Αυτή την εβδομάδα αντιγράφουμε τις πληροφορίες από τη διαχείριση εργασιών στο notepad και δημιουργούμε συντομεύσεις για τα “κλειδιά” του μητρώου στα Windows 10. Στη συνέχεια, προσθέτουμε παραπάνω ενέργειες στο Gmail, κάνουμε προσθήκη εικονιδίων συνημμένων σε αυτό, και χρησιμοποιούμε το Checker Plus για να ειδοποιούμαστε για τα νέα email. Τέλος, απενεργοποιούμε την ένδειξη «Διαβάστηκε» στο Messenger και υπολογίζουμε τα διόδια στο Android.
Προτάσεις συνεργασίας
Τα νέα άρθρα του PCsteps
Γίνε VIP μέλος στο PCSteps
Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…
…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.
Αντιγραφή των πληροφοριών από την διαχείριση εργασιών στο notepad
Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε τη διαχείριση εργασιών (task manager) τακτικά, είτε για να σταματήσουμε την εκτέλεση ενός προγράμματος που έχει “κολλήσει”…
…είτε απλά για να δούμε διάφορες πληροφορίες για τα υποσυστήματα του υπολογιστή μας, από το πόσο τοις εκατό χρησιμοποιείται ο επεξεργαστής (cpu), μέχρι και το ποιες ακριβώς υπηρεσίες (services) τρέχουν αυτήν ακριβώς τη στιγμή.
Ωστόσο, αν δε γνωρίζετε τι ακριβώς είναι η διαχείριση εργασιών και γιατί μας είναι τόσο χρήσιμη, τότε διαβάστε τον παρακάτω οδηγό μας πρώτα.
Αν θέλουμε να κρατήσουμε ένα αρχείο με το ιστορικό της χρήσης μνήμης ενός προγράμματος, όπως για παράδειγμα του chrome, για να διαπιστώσουμε αν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα άρχισε να καταναλώνει περισσότερη μνήμη, τότε μπορούμε να κάνουμε το εξής:
- Καταρχάς ανοίγουμε τη διαχείριση εργασιών, είτε με τον γνωστό συνδυασμό των πλήκτρων “Ctl”+ “Alt” + “Delete” και στη συνέχεια επιλέγουμε «Διαχείριση εργασιών»…
- …είτε πατάμε κατευθείαν “Ctl” + “Shift” + “Esc”…
- …ή απλά κάνουμε δεξί κλικ πάνω στη γραμμή εργασιών (taskbar) και επιλέγουμε «Διαχείριση εργασιών».
- Στη συνέχεια, πατάμε «Περισσότερες λεπτομέρειες».
- Τώρα στην καρτέλα «Λεπτομέρειες» επιλέγουμε το πρόγραμμα που μας ενδιαφέρει, στο παράδειγμά μας τον chrome, και πατάμε “Ctl” + “C”.
- Τέλος, κάνουμε επικόλληση με “Ctl” + “V” σε έναν επεξεργαστή κειμένου της επιλογής μας (notepad, notepad++ κτλ.).
Σ’ αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι την ίδια ακριβώς διαδικασία μπορούμε να την πραγματοποιήσουμε και στην καρτέλα «Υπηρεσίες», αλλά και «Επιδόσεις».
Δημιουργία συντομεύσεων για τα “κλειδιά” του μητρώου (Registry) στα Windows 10
Παρά το γεγονός ότι το μητρώο στα Windows μας δίνει τη δυνατότητα της παραμετροποίησης σχεδόν σε οτιδήποτε μέσα στο λειτουργικό, η πλοήγηση πάνω σ’ αυτό δεν είναι και η πιο εύκολη.
Γι’ αυτόν τον λόγο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα δωρεάν πρόγραμμα με το όνομα Registry Shortcuts, για να δημιουργήσουμε συντομεύσεις για οποιαδήποτε από τα κλειδιά του μητρώου επιθυμούμε.
Αν δεν γνωρίζετε τι είναι το μητρώο των Windows, τότε διαβάστε τον αντίστοιχο οδηγό μας.
Τι είναι το Windows Registry (Μητρώο των Windows)Ακόμα και σχετικά αρχάριοι χρήστες, όλο και κάπου θα έχουν ακούσει για το μυστηριώδες και μάλλον χαώδες Windows registry. Θα το βρούμε σε πολλούς οδηγούς…
Αν θέλετε να μάθετε τις πιο χρήσιμες ρυθμίσεις του μητρώου, διαβάστε τον παρακάτω οδηγό μας.
