Κάθε smartphone έρχεται με κάμερα, και για πολλούς από εμάς έχει αντικαταστήσει εντελώς τη φωτογραφική μηχανή. Τι γίνεται όμως αν θέλουμε να επεξεργαστούμε τις φωτογραφίες μας; Σίγουρα, υπάρχουν πολλές δωρεάν εφαρμογές για την επεξεργασία εικόνας στον υπολογιστή. Αν όμως χρειαζόμαστε να κάνουμε πιο άμεσα κάποια αλλαγή, αυτές είναι οι καλύτερες εφαρμογές για την επεξεργασία φωτογραφίας στο κινητό.
Προτάσεις συνεργασίας
Τα νέα άρθρα του PCsteps
Γίνε VIP μέλος στο PCSteps
Adobe Photoshop Apps
Σε αυτό τον οδηγό, έχουμε παραθέσει σε αλφαβητική σειρά τις εφαρμογές για την επεξεργασία φωτογραφίας στο κινητό. Παρ’ όλα αυτά, η Adobe ούτως ή άλλως είναι η κορυφή στα προγράμματα για επεξεργασία εικόνας κάθε είδους.
Ακολουθώντας το ρεύμα, η εταιρεία μας παρουσίασε πριν αρκετά χρόνια την εφαρμογή Adobe Photo Editor για smartphones και tablets.
Σήμερα, η Adobe μας προσφέρει μία ολόκληρη συλλογή από εφαρμογές, με τις οποίες μπορούμε να κάνουμε επεξεργασία φωτογραφίας στο κινητό.
Οι εφαρμογές αυτές είναι το Photoshop Express, το Photoshop Fix, το Photoshop Mix, το Photoshop Sketch, και το Photoshop Lightroom CC. Όλες τους είναι διαθέσιμες για Android και iOS και μπορείτε να δείτε τις δυνατότητές τους στον σχετικό οδηγό.
Δωρεάν Photoshop Express, Fix, Mix, Sketch, και Lightroom Στο ΚινητόΗ Adobe είναι ίσως η πιο γνωστή εταιρεία προγραμμάτων επεξεργασίας πολυμέσων, και όχι μόνο. Παράλληλα, η εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο των mobile εφαρμογών, και ήδη…
AirBrush: Easy Photo Editor
Βαθμολογία Play Store: 4.8★
Το AirBrush είναι μία από τις πιο εύκολες στη χρήση εφαρμογές για επεξεργασία φωτογραφίας στο κινητό, και αφορά όσους τραβούν συνεχώς selfies.
Ειδικεύεται στη διόρθωση και την επεξεργασία του προσώπου. Βοηθά να αφαιρέσουμε σημάδια από το δέρμα, να ασπρίσουμε τα δόντια μας, να κάνουμε πιο φωτεινά τα μάτια μας, και να αλλάξουμε το σχήμα του προσώπου μας.
Επίσης, στο AirBrush θα βρούμε αμέτρητα φίλτρα που θα κάνουν τις φωτογραφίες μας πιο ενδιαφέρουσες.
Τέλος, κάποια από τα εργαλεία της εφαρμογής είναι επί πληρωμή. Ωστόσο, έχουμε τη δυνατότητα να δούμε μία διαφήμιση, και να τα χρησιμοποιήσουμε.
Fotor Photo Editor
Βαθμολογία Play Store: 4.5★
Το Fotor πρόκειται για μία εφαρμογή που φέρνει τα εργαλεία της ομώνυμης ιστοσελίδας στο κινητό μας.
Το Fotor το βρίσκουμε σχεδόν σε κάθε λίστα εφαρμογών για επεξεργασία φωτογραφιών, και όχι άδικα. Όλα τα εργαλεία του είναι αξιόλογα, και προσφέρει δυνατότητα βελτίωσης φωτογραφιών με ένα πάτημα.
Μερικά από τα εργαλεία του Fotor αφορούν την αποκοπή, περιστροφή, και αλλαγή μεγέθους μίας εικόνας. Επίσης, διαθέτει εργαλεία επεξεργασίας της φωτεινότητας, της αντίθεσης, της έκθεσης, των χρωμάτων, της θερμοκρασίας, και άλλα.
Αν όλα τα παραπάνω δεν μας φτάνουν, τότε ίσως μας καλύψουν τα πάνω από 100 φίλτρα που θα βρούμε στην εφαρμογή.
Το μόνο αρνητικό στοιχείο του app είναι τα σχετικά ακριβά premium στοιχεία.
Google Photos, και Google Snapseed
Βαθμολογία Play Store: 4.5★
Το Google Photos είναι η εφαρμογή διαχείρισης εικόνων της Google. Παρ’ όλα αυτά, μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και για επεξεργασία φωτογραφίας στο κινητό.
Σίγουρα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι, καθώς δεν μας προσφέρει και τα πιο ισχυρά εργαλεία που θα βρούμε εκεί έξω.
