Home » Hardware » Έρχεται η Πρώτη 8K VR Μάσκα Εικονικής Πραγματικότητας

Έρχεται η Πρώτη 8K VR Μάσκα Εικονικής Πραγματικότητας

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Τα γυαλιά της εικονικής πραγματικότητας, σε αντίθεση με το εξωτερικό, δεν έχουν μπει ακόμα στην καθημερινότητά μας. Όμως, κάποια στιγμή θα γίνουν και αυτά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και στη χώρα μας. Δείτε το εξωπραγματικό PIMAX 8K Virtual Reality 3D με 200 μοίρες οπτικό πεδίο, που τα έχει “σπάσει” στην καμπάνια του Kickstarter.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ποια είναι η Pimax

H Pimax εδρεύει στην Shanghai, και το marketing της εταιρείας βρίσκεται στη “Silicon Valley” της Κίνας, που δεν είναι άλλη από το διάσημο πλέον Shenzhen.

Η εταιρεία έχει ως σήμα κατατεθέν το ελληνικό “π”, που συμβολίζει τη γνωστή μας Αρχιμήδεια μαθηματική σταθερά.

Η Pimax είναι ο δημιουργός και του πρώτου 4K VR στον κόσμο, όπου τον Μάιο του 2016 κέρδισε στην CES ASIA το 1ο βραβείο για το καλύτερο VR headset που κυκλοφορεί στην αγορά. Του έχουμε κάνει αναλυτική παρουσίαση σε προηγούμενο οδηγό.

Παρουσίαση: Pimax 4K, Η Πρώτη 4K Μάσκα Εικονικής Πραγματικότητας

Όλοι γνωρίζουμε το Oculus Rift, τη συσκευή που έφερε ξανά στο προσκήνιο την έννοια της εικονικής πραγματικότητας. Τώρα, μια νεοσύστατη εταιρεία από την Κίνα κυκλοφόρησε…

Ωστόσο, οι ιθύνοντες της Pimax δεν αρκούνται στην UHD ανάλυση του 4Κ VR.

Το αποτέλεσμα είναι να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί στο Kickstarter η καμπάνια του νέου project που δεν είναι άλλο από το Pimax 8K VR headset, με το εντυπωσιακό FOV 200 μοιρών.

Γιατί να ενδιαφερθώ για το Pimax 8K VR

Η εικονική πραγματικότητα αναμφίβολα μας βάζει σε ένα εξωπραγματικό τρισδιάστατο περιβάλλον, και μας βγάζει από τα τετριμμένα.

Με τις VR μάσκες, γινόμαστε πρωταγωνιστές μέσα το παιχνίδι, στην 3D ταινία, στην φύση, ζώντας ρεαλιστικά την κάθε στιγμή σαν να είμαστε εκεί.

Το κόστος των καλών VR γυαλιών δεν είναι μικρό, χρειάζεται να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Για παράδειγμα, τα πλήρη συστήματα εικονικής πραγματικότητας, όπως Oculus Rift και HTC Vive, κοστίζουν πολύ ακριβότερα από το Pimax 8K VR, προσφέροντας ωστόσο πολύ μικρότερη ανάλυση που μαζί με το FOV, είναι τα κρισιμότερα χαρακτηριστικά στα VR headsets.

Οπτικό πεδίο κοντά στο φυσικό FOV του ματιού

Το Pimax 8K προσφέρει Field of Vision στις 200 μοίρες, το οποίο είναι πολύ πιο κοντά στο φυσικό ανθρώπινο FOV των 220°, αλλάζοντας όσα γνωρίζαμε στην πράξη μέχρι σήμερα.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, μπορούμε απλά να χρησιμοποιούμε την όραση μας με περιφερειακή κίνηση των ματιών προς όλες τις κατευθύνσεις, αντί να μετακινούμε ανα πάσα στιγμή το κεφάλι μας, προσφέροντας έτσι την απόλυτη διαισθητική εμπειρία.

Η παρακάτω GIF εικόνα όπως παρατηρούμε αποτυπώνει με το πιο εύγλωτο τρόπο το πόσο σημαντικό είναι το FOV, και την εντυπωσιακή εμπειρία που φέρνει το νέο PIMAX 8K VR, σε σχέση με το σύνηθες FOV των 90-110 μοιρών που έχουν τα περισσότερα VR.

Πώς μπορώ να αποκτήσω το Pimax 8K VR

Δεν υπάρχουν ελληνικά καταστήματα που να διαθέτουν το Pimax 4K VR. Δεν προβλέπεται να έρθει στην ελληνική αγορά στο εγγύς μέλλον.

Άλλωστε η συσκευή όπως προείπαμε βρίσκεται στο τελικό στάδιο της καμπάνιας στο Kickstarter και αναμένεται να διατίθεται μόνο από το Gearbest σύντομα.

