Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Όριο Συσκευών Netflix, Δωρεάν Παιχνίδια Steam, IMEI Smartphone, Επεξεργασία DM Στο Instagram
QuickSteps#327 - Όριο Συσκευών Netflix, Δωρεάν Παιχνίδια Steam, IMEI Smartphone, Επεξεργασία DM Στο Instagram

Όριο Συσκευών Netflix, Δωρεάν Παιχνίδια Steam, IMEI Smartphone, Επεξεργασία DM Στο Instagram

Αυτή την εβδομάδα, παρακάμπτουμε το όριο συσκευών θέασης του Netflix, βρίσκουμε το IMEI του smartphone, και εντοπίζουμε δωρεάν παιχνίδια στο Steam. Επεξεργαζόμαστε προσωπικά μηνύματα (DM), δημιουργούμε αυτοκόλλητα από εικόνες, και απενεργοποιούμε τις αναφορές παράδοσης στο Instagram. Μαθαίνουμε όλους τους τρόπους με τους οποίους προσθέτουμε “✓” στο PowerPoint.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς παρακάμπτω το όριο συσκευών θέασης του Netflix

Το Netflix εφαρμόζει όριο στις συσκευές όπου μπορούμε να παρακολουθούμε streaming περιεχόμενο, ταυτόχρονα. Συγκεκριμένα, η υπηρεσία επιτρέπει να παρακολουθούμε την ίδια στιγμή από δύο συσκευές στο “Τυπικό” πρόγραμμα συνδρομής, ενώ ο αριθμός αυτός αυξάνεται στις έξι συσκευές για το “Πλήρες” πρόγραμμα.

Επιπλέον, όσοι συνδρομητές πληρώνουν για το “Αρχικό” πρόγραμμα, έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν σειρές και ταινίες αποκλειστικά και μόνο από μία συσκευή. Τα ίδια όρια ισχύουν και όσον αφορά τη λήψη περιεχομένου για θέαση εκτός σύνδεσης.

QuickSteps#327 - Όριο Συσκευών Netflix, Δωρεάν Παιχνίδια Steam, IMEI Smartphone, Επεξεργασία DM Στο Instagram

Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να παρακάμψουμε αυτά τα όρια. Για παράδειγμα, αν διαθέτουμε το “Αρχικό”πρόγραμμα, μπορούμε να κατεβάσουμε ταινίες και σειρές σε μία συσκευή και έπειτα να τις παρακολουθούμε offline, ενώ παράλληλα βλέπουμε άλλο streaming περιεχόμενο από κάποια άλλη συσκευή.

Ομοίως, με τον ίδιο τρόπο μπορούμε το όριο των δύο συσκευών στο “Τυπικό” πρόγραμμα να το αυξήσουμε στις τέσσερις, και το όριο του “Πλήρες” προγράμματος να το ανεβάσουμε στις έξι συσκευές.

Περιεχόμενο μπορούμε να κατεβάζουμε μόνο μέσω των εφαρμογών του Netflix, τόσο για Windows, όσο και για φορητές συσκευές. Για να κατεβάσουμε βίντεο από την εφαρμογή για Windows, ανοίγουμε τη σελίδα της σειράς ή της ταινίας και κάνουμε κλικ στο κουμπί λήψης.

Αντίστοιχα, στην εφαρμογή για Android ή iOS, ανοίγουμε τη σελίδα του βίντεο που θέλουμε να κατεβάσουμε στη συσκευή και πατάμε το κουμπί με το βελάκι.

Τέλος, για να δούμε το offline περιεχόμενο ακολουθούμε τα εξής βήματα:

  • Στην εφαρμογή για Windows, πατάμε τις τρεις γραμμές και κάνουμε κλικ στο “My Downloads”.
  • Στην εφαρμογή για Android ή iOS, πατάμε το “Το Netflix μου” και έπειτα πατάμε “Λήψεις”.

Πώς βρίσκω το IMEI του smartphone

Το IMEI είναι ένας μοναδικός αναγνωριστικός αριθμός για κάθε συσκευή και χρησιμοποιείται για την ταυτοποίηση της από εταιρείες παροχής υπηρεσιών επισκευής, παρόχους, και τα λοιπά.

