Home » Hardware » Οδηγοί Αγοράς » PC Κομμάτι-Κομμάτι ή Έτοιμος Υπολογιστής? Ποια Αγορά Αξίζει
PC Κομμάτι Κομμάτι ή Έτοιμος Υπολογιστής? Ποια Αγορά Αξίζει

PC Κομμάτι-Κομμάτι ή Έτοιμος Υπολογιστής? Ποια Αγορά Αξίζει

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Για έναν έμπειρο χρήστη, δεν υπάρχει κανένα δίλημμα: θα παραγγείλει έναν υπολογιστή κομμάτι-κομμάτι, και πιθανότατα θα τον συναρμολογήσει μόνος του. Τι γίνεται όμως με έναν χρήστη που δεν είναι τόσο έμπειρος? Αξίζει σαν αγορά ένας έτοιμος υπολογιστής, ή είναι προτιμότερο ένα PC κομμάτι-κομμάτι? Δείτε γιατί ένας έτοιμος υπολογιστής Turbo-X, Innovator, Quest, Dell, HP, Lenovo, κλπ. θεωρούμε πως είναι ό,τι χειρότερο σαν αγορά.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Η ευκολία που παρέχει ένας έτοιμος υπολογιστής

Για ορισμένους από εμάς, το να δημιουργήσουμε ένα PC κομμάτι-κομμάτι, είναι διασκέδαση. Είναι ένα χόμπι για το οποίο είμαστε διατεθειμένοι να ξοδέψουμε χρήματα, χρόνο, και ενέργεια.

Θα επενδύσουμε ώρες για να βρούμε τα κατάλληλα υποσυστήματα, ψάχνοντας benchmark, reviews, και γνώμες σε forum. Θα το συναρμολογήσουμε φυσικά μόνοι μας. Οι πιο μερακλήδες, ίσως δημιουργήσουμε έναν υπολογιστή πραγματικά μοναδικό.

Cracked Turbine – Ο υπολογιστής του Μήνα, Μάρτιος 2017

Οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε έναν απλό υπολογιστή για να κάνουμε τη δουλειά μας. Κάποιοι, θα αγοράσουμε ένα πιο ωραίο κουτί, θα βάλουμε ανεμιστήρες με…

Τα παραπάνω, όμως, δεν ισχύουν για όλους. Ας μην γελιόμαστε, δεν ισχύουν καν για την πλειοψηφία των χρηστών.

Ο μέσος χρήστης θέλει απλά έναν υπολογιστή για να κάνει σωστά τη δουλειά του. Να πάρει ένα σύστημα που δεν θα κολλάει, και που δεν θα του κοστίσει πολύ. Δεν θέλει να ψάχνει ώρες σε forum να δει αν θα έχει καλύτερη απόδοση με Intel ή AMD Ryzen.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ένας έτοιμος υπολογιστής φαίνεται μια εύκολη και απλή λύση. Επιχειρήσεις όπως το E-shop.gr, το Πλαίσιο, η Info Quest, έχουν δημιουργήσει ολόκληρες σειρές από έτοιμους υπολογιστές με τις επωνυμίες Innovator, Turbo-X, Quest.

Θα βρούμε προτάσεις για κάθε χρήση, και σε κάθε κατηγορία τιμής. Ο έτοιμος υπολογιστής θα έρθει συναρμολογημένος στην πόρτα μας, με εγκατεστημένα τα Windows, περασμένους τους drivers, έτοιμος για χρήση.

Εκτός όμως από τις ελληνικές επιχειρήσεις, θα βρούμε αντίστοιχες προτάσεις και από πολυεθνικές. Κολοσσοί όπως οι Lenovo, HP, Dell έχουν δικές τους προτάσεις για έτοιμους υπολογιστές.

Μάλιστα, συχνά αυτές οι προτάσεις των πολυεθνικών είναι σχεδιασμένες για να πιάνουν όσο γίνεται λιγότερο χώρο, με μικρού μεγέθους tower.

Για κάποιον λοιπόν που δεν έχει το χρόνο και τη διάθεση να ψάξει πολύ το θέμα της αγοράς PC, ένας έτοιμος υπολογιστής φαίνεται ιδανική λύση.

