Home » Software » Παιχνίδια » Τα Πιο Ακριβά Ψηφιακά Αντικείμενα Που Έχουν Πουληθεί Σε Παιχνίδια

Τα Πιο Ακριβά Ψηφιακά Αντικείμενα Που Έχουν Πουληθεί Σε Παιχνίδια

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Σε πολλά σύγχρονα βιντεοπαιχνίδια, μπορούμε να αγοράζουμε in-game εικονικά είδη μέσω των microtransactions. Αρκετοί από εμάς είναι πιθανό να έχουμε ξοδέψει μερικά ευρώ για να προμηθευτούμε ένα skin όπλου, ή κοσμητικά στοιχεία ενός χαρακτήρα. Ωστόσο, υπάρχουν χρήστες που “τα έσκασαν χοντρά” για να αποκτήσουν σπάνια items. Δείτε στο άρθρο τα πιο ακριβά ψηφιακά αντικείμενα παιχνιδιών που έχουν ποτέ πουληθεί.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Blue Partyhat – RuneScape Classic

Μια από τις πρώτες ακριβές συναλλαγές σε εικονικά αντικείμενα έγινε στο βιντεοπαιχνίδι RuneScape. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο συγκεκριμένος τίτλος είναι ένα free-to-play MMORPG, του οποίου η αρχική έκδοση κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2001.

Όπως σε κάθε παιχνίδι ρόλων, έτσι και στο RuneScape, μπορούμε να αναβαθμίζουμε τις ικανότητες και τον εξοπλισμό του χαρακτήρα μας.

Τον Δεκέμβριο του 2001 έγινε το πρώτο χριστουγεννιάτικο event του παιχνιδιού. Όποιος παίκτης ολοκλήρωνε συγκεκριμένα quests, τύχαινε να λάβει ως έπαθλο ένα χριστουγεννιάτικο δώρο.

Μέσα στα δώρα εκείνης της σεζόν, εμφανίστηκε ένα από τα πιο ακριβά ψηφιακά αντικείμενα στον κόσμο του RuneScape.

Ήταν το καπέλο Blue partyhat, που λόγω της σπανιότητάς του, και του περιορισμένου χρόνου που μπορούσε να επανεμφανιστεί στο εποχιακό event, έγινε πολύτιμο.

Εκείνη την περίοδο, το Blue partyhat ανταλλάχθηκε μεταξύ χρηστών έναντι 2.1 δισεκατομμυρίων in-game νομισμάτων, που αντιστοιχούσαν περίπου με 1.600 δολάρια.

Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο καπέλο ήταν ένα καθαρά κοσμητικό στοιχείο του χαρακτήρα, και δεν προσέδιδε κάποια ιδιότητα.

Revenant – EVE Online

Το επόμενο εικονικό είδος στην λίστα με τα πιο ακριβά ψηφιακά αντικείμενα παιχνιδιών που έχουν πουληθεί, προέρχεται από το διαστημικό MMORPG EVE Online.

Ο τίτλος ανακοινώθηκε το 2003 από την CCP Games, και ο παίκτης καλείται να εξερευνήσει το διάστημα και να επιβιώσει από τους εχθρούς του.

Ένα από τα καλύτερα supercarriers διαστημόπλοια του βιντεοπαιχνιδιού, το Revenant, δημοπρατήθηκε για 280 δισεκατομμύρια ISKs, που είναι το νόμισμα του video game. Αυτή η ποσότητα ισοδυναμεί με 9.000 δολάρια.

Ο λόγος που το Revenant κοστολογήθηκε τόσο ακριβά, είναι ότι για την κατασκευή του πρέπει να βρεθεί ένα πολύ σπάνιο item (Blueprint) μέσα στο παιχνίδι.

Tο τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι το συγκεκριμένο διαστημόπλοιο μετά από λίγο καιρό καταστράφηκε σε μάχη.

Zeuzo – World of Warcraft

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ή έχουμε παίξει το διαδικτυακό παιχνίδι ρόλων της Blizzard, το World of Warcraft, το οποίο η Blizzard σακάτεψε με το πρόσφατο update.