Για παράδειγμα, αν κλέψουν το smartphone μας, με τη χρήση του IMEI μπορούμε να απευθυνθούμε στον πάροχο και να προσθέσει το κινητό σε ειδική λίστα, ώστε να το καταστήσει μη λειτουργικό. Επιπλέον, οι αρχές επιβολής του νόμου μπορούν με το IMEI να εντοπίσουν τη συσκευή.

Επίσης, όταν πάμε το smartphone στο service, ενδέχεται να μας ζητήσουν τον αριθμό IMEI, ώστε να πιστοποιήσουν ότι η συσκευή μας ανήκει. Το IMEI μπορούμε να το βρούμε στο κουτί της συσκευής, ενώ υπάρχει αποθηκευμένο και στο ίδιο το κινητό.

Για να βρούμε αυτόν τον μοναδικό αριθμό σε κινητό Android, ανοίγουμε την εφαρμογή κλήσεων και πληκτρολογούμε “*#06#”.

Ένας άλλος τρόπους να δούμε το IMEI ενός Android smartphone είναι από τις ρυθμίσεις της συσκευής. Εφόσον μπούμε στις ρυθμίσεις, πατάμε το “Πληροφορίες για το τηλέφωνο”, ανάμεσα στα διαθέσιμα στοιχεία θα υπάρχει και το IMEI.

Τέλος, σε αρκετά smartphone, το IMEI είναι χαραγμένο στο συρταράκι της κάρτας SIM.

Πώς εντοπίζω δωρεάν παιχνίδια στο Steam

Στο PCSteps έχουμε την εβδομαδιαία στήλη Gaming Steps, η οποία περιέχει τα σημαντικότερα νέα από τον κόσμο του gaming για την εβδομάδα που πέρασε, καθώς και τρέχουσες προσφορές σε παιχνίδια.

Αν και φροντίζουμε να ενημερώνουμε το κοινό μας για τα επί πληρωμή παιχνίδια, τα οποία είναι διαθέσιμα δωρεάν τη στιγμή που δημοσιεύουμε το εκάστοτε άρθρο, υπάρχει περίπτωση εντός της εβδομάδας να διατεθούν και άλλοι τίτλοι δωρεάν.

Σε αυτό το QuickSteps θα δούμε πώς μπορούμε να εντοπίζουμε δωρεάν παιχνίδια στο Steam, για να μπορείτε να είστε ενήμεροι και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Αρχικά, τρέχουμε την εφαρμογή ή ανοίγουμε την ιστοσελίδα του Steam και κάνουμε κλικ στο εικονίδιο του μεγεθυντικού φακού.

Έπειτα, ρυθμίζουμε τον slider για την “Τιμή” στο “Δωρεάν” και διαλέγουμε το κουτάκι δίπλα στο “Ειδικές προσφορές”.

Μετά, στο “Τύπος προϊόντος”, επιλέγουμε το κουτάκι δίπλα στο “Παιχνίδια”.

Τέλος, μπορούμε να ελέγχουμε και τον ιστότοπο του SteamDB, το οποίο έχει ειδική σελίδα για επί πληρωμή παιχνίδια και DLC που είναι διαθέσιμα δωρεάν στο Steam, για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Πώς επεξεργάζομαι προσωπικά μηνύματα (DM) στο Instagram

Το Instagram επιτρέπει να επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά μηνύματα που στέλνουμε. Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να φανεί χρήσιμο σε περίπτωση που θέλουμε να αλλάξουμε το μήνυμα επειδή διαπιστώσαμε ότι έχουμε κάνει κάποιο λάθος.

Μπορούμε να επεξεργαστούμε το εκάστοτε μήνυμα όσες φορές επιθυμούμε, αρκεί να μην έχουν περάσει περισσότερα από 15 λεπτά, από τη στιγμή που το στείλαμε.

