Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Ευαίσθητο Περιεχόμενο Στο Instagram, Copilot Στο Bing, Minecraft Στην Αναζήτηση Google
QuickSteps#328 - Ευαίσθητο Περιεχόμενο Στο Instagram, Copilot Στο Bing, Minecraft Στην Αναζήτηση Google

Ευαίσθητο Περιεχόμενο Στο Instagram, Copilot Στο Bing, Minecraft Στην Αναζήτηση Google

Αυτή την εβδομάδα, ελέγχουμε το ευαίσθητο περιεχόμενο που βλέπουμε στο Instagram και χρησιμοποιούμε symbolic links στο Google Drive. Κάνουμε πιο απλή την προβολή αποτελεσμάτων και παίζουμε Minecraft στην Αναζήτηση Google. Απενεργοποιούμε τις αποκρίσεις του Copilot στο Bing Search, κάνουμε οριζόντια μόνο μία σελίδα σε έγγραφο Word, και δημιουργούμε τη δική μας εκδοχή του παιχνιδιού Dino της Google.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς ελέγχω το ευαίσθητο περιεχόμενο που βλέπω στο Instagram

Το Instagram, όπως οι περισσότερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, διαθέτει ρυθμίσεις που επιτρέπουν να ελέγχουμε το ευαίσθητο περιεχόμενο που βλέπουμε στην εφαρμογή του.

Αρχικά, πατάμε την εικόνα προφίλ.

QuickSteps#328 - Ευαίσθητο Περιεχόμενο Στο Instagram, Copilot Στο Bing, Minecraft Στην Αναζήτηση Google

Έπειτα, πατάμε τις τρεις γραμμές.

Μετά, μπαίνουμε στο “Προτεινόμενο περιεχόμενο”.

Στη συνέχεια, πατάμε το “Ευαίσθητο περιεχόμενο”.

Σε αυτό το σημείο, επιλέγουμε αν θέλουμε να βλέπουμε “Περισσότερο”, “Λιγότερο”, ή “Κανονικό” ευαίσθητο περιεχόμενο, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, πατάμε “Επιβεβαίωση”.

Πώς χρησιμοποιώ symbolic link στο Google Drive

Τα symbolic links, γνωστά και ως symlinks, είναι δείκτες που κατευθύνουν τον χρήστη σε ένα αρχείο ή φάκελο που βρίσκεται σε άλλο σημείο του συστήματος αρχείων. Οι συντομεύσεις του Google Drive λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο.

Συνήθως, η εφαρμογή του Google Drive συγχρονίζει με το cloud τα περιεχόμενα ενός καθορισμένου φακέλου, ο οποίος είναι τοποθετημένος στη διαδρομή “C:\Users\ΧΡΗΣΤΗΣ\Google Drive”, και το αντίστροφο.

Αντί να μετακινούμε τα αρχεία σε αυτόν τον φάκελο, μπορούμε να δημιουργούμε symbolic links που θα “δείχνουν” τον εκάστοτε φάκελο ή αρχείο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να ανοίγουμε τα αρχεία και τους φακέλους, από οπουδήποτε, χωρίς αυτά να συγχρονίζουν με το cloud, και αντίστροφα.

Βέβαια, θα πρέπει ο υπολογιστής να είναι ενεργός και συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, τόσο για να ανοίξουμε κάποιο αρχείο από το cloud, όσο και για να ανοίξουμε ένα τοπικό αρχείο στην ιστοσελίδα του Google Drive.

Για να δημιουργήσουμε symbolic link για έναν φάκελο, ή αρχείο, κάνουμε κλικ στις τρεις τελείες.

Στο μενού που θα εμφανιστεί, πατάμε “Οργάνωση” και μετά “Προσθήκη συντόμευσης”.

Επιλέγουμε τον φάκελο στον οποίο θέλουμε να δημιουργήσουμε τη συντόμευση και κάνουμε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη”.

Πλέον, έχουμε δημιουργήσει ένα symbolic link για το συγκεκριμένο φάκελο, ή αρχείο. Κάθε φορά που πατάμε τη συντόμευση, το Google Drive θα ανοίγει τον αρχικό φάκελο, ή το αντίστοιχο αρχείο.

Η διαφορά μεταξύ συντομεύσεων / symbolic link και αρχείων στο Google Drive είναι ότι τα πρώτα έχουν ένα βέλος στην κάτω αριστερή γωνία.

Πώς κάνω πιο απλή την προβολή αποτελεσμάτων στην Αναζήτηση Google

Η Google άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Αναζήτηση προσθέτοντας διάφορα χαρακτηριστικά, όπως οι πίνακες γνώσεων, οι περιλήψεις που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη, τα πλαίσια προϊόντων, τα καρουζέλ εικόνων και βίντεο, και πολλά άλλα.

Αν και όλα αυτά εμπλουτίζουν πολύ την πληροφόρηση που λαμβάνουμε από τη μηχανή αναζήτησης, ορισμένες φορές μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση. Γι' αυτό, η Google πρόσθεσε ένα νέο φίλτρο, το οποίο επιτρέπει να βλέπουμε αποκλειστικά και μόνο συνδέσμους προς πηγές περιεχομένου.