Στο Google Photos θα μπορέσουμε να περιστρέψουμε εικόνες, να προσθέσουμε κάποια φίλτρα, και να επεξεργαστούμε τα χρώματα σε βασικό επίπεδο.
Επίσης, με τη βοήθεια του Google Photos Assistant θα δημιουργήσουμε κολάζ, άλμπουμ εικόνων, GIFs, ακόμη και βίντεο.
Αντίθετα από το Google Photos, το Snapseed είναι εφαρμογή ειδικά για την επεξεργασία φωτογραφίας στο κινητό, που σχεδιάστηκε από την Google.
Πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά app αυτής της κατηγορίας. Υποστηρίζει εικόνες RAW, και διαθέτει μία τεράστια συλλογή εργαλείων και φίλτρων, όπου τα περισσότερα λειτουργούν με τη χρήση ρυθμιστών.
Το περιβάλλον του Snapseed είναι απλό και εύχρηστο, ενώ δεν προδίδει το πόσο ισχυρή εφαρμογή είναι. Αποτελεί τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή των εφαρμογών της Adobe, και αν η λίστα δεν ήταν αλφαβητική, θα του ανήκε η δεύτερη θέση.
Διαβάστε τον οδηγό μας για το Google Photos, και μάθετε όλα του τα μυστικά.
Έξυπνα Κόλπα του Google Photos Που Ίσως Δεν ΓνωρίζατεΤο Google Photos είναι το πρόγραμμα της Google για online αποθήκευση, ταξινόμηση, και διαμοιρασμό των προσωπικών μας φωτογραφιών. Για όσους δεν γνωρίζουν το Google Photos,…
LightX Photo Editor & Photo Effects
Βαθμολογία Play Store: 4.7★
Το LightX Photo Editor βρίσκεται στα χέρια των χρηστών του iOS αρκετό καιρό τώρα, και πλέον μπορούν να το απολαύσουν και οι κάτοχοι Android.
Η επεξεργασία φωτογραφίας στο κινητό με το LightX Photo Editor ανεβαίνει σε άλλο επίπεδο. Δεν είναι σαν τις κλασικές εφαρμογές που μόνο προσθέτουν απλά φίλτρα, κάνουν αυτόματες διορθώσεις, και τα λοιπά.
Με το LightX Photo Editor μπορούμε επίσης να αλλάξουμε το φόντο μίας εικόνας, ή να προσθέσουμε σε ένα τοπίο αντικείμενα που δεν ανήκουν εκεί. Δημιουργούμε κολάζ, βάζουμε κορνίζες σε εικόνες, επεξεργαζόμαστε τα χρώματα μίας φωτογραφίας, και άλλα.
Αν δεν θέλουμε να έχουμε φορτωμένο το κινητό μας με πολλές εφαρμογές, και μας ενδιαφέρει να κάνουμε πολλά πράγματα με τις φωτογραφίες μας, τότε το LightX Photo Editor είναι η καλύτερη επιλογή.
PhotoDirector
Βαθμολογία Play Store: 4.6★
Μία ακόμη ισχυρή εφαρμογή για επεξεργασία φωτογραφίας στο κινητό είναι ο PhotoDirector. Με σχετικά απλό περιβάλλον χρήσης, και μία καλή συλλογή από εργαλεία, είναι ένα app για όσους δεν θέλουν απλά φίλτρα επιπέδου Instagram.
Ο PhotoDirector εστιάζει στη χειροκίνητη επεξεργασία φωτογραφιών, δίνοντας τη δυνατότητα να δουλέψουμε το χρώμα της εικόνας, να χρησιμοποιήσουμε ρυθμιστές HSL, και κανάλια χρωμάτων RGB.
Επίσης, στον PhotoDirector θα βρούμε ρυθμίσεις για την ισορροπία του λευκού, τη φωτεινότητα, το σκοτάδι, την αντίθεση, την έκθεση, και πολλά ακόμη.
Photo Editor by Aviary
Βαθμολογία Play Store: 4.4★
Ο Photo Editor της Aviary είναι μία αρκετά γνωστή εφαρμογή.
https://www.youtube.com/watch?v=hJwAO5I_uZE
Όπως οι περισσότερες εφαρμογές για επεξεργασία φωτογραφίας στο κινητό, έρχεται με χαρακτηριστικά όπως επιδιόρθωση με ένα πάτημα, φίλτρα, αυτοκόλλητα, και λεύκανση δοντιών.
Ωστόσο, στον Photo Editor της Aviary, μεταξύ άλλων, μπορούμε να κάνουμε μικροβελτιώσεις, να ελέγξουμε το χρώμα, τη θερμοκρασία, και την αντίθεση.
Photo Effects Pro
Βαθμολογία Play Store: 4.4★
Το Photo Effects Pro είναι φτιαγμένο για όσους αρέσκονται στο να χρησιμοποιούν φίλτρα, εφέ, αυτοκόλλητα, και άλλα τέτοια.
