Home » Software » Δωρεάν Εφαρμογές » Πώς Να Έχω Μικρότερο Αρχείο Βίντεο Χωρίς Μείωση Στην Ποιότητα

Πώς Να Έχω Μικρότερο Αρχείο Βίντεο Χωρίς Μείωση Στην Ποιότητα

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Από την απαρχή της ψηφιακής εποχής, η ποιότητα των βίντεο αυξάνεται συνεχώς καθώς περνούν τα χρόνια. Ωστόσο, η καλύτερη ποιότητα συνεπάγεται και μεγαλύτερα μεγέθη αρχείων, κάτι που μπορεί να μας δυσκολέψει όταν θέλουμε να ανεβάσουμε βίντεο, πχ στο Youtube. Αν θέλετε να μάθετε πώς μπορούμε να πετύχουμε μικρότερο αρχείο βίντεο, χωρίς εμφανείς απώλειες στην ποιότητα, ήρθατε στον σωστό οδηγό.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Πότε χρειαζόμαστε μικρότερο αρχείο βίντεο;

Όπως αναφέραμε, με τη διάδοση των social media και των υπηρεσιών streaming, τα βίντεο βρίσκονται παντού, όπως επίσης και τα άλλα είδη πολυμέσων.

Μικρότερο Αρχείο Βίντεο

Τις περισσότερες φορές, θέλουμε να ανεβάζουμε τα βίντεό μας όσο πιο γρήγορα γίνεται στις διάφορες υπηρεσίες, κάτι που κάνει αναγκαία τη χρήση ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων. Επειδή όμως ζούμε στην Ελλάδα, αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό.

Ο μέσος Έλληνας χρήστης διαθέτει στην καλύτερη περίπτωση μία 24άρα ADSL γραμμή, η οποία του δίνει έως 1Mbps ταχύτητα ανεβάσματος.

Ταχύτητα ADSL / VDSL – Πόσο Γρήγορα Μπορώ να Κατεβάζω?

Σε ένα αυτοκίνητο, αν τρέχουμε με μέση ταχύτητα 100χλμ/ώρα, σε μία ώρα θα έχουμε διανύσει 100 χιλιόμετρα. Στο Internet, όμως, μια 24άρα σύνδεση σε καμία…

Έχετε δοκιμάσει να ανεβάσετε ένα βίντεο των – ας πούμε – 2GB, με 1Mbps; Αν ναι, τότε θα ξέρετε ότι απαιτούνται κοντά στις 5 με 6 ώρες, κι αυτό μόνο στην περίπτωση που πιάνει τη μέγιστη ταχύτητα.

Όσο για το βίντεο των 2GB, ένα κινητό που καταγράφει βίντεο σε 4K, μπορεί να φτάσει άνετα τα 2GB σε διάρκεια μόλις 5 λεπτών.

Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, ότι αν θέλουμε να ανεβάσουμε ένα βίντεο τόσο μικρής διάρκειας, σίγουρα το να περιμένουμε 5 ώρες δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να συμπιέσουμε το αρχείο για να έχουμε όσο το δυνατόν μικρότερο αρχείο βίντεο, χωρίς να υπάρχει απώλεια στην ποιότητα.

Ωστόσο, η συμπίεση μας είναι χρήσιμη και σε άλλες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, μπορεί εύκολα να γεμίσουμε αρκετούς σκληρούς δίσκους, αν έχουμε μια μεγάλη συλλογή από ταινίες ή σειρές στον υπολογιστή μας.

Ή μπορεί να κρατάμε πλήρες αρχείο με όλα τα οικιακά μας βίντεο, όπου η συμπίεση θα μας βοηθήσει να εξοικονομήσουμε χώρο.

Συμπίεση Δεδομένων: Τι Είναι και Πώς Λειτουργεί

Η συμπίεση δεδομένων είναι η διαδικασία μείωσης του όγκου αρχείων διαφόρων ειδών, μέχρι και 99% από το αρχικό τους μέγεθος. Στόχος της συμπίεσης είναι η ταχύτερη…

Φυσικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο πρόγραμμα για μαζική μετατροπή των βίντεο, ανεξαρτήτου ποιότητας.

