Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Dedicated IP VPN: Τι Είναι Και Πώς Αποκτώ Αποκλειστική IP Σε Όλες Τις Συσκευές
featured Dedicated IP VPN Τι Είναι Και Πώς Αποκτώ Αποκλειστική IP Σε Όλες Τις Συσκευές_x4ααα

Dedicated IP VPN: Τι Είναι Και Πώς Αποκτώ Αποκλειστική IP Σε Όλες Τις Συσκευές

Η χρήση VPN αυξάνει κατακόρυφα την ασφάλεια πλοήγησης στο Internet. Παρότι υπάρχουν τα δωρεάν VPN, έχουν σοβαρούς περιορισμούς στην ταχύτητα, τον όγκο των δεδομένων, και όχι μόνο. Για απεριόριστη πλοήγηση με υψηλότερες ταχύτητες, χρειαζόμαστε πληρωμένο VPN που μπορεί να δώσει και Dedicated IP. Δείτε πως αποκτούμε αποκλειστική IP σε όλες τις συσκευές με το ΝordVPN.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι είναι η Dedicated IP

Η αποκλειστική IP (Dedicated IP) στο VPN είναι μια διεύθυνση IP που αποδίδεται αποκλειστικά σε εμάς και δεν τη μοιραζόμαστε με άλλους χρήστες. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε καλύτερες ταχύτητες καθώς δεν μοιραζόμαστε το bandwidth.

H κύρια διαφορά μεταξύ των κοινόχρηστων (Shared IP) και αποκλειστικών IP στα VPN, είναι ότι μια κοινή διεύθυνση IP χρησιμοποιείται από εκατοντάδες χρήστες ταυτόχρονα, σε αντίθεση με την αποκλειστική / στατική IP που συνδέεται με έναν μοναδικό λογαριασμό.

Ποια είναι τα οφέλη – Πλεονεκτήματα

Με αυτό τον τρόπο, αποφεύγουμε το φαινόμενο “Bad Neighbor”. Για παράδειγμα, αν κάποιος άλλος χρήστης κάνει κατάχρηση με κακόβουλες ενέργειες όπως spam, απόπειρες hacking, κλπ, η κοινόχρηστη IP μπορεί να μπει σε μαύρες λίστες. Μια αποκλειστική IP μας προστατεύει από τέτοιου είδους συσχετισμούς.

Επίσης, μια dedicated IP μπορεί να μας βοηθήσει να προστατεύσουμε τις συσκευές IoT όπως κάμερες ασφαλείας, έξυπνες κλειδαριές, κλπ, από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Αρκεί να καταχωρήσουμε την αποκλειστική IP στη “λευκή λίστα” (whitelist) των συσκευών μας.

Εκτός του ότι είμαστε το μόνο άτομο που χρησιμοποιεί την εκχωρημένη διεύθυνση IP, ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα των dedicated IP server είναι η βελτίωση στην εμπειρία του streaming. Εξασφαλίζουν την υψηλότερη δυνατή ταχύτητα σύνδεσης, μεγαλύτερη κατανομή εύρους ζώνης, και απρόσκοπτη εμπειρία.

Για παράδειγμα, πολλές streaming πλατφόρμες περιορίζουν τον αριθμό ταυτόχρονων συνδέσεων ανά IP. Η αποκλειστική IP μπορεί να εξαλείψει αυτό το πρόβλημα, και έτσι μειώνεται δραστικά και το φαινόμενο του buffering και περιστασιακών διακοπών.

Με άλλα λόγια, είναι σαν να έχουμε τη δική μας αποκλειστική γραμμή για streaming, αντί να μοιραζόμαστε μια γραμμή με πολλούς άλλους χρήστες.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι η Dedicated IP είναι καλύτερη εάν απαιτείται απομακρυσμένη σύνδεση σε δίκτυο με περιορισμένες IP ή πόρους. Αυτό μπορεί να είναι σημαντικό για ελεύθερους επαγγελματίες ή απομακρυσμένους εργαζόμενους.

Τέλος, με μια Dedicated IP αποφεύγουμε και το πρόβλημα των CAPTCHA, ή τον απρόσμενο αποκλεισμό σε ορισμένες ιστοσελίδες. Ταυτόχρονα, έχουμε αυξημένη ασφάλεια και αξιοπιστία, τόσο στην προσωπική χρήση, όσο και στις ευαίσθητες χρηματοοικονομικές ή επαγγελματικές δραστηριότητες.