Για να επεξεργαστούμε ένα προσωπικό μήνυμα στο Instagram, πατάμε παρατεταμένα πάνω του και από το μενού που θα ανοίξει διαλέγουμε “Επεξεργασία”.

Έπειτα, πραγματοποιούμε τις διορθώσεις που θέλουμε και πατάμε “Τέλος”.

Αν θέλουμε να ακυρώσουμε την επεξεργασία του μηνύματος, πατάμε το “X”.

Πώς δημιουργώ αυτοκόλλητα από εικόνες στο Instagram

Οι ιστορίες και τα reel του Instagram είναι δύο ιδιαίτεροι τρόποι να μοιραστούμε ό,τι θέλουμε με όσους μας ακολουθούν. Αν επιθυμούμε να δώσουμε ακόμα πιο προσωπικό χαρακτήρα στις ιστορίες ή τα reel μας, μπορούμε να προσθέσουμε σε αυτά αυτοκόλλητα που έχουμε δημιουργήσει από δικές μας εικόνες.

Αρχικά, πατάμε το “+” και διαλέγουμε αν θέλουμε να δημιουργήσουμε “ΙΣΤΟΡΙΑ” ή “REEL”.

Στη συνέχεια, πατάμε το εικονίδιο των αυτοκόλλητων.

Έπειτα, πατάμε το “CUTOUTS”.

Μετά, επιλέγουμε την εικόνα που θέλουμε να μετατρέψουμε σε αυτοκόλλητο και περιμένουμε έως ότου το Instagram αποκόψει το κύριο θέμα.

Αν είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, πατάμε “Χρήση αυτοκόλλητου”, διαφορετικά, πατάμε “Μη αυτόματη επιλογή” για να επιλέξουμε εμείς το τμήμα της εικόνας που επιθυμούμε να χρησιμοποιήσουμε ως αυτοκόλλητο.

Στην παρακάτω εικόνα βλέπουμε ένα απλό παράδειγμα, όπου έχουμε τοποθετήσει τον συντάκτη του άρθρου μπροστά σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο.

Πώς απενεργοποιώ τις αναφορές παράδοσης στο Instagram

Το Instagram εμφανίζει έναν δείκτη ο οποίος ενημερώνει τον εκάστοτε χρήστη ότι ο έτερος συνομιλητής του έχει διαβάσει το μήνυμα που του έστειλε, κάτι σαν το “Διαβάστηκε” του Facebook.

Συνήθως, όταν κάποιος δει ότι ο συνομιλητής του διάβασε το μήνυμα, περιμένει άμεση απάντηση. Αυτό μπορεί να δημιουργεί αίσθημα πίεσης και άγχος. Εάν δεν θέλουμε λοιπόν οι άλλοι χρήστες να γνωρίζουν ότι διαβάσαμε τα μηνύματα τους, ώστε να μπορούμε να απαντάμε σε αυτά όταν εμείς θέλουμε, μπορούμε να απενεργοποιήσουμε τις αναφορές παράδοσης.

Απενεργοποίηση για έναν μόνο χρήστη

Για να απενεργοποιήσουμε τις αναφορές παράδοσης για έναν μόνο χρήστη, ανοίγουμε τη συνομιλία που διατηρούμε μαζί του και πατάμε το όνομα του, στην κορυφή της οθόνης.

Έπειτα, πατάμε το “Απόρρητο και ασφάλεια”.

Μετά, απενεργοποιούμε τον διακόπτη δίπλα στο “Αναφορές παράδοσης”.

Απενεργοποίηση για όλους τους χρήστες

Αν δεν θέλουμε κανείς χρήστης να λαμβάνει αναφορές παράδοσης, μπορούμε να τις απενεργοποιήσουμε για όλους τους χρήστες του Instagram. Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, πατάμε την εικόνα προφίλ και μετά πατάμε τις τρεις γραμμές.

Έπειτα, πατάμε το “Μηνύματα και απαντήσεις ιστοριών”.

Στη συνέχεια, πατάμε το “Εμφάνιση αναφορών παράδοσης”.

Τέλος, απενεργοποιούμε τον διακόπτη δίπλα στο “Αναφορές παράδοσης”.