Όταν ενεργοποιούμε αυτό το φίλτρο, στα αποτελέσματα της Αναζήτησης Google δεν υπάρχουν εικόνες, βίντεο, ή οτιδήποτε άλλο. Για να ενεργοποιήσουμε αυτό το φίλτρο, εφόσον έχουμε πραγματοποιήσει την αναζήτηση, κάνουμε κλικ στο “Περισσότερα” και πατάμε “Ιστός”.

Στην παρακάτω εικόνα μπορούμε να δούμε πώς μοιάζει η Αναζήτηση Google με ενεργό το φίλτρο “Ιστός” και πώς με ανενεργό το ίδιο φίλτρο.

Η παραπάνω διαδικασία απενεργοποιεί την εξελιγμένη Αναζήτηση Google μόνο για την τρέχουσα αναζήτηση που έχουμε πραγματοποιήσει. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσουμε εντελώς όλες τις νέες προσθήκες και να βλέπουμε πάντα μόνο συνδέσμους ιστότοπων, όταν αναζητούμε κάτι στη Google.

Σε οποιονδήποτε Chromium browser, όπως οι Chrome, Edge, Opera, και Brave, επισκεπτόμαστε αυτήν τη διεύθυνση “ONOMA_BROWSER://settings/searchEngines” και πατάμε “Προσθήκη”.

Στο πρώτο πλαίσιο πληκτρολογούμε “Google Web View”, στη “Συντόμευση” γράφουμε “@web”, ως διεύθυνση URL εισάγουμε το “https://www.google.com/search?q=%s&udm=14”, και κάνουμε κλικ στο “Προσθήκη”.

Έπειτα, πατάμε τις τρεις τελείες δίπλα στη νέα μηχανή αναζήτησης και διαλέγουμε το “Ορισμός ως προεπιλογής”. Από εδώ και στο εξής, κάθε φορά που πραγματοποιούμε αναζήτηση, η Αναζήτηση Google θα εμφανίζει τα αποτελέσματα με ενεργό το φίλτρο “Ιστός”.

Πώς απενεργοποιώ τις αποκρίσεις του Copilot στο Bing Search

Η Microsoft έχει προσθέσει τις λεγόμενες αποκρίσεις του Copilot στο Bing Search, ώστε η τεχνητή νοημοσύνη της εταιρείας να ανταποκρίνεται στην αναζήτηση που κάνει ο χρήστης.

Ουσιαστικά, ο Copilot εμφανίζει σε κάποιες αναζητήσεις ένα πλαίσιο με πληροφορίες και συνδέσμους προς πηγές, εικόνες, βίντεο, καθώς και το chat για να συνομιλήσουμε μαζί του.

Αν δεν θέλουμε να βλέπουμε το πλαίσιο απόκρισης του Copilot, τότε πραγματοποιούμε μία αναζήτηση στο Bing Search και πατάμε τις τρεις γραμμές πάνω δεξιά.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, κάνουμε κλικ στο βελάκι δίπλα στο “Copilot Settings”.

Έπειτα, απενεργοποιούμε τον διακόπτη κάτω από το “Copilot response on result page”.

Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε αυτήν τη διαδικασία για κάθε αναζήτηση στο Bing Search. Ωστόσο, αν κάνουμε εκκαθάριση της κρυφής μνήμης και των cookies του browser, θα πρέπει να απενεργοποιήσουμε εκ νέου τον επίμαχο διακόπτη.

Πώς κάνω οριζόντια μόνο μία σελίδα σε έγγραφο Word

Από προεπιλογή, το Word εμφανίζει όλες τις σελίδες ενός εγγράφου σε κατακόρυφη προβολή. Επιπλέον, όταν εκτυπώνουμε ένα έγγραφο, ή το αποθηκεύουμε ως PDF, ή το προβάλλουμε σε οποιαδήποτε οθόνη, όλες οι σελίδες του είναι κατακόρυφες.

Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις οι κατακόρυφες σελίδες είναι ο κανόνας, ενώ συνήθως ταιριάζουν στο περιεχόμενο του εγγράφου, ορισμένες φορές αυτό αποτελεί πρόβλημα. Για παράδειγμα, σχεδόν πάντα, ένας πίνακας θα προβάλλονταν καλύτερα σε μία οριζόντια σελίδα.

Για να κάνουμε οριζόντια μία σελίδα, πρέπει πρώτα να επιλέξουμε το περιεχόμενο της.

Έπειτα, πηγαίνουμε στην καρτέλα “Διάταξη” και πατάμε το βέλος στην κάτω δεξιά γωνία της ενότητας “Διαμόρφωση σελίδας”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, διαλέγουμε το “Οριζόντιος” στο “Προσανατολισμός”, επιλέγουμε το “Επιλεγμένο κείμενο” στο “Εφαρμογή, και κάνουμε κλικ στο “OK”.