Η ένδειξη “Out of Stock” δεν οφείλεται στο ότι έχει εξαντληθεί, αλλά στο ότι δεν έχει ακόμα βγει σε επίσημη κυκλοφορία.

Επιπλέον εμείς περιμένουμε την συσκευή να έρθει στα χέρια μας, για να κάνουμε εκτεταμένη και αναλυτική παρουσίαση του θηριώδους VR της κινέζικης εταιρείας.

Pimax 8K VR

Το Pimax 8K VR είναι συμβατό με το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου VR στην αγορά, όπως το Steam VR, το PiHome αλλά και το Oculus.

Συμβατό με παιχνίδια του Steam VR

Με αυτό τον τρόπο όλα σπουδαία παιχνίδια όπως Elite Dangerous, Star Trek Bridge, Project Car, Arizona Sunshine, The Big Screen, είναι συμβατά με το Pimax 8K.

Θηριώδης ανάλυση

Η ανάλυσή του Pimax 8K όπως ήδη θα έχουμε αντιληφθεί είναι εντυπωσιακή και ανέρχεται στα 3840×2160 για το κάθε μάτι, την ώρα που στα πανάκριβα Rift/Vive η ανάλυση της κάθε οθόνης για το κάθε μάτι είναι στα 1080×1200.

Αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι ήρθε επιτέλους η ώρα να απαλλαγούμε από το φαινόμενο του “Screen Door Effect“, που είναι έντονο στα φορητά VR των 2K, και το είδαμε σε μικρότερο βαθμό και στο Pimax 4K.

Πρόκειται για ένα συνολικότερο θέμα που αντιμετωπίζουν όλα ανεξαιρέτως τα VR. Λόγω της εξαιρετικά κοντινής απόστασης από τα ματια, όλη η εικόνα είναι σαν να βλέπουμε μέσα από ένα μόνιμο συρματόπλεγμα, ή μέσα από μια σήτα (screen door).

Η κινέζικη εταιρεία θα κυκλοφορήσει και μια ειδική έκδοση 5K που θα έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με το Pimax 8K, εκτός βέβαια από τη διαφορά στην ανάλυση και φυσικά, την τιμή. Η ανάλυση του 5K είναι 2560×1440 για το κάθε μάτι.

Χειροκίνητη ρύθμιση του IPD

Σε αντίθεση με το Pimax 4K που διαθέτει τεχνολογία αυτόματης ρύθμισης του IPD (Interpupillary distance), το Pimax 8K θα έχει και την μηχανική ρύθμιση που είναι σαφώς βολικότερη και κυρίως πιο εύκολη.

Πρέπει εδώ να αναφέρουμε ότι στο Pimax 4K που διαθέτει μόνο την ψηφιακή ρύθμιση του IPD, υπήρξαν αρκετές δυσκολίες μέχρι να καταλήξουμε στην σωστή ρύθμιση.

Πρόκειται για τον βασικότερο ίσως παράγοντα στη θέαση του VR περιεχομένου, που μαζί με το FOV μπορεί να καταστρέψει, ή να απογειώσει την εμπειρία.

Ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος

  • Σύστημα: Windows 7, 8, 10, μόνο 64-bit
  • Επεξεργαστής: Intel i5 ή παρόμοιας ισχύος και άνω
  • Κάρτα γραφικών: Συνιστάται NVIDIA GTX980/1070 ή παρόμοιας ισχύος
  • Μνήμη: 8GB RAM και άνω
  • Συμβατότητα θυρών: Έξοδος HDMI 1.4 και USB 2.0 / 3.0.

Το Pimax 8K VR συνοδεύεται από ελεγκτές της Pimax και σταθμούς βάσης με λειτουργίες που είναι συμβατές με το Steam. Επιπλέον διαθέτει σετ μικροφώνου-ακουστικών υψηλής πιστότητας.

Σας άρεσε το Pimax 8K VR?

Στον οδηγό παρουσιάσαμε μια πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα επερχόμενη προσφορά από το διεθνές e-shop GearBest, στο νέο εξαιρετικό Pimax 8K VR.

Η εντυπωσιακή VR μάσκα της κινέζικης εταιρείας μας επιτρέπει να ζήσουμε την εικονική πραγματικότητα από τον υπολογιστή μας, χωρίς τo παραμικρό σπάσιμο εικόνας στην τρισδιάστατη εμβύθιση μας.Αναμένουμε την συσκευή για να σας την παρουσιάσουμε λεπτομερώς.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#345 - Super God Mode Στα Windows 11, Ταυτοποίηση Τηλεφώνου, Ακόλουθοι Στο Facebook, Site Σε PDF
QuickSteps
GamingSteps#20240914 - Τα Πάντα Για Το PS5 Pro, Ανακατασκευασμένα PS5, Η Επιστροφή Του Flappy Bird, Minecraft
GamingSteps