Όμως, γιατί να κάνουμε κάτι τέτοιο; Σίγουρα δεν θέλουμε οι ταινίες μας να είναι “πιξελιασμένες”, ούτε μας ενδιαφέρει να δούμε το βίντεο απ’ τα τελευταία μας γενέθλια σε SD και να μην μπορούμε να διακρίνουμε ποιος ήρθε στο πάρτι και ποιος όχι.

Μικρότερο Αρχείο Βίντεο

Αν μας ενδιαφέρει να έχουμε μικρότερο αρχείο βίντεο, αλλά χωρίς να είναι εμφανής η μείωση της ποιότητας, τότε θα πρέπει να ακολουθήσουμε μια συγκεκριμένη διαδικασία.

Προσδιορισμός λεπτομερειών του βίντεο

Για να συμπιέσουμε σωστά ένα βίντεο, θα πρέπει πρώτα να μάθουμε τα χαρακτηριστικά του, έτσι ώστε να μπορούμε να επιλέξουμε τις βέλτιστες ρυθμίσεις συμπίεσης.

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε κάποιο τρίτο πρόγραμμα γι’ αυτόν τον σκοπό. Τα Windows θα μας δώσουν όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστούμε.

Κάνοντας δεξί κλικ πάνω στο αρχείο μας, επιλέγουμε Ιδιότητες.

Μικρότερο Αρχείο Βίντεο

Έπειτα, πηγαίνουμε στην καρτέλα Λεπτομέρειες.

Μικρότερο Αρχείο Βίντεο

Εδώ δεν μας ενδιαφέρει η Περιγραφή του βίντεο, το μόνο που θέλουμε να δούμε είναι οι ενότητες Βίντεο και Ήχος.

Ανάλυση

Για να βρούμε την ανάλυση του βίντεό μας, κοιτάμε στο πεδίο “Πλάτος καρέ” και “Ύψος καρέ”.

Μικρότερο Αρχείο Βίντεο

Στην περίπτωσή μας, το βίντεο είναι 1080p, ή αλλιώς 1920×1080 pixel.

Η ανάλυση του βίντεο δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εξήγηση. Εν συντομία, πρόκειται για τον αριθμό των οριζόντιων pixel, επί των αριθμό των κάθετων pixel.

Στις μέρες μας, η πιο συνηθισμένη ανάλυση είναι τα 1080p – γνωστή και ως Full HD στην αγορά.

Μικρότερο Αρχείο Βίντεο

Αυτή είναι η ανάλυση που αναζητά η πλειοψηφία των χρηστών, καθώς είναι η επικρατέστερη στις τηλεοράσεις και τις οθόνες υπολογιστών.

Ωστόσο, το 4K γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στις συσκευές εγγραφής. Για την ακρίβεια, οι περισσότερες ψηφιακές κάμερες, action cams, ή ακόμα και τα smartphone, έχουν δυνατότητες καταγραφής βίντεο σε 4K.

Φυσικά, αν το μέσο αναπαραγωγής μας (οθόνες, τηλεοράσεις, κτλ ), δεν υποστηρίζει τόσο υψηλή ανάλυση, θα κάνει αυτόματα downscale το βίντεο στην υψηλότερη υποστηριζόμενη ανάλυση.

Η αλλαγή της ανάλυσης δεν θα έχει κάποιο αντίκτυπο στην εμπειρία θέασης. Σίγουρα πρόκειται για χαμηλότερη ανάλυση από την αρχική, αλλά η μείωση ποιότητας δεν θα είναι ορατή.

Μικρότερο Αρχείο Βίντεο

Όσο για το μέγεθος του αρχείου όμως, οι υψηλότερες αναλύσεις πιάνουν πολύ περισσότερο χώρο στον δίσκο. Στην περίπτωση του downsampling που περιγράψαμε παραπάνω, αυτός ο χώρος πάει χαμένος, αφού η αναπαραγωγή του αρχείου γίνεται σε χαμηλότερη ανάλυση.

Έτσι, για να έχουμε μικρότερο αρχείο βίντεο, το πρώτο πράγμα που μπορούμε να περιορίσουμε είναι η ανάλυση. Βέβαια αν έχουμε σκοπό να αναπαράγουμε τα βίντεο σε μέσα που υποστηρίζουν τις μεγαλύτερες αναλύσεις, καλό είναι να μην τη μειώσουμε.

