Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Ρυθμός Ανανέωσης, Always On Display Και Χρόνος Ενεργής Οθόνης Android, Απασχολημένος Teams
QuickSteps#335 - Ρυθμός Ανανέωσης, Always On Display, Και Χρόνος Ενεργής Οθόνης Android, Ένδειξη “Λείπω” Teams

Ρυθμός Ανανέωσης, Always On Display Και Χρόνος Ενεργής Οθόνης Android, Απασχολημένος Teams

Αυτή την εβδομάδα, “κοιμίζουμε” εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούμε, απενεργοποιούμε το Always On Display, ρυθμίζουμε τον χρόνο που μένει ενεργή η οθόνη, και αλλάζουμε τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης σε κινητό Android. Εμποδίζουμε το Microsoft Teams να δείχνει ότι είμαστε απασχολημένοι, χρησιμοποιούμε την αλλαγή σελίδας ή ενότητας στα Έγγραφα Google, και επεξεργαζόμαστε την περιοχή γρήγορης πρόσβασης του Excel.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς “κοιμίζω” εφαρμογές που δεν χρησιμοποιώ σε Android κινητό

Στο Android υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να εξοικονομήσουμε πόρους συστήματος. Ένας εξ αυτών είναι να “κοιμίσουμε” εφαρμογές τις οποίες δεν χρησιμοποιούμε συχνά.

Με αυτόν τον τρόπο, οι εφαρμογές αυτές δεν θα λαμβάνουν ενημερώσεις, δεν θα τρέχουν στο παρασκήνιο, ούτε θα εμφανίζουν ειδοποιήσεις. Έτσι, μειώνουμε την κατανάλωση της μπαταρίας, και άλλων πόρων συστήματος, από τις εν λόγω εφαρμογές.

Για να βάλουμε για “ύπνο” κάποια εφαρμογή, ανοίγουμε τις ρυθμίσεις και πατάμε “Μπαταρία”.

QuickSteps#335 - Ρυθμός Ανανέωσης, Always On Display, Και Χρόνος Ενεργής Οθόνης Android, Ένδειξη “Λείπω” Teams

Έπειτα, μπαίνουμε στο “Όριο χρήσης στο παρασκήνιο”.

Στη συνέχεια, πατάμε το “Εφαρμογές σε πλήρη αδράνεια”.

Για να προσθέσουμε εφαρμογές στη λίστα, πατάμε το “+”, τις επιλέγουμε, και πατάμε “Προσθήκη”.

Τέλος, για να αφαιρέσουμε εφαρμογές από τη λίστα, πατάμε τις τρεις τελείες και “Κατάργηση”, διαλέγουμε τις εφαρμογές, και πατάμε “Κατάργηση”.

Πώς απενεργοποιώ το Always On Display στο Android

Η λειτουργία Always On Display διατηρεί ένα τμήμα της οθόνης ενεργό, ώστε να προβάλλει διάφορα στοιχεία και ειδοποιήσεις. Έτσι, δεν χρειάζεται να ενεργοποιούμε πλήρως την οθόνη του κινητού για να δούμε την ώρα, ή κάποια άλλη απλή πληροφορία.

Αν και ως χαρακτηριστικό φαίνεται χρήσιμο, συμβάλει στη διαρκή κατανάλωση μπαταρίας. Η απενεργοποιήσει του Always On Display βοηθά να μειώσουμε την κατανάλωση της μπαταρίας και να επεκτείνουμε την αυτονομία της.

Για να απενεργοποιήσουμε αυτό το χαρακτηριστικό, μπαίνουμε στις ρυθμίσεις και πατάμε “Οθόνη”.

Έπειτα, εντοπίζουμε και πατάμε το “Always On Display”.

Τέλος, απενεργοποιούμε τον διακόπτη στην κορυφή της οθόνης.