Οι πιο Χρήσιμες Ρυθμίσεις στο Μητρώο (Registry) των WindowsΟι περισσότεροι έχουμε ακουστά το registry των Windows, κυρίως για τα μοιραία αποτελέσματα που μπορεί να επιφέρει η εσφαλμένη χρήση του. Ωστόσο, στην πραγματικότητα είναι ένα…
Αφού κατεβάσουμε το Registry Shortcuts από εδώ και το εγκαταστήσουμε, ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:
- Πατάμε “Windows Key” + “R” και πληκτρολογούμε «regedit».
- Στον “Έλεγχο λογαριασμού χρήστη” επιλέγουμε “Ναι”…
- …για να ανοίξουμε τον επεξεργαστή μητρώου.
- Τώρα αναζητούμε ένα κλειδί που θέλουμε και πατάμε δεξί κλικ πάνω του, επιλέγοντας «Αντιγραφή ονόματος κλειδιού».
- Στη συνέχεια, ανοίγουμε την εξερεύνηση αρχείων, και αφού κρατήσουμε πατημένο το «Shift», πατάμε δεξί κλίκ σε ένα φάκελο της επιλογής μας. Εδώ θα εμφανιστεί μια καινούργια επιλογή με την ονομασία «Registry Shortcuts».
- Μετακινούμε το ποντίκι πάνω στο «Registry Shortcuts» και επιλέγουμε «Επικόλληση».
Με αυτόν τον τρόπο έχουμε προσθέσει μια συντόμευση για το εκάστοτε κλειδί, ούτως ώστε να μπορούμε να έχουμε όχι μόνο πιο γρήγορη, αλλά και πιο εύκολη πρόσβαση σ’ αυτό.
Προσθήκη επιπλέον ενεργειών στο Gmail με addon στον Chrome
Χρησιμοποιώντας το “Actions for Gmail”, το οποίο είναι ένα addon για τον Chrome που μπορούμε να κατεβάσουμε από εδώ, κάνουμε λίγο πιο γρήγορη τη διαχείριση των email μας.
Ουσιαστικά προσθέτει τέσσερα επιπλέον κουμπιά δίπλα από κάθε email. Πιο συγκεκριμένα:
- Αρχειοθέτηση του μηνύματος.
- Διαγραφή.
- Επισήμανση ως ανεπιθύμητο.
- Επισήμανση ως διαβασμένο/μη διαβασμένο.
Για να μάθετε και άλλα χρήσιμα και ενδιαφέροντα addon, διαβάστε τον παρακάτω οδηγό μας.
Πρόσθετα Chrome: 10 Επεκτάσεις Που Αλλάζουν Τον Τρόπο Πλοήγησης Σε PC & ΚινητόΟι επεκτάσεις είναι αναμφίβολα ένα μεγάλο πλεονέκτημα των σύγχρονων browser. Προσθέτουν πολλές δυνατότητες και διευκολύνουν αφάνταστα την πλοήγηση στον υπολογιστή. Στον οδηγό θα δούμε 10…
Ειδοποιήσεις για νέο email με το Checker Plus στον Chrome
Με το “Checker Plus” μας έρχονται ειδοποιήσεις για τα νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με αναδυόμενα παράθυρα που εμφανίζονται στην κάτω δεξιά γωνία της επιφάνειας εργασίας του υπολογιστή μας.
Κάθε αναδυόμενο παράθυρο εμφανίζει μια προβολή των πρώτων γραμμών του email που μας στάλθηκε.
Αν θέλουμε να δούμε τα email που δεν έχουμε διαβάσει, ή αν απλά επιθυμούμε να διαγράψουμε κάποιο ή να εκτελέσουμε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, χωρίς να μεταβούμε στην κεντρική σελίδα του gmail, τότε απλά πατάμε το εικονίδιο του Checker Plus που βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία του chrome.
Tο Checker Plus μπορούμε να το κατεβάσουμε από εδώ.
Εικονίδια συνημμένων για το Gmail
Χρησιμοποιώντας το plugin με όνομα “Attachment Icons for Gmail”, μπορούμε να ξεχωρίσουμε εύκολα τι είδους αρχείο περιέχει ένα email που μας έχει σταλεί, καθώς δίπλα από αυτό θα υπάρχει ένα αντιπροσωπευτικό εικονίδιο .
Αν παραδείγματος χάριν το συνημμένο που μας έχει σταλεί είναι ένα αρχείο Word ή PowerPoint ή Excel, τότε θα υπάρχει ένα αντίστοιχο εικονίδιο.
Το Attachment Icons for Gmail, το οποίο μπορούμε να κατεβάσουμε από εδώ, περιέχει εικονίδια και για αρχεία πολυμέσων (εικόνα, ήχο, βίντεο), καθώς και για αρχεία pdf.
Για να μάθετε όλες τις δυνατοτότητες, καθώς και τα κρυφά κόλπα του gmail, τότε διαβάστε τον παρακάτω οδηγό.
