Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Διαφημίσεις Στο Facebook, Gaming Επιδόσεις Στο Android, Ύβρεις Σε Υπότιτλους Στα Windows 11
QuickSteps#334 - Διαφημίσεις Στο Facebook, Gaming Επιδόσεις Στο Android, Ύβρεις Σε Υπότιτλους Στα Windows 11

Διαφημίσεις Στο Facebook, Gaming Επιδόσεις Στο Android, Ύβρεις Σε Υπότιτλους Στα Windows 11

Αυτή την εβδομάδα, φιλτράρουμε το χαμηλής ποιότητας περιεχόμενο και διαχειριζόμαστε τις προτιμήσεις διαφημίσεων στο Facebook. Χρησιμοποιούμε το φίλτρο για ύβρεις στους υπότιτλους και αλλάζουμε τους ήχους συστήματος με εκείνους των XP στα Windows 11. Χρησιμοποιούμε την κρυφή διαχείριση εργασιών του Android και βελτιώνουμε τις gaming επιδόσεις του κινητού. Επαναφέρουμε τις γραμμές κύλισης στο Excel.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς φιλτράρω το χαμηλής ποιότητας περιεχόμενο στο Facebook

Από προεπιλογή, το Facebook προβάλλει σε μικρότερο βαθμό ή αποκρύπτει το μεγαλύτερο μέρος του clickbait, spam, μη αυθεντικού, και ευαίσθητου περιεχομένου από την αρχική σελίδα των χρηστών.

Ωστόσο, μπορούμε επιβάλουμε στην πλατφόρμα να αφαιρεί πλήρως οποιοδήποτε χαμηλής ποιότητας περιεχόμενο. Αρχικά, κάνουμε κλικ στην εικόνα προφίλ και πατάμε “Ρυθμίσεις και απόρρητο”.

QuickSteps#334 - Διαφημίσεις Στο Facebook, Gaming Επιδόσεις Στο Android, Ύβρεις Σε Υπότιτλους Στα Windows 11

Έπειτα, κάνουμε κλικ στο “Ροή”.

Στη συνέχεια, πατάμε το “Περιορισμός”.

Σε αυτό το σημείο θα βρούμε τρεις κατηγορίες περιεχομένου, το “Περιεχόμενο χαμηλής ποιότητας”, το “Μη πρωτότυπο περιεχόμενο και κοινοποίηση με προβλήματα”, και το “Ευαίσθητο περιεχόμενο”.

Όποια από τις τρεις κατηγορίες και αν επιλέξουμε, το Facebook παρέχει τρεις επιλογές περιορισμού ή μη της προβολής του εν λόγω περιεχομένου:

  • Να μην περιοριστεί: Η πλατφόρμα δεν θα μπλοκάρει καθόλου αυτού του είδους το περιεχόμενο.
  • Περιορισμός (προεπιλογή): Το Facebook μεταφέρει το συγκεκριμένο περιεχόμενο πιο χαμηλά στην αρχική σελίδα, μειώνοντας τις πιθανότητες να το δούμε.
  • Μεγαλύτερος περιορισμός: Οι δημοσιεύσεις που αφορούν τέτοιο περιεχόμενο θα μεταφέρονται εξαιρετικά χαμηλά στην αρχική σελίδα, ώστε να είναι σχεδόν απίθανο να τις δούμε.

Εφόσον επιλέξουμε πώς θέλουμε να διαχειρίζεται το εκάστοτε περιεχόμενο το Facebook, πατάμε το “X”, για να κλείσουμε το πλαίσιο.

Πώς διαχειρίζομαι τις προτιμήσεις διαφημίσεων στο Facebook

Ως μία δωρεάν υπηρεσία, το Facebook χρησιμοποιεί διαφημίσεις για να έχει έσοδα. Οι διαφημίσεις αυτές εμφανίζονται σε διάφορα σημεία της ιστοσελίδας και των εφαρμογών του κοινωνικού δικτύου. Επιπλέον, βασίζονται κυρίως στα ενδιαφέροντα και τη συνήθη συμπεριφορά του εκάστοτε χρήστη.