Σε περίπτωση που θέλουμε να ανεβάσουμε τα βίντεό μας online, θα πρέπει να ελέγξουμε ποια είναι η μέγιστη υποστηριζόμενη ανάλυση της εκάστοτε υπηρεσίας.

Στο Youtube, για παράδειγμα, υποστηρίζεται το υλικό 4K, αλλά τις περισσότερες φορές τα βίντεο των 1080p είναι κάτι παραπάνω από αρκετά.

Για το Facebook, η προτεινόμενη ανάλυση είναι τα 1080p ή λιγότερο.

Μικρότερο Αρχείο Βίντεο

Άλλες αναλύσεις που μπορεί να συναντήσουμε είναι οι εξής:

  • 240p (426×240)
  • 360p (640×360)
  • 480p (854×480)
  • 720p, γνωστό και ως HD Ready (1280×720)
  • 1080p, γνωστό ως Full HD (1920×1080)
  • 1440p, γνωστό ως Quad HD ή QHD (2560×1440)
  • 2160p, γνωστό και ως 4K ή Ultra HD (3830×2160)
  • 4320p, γνωστό και ως 8K (7680×4320)

Bitrate – Ρυθμός μετάδοσης δεδομένων

Το bitrate ενός βίντεο μπορούμε να το βρούμε στο πεδίο “Ρυθμός μετάδοσης bit”.

Μικρότερο Αρχείο Βίντεο

Αυτή η μέτρηση αναφέρεται στον ρυθμό των bit ανά μονάδα χρόνου και μετράται σε bit ανά δευτερόλεπτο (bps). Συνήθως, το bitrate εκφράζεται σε Kbps ή Mbps. Στο παράδειγμά μας, το bitrate είναι στα 3805 Kbps, που είναι σχεδόν 4Mbps.

Για να πετύχουμε μικρότερο αρχείο βίντεο, θα πρέπει να μειώσουμε οπωσδήποτε το bitrate. Ωστόσο, αν πάμε πολύ χαμηλά, ενδέχεται να καταλήξουμε με ένα βίντεο πολύ κακής ποιότητας.

Αν θέλουμε να πετύχουμε τη βέλτιστη ποιότητα, σε όσο το δυνατόν μικρότερο μέγεθος, θα πρέπει να επιλέξουμε το κατάλληλο bitrate. Για να γίνει αυτό, πρέπει να έχουμε υπόψιν μας σε τι μέσο θα γίνεται η αναπαραγωγή του βίντεο.

Για παράδειγμα, αν θα ανεβάσουμε το βίντεο στο Youtube, μπορούμε να ακολουθήσουμε τις προτεινόμενες τιμές bitrate της υπηρεσίας.

Μικρότερο Αρχείο Βίντεο

Σίγουρα δεν θέλουμε να πέσουμε κάτω από αυτές τις τιμές όταν κωδικοποιούμε τα βίντεό μας, αν και αυτό εξαρτάται άμεσα και από την αρχική πηγή μας.

Παραδείγματος χάριν, τα βίντεο με animation απαιτούν λιγότερο bitrate, σε σύγκριση με μια ταινία δράσης.

Frame rate – Ρυθμός καρέ

Ο ρυθμός καρέ αναφέρεται στο πόσα frame περνάνε από την οθόνη μας κάθε δευτερόλεπτο. Έτσι, μετράται σε καρέ ανά δευτερόλεπτο, και μπορούμε να το βρούμε κι αυτό στις λεπτομέρειες του βίντεο.

Μικρότερο Αρχείο Βίντεο

Όταν συμπιέζουμε ένα βίντεο, στο 99.9% των περιπτώσεων δεν θα χρειαστεί να πειράξουμε το frame rate. Επιπλέον, τα περισσότερα προγράμματα συμπίεσης βίντεο θα αναγνωρίσουν αυτόματα τον ρυθμό καρέ του αρχικού μας βίντεο, και θα το κρατήσουν ίδιο.