Η συλλογή του αποτελείται από πάνω από 40 φίλτρα και εφέ. Επιπλέον, μπορούμε να προσθέσουμε κείμενο στις φωτογραφίες μας, αυτοκόλλητα, κορνίζες, ή να ζωγραφίσουμε πάνω σε αυτές με το δάχτυλό μας.
Τέλος, το Photo Effect Pro έχει μία μικρή συλλογή από εργαλεία για επεξεργασία φωτογραφίας στο κινητό.
Photo Lab
Βαθμολογία Play Store: 4.7★
Μία όχι και τόσο γνωστή εφαρμογή για επεξεργασία φωτογραφίας στο κινητό είναι το Photo Lab.
Η δωρεάν έκδοσή του προσφέρει αισθητά λιγότερες δυνατότητές, ενώ έρχεται με διαφημίσεις, και προσθήκη υδατογραφήματος στις εικόνες. Παρ’ όλα αυτά, τα €3.49 που κοστίζει η Pro έκδοση του αξίζει να τα δώσουμε για να την αποκτήσουμε.
Στο Photo Lab θα βρούμε πάνω από 640 φίλτρα, εφέ, και κορνίζες, που θα κάνουν τις φωτογραφίες μας μοναδικές.
Επιπλέον, με το Photo Lab θα κάνουμε μοντάζ φωτογραφιών, θα επεξεργαστούμε τον φωτισμό μιας εικόνας, και θα εφαρμόσουμε πολλά εφέ ταυτόχρονα.
PicsArt Photo Studio
Βαθμολογία Play Store: 4.5★
Το PicsArt Photo Studio κυκλοφορεί στο Play Store αρκετά χρόνια, και έχει πάνω από 250 εκατομμύρια λήψεις. Οι δημιουργοί του φροντίζουν να ενημερώνουν την εφαρμογή, και να τη διατηρούν φρέσκια.
Στο PicsArt Photo Studio θα βρούμε αρκετά χρήσιμα εργαλεία, όπως φίλτρα, αυτοκόλλητα, κείμενο, και δυνατότητα δημιουργίας κολάζ.
Το σύνολο των εργαλείων του ξεπερνά τα εκατό, ενώ επιτρέπει να μοιραζόμαστε με τους φίλους μας τις δημιουργίες μας.
Η PicsArt προσφέρει αρκετές εφαρμογές για επεξεργασία φωτογραφίας στο κινητό, με πιο ενδιαφέρουσα την PicsArt Animator: GIF & Video, που μας δίνει τη δυνατότητα να μετατρέπουμε απλές εικόνες σε GIF.
Pixlr
Βαθμολογία Play Store: 4.4★
Κάποτε ήταν γνωστό ως Pixlr Express, ενώ σήμερα το ξέρουμε απλά ως Pixlr, και είναι ένα ισχυρό app για επεξεργασία φωτογραφίας στο κινητό.
Στο Pixlr θα συναντήσουμε ένα από τα καλύτερα εργαλεία βελτίωσης εικόνας με ένα πάτημα. Επίσης, διαθέτει ένα μεγάλο πακέτο από χαρακτηριστικά, και εργαλεία.
Τέλος, μεταξύ άλλων προσφέρει φίλτρα, εργαλεία αφαίρεσης ατελειών και λεύκανσης δοντιών.
Δείτε και την παρουσίαση της αντίστοιχης Web έκδοσης του Pixlr, που για απλή χρήση δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το Adobe Photoshop.
Prisma Photo Editor
Βαθμολογία Play Store: 4.2★
Αρκετοί θεωρούν ότι τα χειρότερα φίλτρα είναι αυτά που μετατρέπουν απλές φωτογραφίες σε πίνακες ζωγραφικής. Το Prisma ήρθε να μας αποδείξει πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Το δυνατό σημείο του Prisma Photo Editor είναι τα φίλτρα του, και είναι πάνω από 800. Τα περισσότερα από αυτά προσφέρονται δωρεάν, ενώ τα υπόλοιπα θα μας κοστίσουν από €0.79 το ένα.
Επιπλέον, το Prisma διαθέτει το δικό του feed, που μοιάζει με αυτό του Instagram. Μπορούμε αν θέλουμε να δημοσιεύουμε τις δημιουργίες μας, και να τις μοιραζόμαστε με άλλους χρήστες.
Εσείς κάνετε επεξεργασία φωτογραφιών στο κινητό;
Κάποτε θα απαιτούνταν πολύς χρόνος για να βρούμε μία καλή εφαρμογή στην οποία θα δουλεύουμε τις εικόνες μας. Πλέον, υπάρχει μεγάλη ποικιλία, με πλήθος δυνατοτήτων, και για κάθε χρήση.
Εσείς είστε διατεθειμένοι να κάνετε επεξεργασία φωτογραφίας στο κινητό; Ή προτιμάτε την άνεση του υπολογιστή; Έχετε δοκιμάσει κάποια εφαρμογή από τις παραπάνω, ή κάποια άλλη που δεν αναφέραμε; Γράψτε μας στα σχόλια.