Πώς ρυθμίζω τον χρόνο που μένει ενεργή η οθόνη του Android κινητού

Στο Android μπορούμε να ρυθμίζουμε για πόσο χρόνο μένει ενεργή η οθόνη, όταν δεν χρησιμοποιούμε τη συσκευή, πριν απενεργοποιηθεί αυτόματα. Όσο μικρότερος είναι ο χρόνος αυτός, τόσο λιγότερη μπαταρία καταναλώνει η οθόνη, εφόσον δεν παραμένει ενεργή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αρχικά, μπαίνουμε στις ρυθμίσεις και πατάμε “Οθόνη”.

Έπειτα, εντοπίζουμε και πατάμε το “Λήξη χρονικού ορίου οθόνης”.

Μετά, επιλέγουμε ένα μικρό χρονικό διάστημα, ώστε να μειώσουμε την κατανάλωση της μπαταρίας.

Πώς αλλάζω τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης σε Android κινητό

Ο ρυθμός ανανέωσης δείχνει πόσες φορές γίνεται ενημέρωση του περιεχομένου της οθόνης ανά δευτερόλεπτο. Προφανώς, όσο μεγαλύτερος είναι ο ρυθμός ανανέωσης, τόσο περισσότερες φορές ενημερώνεται το περιεχόμενο της οθόνης, κάτι που οδηγεί σε αυξημένη κατανάλωση ενέργειας.

Για να ρυθμίσουμε τον ρυθμό ανανέωσης σε χαμηλότερα, ή γενικά στα επιθυμητά επίπεδα, ανοίγουμε τις ρυθμίσεις και πατάμε “Οθόνη”.

Στη συνέχεια, πατάμε το “Ομαλή κίνηση”.

Έπειτα, επιλέγουμε το “Προσαρμόσιμη”, ώστε ο ρυθμός ανανέωσης να ρυθμίζεται ανάλογα με το περιεχόμενο που προβάλλει η οθόνη, ή το “Βασικός” για να παραμένει ο ρυθμός ανανέωσης σταθερός στα 60Hz. Στη δεύτερη περίπτωση, η κατανάλωση της μπαταρίας είναι αισθητά μειωμένη.

Τέλος, πατάμε “Εφαρμογή”.

Πώς εμποδίζω το Microsoft Teams να δείχνει ότι είμαι απασχολημένος/η

Το Teams αλλάζει την κατάσταση των χρηστών σε “Απασχολημένος” εάν μείνουν ανενεργοί για ορισμένο χρονικό διάστημα. Δυστυχώς, η Microsoft δεν έχει προσθέσει κάποια ρύθμιση για την απενεργοποίηση αυτής της συμπεριφοράς.

Επιπλέον, η εφαρμογή μπορεί να θεωρεί ότι είμαστε ανενεργοί απλώς επειδή δεν αναγνωρίζει δραστηριότητα στον υπολογιστή.

Σε αυτό το QuickSteps θα δούμε πώς μπορούμε να αποτρέψουμε το Teams να δείχνει ότι είμαστε απασχολημένοι. Αρχικά, κάνουμε κλικ στην εικόνα προφίλ και ορίζουμε την κατάσταση μας σε “Διαθέσιμος”.

Αυτή η κίνηση δεν εγγυάται ότι η εφαρμογή δεν θα αλλάξει αυτόματα την κατάσταση μας, καθώς λαμβάνει πληροφορίες από τα Windows, ώστε να ελέγχει αν είμαστε όντως ενεργοί.

Ως εκ τούτου, πρέπει να εκτελέσουμε κάποιες επιπλέον ενέργειες. Πρώτον, είναι απαραίτητο να αποτρέψουμε τον υπολογιστή να μπαίνει σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, ανοίγουμε τις ρυθμίσεις των Windows 11 και πατάμε “Σύστημα”.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στο “Λειτουργία”.

Στη συνέχεια, πατάμε το “Οθόνη και αναστολή λειτουργίας” και ρυθμίζουμε το “Με ρεύμα, αναστολή λειτουργίας μετά από” στο “Ποτέ”.