Αν και δεν μπορούμε να απενεργοποιήσουμε εντελώς τις διαφημίσεις στο Facebook, εκτός αν πληρώσουμε τη μηνιαία συνδρομή των 9,99€, μπορούμε να περιορίσουμε την προβολή συγκεκριμένων διαφημίσεων.

Αρχικά, κάνουμε κλικ στην εικόνα προφίλ και πατάμε “Ρυθμίσεις και απόρρητο”.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στο “Ρυθμίσεις”.

Στη συνέχεια, πατάμε τον σύνδεσμο “Διαφημιστικές προτιμήσεις”.

Θα μεταφερθούμε στο “Κέντρο διαχείρισης λογαριασμών”, όπου κάνουμε κλικ στις “Διαφημιστικές προτιμήσεις”.

Σε αυτό το σημείο θα βρούμε πολλά εργαλεία και πληθώρα επιλογών που θα μας βοηθήσουν να ορίσουμε τι διαφημίσεις θα προβάλλει το Facebook.

Μπορούμε να ελέγξουμε μία προς μία τις διαθέσιμες ρυθμίσεις και να προσαρμόσουμε το περιεχόμενο των διαφημίσεων στις δικές μας προτιμήσεις και επιθυμίες.

Χρήση φίλτρου για ύβρεις στους υπότιτλους σε πραγματικό χρόνο στα Windows 11

Τα Windows 11 διαθέτουν ένα εργαλείο προβολής υπότιτλων σε πραγματικό χρόνο σε κάθε βίντεο που παρακολουθούμε, μέσω οποιασδήποτε εφαρμογής. Αυτό το εργαλείο έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει ύβρεις και ακατάλληλο λεξιλόγιο και να το αποκρύπτει.

Εφόσον έχουμε ενεργοποιήσει το εργαλείο υπότιτλων, ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφουμε σε αυτό το QuickSteps, πατάμε τον συνδυασμό πλήκτρων “Win + Ctrl + L”, για να ανοίξουμε το πλαίσιο του εργαλείου.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στο γρανάζι.

Στη συνέχεια, πατάμε το “Προτιμήσεις” και κάνουμε κλικ στο “Φιλτράρισμα για βωμολοχίες”, ώστε να ενεργοποιήσουμε / απενεργοποιήσουμε το φίλτρο για τις ύβρεις.

Όταν το φίλτρο είναι ενεργό η φράση “Φιλτράρισμα για βωμολοχίες” έχει δίπλα ένα “✓”.

Τι είναι και πώς χρησιμοποιώ την κρυφή διαχείριση εργασιών του Android

Το Android διαθέτει μία κρυφή διαχείριση εργασιών, η οποία επιτρέπει να ελέγχουμε διεργασίες και εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο εν αγνοία μας. Αυτό το εργαλείο μπορεί να φανεί χρήσιμο κατά περίπτωση.

Όπως και στα Windows, έτσι και στο Android, ενδέχεται να διαπιστώσουμε ότι παρόλο που δεν έχουμε ενεργή κάποια εφαρμογή το κινητό είναι αργό ή κολλάει. Μία πιθανή αιτία θα μπορούσε να είναι κάποια εφαρμογή ή διεργασία που τρέχει στο παρασκήνιο και καταναλώνει αρκετούς πόρους.

Για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε την κρυφή διαχείριση εργασιών του Android, πρέπει να έχουμε ενεργές τις επιλογές προγραμματιστή. Οπότε, πριν συνεχίσετε την ανάγνωση του συγκεκριμένου QuickStep, σας προτείνουμε να δείτε πώς να ενεργοποιήσετε τις επιλογές προγραμματιστή στο Android 13, ή νεότερο.