Η μετατροπή ενός βίντεο σε διαφορετικό frame rate θα έχει ως αποτέλεσμα η κίνηση στο βίντεο να δείχνει λιγότερο ομαλή, κάτι που σίγουρα θέλουμε να αποφύγουμε. Άλλωστε, η αλλαγή του frame rate δεν θα είχε καμία αξιοσημείωτη διαφορά στο μέγεθος του βίντεο.

Audio bitrate – Ρυθμός μετάδοσης δεδομένων ήχου

Τέλος, θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά και στο bitrate του ήχου.

Μικρότερο Αρχείο Βίντεο

Και εδώ ισχύουν όσα αναφέραμε για το bitrate του βίντεο παραπάνω.

Στην περίπτωση του ήχου όμως, συνήθως το bitrate είναι ήδη αρκετά χαμηλό, οπότε και δεν συστήνεται να το μειώσουμε κι άλλο. Τις περισσότερες φορές θα το αφήσουμε όπως είναι κατά τη συμπίεση.

Πώς να έχω μικρότερο αρχείο βίντεο με το Handbrake

Αυτές ήταν όλες οι βασικές πληροφορίες που θα χρειαστούμε. Τώρα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάποιο πρόγραμμα για να συμπιέσουμε το βίντεο, ώστε να μειώσουμε το μέγεθός του.

Υπάρχουν αμέτρητα προγράμματα που κάνουν αυτή τη δουλειά, είτε δωρεάν, είτε επί πληρωμή. Επιπλέον, θα βρούμε και online εναλλακτικές, αλλά δεν είναι ποτέ βολικές για αρχεία μεγάλου μεγέθους.

Το Any Video Converter είναι μία από τις δωρεάν εφαρμογές που θα μας βοηθήσουν να έχουμε μικρότερο αρχείο βίντεο, και είναι πανεύκολο στη χρήση. Ο χρήστης δεν θα χρειαστεί να κάνει καμία χειροκίνητη ρύθμιση, αφού μπορεί να επιλέξει απευθείας τη συσκευή αναπαραγωγής για την οποία προορίζεται το βίντεο.

Για περισσότερα προγράμματα του είδους, δείτε τον αναλυτικό μας οδηγό.

FEATURED Μετατροπή Βίντεο Οι Τρείς Καλύτερες Δωρεάν Εφαρμογές Στα Windows 7
Μετατροπή Βίντεο: Οι Τρείς Καλύτερες Δωρεάν Εφαρμογές Στο PC

Στην αναπαραγωγή βίντεο συχνά τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα θέλουμε. Άλλοτε κάποιο βίντεο δεν παίζει στο κινητό ή δεν ακούγεται ο ήχος, και άλλοτε…

Παρακάτω στον οδηγό θα παρουσιάσουμε ένα open source πρόγραμμα, το Handbrake, με το οποίο μπορούμε να έχουμε εμείς τον έλεγχο της συμπίεσης.

Το Handbrake είναι εντελώς δωρεάν, και μπορείτε να βρείτε εκδόσεις για Windows, Linux, και Mac.

Μικρότερο Αρχείο Βίντεο

Η εγκατάστασή του είναι σχετικά απλή, και δεν θα μας ενοχλήσει με κανενός είδους τρίτα προγράμματα.

Μόλις το εγκαταστήσουμε, μπορούμε να το ανοίξουμε και να επιλέξουμε την πηγή του βίντεό μας. Εδώ έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε κάποιο μεμονωμένο αρχείο, ή εναλλακτικά ολόκληρους φακέλους.

Μικρότερο Αρχείο Βίντεο

Πειράματα με τις ρυθμίσεις βίντεο

Το Handbrake διαθέτει διάφορα preset στο δεξί πάνελ, έτσι ώστε να ξεμπερδεύουμε γρήγορα αν δεν θέλουμε να ορίζουμε χειροκίνητες ρυθμίσεις.

Μικρότερο Αρχείο Βίντεο

Τα preset όμως είναι για τους δειλούς. Κάναμε τόσο κόπο για να βρούμε τις λεπτομέρειες του βίντεό μας, και τώρα που ήρθε η ώρα να τις δούμε στην πράξη, θα κάνουμε πίσω;

Όχι βέβαια. Πάμε να δούμε αναλυτικά πώς ρυθμίζουμε το Handbrake για να μας δώσει μικρότερο αρχείο βίντεο.