Όλες οι Δυνατότητες και τα Μυστικά του GmailΟι περισσότεροι από εμάς είναι βέβαιο ότι χρησιμοποιούμε το Gmail και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι γνωρίζουμε τις βασικές του λειτουργίες. Ωστόσο, η Google συχνά-πυκνά προσθέτει…
Απενεργοποίηση της ένδειξης «Διαβάστηκε» στο Messenger για Android
Ενώ υπάρχουν πατέντες και τεχνικές για να μην φαίνεται στους άλλους ότι έχουμε διαβάσει ένα μήνυμα στο messenger, όπως η ενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης και μετά η ανάγνωση μηνύματος…
…ή η ανάγνωση μηνύματος και μετά η επιλογή «Δεν το έχω διαβάσει» στη συνομιλία, εμείς θα χρησιμοποιήσουμε μια εφαρμογή με την ονομασία “Unseen – No Last Seen”, την οποία μπορούμε να την κατεβάσουμε δωρεάν από εδώ.
Αφού ολοκληρώσουμε την εγκατάσταση και την ανοίξουμε, ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:
- Αρχικά επιλέγουμε το «Messenger» από τη λίστα των διαθέσιμων εφαρμογών.
- Στη συνέχεια, δίνουμε πρόσβαση των ειδοποιήσεων της συσκευής μας στην εφαρμογή, πατώντας «Give Authorization».
- Εδώ αναζητούμε την εφαρμογή «Unseen», και στο πλαίσιο επιβεβαίωσης πατάμε «Αποδοχή».
Τώρα πλέον κάθε φορά που θα λαμβάνουμε ένα μήνυμα στο messenger, θα μας έρχονται δύο ειδοποιήσεις. Η μία θα είναι από το ίδιο το messenger, και η άλλη από το “Unseen”.
Το μόνο που έχουμε να κάνουμε για να μην εμφανιστεί η ένδειξη “Διαβάστηκε” είναι να ανοίξουμε το μήνυμα από το “Unseen”.
Εννοείται ότι ανά πάσα στιγμή μπορούμε να ανοίξουμε την εφαρμογή, ανεξάρτητα από τις ειδοποιήσεις, και να διαβάσουμε τα μηνύματα του Facebook που έχουμε λάβει.
Υπολογισμός διοδίων βάσει της διαδρομής σε Android
Ο υπολογισμός των διοδίων στις μέρες μας μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολα σε σχέση με παλαιότερα, καθώς το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια δωρεάν εφαρμογή με το όνομα “Διόδια – Greek Tolls”, την οποία μπορούμε να κατεβάσουμε από εδώ.
Είναι πολύ απλή στη χρήση, και τα μόνα πράγματα που έχουμε να κάνουμε είναι τα εξής:
- Μόλις την ανοίξουμε, πληκτρολογούμε στο πλαίσιο κάτω από τη λέξη «Από», το όνομα της πόλης από την οποία επιθυμούμε να ξεκινήσουμε. Στο παράδειγμά μας, η Αθήνα.
- Στη συνέχεια, στο πλαίσιο κάτω από τη λέξη «Προς», πληκτρολογούμε τον προορισμό μας. Στο παράδειγμά μας τα Γιάννενα.
- Σ’ αυτό το σημείο επιλέγουμε τον τύπο του οχήματός μας, καθώς, όπως είναι γνωστό, κάθε όχημα πληρώνει διαφορετικό ποσό. Εμείς έχουμε διαλέξει «Τετράτροχο Ι.Χ.Ε», όμως υπάρχουν και οι παρακάτω επτά επιλογές.
- Τέλος, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, πατάμε «Υπολογισμός».
Ο υπολογισμός θα γίνει με βάση τη συντομότερη διαδρομή μεταξύ των δύο πόλεων που έχουμε επιλέξει, χρησιμοποιώντας το Google Maps.
Στην παρακάτω εικόνα, παρατηρούμε ότι μας έχει εμφανίσει όχι μόνο το συνολικό ποσό, αλλά και τα επιμέρους ποσά για κάθε ένα από τα διόδια που θα περάσουμε.
Επίσης, πατώντας το εικονίδιο με τον χάρτη, θα μας εμφανιστούν τα σημεία στα οποία βρίσκονται τα διόδια.
Αν θέλετε να μάθετε πώς να αποφύγετε τα διόδια με το Google Maps, τότε διαβάστε το αντίστοιχο QuickStep.
Dark YouTube, Εικονίδια Φακέλων, Αποφυγή Διοδίων, CMD AdminΑυτή την εβδομάδα, θα ξεκουράσουμε τα μάτια μας με το σκούρο θέμα του YouTube και τον νυχτερινό φωτισμό των Windows. Θα συνεχίσουμε αλλάζοντας εικονίδιο στους…
Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;
Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;
Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια, και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.