Υπάρχουν μειονεκτήματα;

Ένα από τα μειονεκτήματα της αποκλειστικής IP είναι ότι κοστίζει περισσότερο, επειδή μόνο εμείς πληρώνουμε για αυτή. Βέβαια, όπως θα δούμε παρακάτω, αυτό το κόστος στο NordVPN δεν είναι και τόσο αποτρεπτικό.

Επιπλέον, η τυχόν κακή χρήση μιας αποκλειστικής IP τη μετατρέπει αυτόματα σε μειονέκτημα, λόγω του ότι θα χάσουμε τα προνόμια που έχουμε αποκτήσει.

Καθώς όλη η κίνησή μας συνδέεται με μία συγκεκριμένη IP, τα τυχόν λάθη ή επιπόλαιες κακόβουλες ενέργειες θα μας βάλουν σε μαύρη λίστα, και πλέον είμαστε εμείς υπεύθυνοι για αυτό το πρόβλημα.

Πώς αποκτώ αποκλειστική IP

Το NordVPN διαθέτει αυτή την εξαιρετική δυνατότητα με 32 server από 24 χώρες σε όλη την υφήλιο.

αποκλειστική IP dedicated IP

Για να αποκτήσουμε μια αποκλειστική IP με το NordVPN, υπάρχουν δύο τρόποι. Ο ένας αφορά όσους δεν έχουν συνδρομή και λογαριασμό στην υπηρεσία, και ο άλλος απευθύνεται σε όσους είναι ήδη ενεργοί χρήστες του NordVPN.

Σε περίπτωση που δεν έχουμε ενεργή συνδρομή, μπορούμε να προσθέσουμε μια αποκλειστική διεύθυνση IP την ώρα που ετοιμαζόμαστε να αγοράσουμε την πρώτη μας συνδρομή στην υπηρεσία.

Το NordVPN παραμένει ιδιαίτερα φθηνό για αυτά που προσφέρει σε όλες τις συσκευές μας, και όχι μόνο στο streaming και την άρση των γεωγραφικών περιορισμών. Πρόσφατα, ξεκίνησε και τις εκπτωτικές καμπάνιες Black Friday.

Έτσι, αρχικά πατάμε εδώ, και μετά επιλέγουμε το Deal και το πρόγραμμα που επιθυμούμε μαζί με τη διάρκειά του.

Λίγο πριν προχωρήσουμε με την πληρωμή, θα δούμε και τη σχετική ένδειξη που αφορά την προαιρετική προσθήκη επιπλέον υπηρεσιών. Απλά κάνουμε κλικ στο “Add”.

Από εκεί και μετά, ολοκληρώνουμε την αγορά και δημιουργούμε τον δικό μας λογαριασμό Nord. Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη μικρή εφαρμογή (client) που μας υπέδειξε η υπηρεσία να κατεβάσουμε, και είμαστε έτοιμοι να ρυθμίσουμε και να αξιοποιήσουμε την αποκλειστική IP του NordVPN.

αποκλειστική IP dedicated IP 3

Αν είμαστε ήδη χρήστες του NordVPN, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ανοίξουμε την εφαρμογή του, να συνδεθούμε στον λογαριασμό μας, και μετά να πατήσουμε στο “Get your personal ΙΡ”.

Θα μας ανοίξει στον browser η σχετική σελίδα της υπηρεσίας, όπου επιλέγουμε το πλάνο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες μας.

αποκλειστική IP dedicated IP 2

Από εκεί και μετά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια αποκλειστική IP σε δύο συσκευές ταυτόχρονα. Φυσικά, μπορούμε πάντα να κάνουμε εύκολα εναλλαγή μεταξύ κανονικών διακομιστών VPN και αποκλειστικής διεύθυνσης IP στην εφαρμογή NordVPN.

Τέλος, ως συνδρομητές με ή χωρίς Dedicated IP, έχουμε πάντα το προνόμιο της γενικότερης χρήσης του NordVPN σε 10 συσκευές ταυτόχρονα, σε όλα σχεδόν τα λειτουργικά.

Είναι χρήσιμη η Dedicated IP;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert aa10Μ-8_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#350 - Προστασία Ευαίσθητων Δεδομένων Με Το Word, Αυτόματο Κλείδωμα Android, Χρήστες Windows 11
QuickSteps
GamingSteps#20241025 - Απογοήτευση Στο Silent Hill 2 Remake Και Το Grand Theft Auto 5, Halloween Event Στο Diablo 4
GamingSteps