Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Κρύψιμο Ενημερώσεων Και Gemini Ως Εφαρμογή Στα Windows 11, Σχόλια Σε Ιστορίες Στο Instagram
QuickSteps#343 - Κρύψιμο Ενημερώσεων Και Gemini Ως Εφαρμογή Στα Windows 11, Σχόλια Σε Ιστορίες Στο Instagram

Κρύψιμο Ενημερώσεων Και Gemini Ως Εφαρμογή Στα Windows 11, Σχόλια Σε Ιστορίες Στο Instagram

Αυτή την εβδομάδα, κρύβουμε και εμφανίζουμε ενημερώσεις και τρέχουμε το Gemini της Google ως εφαρμογή στα Windows 11. Αφαιρούμε τα πρόσφατα στοιχεία και τους φακέλους που χρησιμοποιούμε πιο συχνά από την Εξερεύνηση των Windows 11 και τη ρυθμίζουμε να ανοίγει αυτόματα στον φάκελο “Αυτός ο υπολογιστής”. Γράφουμε σχόλια σε Ιστορίες στο Instagram και προσθέτουμε μενού επιλογής ημερομηνίας σε κελί στα Υπολογιστικά Φύλλα Google.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς κρύβω και εμφανίζω ενημερώσεις στα Windows 11

Ορισμένες φορές, οι ενημερώσεις των Windows μπορεί να δημιουργούν προβλήματα στον υπολογιστή, όπως δυσλειτουργίες σε χαρακτηριστικά εφαρμογών, ή ασυμβατότητα σε οδηγούς υλικού.

Επιπλέον, μερικές φορές, οι ίδιες οι ενημερώσεις παρουσιάζουν προβλήματα, τα οποία η Microsoft λύνει με μελλοντικά update. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, ενδέχεται να θέλουμε να κρύψουμε τις σχετικές ενημερώσεις.

Για να κρύψουμε μία ή περισσότερες ενημερώσεις στα Windows 11, κατεβάζουμε την portable εφαρμογή “Show or hide updates”, κάνοντας κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο και την τρέχουμε.

QuickSteps#343 - Κρύψιμο Ενημερώσεων Και Gemini Ως Εφαρμογή Στα Windows 11, Σχόλια Σε Ιστορίες Στο Instagram

Έπειτα, κάνουμε κλικ στο “Επόμενο”.

Περιμένουμε έως ότου το εργαλείο ολοκληρώσει τη σάρωση για τις διαθέσιμες ενημερώσεις και πατάμε το “Hide updates”.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε το κουτάκι δίπλα σε όποια ενημέρωση θέλουμε να κρύψουμε και κάνουμε κλικ στο “Επόμενο”.

Το εργαλείο θα κρύψει την ενημέρωση και θα εμφανίσει το μήνυμα “Η Αντιμετώπιση προβλημάτων ολοκληρώθηκε”. Έπειτα, πατάμε “Κλείσιμο”.

Εμφάνιση ενημερώσεων

Αν θελήσουμε να επαναφέρουμε, να εμφανίσουμε εκ νέου, μία ή περισσότερες ενημερώσεις που έχουμε κρύψει, τότε τρέχουμε το “Show or hide updates” και μόλις ολοκληρώσει τη σάρωση για ενημερώσεις, κάνουμε κλικ στο “Show hidden updates”.

Μετά, διαλέγουμε το κουτάκι δίπλα στην κάθε ενημέρωση που θέλουμε να επαναφέρουμε και πατάμε “Επόμενο”.

Όταν το εργαλείο επαναφέρει την ενημέρωση, θα εμφανίσει το μήνυμα “Η Αντιμετώπιση προβλημάτων ολοκληρώθηκε” και κάνουμε κλικ στο “Κλείσιμο”.

Πώς ρυθμίζω την Εξερεύνηση να ανοίγει στον φάκελο “Αυτός ο υπολογιστής”

Από προεπιλογή, η Εξερεύνηση αρχείων στα Windows 11 ανοίγει στον φάκελο “Κεντρική”, ο οποίος περιέχει τη “Γρήγορη πρόσβαση”, τα “Αγαπημένα”, και τα “Πρόσφατα Στοιχεία”.

Ωστόσο, αν δεν επιθυμούμε να ανοίγει αυτός ο φάκελος κάθε φορά που τρέχουμε την Εξερεύνηση αρχείων, τότε μπορούμε πολύ εύκολα να επιλέξουμε να ανοίγει ο φάκελος “Αυτός ο υπολογιστής”.

Αρχικά, ανοίγουμε την Εξερεύνηση αρχείων και κάνουμε κλικ στις τρεις τελείες.

Στο μενού που θα εμφανιστεί, πατάμε το “Επιλογές”.

Θα ανοίξει ένα παράθυρο. Πηγαίνουμε στην καρτέλα “Γενικά” και από το μενού δίπλα στο “Άνοιγμα Εξερεύνησης αρχείων για” διαλέγουμε το “Αυτός ο υπολογιστής”.

Τέλος, πατάμε “OK”.

Πώς αφαιρώ τα πρόσφατα στοιχεία από την Εξερεύνηση στα Windows 11

Η Εξερεύνηση αρχείων στα Windows 11 εμφανίζει στον φάκελο “Κεντρική” τα αρχεία που ανοίξαμε πρόσφατα. Αυτό μπορεί να αποτελεί λόγο ανησυχίας για την ιδιωτικότητα μας, ειδικά αν χρησιμοποιούμε κάποιον κοινόχρηστο υπολογιστή.

Ευτυχώς, στα Windows 11 μπορούμε να αφαιρέσουμε την περιοχή των πρόσφατων στοιχείων από την Εξερεύνηση. Αρχικά, ανοίγουμε την Εξερεύνηση αρχείων και κάνουμε κλικ στις τρεις τελείες.