Το 2007, ένας gamer από το guild Method, πούλησε τον rogue χαρακτήρα του με το όνομα Zeuzo σε άλλον χρήστη έναντι 9.000 δολαρίων.

Ο συγκεκριμένος night elf rogue χαρακτήρας είχε φτάσει τότε στο maximum level 70, ενώ διέθετε και το legendary σετ όπλων Twin Blades of Azzinoth.

Στη συνέχεια, ο αγοραστής άλλαξε το όνομα του χαρακτήρα σε Shaks, και διακρίθηκε για το νουμπάδικο παιχνίδι του. Όμως υπήρχε ένα προβληματάκι…

Η Blizzard απαγορεύει την αγοραπωλησία λογαριασμών, με συνέπεια να τον ανακαλύψει και να κάνει ban το account του. Αιωνία η μνήμη των 9.000 δολαρίων.

Echoing Fury – Diablo 3

Κάθε hardcore gamer που σέβεται τον εαυτό του θα έχει παίξει το κορυφαίο hack n’ slash franchise της Blizzard, Diablo.

Τον Νοέμβριο του 2012, ένα σπάνιο για εκείνη την εποχή item του Diablo 3 πωλήθηκε για 40 δισεκατομμύρια gold coins. Στην εσωτερική οικονομία του παιχνιδιού, αυτό το ποσό ήταν ισότιμο με 9.700 δολάρια.

Πρόκειται για ένα legendary όπλο Echoing Fury mace, που ήταν συμβατό με όλες τις τάξεις και είχε τεράστιο critical damage.

Η ιστορία του συγκεκριμένου Echoing Fury ξεκινά όταν έγινε drop σε ένα χρήστη μέσα στο παιχνίδι. Ο gamer δεν αντιλήφθηκε σωστά την αξία του όπλου, και το πούλησε για $250 δολάρια στο auction house του τίτλου.

Ο αγοραστής ήταν ένας χρήστης με το ψευδώνυμο Rasputin, που γνώριζε καλά την αντίστοιχη αγορά και αποκτούσε ακριβά ψηφιακά αντικείμενα παιχνιδιών με σκοπό την μεταπώλησή τους.

Έπειτα, ένας gamer με το όνομα Hieven διαπραγματεύτηκε την αξία του Echoing Fury με τον Rasputin, και κατέληξαν σε αυτήν την ασύλληπτη τιμή.

Λίγο μετά τη δοσοληψία, εμφανίστηκε στο προφίλ του Hieven το περίφημο Echoing Fury mace εξοπλισμένο στον barbarian χαρακτήρα του.

Burning Flames Killer Exclusive – Team Fortress 2

Σε όσους από εμάς αρέσουν τα first-person shooter παιχνίδια, είναι πολύ πιθανό να γνωρίζουμε το Team Fortress 2 της Valve.

Για την ιστορία, η πρώτη έκδοση του video game προέρχεται από το Team Fortress conversion mod του θρυλικού Quake.

Το 2014, ένα κοσμητικό καπέλο έγινε ένα από τα πιο ακριβά ψηφιακά αντικείμενα που πωλήθηκαν στο franchise. Ήταν ένα unusual σπανιότητας Killer Exclusive hat, που διέθετε το οπτικό εφέ Burning Flames.

Η συναλλαγή έγινε με ασυνήθιστο τρόπο, αφού το καπέλο δεν ανταλλάχθηκε απευθείας με χρήματα, αλλά με 6.000 crate keys, που αντιστοιχούσαν κοντά στα 11.000 δολάρια, σε μια διαδικασία που διήρκεσε τρεις ώρες.

Εδώ να αναφέρουμε ότι το Killer Exclusive item προστέθηκε αρχικά στο video game από ένα προωθητικό διαγωνισμό του PC Gamer.

Dragon Slaying Sabre – Age of Wushu

Το Age of Wushu είναι ένα action MMORPG, που ανακοινώθηκε το 2012 από την Κινέζικη εταιρεία ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών Snail.

Μάλιστα, υπήρχε και μια Ευρωπαϊκή έκδοση του video game που λεγόταν Age of Wulin, αλλά οι αντίστοιχοι servers έκλεισαν το 2017, και οι παίκτες μεταφέρθηκαν στο Wushu.