Ειδικά μάλιστα όταν συνοδεύεται με έξτρα δυνατότητες για εγγύηση, όπως την εγγύηση πέντε ετών με on-site επίσκεψη τεχνικού που υποστηρίζει η Dell σε ορισμένες επαγγελματικές προτάσεις.

Στην πραγματικότητα, όμως, ο έτοιμος υπολογιστής είναι αντικειμενικά η χειρότερη δυνατή αγορά, σε σχέση με το να φτιάξουμε ένα PC κομμάτι-κομμάτι. Χάνουμε σε χρήματα, σε απόδοση, και σε ευελιξία για μελλοντικές αναβαθμίσεις. Ας δούμε το πώς και το γιατί.

Ένα PC κομμάτι-κομμάτι, πρέπει να το συναρμολογήσω μόνος μου?

Πριν συνεχίσουμε με το πώς συγκρίνεται ένας έτοιμος υπολογιστής με ένα PC κομμάτι-κομμάτι, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι που είναι ο φόβος ορισμένων χρηστών.

Το να παραγγείλουμε ένα PC κομμάτι-κομμάτι σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως πρέπει να το συναρμολογήσουμε μόνοι μας, να αγγαρέψουμε κάποιο φίλο μας, ή να πληρώσουμε κάποιον τεχνικό.

Αν παραγγείλουμε όλα τα υποσυστήματα από το ίδιο κατάστημα, κατά 99,99% θα έχουν την επιλογή να συναρμολογήσουν τον υπολογιστή δωρεάν και να μας τον στείλουν έτοιμο. Στο E-shop, για παράδειγμα, βρίσκουμε αυτή την επιλογή στο PC configurator.

Μάλιστα, εκτός από την εγγύηση κάθε επιμέρους υποσυστήματος, το κατάστημα συχνά θα δώσει εγγύηση για ολόκληρο τον υπολογιστή που επιλέξαμε κομμάτι-κομμάτι. Το E-shop που αναφέραμε, παρέχει εγγύηση 3 χρόνια και αποκατάσταση βλάβης σε 4 ώρες.

Αυτό έχει το πλεονέκτημα πως μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια, ό,τι κι αν έχει πάθει ο υπολογιστής, τον πάμε πακέτο στο service του e-shop και αναλαμβάνουν εκείνοι τη διάγνωση και την επιδιόρθωση.

Αρκεί λοιπόν ένας υποψήφιος αγοραστής να πάρει κάποια από τις συνθέσεις στον οδηγό αγοράς υπολογιστή, ή μια σύνθεση που του προτείναμε προσωπικά στις ερωτήσεις, να βάλει τα υποσυστήματα στο configurator, και να ζητήσει τη δωρεάν συναρμολόγηση.

Αυτό το PC που διαλέξαμε εμείς στα μέτρα μας κομμάτι-κομμάτι, θα μας έρθει συναρμολογημένο και έτοιμο για χρήση. Ακριβώς όπως θα ερχόταν και ένας έτοιμος υπολογιστής.

Πώς ο έτοιμος υπολογιστής υστερεί σε σχέση με ένα PC κομμάτι-κομμάτι

Ήδη από την προηγούμενη ενότητα βλέπουμε πως το να αγοράσουμε ένα PC κομμάτι-κομμάτι δεν υστερεί σε τίποτα σε ευκολία για την αγορά σε σχέση με ένα έτοιμο PC.

Υπάρχουν όμως κάποιοι πολύ σοβαροί λόγοι που ένας έτοιμος υπολογιστής είναι αντικειμενικά η χειρότερη δυνατή επιλογή.

Παρωχημένο hardware

Ακόμα και αν δεν έχουμε σπουδάσει οικονομικά, το πιθανότερο είναι πως καταλαβαίνουμε τι είναι οι “οικονομίες κλίμακας” και πώς ωφελούν μια επιχείρηση.

Με απλά λόγια, όταν μια επιχείρηση κάνει μια μεγάλη παραγγελία από κάτι, πετυχαίνει καλύτερη τιμή ανά τεμάχιο. Υποθετικά, αντί να πάρει 1000 επεξεργαστές προς 200 ευρώ τον ένα σε τιμή χονδρικής, μπορεί να πάρει 5000 προς 180 ευρώ τον ένα.