Θα εμφανιστεί ένα μενού στο οποίο πατάμε το “Επιλογές”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, πηγαίνουμε στην καρτέλα “Γενικά” και αποεπιλέγουμε τα κουτάκια δίπλα στο “Εμφάνιση αρχείων που χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατα” και στο “Εμφάνιση αρχείων από Office.com”.

Τέλος, πατάμε “OK”, για να εφαρμόσουμε τις αλλαγές και να κλείσουμε το παράθυρο.

Πώς εμποδίζω την Εξερεύνηση να δείχνει τους φακέλους που χρησιμοποιώ πιο συχνά

Μεταξύ άλλων, στην περιοχή γρήγορης πρόσβασης της Εξερεύνησης των Windows 11 εμφανίζονται οι φάκελοι που χρησιμοποιούμε πιο συχνά. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν θέλουμε να συμβαίνει αυτό, τότε ανοίγουμε την Εξερεύνηση αρχείων και πατάμε τις τρεις τελείες.

Στο μενού που θα ανοίξει, κάνουμε κλικ στο “Επιλογές”.

Θα ανοίξει ένα παράθυρο. Πηγαίνουμε στην καρτέλα “Γενικά” και αποεπιλέγουμε το κουτάκι δίπλα στο “Εμφάνιση φακέλων που χρησιμοποιούνται συχνά”.

Τέλος, κάνουμε κλικ στο “OK”.

Πώς τρέχω το Gemini της Google ως εφαρμογή στα Windows 11

Αν και δεν υπάρχει κάποια επίσημη εφαρμογή του Gemini της Google για Windows 11, μπορούμε να δημιουργήσουμε μία μόνοι μας, με τη βοήθεια του Microsoft Edge.

Αρχικά, επισκεπτόμαστε αυτόν τον ιστότοπο με τον Microsoft Edge.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στις τρεις τελείες και από το μενού “Εφαρμογές” πατάμε “Εγκατάσταση αυτής της τοποθεσίας ως εφαρμογής”.

Στο πλαίσιο που θα ανοίξει, πληκτρολογούμε το όνομα που επιθυμούμε να έχει η εφαρμογή του Google Gemini και κάνουμε κλικ στο “Εγκατάσταση”.

Μετά την εγκατάσταση, θα γίνει άμεση εκκίνηση της εφαρμογής και θα υπάρχει ανοιχτό ένα πλαίσιο. Επιλέγουμε ό,τι θέλουμε να κάνουν τα Windows, όσον αφορά τις συντομεύσεις και την εκκίνηση του Gemini, και πατάμε “Αποδοχή”.

Πώς γράφω σχόλια σε Ιστορίες στο Instagram

Το Instagram επιτρέπει να στέλνουμε μηνύματα στους χρήστες του, μέσω των ιστοριών που δημοσιεύουν. Επιπλέον, η πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα να σχολιάζουμε τις Ιστορίες των χρηστών.

Αρχικά, ανοίγουμε την Ιστορία στην οποία θέλουμε να προσθέσουμε σχόλιο.

Έπειτα, πατάμε το κουμπί δημιουργίας σχολίου.

Στη συνέχεια, γράφουμε το σχόλιο μας και πατάμε το βέλος του Enter.

Αν δεν βλέπουμε το κουμπί για τη δημιουργία σχολίου, τότε ο συγκεκριμένος χρήστης δεν μας ακολουθεί. Για να μπορούμε να σχολιάζουμε σε Ιστορίες χρηστών θα πρέπει να ακολουθούμε ο ένας τον άλλο.

Πώς προσθέτω μενού επιλογής ημερομηνίας σε κελί υπολογιστικού φύλλου

Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν εισάγουμε ημερομηνίες σε ένα υπολογιστικό φύλλο, καθώς οποιοδήποτε τυπογραφικό λάθος μπορεί να οδηγήσει σε σφάλματα και λανθασμένα αποτελέσματα υπολογισμών.

Στα Υπολογιστικά Φύλλα Google μπορούμε να αποφύγουμε τη χειροκίνητη εισαγωγή ημερομηνιών, προσθέτοντάς στα συγκεκριμένα κελιά μενού επιλογής ημερομηνίας.

Αρχικά, επιλέγουμε το κελί, ή τα κελιά, όπου θέλουμε να εισάγουμε το μενού επιλογής ημερομηνίας και από το μενού “Μορφή” πηγαίνουμε στο “Αριθμός” και διαλέγουμε το “Ημερομηνία”.

Στη συνέχεια, πληκτρολογούμε σε κάθε κελί την τρέχουσα ημερομηνία ακολουθώντας τη μορφή που επιλέξαμε και πατάμε Enter.

Τα Υπολογιστικά Φύλλα Google θα δημιουργήσουν αυτόματα ένα μενού επιλογής ημερομηνίας. Για να το εμφανίσουμε και να το χρησιμοποιήσουμε, κάνουμε διπλό κλικ στο εκάστοτε κελί.

QuickSteps#343 - Κρύψιμο Ενημερώσεων Και Gemini Ως Εφαρμογή Στα Windows 11, Σχόλια Σε Ιστορίες Στο Instagram

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Γράψτε τη στο Questions.pcsteps.gr και ίσως τη δημοσιεύσουμε σε μελλοντικό οδηγό.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured Image shop
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#344 - Έλεγχος Χώρου Στον Δίσκο Και Σκούρο Θέμα Windows 11, Αυτόματα Πεζά Και Κεφαλαία Excel
QuickSteps
GamingSteps#20240914 - Τα Πάντα Για Το PS5 Pro, Ανακατασκευασμένα PS5, Η Επιστροφή Του Flappy Bird, Minecraft
GamingSteps