Όλοι οι τρόποι με τους οποίους προσθέτω “✓” στο PowerPoint

Το “✓” συμβολίζει πολλά πράγματα και το χρησιμοποιούμε για να δείξουμε διάφορα στοιχεία. Για παράδειγμα, δείχνει ότι έχουμε ολοκληρώσει μία εργασία. Επίσης, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως σύμβολο για τα στοιχεία μιας λίστας.

Στο PowerPoint μπορούμε να προσθέσουμε το “✓” στις διαφάνειες με διάφορους τρόπους. Αρχικά, μπορούμε να δημιουργήσουμε μία λίστα και να επιλέξουμε ως σύμβολο το “✓”.

Με συντομεύσεις πληκτρολογίου

Επίσης, μπορούμε να τοποθετήσουμε τον κέρσορα εκεί που θέλουμε να εισάγουμε το “✓”, να πατήσουμε παρατεταμένα το “Alt”, και να πληκτρολογήσουμε “0252”.

Θα εμφανιστεί το “ü” ή το “ό”, ανάλογα αν έχουμε επιλεγμένη την Αγγλική ή την Ελληνική γλώσσα. Για να μετατρέψουμε αυτούς τους χαρακτήρες σε “✓”, τους επιλέγουμε και αλλάζουμε τη γραμματοσειρά τους στην “Wingdings”.

Ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασίας, αλλά πληκτρολογώντας “0254”, μπορούμε να εισάγουμε ένα “✓” μέσα σε πλαίσιο.

Με αντιγραφή επικόλληση

Ένας άλλος τρόπος να εισάγουμε “✓” στο PowerPoint είναι να αναζητήσουμε το σύμβολο του checkmark στη Google Search, να το αντιγράφουμε, και να το επικολλήσουμε στο επιθυμητό σημείο.

Μέσω του μενού συμβόλων

Το PowerPoint, όπως και σχεδόν κάθε άλλο πρόγραμμα του Microsoft Office, διαθέτει ένα μενού με σύμβολα. Για να ανοίξουμε αυτό το μενού, πηγαίνουμε στην καρτέλα “Εισαγωγή” και από το “Σύμβολα” κάνουμε κλικ στο “Σύμβολο”.

Έπειτα, διαλέγουμε για “Γραμματοσειρά” τη “Wingdings”, επιλέγουμε το “✓” της αρεσκείας μας, πατάμε “Εισαγωγή”, και κλείνουμε το παράθυρο.

Χρησιμοποιώντας εικονίδια

Στο PowerPoint μπορούμε να προσθέτουμε εικονίδια, από ένα ειδικό μενού με πλούσιο κατάλογο. Για να ανοίξουμε το μενού, πηγαίνουμε στην καρτέλα “Εισαγωγή” και από το “Απεικονίσεις” κάνουμε κλικ στο “Εικονίδια”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, εντοπίζουμε το “✓”, το επιλέγουμε, και πατάμε “Εισαγωγή”.

Με emoji

Τέλος, μπορούμε να προσθέσουμε “✓” χρησιμοποιώντας τη βιβλιοθήκη emoji των Windows. Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, πατάμε τον συνδυασμό πλήκτρων “Win + .” και από το πλαίσιο των emoji διαλέγουμε το “✓” που μας αρέσει.

QuickSteps#327 - Όριο Συσκευών Netflix, Δωρεάν Παιχνίδια Steam, IMEI Smartphone, Επεξεργασία DM Στο Instagram

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Γράψτε τη στο Questions.pcsteps.gr και ίσως τη δημοσιεύσουμε σε μελλοντικό οδηγό.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Υπολογιστή Αγορά PC Οδηγός Αγοράς Υπολογιστή
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#333 - Ζωή Μπαταρίας Android, Εικόνες Σε 3D Μοντέλα Με Δωρεάν AI Εργαλείο, Επιδόσεις Windows 11
QuickSteps
GamingSteps#20240628 - Όταν το LoL Συνάντησε Το Vampire Survivors, Fortnite Reload, Η Lara Croft Στο Dead by Daylight
GamingSteps