Τέλος, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να ξεγελάσουμε το Teams, ώστε να θεωρεί πως είμαστε πάντα ενεργοί. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε αφήνοντας να παίζει στο παρασκήνιο κάποιο βίντεο, ή ένα τραγούδι.

Πώς χρησιμοποιώ την αλλαγή σελίδας ή ενότητας στα Έγγραφα Google

Τα Έγγραφα Google προσφέρουν διάφορους τρόπους για να αλλάζουμε σελίδες ή ενότητες σε ένα αρχείο κειμένου. Κάθε μία από αυτές τις μεθόδους μπορεί να φανεί χρήσιμη σε διαφορετικό σενάριο.

Για να εισάγουμε μία “αλλαγή” σε ένα έγγραφό, τοποθετούμε τον κέρσορα στο σημείο όπου θέλουμε να γίνει η αλλαγή σελίδας ή ενότητας και από το μενού “Εισαγωγή” πατάμε το “Αλλαγή”.

Στο μενού “Αλλαγή” θα βρούμε τέσσερις διαφορετικές επιλογές. Το “Αλλαγή σελίδας” επιτρέπει να αλλάζουμε σελίδα, ακόμη και αν η τρέχουσα σελίδα δεν έχει γεμίσει με περιεχόμενο.

Από την άλλη, το “Αλλαγή ενότητας (επόμενη σελίδα)” και το “Αλλαγή ενότητας (συνεχής)”, κόβουν την τρέχουσα ενότητα του εγγράφου στο σημείο που έχουμε επιλέξει.

Η διαφορά αυτών των δύο είναι ότι το πρώτο μετακινεί το νέο τμήμα της ενότητας σε νέα σελίδα, ενώ το δεύτερο προσθέτει μία κενή γραμμή και διαχωρίζει την ενότητα μόνο κατά την εκτύπωση του εγγράφου.

Πώς επεξεργάζομαι την περιοχή γρήγορης πρόσβασης του Excel

Το Excel, όπως και άλλες εφαρμογές γραφείου της Microsoft, διαθέτει μία περιοχή γρήγορης πρόσβασης στην οποία μπορούμε να προσθέτουμε συντομεύσεις εργαλείων για την πιο άμεση εκτέλεση εργασιών.

Για να επεξεργαστούμε την περιοχή γρήγορης πρόσβασης, κάνουμε κλικ στο βέλος με τη γραμμή και πατάμε “Περισσότερες εντολές”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, μπορούμε να διαλέξουμε ένα προς ένα τα εργαλεία ή τις συντομεύσεις που επιθυμούμε να περιέχει η περιοχή γρήγορης πρόσβασης και το προσθέτουμε σε αυτή πατώντας “Προσθήκη”.

Μπορούμε να χωρίσουμε τα εργαλεία ή τις συντομεύσεις σε ομάδες, προσθέτοντας διαχωριστικά.

Επιπλέον, για να αφαιρέσουμε οποιοδήποτε εργαλείο ή συντόμευση από την περιοχή γρήγορης πρόσβασης, το επιλέγουμε από τη λίστα δεξιά και κάνουμε κλικ στο “Κατάργηση”.

Μόλις ολοκληρώσουμε όλες τις αλλαγές, πατάμε “OK”.

QuickSteps#335 - Ρυθμός Ανανέωσης, Always On Display, Και Χρόνος Ενεργής Οθόνης Android, Ένδειξη “Λείπω” Teams

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Γράψτε τη στο Questions.pcsteps.gr και ίσως τη δημοσιεύσουμε σε μελλοντικό οδηγό.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Tablet Με Android, Windows, iOS, €56-€1.199 Σεπτέμβριος 2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#343 - Κρύψιμο Ενημερώσεων Και Gemini Ως Εφαρμογή Στα Windows 11, Σχόλια Σε Ιστορίες Στο Instagram
QuickSteps
GamingSteps#20240907 - 30 Χρόνια PlayStation, Η Πρώτη Live-Action Ταινία Minecraft, Τα Πάντα Για Το Acer Nitro Blaze 7
GamingSteps