Λίγο πριν κυκλοφορήσει ο τίτλος, η εταιρεία αποφάσισε να κάνει μια ζωντανή δημοπρασία με μοναδικά αντικείμενα του παιχνιδιού. Διάφορα in-game εικονικά είδη δημοπρατήθηκαν σε αρκετά υψηλές τιμές. Ωστόσο την παράσταση έκλεψε το ξίφος Dragon Slaying Sabre.

Ένας gamer διέθεσε το ποσό των 100.000 Yuan, που ισοδυναμούσαν τότε με 16.000 δολάρια για το συγκεκριμένο ξίφος, ενώ το παιχνίδι βρισκόταν ακόμα σε beta testing.

Ethereal Flame Pink War Dog – DOTA 2

Εάν τα παραπάνω ακριβά ψηφιακά αντικείμενα παιχνιδιών μας έχουν αφήσει έκπληκτους λόγω της τιμής πώλησής τους, δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα.

Μεταφερόμαστε τώρα στον κόσμο του βιντεοπαιχνιδιού DOTA 2. Για τους λίγους που δεν γνωρίζουν το video game, να πούμε ότι είναι ένα free-to-play MOBA που βασίζεται στο mod Defence of the Ancients του Warcraft 3.

Το 2013, μια courier μονάδα του DOTA 2 πωλήθηκε από τον gamer PAADA σε άλλον χρήστη έναντι 38.000 δολαρίων.

Το εξαιρετικά ακριβό in-game είδος ήταν ένα ροζ Legacy War Dog, που είχε το unusual εφέ Ethereal Flame.

Ο βασικότερος λόγος που η τιμή πήγε ασυνήθιστα ψηλά ήταν το ροζ χρώμα, διότι δεν βρισκόταν ποτέ ανάμεσα στις χρωματικές επιλογές των unusual couriers.

Αυτό το χρώμα προέκυψε λόγω ενός bug στο unboxing τους, τις πρώτες μέρες που η Valve τα εισήγαγε στο παιχνίδι.

Γι’ αυτό έγιναν υπερπολύτιμα, και έχει αναφερθεί ότι υπάρχουν τέσσερα Ethereal Flame Pink War Dogs στο DOTA 2.

Amsterdam – Second Life

Το ακόλουθο αντικείμενο που θα παρουσιάσουμε είναι από τον εικονικό κόσμο του Second Life. Δεν είναι βασικά ένα ψηφιακό in-game είδος, αλλά περισσότερο μια δαπανηρή virtual real estate επένδυση.

Αναφερόμαστε σε μια εικονική εκδοχή της πόλης του Amsterdam, που αναπτύχθηκε από τον χρήστη Kevin Alderman για το Second Life, και πωλήθηκε το 2007 για 50.000 δολάρια στο eBay.

Ο αγοραστής ήταν η εταιρεία 3Dutch, που ανήκε στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Boom BV. Το “ψηφιακό” Amsterdam χρησιμοποιήθηκε κυρίως για διαφημιστικούς σκοπούς, μιας και ήταν ένας δημοφιλής προορισμός των χρηστών του Second Life.

Souvenir Skadoodle Dragon Lore AWP – CS:GO

Το Counter-Strike: Global Offensive είναι ένα από τα πιο πολυπαιγμένα video games όλων των εποχών βάσει των στατιστικών του Steam.

Ο τίτλος φημίζεται επίσης για τα ακριβά ψηφιακά αντικείμενα που περιέχει, και προσφέρουν πολλαπλούς οργασμούς στον χρήστη που θα γίνουν drop.

Στις αρχές του 2018, ένα ιδιαίτερο skin του sniper rifle AWP αγοράστηκε από συλλέκτη στην αστρονομική τιμή των 61.000 δολαρίων.

Η αγοραπωλησία πραγματοποιήθηκε στην πλατφόρμα OPSkins, με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη να βγάζει μεγάλο κέρδος, αφού το είχε αποκτήσει αρχικά για 35.000 δολάρια.

Ο λόγος που η αξία αυτού του ντουφεκιού από pixels εκτοξεύτηκε σε παράλογα ύψη, είναι διότι συνδυάζει πολλά σπάνια χαρακτηριστικά.