Picture

Σε αυτήν την καρτέλα, το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η ανάλυση.

Μικρότερο Αρχείο Βίντεο

Αν ακολουθήσατε κατά γράμμα τον οδηγό ως εδώ, θα γνωρίζετε ήδη ποια ανάλυση θέλετε να έχει το βίντεό σας.

Στη δική μας περίπτωση, ας υποθέσουμε ότι θέλουμε να ανεβάσουμε το βίντεο στο Youtube, σε ανάλυση 1080p.

Για το Facebook, θα μπορούσαμε να πέσουμε και στα 720p.

Μικρότερο Αρχείο Βίντεο

Video

Εδώ είναι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι. Όταν συμπιέζουμε ένα βίντεο, η συγκεκριμένη καρτέλα είναι η πιο βασική.

Μικρότερο Αρχείο Βίντεο

Codec και frame rate

Το Video Codec αναφέρεται στον αλγόριθμο κωδικοποίησης/αποκωδικοποίησης που θα χρησιμοποιήσει το Handbrake. Το πιο συνηθισμένο codec στις μέρες μας είναι το H.264 (x264), το οποίο είναι ρυθμισμένο από προεπιλογή. Οπότε το αφήνουμε ως έχει.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, δεν θα πρέπει να πειράξουμε το frame rate του βίντεο. Εφόσον το Handbrake μπορεί να εντοπίσει τον ρυθμό καρέ του αρχικού βίντεο, η δουλειά μας τελειώνει εδώ.

Μικρότερο Αρχείο Βίντεο

Optimise video

Αυτά τα πεδία δεν θα επηρεάσουν το μέγεθος του βίντεο – τουλάχιστον όχι τόσο που να αξίζει να ασχοληθούμε. Οι επιλογές αφορούν την αποδοτικότητα της συμπίεσης στην ποιότητα της εικόνας, και ως αποτέλεσμα, τον χρόνο που θα πάρει στον υπολογιστή μας να τελειώσει.

Η προεπιλεγμένη τιμή για το Encoder Preset είναι το “Fast”, αλλά για καλύτερη ποιότητα, μπορούμε να το πάμε στο “Slow”.

Μικρότερο Αρχείο Βίντεο

Η επιλογή “Placebo” συνήθως δεν αξίζει τον επιπλέον χρόνο, και σε αυτό το σημείο το οποιοδήποτε κέρδος στην ποιότητα δεν θα είναι εμφανές κατά την αναπαραγωγή.

Ωστόσο, αν έχετε κάποιον επεξεργαστή υψηλών προδιαγραφών, μπορείτε να το δοκιμάσετε.

Μικρότερο Αρχείο Βίντεο

Από την άλλη όμως, δεν θέλουμε να βάλουμε κάποια τιμή μικρότερη του “Fast”, καθώς η συμπίεση θα είναι “ατσούμπαλη” και η απώλειες στην ποιότητα θα είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς.

Μικρότερο Αρχείο Βίντεο

Quality

Στο πεδίο Quality έχουμε δύο επιλογές: Constant Quality και Average Bitrate.

Μικρότερο Αρχείο Βίντεο

Η πρώτη ρύθμιση επιλέγει αυτόματα το bitrate του βίντεο, βασιζόμενη στην ποιότητα που θα διαλέξουμε. Όσο πιο κάτω πάμε, τόσο καλύτερη η ποιότητα, και τόσο μεγαλύτερος ο χρόνος κωδικοποίησης.

Αν θέλουμε να επιλέξουμε αυτόν τον τύπο κωδικοποίησης, οι καλύτερες τιμές για 1080p βίντεο είναι από 20 έως 23. Οτιδήποτε παραπάνω από 25 θα έχει εμφανώς κατώτερη ποιότητα, ενώ αν πάμε κάτω από 18, δεν θα έχουμε ιδιαίτερο κέρδος.

Αν πάλι θέλουμε να επιλέξουμε χειροκίνητα το bitrate, ώστε να πετύχουμε συγκεκριμένο μέγεθος για το βίντεό μας, τότε ο καλύτερος τρόπος είναι το Average Bitrate.

