοφορίες στις οποίες έχουμε λάβει μέρος.

Το πλήθος των πληροφοριών που καταγράφει το Instagram για εμάς είναι εντυπωσιακό.

Επιπλέον, το Instagram δεν προσφέρει τη δυνατότητα να διαγράψουμε τα δεδομένα αυτά. Η μόνη επιλογή που έχουμε, αν θέλουμε να εξαφανιστούν αυτά τα στοιχεία, είναι να διαγράψουμε ολόκληρο τον λογαριασμό μας.

Quicksteps#55: Εύρεση τραγουδιού, Διαγραφή YouTube Και Instagram
Εύρεση Τραγουδιού, Διαγραφή YouTube Και Instagram

Αυτήν την εβδομάδα, μαθαίνουμε πώς να ανοίγουμε τις εφαρμογές πάντα με δικαιώματα διαχειριστή και ενεργοποιούμε την αυτόματη διόρθωση στα Windows 10. Στην συνέχεια, διαγράφουμε το…

Το αν αυτό σας ενοχλεί ή όχι, εσείς θα το κρίνετε.

Τα μυστικά του Chrome Omnibox – Δημιουργία ειδοποιήσεων

Έχουμε ήδη δει πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε τις δικές μας μηχανές αναζήτησης για το Omnibox και πώς τις χρησιμοποιούμε για να πραγματοποιούμε αναζητήσεις στο Gmail και το Google Drive.

Σήμερα θα δούμε πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ειδοποιήσεις με το πρόσθετο Omnibox Timer του Chrome.

Αρχικά, μπαίνουμε στη σελίδα του Omnibox Timer στο Chrome Web Store και το εγκαθιστούμε.

Έπειτα, για να ενεργοποιήσουμε το Omnibox Timer, γράφουμε στο Omnibox “tm”, και πατάμε το “Space”.

Με ενεργό το Omnibox Timer, για να ορίσουμε μία ειδοποίηση, γράφουμε σε πόση ώρα θέλουμε να εμφανιστεί η ειδοποίηση, αφήνουμε κενό, πληκτρολογούμε το κείμενο που επιθυμούμε να περιέχει η ειδοποίηση, και πατάμε “Enter”.

Η προεπιλεγμένη ρύθμιση χρόνου στο Omnibox Timer είναι σε λεπτά, αλλά μπορούμε να ορίσουμε δευτερόλεπτα, λεπτά, ή ώρες, γράφοντας αντίστοιχα “s”, “m”, ή “h” μετά τον χρόνο.

To Omnibox Timer είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο πρόσθετο, ειδικά αν περνάμε πολλές ώρες δουλεύοντας μέσω browser.

Πώς προγραμματίζω την αποστολή ενός email με το Gmail

Από προεπιλογή, όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραδίδονται στους παραλήπτες αμέσως. Αν και μπορούμε να ακυρώσουμε την αποστολή ενός email, ο προγραμματισμός μας δίνει μεγαλύτερη ευελιξία.

Ακύρωση Αποστολής Email με Κάθε Τρόπο

Όλοι λίγο-πολύ έχουμε στείλει ένα λανθασμένο email, είτε πρόκειται για λάθος παραλήπτη, είτε γιατί ξεχάσαμε να προσθέσουμε κάποια επισύναψη, είτε γιατί στείλαμε το email σε μια στιγμή…

Με την προγραμματισμένη αποστολή email επιλέγουμε την ώρα και την ημερομηνία που θέλουμε να σταλεί το μήνυμα, και έχουμε περιθώριο να διαγράψουμε το email ή να ακυρώσουμε τη διαδικασία μέχρι και ένα δευτερόλεπτο πριν αποσταλεί.

Για να προγραμματίσουμε την αποστολή ενός email, κάνουμε κλικ στη “Σύνταξη”. Στο παράθυρο δημιουργίας email συμπληρώνουμε τη διεύθυνση παραλήπτη, το θέμα, και το κείμενο.

Μόλις συμπληρώσουμε τα απαραίτητα στοιχεία και ολοκληρώσουμε τη σύνταξη του κειμένου, κάνουμε κλικ στο βέλος δίπλα στην “Αποστολή”, και επιλέγουμε “Προγραμματισμός αποστολής”.

Θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο το οποίο προσφέρει τέσσερις επιλογές προγραμματισμού. Οι τρεις πρώτες προγραμματίζουν αυτόματα την αποστολή για συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα.

Κάνοντας κλικ στην “Επιλογή ημερομηνίας και ώρας”, εμφανίζεται ένα πλαίσιο από το οποίο μπορούμε να επιλέξουμε την ημερομηνία και να γράψουμε την ώρα της αποστολής του μηνύματος.

Όταν ορίσουμε την ημερομηνία και ώρα που θέλουμε, πατάμε το κουμπί “Προγραμματισμός αποστολής”.

Όλα τα email που έχουμε προγραμματίσει είναι αρχειοθετημένα στον φάκελο “Προγραμματισμένα”. Περνώντας τον δείκτη του ποντικιού πάνω από οποιοδήποτε email, βλέπουμε τέσσερα εικονίδια.

Μεταξύ των τεσσάρων, τα δύο πιο σημαντικά είναι ο κάδος και το ρολόι. Με το πρώτο διαγράφουμε το email και ταυτόχρονα ακυρώνουμε την αποστολή του.

Με το δεύτερο κουμπί μπορούμε να αλλάξουμε την ημερομηνία και την ώρα της αποστολής του μηνύματος.

Προσωπικά Δεδομένα Instagram, Ταχύτητα Steam, Offline Facebook

Ο προγραμματισμός της αποστολής ενός email μπορεί να φανεί χρήσιμος σε πολλές περιπτώσεις, είτε είμαστε οικιακοί χρήστες, είτε χρησιμοποιούμε το gmail για την εργασία μας.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured SALE ALERT 18 ΝΟΕΜΒΡΗ_x4Βb
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#354 - Τείχος Προστασίας Windows 11, Παραποίηση Τοποθεσίας Chrome, Αύξηση Μεγέθους Εικόνων
QuickSteps
GamingSteps#20241116 - 30 Χρόνια Warcraft, Μόνιμο OG Mode Στο Fortnite, Βελτιώσεις Στο GTA Trilogy Για PC Και Κονσόλες
GamingSteps