Όταν λοιπόν το E-shop, το Πλαίσιο, ή η Info Quest βγάζουν στην αγορά ένα έτοιμο σύστημα, υποθέτουμε πως έχουν παραγγείλει μαζικά τα υποσυστήματα που το αποτελούν. Έτσι, θα έχουν διαθεσιμότητα, αλλά και μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους.

Το πρόβλημα όμως είναι πως η τεχνολογία προχωράει ασταμάτητα. Όταν λοιπόν βγήκε η 8η γενιά επεξεργαστών Intel και η 2η γενιά Ryzen, το E-shop είχε ακόμα απόθεμα από έτοιμους υπολογιστές με την προηγούμενη γενιά επεξεργαστών.

Σαν αποτέλεσμα, τα περισσότερα έτοιμα συστήματα στο Ε-shop έχουν επεξεργαστή παλαιότερης γενιάς. Στα παρακάτω συστήματα βγήκαν τυχαία στη σελίδα των desktop. Ένα μόνο έχει i3 8ης γενιάς, και όλα τα άλλα είναι 7ης γενιάς Intel και 1ης γενιάς Ryzen.

Και μην νομίζετε σε καμία περίπτωση πως αυτό είναι προς όφελος του αγοραστή, πως δήθεν οι επεξεργαστές προηγούμενης γενιάς είναι φθηνότεροι. Ένας i7 7700 σαν αγορά από το E-shop κοστίζει 340 ευρώ.

Ένας σημαντικά καλύτερος i7 8700 κοστίζει 320 ευρώ.

Με άλλα λόγια, αν το E-shop δεν είχε απόθεμα από i7 7700 που θέλει να ξεφορτωθεί, και έβαζε τους έτοιμους υπολογιστές την επόμενη γενιά i7, ο αγοραστής θα είχε και χαμηλότερη τιμή και σημαντικά καλύτερη απόδοση, με τον εξαπύρηνο i7 8ης γενιάς.

Φυσικά, δεν είναι το E-shop ο μόνος ένοχος σε αυτό. Στο Πλαίσιο, από τους εννιά έτοιμους υπολογιστές Turbo-X με i5 που διατίθενται τη στιγμή της συγγραφής, οι τέσσερις έχουν επεξεργαστή 7ης γενιάς.

Στην Info-Quest, τουλάχιστον στους υπολογιστές που έχει στο Public, ένας μόνο έρχεται με Ryzen 5 2ης γενιάς, και ένας μόνο με i5 8ης γενιάς.

Ακόμα χειρότερη φαίνεται να είναι η κατάσταση όταν ο έτοιμος υπολογιστής προέρχεται από πολυεθνική. Στο Public, σε 19 έτοιμους υπολογιστές από HP, Lenovo, και Dell, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν υπάρχει ούτε ένα με σύγχρονο επεξεργαστή.

Μέχρι και τα ακριβότερα συστήματα των 1000-3000 ευρώ, έρχονται όλα με i7 7ης γενιάς. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ούτε ένα δεν έχει επεξεργαστή Ryzen. Από AMD θα βρούμε μόνο επεξεργαστές Α6 έως Α12.

Συνολικά, αν θέλουμε να έχουμε τις νεότερες τεχνολογίες και να πιάσουν τόπο τα χρήματά μας, μόνο ένα PC κομμάτι-κομμάτι μπορεί να μας δώσει το αυτονόητο.

Αντικειμενικά κακές επιλογές hardware…

Όταν φτιάχνουμε μια σύνθεση υπολογιστή, το να επιλέξουμε τα κατάλληλα υποσυστήματα για τη χρήση που θέλουμε παίζει τεράστιο ρόλο για την απόδοση του υπολογιστή. Ειδικά στον εξαιρετικά απαιτητικό τομέα του gaming.

Για παράδειγμα, όπως είπαμε και στο βίντεο για τις κάρτες γραφικών σε SLI/Crossfire, ο συνδυασμός i3 8100 με μια GTX 1070 θα έχει καλύτερη απόδοση σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια από έναν i7 8700 με μια GTX 1060. Και ας κοστίζουν παρόμοια χρήματα.

Κάνε κλικ για να δεις το στιγμιότυπο.

Στους έτοιμους υπολογιστές, πιθανότατα με βάση το περιθώριο κέρδους που θα έχει η εταιρεία, βλέπουμε πραγματικά άθλιες επιλογές όσον αφορά τον συνδυασμό hardware.