QuickSteps#296 - Έλεγχος Παραβίασης Facebook, Διαγραφή Δεδομένων Και Ανενεργός Assistant Στο Android 13
Έλεγχος Παραβίασης Facebook, Διαγραφή Δεδομένων Και Ανενεργός Assistant Στο Android 13

Αυτή την εβδομάδα, διαγράφουμε τα δεδομένα μας από το κινητό πριν το πουλήσουμε, ενεργοποιούμε τις επιλογές για προγραμματιστές, και απενεργοποιούμε τον Google Assistant στο Android 13. Ελέγχουμε αν έχουν παραβιάσει τον Facebook λογαριασμό μας και πόσο χρόνο ξοδεύουμε στο Instagram. Ενεργοποιούμε την αυτόματη διαγραφή δραστηριότητας από την Google και ελέγχουμε την κίνηση στους δρόμους με την εφαρμογή Google Maps.

Εφόσον έχουμε ενεργές τις επιλογές προγραμματιστή, μπαίνουμε στις ρυθμίσεις και πατάμε το “Επιλογές προγραμματιστή”.

Έπειτα, εντοπίζουμε και πατάμε το “Υπηρεσίες που εκτελούνται”.

Σε αυτό το σημείο βλέπουμε πόση RAM καταναλώνει το “Σύστημα” και οι “Εφαρμογές”, καθώς και πόση μνήμη δεν χρησιμοποιείται τη δεδομένη στιγμή. Επιπλέον, βλέπουμε πόση μνήμη RAM καταναλώνει η κάθε ενεργή διεργασία ή εφαρμογή.

Αν θέλουμε να διακόψουμε τη λειτουργία κάποιας εφαρμογής ή διεργασίας, ώστε να απελευθερώσουμε τη μνήμη που χρησιμοποιεί, πατάμε την καταχώρηση της και επιλέγουμε “Διακοπή”.

Πώς βελτιώνω τις gaming επιδόσεις του Android κινητού μου

Το Android επιτρέπει τη βελτίωση των gaming επιδόσεων σε συσκευές που το τρέχουν ενισχύοντας τα γραφικά των παιχνιδιών με hardware-accelerated rendering.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η χρήση αυτής της δυνατότητας έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη κατανάλωση ενέργειας, άρα και τη μειωμένη διάρκεια της μπαταρίας.

Επιπλέον, αυτή η δυνατότητα είναι κρυμμένη στις επιλογές προγραμματιστή. Οπότε, πριν συνεχίσετε την ανάγνωση αυτού του QuickStep θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τις επιλογές προγραμματιστή, ακολουθώντας τις οδηγίες του παρακάτω άρθρου.

QuickSteps#296 - Έλεγχος Παραβίασης Facebook, Διαγραφή Δεδομένων Και Ανενεργός Assistant Στο Android 13
Έλεγχος Παραβίασης Facebook, Διαγραφή Δεδομένων Και Ανενεργός Assistant Στο Android 13

Αυτή την εβδομάδα, διαγράφουμε τα δεδομένα μας από το κινητό πριν το πουλήσουμε, ενεργοποιούμε τις επιλογές για προγραμματιστές, και απενεργοποιούμε τον Google Assistant στο Android 13. Ελέγχουμε αν έχουν παραβιάσει τον Facebook λογαριασμό μας και πόσο χρόνο ξοδεύουμε στο Instagram. Ενεργοποιούμε την αυτόματη διαγραφή δραστηριότητας από την Google και ελέγχουμε την κίνηση στους δρόμους με την εφαρμογή Google Maps.

Μόλις ενεργοποιήσουμε το κρυφό μενού, μπαίνουμε στις ρυθμίσεις και πατάμε τις “Επιλογές προγραμματιστή”.

Έπειτα, εντοπίζουμε την ενότητα “Απόδοση με επιτάχυνση από υλικό εξοπλισμό”.

Τέλος, ενεργοποιούμε τον διακόπτη δίπλα στο “Αναγκαστικά “4x MSAA”.