Στην περίπτωσή μας, χρησιμοποιήσαμε ένα βίντεο με αρχικό bitrate στα 20150 Kbps. Στις ελάχιστες απαιτήσεις για το Youtube, βρισκόμαστε στην κατηγορία 1080p με frame rate 30fps. Έτσι, το προτεινόμενο bitrate είναι στα 10 Mbps.

Μικρότερο Αρχείο Βίντεο

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μετατρέψουμε τα Mbps σε Kbps (προσθέτοντας τρία μηδενικά) και να εισάγουμε την τιμή στο Handbrake.

Μικρότερο Αρχείο Βίντεο

Ρυθμίσεις ήχου

Στην καρτέλα Audio, θα πρέπει να επιλέξουμε τα αρχεία ήχου που θέλουμε, καθώς και το bitrate τους.

Μικρότερο Αρχείο Βίντεο

Το Handbrake έχει διάφορα codec για να χρησιμοποιήσουμε, αλλά η συνηθέστερη επιλογή είναι το AAC.

Για το bitrate, τα 160 Kbps είναι το ελάχιστο που θα πρέπει να έχουμε, αν θέλουμε καλή ποιότητα, με μειωμένο χώρο. Επίσης, η τιμή αυτή εξαρτάται και από το αρχικό μας bitrate.

Για παράδειγμα, δεν έχει νόημα να βάλουμε μεγαλύτερο bitrate, αν το αρχικό μας footage είχε 160 Kbps. Έτσι, στην περίπτωσή μας το αφήσαμε ως έχει.

Έναρξη κωδικοποίησης

Πριν ξεκινήσουμε τη συμπίεση, θα πρέπει να επιλέξουμε και τον επιθυμητό container. Αυτό δεν θα επηρεάσει το μέγεθος του βίντεο.

Το MP4 είναι ο συνιθέστερος container, που αναγνωρίζεται από σχεδόν όλες τις συσκευές.

Μικρότερο Αρχείο Βίντεο

Για βίντεο που ανεβάζουμε online, μπορούμε να τσεκάρουμε και το πεδίο Web Optimized.

Πλέον, μπορούμε να ξεκινήσουμε την κωδικοποίηση από το αντίστοιχο κουμπί στην εργαλειοθήκη.

Μικρότερο Αρχείο Βίντεο

Ανάλογα με τις ρυθμίσεις που επιλέξαμε και το μέγεθος του βίντεο, η κωδικοποίηση θα τελειώσει επιτυχώς.

Όπως βλέπουμε και στην παρακάτω εικόνα, οι ρυθμίσεις μας απέδωσαν καρπούς. Έχουμε πλέον ένα σημαντικά μικρότερο αρχείο βίντεο από το αρχικό. Από τα 3,24GB πέσαμε στα 448MB, μια μείωση της τάξης του 86,5%.

Μικρότερο Αρχείο Βίντεο

Εσείς τι βήματα ακολουθείτε όταν θέλετε μικρότερο αρχείο βίντεο;

Η κωδικοποίηση βίντεο μπορεί άνετα να γίνει μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία, ανάλογα με το πόσο “βαθιά” θέλουμε να “σκάψουμε” στις ρυθμίσεις του κωδικοποιητή. Επιπλέον, κάθε πηγή βίντεο θέλει και διαφορετικό χειρισμό, πράγμα που αυξάνει περισσότερο τη δυσκολία της διαδικασίας.

Ωσόσο, για να έχουμε απλώς ένα μικρότερο αρχείο βίντεο από το αρχικό μας, οι παραπάνω ρυθμίσεις είναι όλα όσα θα χρειαστούμε.

Εσείς συμπιέζετε τα αρχεία σας για να έχετε μικρότερα βίντεο;

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με το Handbrake ή αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας τα μυστικά σας για την κωδικοποίηση, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#358 - Κλείδωμα Εφαρμογών Android, Επαναφορά Πλήρους Ημερομηνίας Windows 11, Spotify Create
QuickSteps
GamingSteps#20241221 - Νεότερα Για Τη Ciri Στο The Witcher 4, Κόσμοι Από Αναμνήσεις Παικτών Στο Proxi, Steam Replay 2024
GamingSteps