Στο INNOVATOR 3 GAMER 8100 των 750 ευρώ…

…βλέπουμε πως το E-shop έβαλε i3 8ης γενιάς, που είναι εξαιρετική επιλογή για αυτή την κατηγορία τιμής. Στο υπόλοιπο hardware, όμως, υπάρχουν επιλογές για κλάματα.

Εν συντομία:

  • Αντί να βάλουν μια οικονομική μητρική B360, που ξεκινάει από 78 ευρώ, έβαλαν μια ακριβή Ζ370 των 124 ευρώ, ακριβότερη από τον ίδιο τον επεξεργαστή! Επιπλέον, ούτε ο επεξεργαστής είναι ξεκλείδωτος για overclock, ούτε έχουν βάλει μνήμες υψηλής συχνότητας που να χρειάζονται το Z370. Πρακτικά, μένει εντελώς ανεκμετάλλευτη.
  • Έχουν βάλει ένα μονό άρθρωμα μνήμης των 8GB αντί για dual channel kit 2x4GB, με αποτέλεσμα να χάνεται το dual channel DDR, χωρίς κανένα όφελος για τον υπολογιστή.
  • Έχουν βάλει μια σκέτη GTX 1050 σαν κάρτα γραφικών, ούτε καν μια GTX 1050 Ti.
  • Το μεγαλύτερο έγκλημα είναι πως έχουν βάλει ένα άθλιο τροφοδοτικό Force, των δήθεν 650W. Αυτά τα τροφοδοτικά είναι φτηνιάρικα, δεν έχουν καμία πιστοποίηση 80plus, και είναι θέμα χρόνου να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα, μέχρι και να κάψουν πράγματα.
Αγορά Τροφοδοτικού: Πώς να Επιλέξω μέσω PSU Calculator

Η αγορά τροφοδοτικού είναι μία δύσκολή απόφαση για τον υπολογιστή. Η λάθος αγορά τροφοδοτικού μπορεί να είναι από σπατάλη χρημάτων μέχρι επικίνδυνη για το σύστημα. Στον…

Για σύγκριση, στην αντίστοιχη σύνθεση στον οδηγό αγοράς υπολογιστή, με τιμές E-shop πάντοτε, έχουμε βάλει σημαντικά καλύτερη κάρτα γραφικών, ταχύτερες μνήμες, και μια μητρική κατάλληλη για τις δυνατότητες του συστήματος, χωρίς σπατάλες.

…και παράλογα ακριβές τιμές

Αντίστοιχα κακές επιλογές θα βρούμε και στους Turbo-X του Πλαισίου, που για κάποιο λόγο βγαίνουν και πολύ ακριβότερα. Το σύστημα Turbo-X Cerberus GK200 με τον i3 8100, 8GB RAM, και μια GTX 1050, βγαίνει στα 950 ευρώ.

Με αυτά τα χρήματα, μπορεί να αγοράσει κανείς υπολογιστή με i5 8400 και GTX 1070.

Πώς δικαιολογούν στο Πλαίσιο τόσο χαμηλών δυνατοτήτων σύστημα με τόσο υψηλή τιμή, ειλικρινά δεν το γνωρίζουμε. Προφανώς έχουν την αίσθηση πως απευθύνονται σε ανίδεους, και άρα έχουν το περιθώριο να χρεώσουν ό,τι θέλουν.

Παρόμοια εικόνα έχουμε και από την Info Quest. Στο Desktop Quest Legend, με 1350 ευρώ παίρνουμε μεν έναν i5 8ης γενιάς, αλλά μια καημένη GTX 1050. Τίποτα σε αυτό τον υπολογιστή δεν μπορεί να δικαιολογήσει τόσο υψηλό κόστος.

Και σε αυτόν τον τομέα, όμως, είναι οι πολυεθνικές HP, Lenovo, και Dell που δίνουν τα ρέστα τους.

Ο Lenovo IdeaCentre Y700-34L είναι ένας υπολογιστής των 2000 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα, εκτός από έναν i7 7ης γενιάς, παίρνουμε και μια σκέτη GTX 1070.