Πώς αλλάζω τους ήχους συστήματος των Windows 11 με εκείνους των XP

Τα Windows XP είναι ίσως το πιο δημοφιλές λειτουργικό που δημιούργησε η Microsoft. Αυτό εξηγεί το γεγονός ότι αρκετοί αναγνωρίζουν τον χαρακτηριστικό ήχο εκκίνησης ή το εφέ σφάλματος, ακόμα και αν δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το συγκεκριμένο λογισμικό.

Στο σύνολο τους, οι ήχοι συστήματος των XP ήταν ιδιαίτεροι και πολλοί θα ήθελαν να τους έχουν διαθέσιμους σε πιο σύγχρονες εκδόσεις των Windows. Σε αυτό το QuickStep θα δούμε πώς αλλάζουμε τους ήχους συστήματος των Windows 11 με εκείνους των XP.

Αρχικά, μπαίνουμε στην ιστοσελίδα WinCustomize και κατεβάζουμε τους ήχους των XP, ή οποιοδήποτε άλλο πακέτο ήχων θέλουμε.

Έπειτα, πηγαίνουμε στον φάκελο που αποθηκεύσαμε το αρχείο ήχων, κάνουμε δεξί κλικ πάνω του, και επιλέγουμε το “Ιδιότητες”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, αντικαθιστούμε το “soundpack” με το “zip” και πατάμε “OK”.

Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο, στο οποίο κάνουμε κλικ στο “Ναι”.

Μετά, αποσυμπιέζουμε το αρχείο ZIP και θα προκύψει ένας φάκελος με τα αρχεία όλων των ήχων συστήματος που περιέχει.

Έπειτα, ανοίγουμε τις ρυθμίσεις των Windows 11 και κάνουμε κλικ στο “Σύστημα”.

Στη συνέχεια, πατάμε το “Ήχος”.

Μετά, κάνουμε κλικ στον σύνδεσμο “Περισσότερες ρυθμίσεις ήχου”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, πηγαίνουμε στην καρτέλα “Ήχοι”.

Έπειτα, επιλέγουμε έναν προς έναν τους ήχους, πατάμε “Αναζήτηση”, και εντοπίζουμε τον αντίστοιχο ήχο των XP.

Μόλις ολοκληρώσουμε την αλλαγή όλων των ήχων, κάνουμε κλικ στο “OK”.

Πώς επαναφέρω τις γραμμές κύλισης στο Excel

Υπάρχει περίπτωση στο Excel να εξαφανιστούν οι γραμμές κύλισης, για άγνωστο λόγο, ή να μην είναι ενεργές εξαρχής. Όπως και να έχει, η ενεργοποίηση τους είναι ιδιαίτερα εύκολη.

Αρχικά, κάνουμε κλικ στο “Περισσότερα” και πατάμε “Επιλογές”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, πηγαίνουμε στην καρτέλα “Για προχωρημένους”.

Στη συνέχεια, εντοπίζουμε την ενότητα “Επιλογές εμφάνισης για αυτό το βιβλίο εργασίας” και επιλέγουμε τα κουτάκια δίπλα στο “Εμφάνιση οριζόντιας γραμμής κύλισης” και “Εμφάνιση κατακόρυφης γραμμής κύλισης”.

Τέλος, κάνουμε κλικ στο “OK”.

QuickSteps#334 - Διαφημίσεις Στο Facebook, Gaming Επιδόσεις Στο Android, Ύβρεις Σε Υπότιτλους Στα Windows 11

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Γράψτε τη στο Questions.pcsteps.gr και ίσως τη δημοσιεύσουμε σε μελλοντικό οδηγό.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#334 - Διαφημίσεις Στο Facebook, Gaming Επιδόσεις Στο Android, Ύβρεις Σε Υπότιτλους Στα Windows 11
QuickSteps
GamingSteps#20240706 - Το Πρώτο Open-World Crazy Taxi, Nintendo Για Generative AI, Το Dead Space Στο Battlefield 2042
GamingSteps