Όπως μπορούμε να δούμε και στην παρακάτω εικόνα, η κεντρική σελίδα της οποίας αλλάξαμε τον προσανατολισμό είναι οριζόντια, ενώ η προηγούμενη και η επόμενη σελίδα είναι κάθετες.

Πώς δημιουργώ τη δική μου εκδοχή του παιχνιδιού Dino της Google

Η Google δημιούργησε μία νέα έκδοση του παιχνιδιού Dino, το οποίο εμφανίζεται στον Chrome όταν δεν υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Σε αυτήν τη νέα έκδοση, η εταιρεία προσφέρει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε τη δική μας εκδοχή του παιχνιδιού.

Αρχικά, μπαίνουμε στον ιστότοπο των Google Labs για το GenDino, όπως ονομάζεται το εργαλείο δημιουργίας των εναλλακτικών εκδοχών του Dino, και πατάμε “Sign in with Google” για να πραγματοποιήσουμε σύνδεση με τον λογαριασμό μας.

Έπειτα, πληκτρολογούμε τι θέλουμε να πάρει τη θέση του δεινοσαύρου στο “A”, τι εμπόδια επιθυμούμε να πηδάει στο “JUMPING”, και το θέμα που θέλουμε να έχει το φόντο του παιχνιδιού στο “PAST”.

Αν θέλουμε να δοκιμάσουμε την τύχη μας και να επιτρέψουμε στο εργαλείο να επιλέξει αυτό για εμάς, πατάμε το “I’M FEELING LUCKY”.

Σε κάθε περίπτωση, όταν είμαστε έτοιμοι, κάνουμε κλικ στο “LET’S RUN”.

Το GenDino θα δημιουργήσει μία εκδοχή του Dino βασισμένη στα στοιχεία που δώσαμε και θα την εμφανίσει στον browser.

Για να παίξουμε, πατάμε το “Space” και για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια πατάμε επίσης το “Space”.

Αν χάσουμε, μπορούμε να κάνουμε κλικ στο κεντρικό βέλος, ώστε να ξεκινήσουμε την ίδια πίστα, ή να πατήσουμε το “START OVER”, για να δημιουργήσουμε μία νέα εκδοχή του Dino.

Πώς παίζω Minecraft στην Αναζήτηση Google

Το Minecraft έγινε 15 χρόνων και η Google γιορτάζει αυτό το σημαντικό ορόσημο με ένα νέο και εξαιρετικά ενδιαφέρον easter egg. Μέσω της Αναζήτησης Google, μπορούμε να παίξουμε το γνωστό παιχνίδι, ή τουλάχιστον μία ιδιαίτερη εκδοχή του.

Αρχικά, πραγματοποιούμε μία αναζήτηση για το Minecraft.

Στο κάτω μέρος της σελίδας υπάρχει το εικονίδιο του παιχνιδιού, το οποίο και πατάμε.

Στην Αναζήτηση Google εμφανίζεται το χέρι του Steve και ο δείκτης του ποντικιού είναι πλέον ο σταυρός που βλέπουμε στο Minecraft.

Κάνοντας κλικ σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα, το χέρι του Steve αρχίζει να σκάβει και η περιοχή του αποτελέσματα μετατρέπεται σε ένα μικρό κομμάτι “πίστας” Minecraft.

Το μπροστά επίπεδο της “πίστας” είναι block, τα οποία μπορούμε να σπάσουμε πατώντας πάνω τους.

Μόλις συλλέξουμε το πρώτο ξύλο, ο Steve αποκτά αξίνα. Κάθε φορά που συλλέγουμε κάποιο νέο υλικό με το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε εργαλεία, όπως πέτρα, σίδηρο, και άλλα, η αξίνα αναβαθμίζεται.

Πολλά στοιχεία στις “πίστες” λειτουργούν όπως στο Minecraft. Για παράδειγμα, αν σπάσουμε ένα TNT, αυτό εκρήγνυται και καταστρέφει τα γύρω block.

Τέλος, αν πατήσουμε το “Χ”, για να τερματίσουμε το παιχνίδι, εμφανίζεται ένας Creeper, ο οποίος ανατινάζεται και καθαρίζει όλη την Αναζήτηση Google από τις “πίστες” του Minecraft.

QuickSteps#328 - Ευαίσθητο Περιεχόμενο Στο Instagram, Copilot Στο Bing, Minecraft Στην Αναζήτηση Google

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Γράψτε τη στο Questions.pcsteps.gr και ίσως τη δημοσιεύσουμε σε μελλοντικό οδηγό.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Υπολογιστή Αγορά PC Οδηγός Αγοράς Υπολογιστή
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#333 - Ζωή Μπαταρίας Android, Εικόνες Σε 3D Μοντέλα Με Δωρεάν AI Εργαλείο, Επιδόσεις Windows 11
QuickSteps
GamingSteps#20240628 - Όταν το LoL Συνάντησε Το Vampire Survivors, Fortnite Reload, Η Lara Croft Στο Dead by Daylight
GamingSteps