Αρχικά, το Dragon Lore φινίρισμα του όπλου είναι ένα σπάνιο skin που γίνεται drop μέσω των Cobblestone crates. Αυτά τα loot boxes εμφανίζονται μόνο στα Major πρωταθλήματα.

Το δεύτερο στοιχείο που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στο sniper rifle είναι τα souvenir χαρακτηριστικά που διαθέτει.

Αυτά είναι τα ενσωματωμένα stickers από το PGL event της Κρακοβίας που “φοράει” το όπλο, και η υπογραφή του Tyler “Skadoodle” Latham, ενός επαγγελματία παίκτη CS:GO της ομάδας Cloud9.

Ένας τρίτος παράγοντας που κάνει το συγκεκριμένο sniper rifle πολύτιμο, είναι το λεγόμενο wear rating. Όταν τα όπλα του CS:GO εμφανίζονται στο παιχνίδι, διακρίνονται από έναν εξωτερικό βαθμό φθοράς.

Η ποιότητα του skin μπορεί να τύχει να είναι οπτικά η χειρότερη, που ονομάζεται Battle-Scarred, και το όπλο να φαίνεται εξωτερικά φθαρμένο.

Ωστόσο, μπορεί επίσης να γίνει drop σαν Factory New, που είναι πολύ σπάνιο, και να μοιάζει σαν καινούριο. Όπως αντιλαμβανόμαστε, το πανάκριβο αυτό sniper rifle εμφανίστηκε στο βιντεοπαιχνίδι με την καλύτερη οπτική ποιότητα του skin.

Τα Πιο Ακριβά Ψηφιακά Αντικείμενα Που Έχουν Πουληθεί Σε Παιχνίδια

Τέλος, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τον Ιανουάριο του 2018 η τύχη του προηγούμενου κατόχου του όπλου “χτύπησε κόκκινο”.

Εκείνο τον μήνα η ομάδα Cloud9, με MVP τον “Skadoodle”, κατέκτησε για πρώτη φορά ένα CS:GO Major τουρνουά. Το γεγονός αυτό ανέβασε ακόμα περισσότερο την τιμή του όπλου.

Planet Calypso – Entropia Universe

Τα πιο ακριβά ψηφιακά αντικείμενα που υπάρχουν σε ένα βιντεοπαιχνίδι βρίσκονται στο MMOG Entropia Universe, που κυκλοφόρησε το 2003.

Ο τίτλος αναπτύχθηκε από τη σουηδική εταιρεία MindArk, και η εσωτερική οικονομία του βασίζεται σε πραγματικά χρήματα. Αυτό σημαίνει πως κάθε οικονομική δραστηριότητα στο Entropia αντιστοιχεί με δολάρια σε μια “κλειδωμένη” ισοτιμία 1USD:10PED του in-game νομίσματος.

Το 2011, η ψυχαγωγική εταιρεία SEE Virtual Worlds αγόρασε τον πρώτο πλανήτη που δημιουργήθηκε στο σύμπαν του Entropia, στην εξωπραγματική τιμή των 6.000.000 δολαρίων.

Ο συγκεκριμένος πλανήτης που ονομάζεται Calypso, παρήγαγε έσοδα από φόρους και εσωτερικές αγορές των παιχτών που ήταν κοντά στα 4.000.000 δολάρια τον χρόνο.

Γνωρίζετε άλλα ακριβά ψηφιακά αντικείμενα παιχνιδιών που πωλήθηκαν σε “τρελές” τιμές;

Ποια η γνώμη σας για τα ψηφιακά αντικείμενα που είδαμε σε αυτόν τον οδηγό; Θεωρείτε πως άξιζαν τα λεφτά τους; Εάν ξέρετε άλλες πανάκριβες συναλλαγές που έχουν γίνει σε in-game εικονικά είδη, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured Image shop
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#353 - AI Και Κοινή Χρήση Δεδομένων Στον Edge, Outlook Εκτός Σύνδεσης, Ποιοτικά Παιχνίδια Στο Android
QuickSteps
GamingSteps#20241109 - Warcraft II: Remastered, Το Μυστικό Των Polaroid Στο SH2 Remake, Σπάνιες Κάρτες Pokémon TCG
GamingSteps