Αν είχαν βάλει i5 ακόμα και 7ης γενιάς με μια GTX 1080 ή 1080 Ti, ο υπολογιστής θα ήταν ασύγκριτα ανώτερος για gaming.

Ακόμα πάντως και με αυτή τη σύνθεση, είναι αδικαιολόγητα ακριβός, όταν με 2000 ευρώ μπορεί κανείς να έχει i7 8ης γενιάς με 1080 Ti.

Ακόμα κι αν αφήσουμε παράμερα το gaming, και στις επαγγελματικές τους προτάσεις, οι πολυεθνικές είναι τραγικές. Σε έναν αναγνώστη μας, η Dell έκανε μια προσφορά για workstation. Για 1254 ευρώ, η σύνθεση αυτή θεωρούμε πως είναι σχεδόν κλοπή.

Ο Xeon E3-1220v (3GHz) είναι ένας επεξεργαστής με τέσσερις πυρήνες και τέσσερα threads, που πρακτικά τον βάζει στην ίδια κατηγορία με έναν i3 8100. Η κάρτα γραφικών Quadro K420 είναι μια κάρτα γραφικών κάτω των 140 ευρώ.

Σίγουρα η εγγύηση on-site για 5 χρόνια σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον ώστε να έρχεται δωρεάν ο τεχνικός στον χώρο σου είναι σημαντική.

Ας την διαχώριζαν όμως από τον υπολογιστή. Ας έλεγαν πως το PC κοστίζει 500-600 ευρώ, όσο αξίζει, και αν θέλεις 5 χρόνια εγγύηση on-site, δώσε άλλα 600. Φυσικά, όμως, αυτό θα ήταν αρνητικό για το κέρδος.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πως όταν οι επιχειρήσεις αυτές φτιάχνουν συνθέσεις, ποτέ και για κανένα λόγο δεν είναι η πρώτη τους ερώτηση το “Πώς θα έχει ο αγοραστής την καλύτερη απόδοση”. Ειλικρινά αμφιβάλλουμε αν κάνουν καν αυτή την ερώτηση.

Πρώτη ερώτηση και πρώτος στόχος είναι πώς θα έχουν το μεγαλύτερο κέρδος. Αν αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο gaming υπολογιστής να έχει μέτρια απόδοση στα παιχνίδια, ε, αυτός που τον αγόρασε, ας πρόσεχε.

Δυσκολία αναβάθμισης…

Η αναβάθμιση είναι μία από τις σημαντικότερες δυνατότητες που έχουμε στον υπολογιστή, που λείπει από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή.

Featured Αναβάθμιση Υπολογιστή - Τι Πρέπει Να Προσέξω
Αναβάθμιση Υπολογιστή – Τι Πρέπει Να Προσέξω

Ακόμη και ο καλύτερος υπολογιστής της αγοράς σήμερα, σε μερικά χρόνια θα είναι ξεπερασμένος. Σε αντίθεση όμως με άλλες οικιακές συσκευές, έναν παλιό υπολογιστή δεν…

Με τις συνθέσεις Innovator και Turbo-X γενικά δεν υπάρχει θέμα με την αναβάθμιση. Πρόκειται για κανονικούς υπολογιστές, όπου μπορούμε ανά πάσα στιγμή να αλλάξουμε οτιδήποτε θέλουμε σε αυτούς: μητρική, επεξεργαστή, κάρτα γραφικών, τροφοδοτικό, κλπ.

Ο μόνος πραγματικός κίνδυνος είναι να πάρουμε έναν υπολογιστή με επεξεργαστή 7ης γενιάς, που δεν μπορεί να δεχτεί την 8η γενιά χωρίς να αλλάξουμε ολόκληρη τη μητρική. Αλλά αυτό είναι θέμα του παρωχημένου hardware, που καλύψαμε προηγουμένως.

Όμως, με υπολογιστές από πολυεθνικές, συχνά υπάρχουν θέματα με την αναβάθμιση. Κατ' αρχάς, οι υπολογιστές με μικρού μεγέθους κουτί δεν μπορούν να πάρουν πλήρη κάρτα γραφικών.

Η μόνη δυνατότητα για καλύτερη κάρτα γραφικών είναι να βρούμε κάποια που να είναι low profile, για να χωράει στο χαμηλού πλάτους κουτί.

