Home » Software » Browsers » Circle to Search: Πώς Αξιοποιώ Τη Νέα Οπτική Αναζήτηση Με AI Στο PC
FEATURED Circle to Search Πώς Αξιοποιώ Τη Νέα Οπτική Αναζήτηση Με AI Στο PC

Circle to Search: Πώς Αξιοποιώ Τη Νέα Οπτική Αναζήτηση Με AI Στο PC

Η Google διευκολύνει περισσότερο την οπτική αναζήτηση στο PC, είτε πρόκειται για εικόνα, είτε για κείμενο. Ακόμη και για πληροφορίες που εντοπίζουμε μέσα σε ένα βίντεο που παρακολουθούμε, και όχι μόνο. Στον σύντομο οδηγό θα δούμε πώς αξιοποιούμε στον Chrome την αναζήτηση τύπου Circle to Search με τεχνητή νοημοσύνη, που κάνει την έρευνα μας πιο εύκολη και πιο γρήγορη.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Η νέα οπτική αναζήτηση στον Chrome

Εφόσον μπορούμε να το δούμε, μπορούμε να το ψάξουμε. Αυτή είναι η ιδέα πίσω από την οπτική αναζήτηση που προσφέρει το Google Lens στον Chrome. Πρόκειται για μια εμπειρία παρόμοια με το Circle to Search που διατίθεται σε ορισμένα high-end κινητά.

Βέβαια, η αναζήτηση για εικόνες με το Google Lens είναι διαθέσιμη στο PC με όλους τους browsers. Ωστόσο, το νέο κουμπί Lens που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να αναζητάμε οτιδήποτε από μια ιστοσελίδα με το ποντίκι χωρίς να εγκαταλείπουμε την τρέχουσα καρτέλα, βρίσκεται πλέον μόνο στον Chrome.

Επιπλέον, το νέο AI εργαλείο δεν περιορίζεται μόνο σε εικόνες και ιστοσελίδες. Την οπτική αναζήτηση μπορούμε να την αξιοποιήσουμε επιτόπου χωρίς να αλλάζουμε καρτέλες, σε κάποιο online βίντεο που παρακολουθούμε στον Chrome, σε κάποιο PDF, κλπ.

Όλα αυτά, με ένα κλικ και μια απλή στοχευμένη περιστροφή του ποντικιού μας στην πληροφορία που θέλουμε. Από εκεί και μετά, θα μας ανοίξει η αναζήτηση στην ίδια καρτέλα για να εντοπίσουμε αυτά που θέλουμε.

Έτσι, απλά βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε την ενημερωμένη έκδοση 128.0.6613.85 του Chrome, πατώντας στις τρεις τελείες πάνω δεξιά και μετά στο Βοήθεια.

Κατόπιν, απλά πατάμε πάλι στις τρεις τελείες, ή στη γραμμή διευθύνσεων για να μας εμφανιστεί το εικονίδιο του Google Lens και μετά την αναζήτηση να το καρφιτσώσουμε στη γραμμή εργαλείων.

Είναι χρήσιμη η αναζήτηση τύπου Circle to Search;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured Image shop
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#344 - Έλεγχος Χώρου Στον Δίσκο Και Σκούρο Θέμα Windows 11, Αυτόματα Πεζά Και Κεφαλαία Excel
QuickSteps
GamingSteps#20240914 - Τα Πάντα Για Το PS5 Pro, Ανακατασκευασμένα PS5, Η Επιστροφή Του Flappy Bird, Minecraft
GamingSteps