Σε low profile θα βρούμε μέχρι GTX 1050 και GTX 1050 Ti. Για GTX 1060 και πάνω, μην ελπίζετε.

Υπάρχει όμως και ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα, που είναι το τροφοδοτικό. Τυπικά, αυτές οι συνθέσεις των πολυεθνικών έρχονται με εξαιρετικά μικρά τροφοδοτικά, συχνά κάτω από 200W. Ακόμα και σε συστήματα αρκετά υψηλού κόστους.

Αυτό σημαίνει πως για να βάλουμε μια αξιοπρεπή κάρτα γραφικών, θα πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξουμε τροφοδοτικό. Το προτεινόμενο τροφοδοτικό για μια GTX 1060 είναι μεταξύ 450 και 500W, ανάλογα με την υλοποίηση.

Σαν να μην έφτανε αυτό, τα κουτιά μικρού μεγέθους συχνά δεν χωράνε πλήρη ATX τροφοδοτικά, ή μπορεί να μην δέχονται καν άλλα τροφοδοτικά στην αγορά, παρά μόνο αυτά που παρέχει η εταιρεία. Έχουμε ακούσει κάτι σχετικό από αναγνώστη για την HP.

…και αυτοκόλλητα για παραβίαση της εγγύησης

Η προηγούμενη ενότητα για την αναβάθμιση προϋποθέτει πως έχουμε το δικαίωμα να ανοίξουμε τον υπολογιστή και να κάνουμε αλλαγές στο εσωτερικό του. Διότι, σε έναν έτοιμο υπολογιστή, αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτονόητο.

Πολύ συχνά τέτοια συστήματα, ειδικά από πολυεθνικές, έχουν κάποιο αυτοκόλλητο σε κάποια από τις ενώσεις για το άνοιγμα του κουτιού. Αν αυτό το αυτοκόλλητο σκιστεί, κοπεί, ή αφαιρεθεί, ακυρώνει την εγγύηση του υπολογιστή.

Στις ΗΠΑ, τους τελευταίους μήνες έχει γίνει μεγάλο θέμα με αυτού του τύπου τα αυτοκόλλητα, με την υπηρεσία FTC να τα έχει ανακηρύξει παράνομα με βάση την αμερικανική νομοθεσία. Αυτό όμως αφορά τις ΗΠΑ, όχι την Ελλάδα.

Αν πας στο service της HP ή όποιας άλλης εταιρείας και αρνηθούν δωρεάν επισκευή επειδή έχει κοπεί το αυτοκόλλητο, το να πεις “Στις ΗΠΑ είναι παράνομο” είναι αμφίβολο αν θα τους συγκινήσει.

Βέβαια, δικηγόροι δεν είμαστε, και πιθανώς στην ελληνική νομοθεσία ή στις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υπάρχει κάτι σχετικό. Όσο όμως υπάρχουν τέτοια αυτοκόλλητα, και αν δεν είμαστε διατεθειμένοι να το κυνηγήσουμε, δεν θα δικαιωθούμε.

Συνήγορος Του Καταναλωτή: Τι Είναι Και Πώς Μας Βοηθάει (2022)

Εσείς αγοράζετε έτοιμο υπολογιστή, ή PC κομμάτι-κομμάτι?

Από τα παραπάνω, είναι σαφές πως ένας έτοιμος υπολογιστής δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα σε σχέση με ένα PC κομμάτι-κομμάτι.

Για τη δήθεν ευκολία του να πάρουμε ένα σύστημα έτοιμο, είναι πιθανό να έχουμε παλιό hardware, χαμηλότερη απόδοση, να το χρυσοπληρώσουμε, και να μην έχουμε πλήρεις δυνατότητες αναβάθμισης.

Εσάς ποια είναι η άποψή σας? Είναι καλή αγορά ένας έτοιμος υπολογιστής, ή προτιμάτε ένα PC κομμάτι-κομμάτι? Γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

sale alert 20 Δεκ 2025 Α1 x4_v8
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#362 - Περιορισμός Αποστολέων Στα Instagram DM, Παιχνίδι Squid Game Στην Αναζήτηση Google
QuickSteps
GamingSteps#20250118 - Τα Πάντα Για Το Nintendo Switch 2, Rockstar vs Liberty City Μod Για Το GTA5, Το Doom Σε PDF
GamingSteps