Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Gemini 1.5 Pro: Ο Προηγμένος AI Βοηθός Της Google & Πώς Τον Αξιοποιώ Δωρεάν - Ελληνικά
featured _x4 Gemini 1.5 Pro Ο Νέος Πανίσχυρος AI Βοηθός Της Google & Πώς Τον Αξιοποιώ Δωρεάν - Ελληνικά

Gemini 1.5 Pro: Ο Προηγμένος AI Βοηθός Της Google & Πώς Τον Αξιοποιώ Δωρεάν – Ελληνικά

Η Google κυκλοφόρησε το Gemini 1.5 Pro τον Φεβρουάριο του 2024, αλλά το μοντέλο έγινε ευρέως διαθέσιμο μόλις τον Ιούνιο. Το premium AI εργαλείο είναι πολύ ικανότερο από τις προηγούμενες εκδόσεις, καθώς και από το δωρεάν Gemini που ενδεχομένως χρησιμοποιούμε. Στον σύντομο οδηγό θα δούμε πώς μπορούμε να αξιοποιούμε δωρεάν το πανίσχυρο γλωσσικό μοντέλο στο PC.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Gemini 1.5 Pro

Το Gemini 1.5 Pro αποτελεί την πρόσφατη και πιο βελτιωμένη έκδοση του Gemini της Google. Είναι σχεδιασμένο να προσφέρει ισχυρότερες επιδόσεις σε μια σειρά από εργασίες, όπως καλύτερη κατανόηση φυσικής γλώσσας, δημιουργία κειμένου, πιο ακριβείς απαντήσεις στις ερωτήσεις μας, και πολλά άλλα ακόμη.

Gemini 1.5 Pro 5

Το premium εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης της νέας γενιάς, γίνεται ακόμη καλύτερο σε ιδιαίτερα πολύπλοκες εργασίες, όπως η εκτέλεση σύνθετων οδηγιών, η σύνοψη, η δημιουργική συνεργασία με έγγραφα, και ο προγραμματισμός,

Πολλοί θεωρούν ότι το νέο μοντέλο προσφέρει παρόμοια ή ακόμη και καλύτερη απόδοση από το premium GPT-4 του OpenAI, καθώς μπορεί να αξιοποιήσει μεγαλύτερα σύνολα δεδομένων. Αυτό του επιτρέπει να κατανοήσει πιο σύνθετες έννοιες και συσχετίσεις.

Σύμφωνα με την Google, το Gemini 1.5 Pro διαθέτει παράθυρο περιβάλλοντος με ένα εκατομμύριο διακριτικά (tokens). Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χειριστεί και να κάνει ανάλυση σε έγγραφα με έως 1.500 σελίδες και έως 500.000 λέξεις. Ορισμένες εκτιμήσεις το ανεβάζουν έως και 700.000 λέξεις.

Το Gemini 1.5 Pro είναι προσβάσιμο μόνο επί πληρωμή, αλλά μέσω ενός εύκολου κόλπου μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε δωρεάν. Παρότι σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί, είναι βέβαιο ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν θα τους αντιληφθούμε.

Για παράδειγμα, με τη δωρεάν χρήση του Gemini 1.5 Pro μπορούμε να στέλνουμε  έως δύο αιτήματα ανά λεπτό (RPM), και έως 50 αιτήματα ημερησίως (RPD).

Σε ό,τι αφορά τα tokens, μπορούμε έως 32.000 ανά λεπτό (TPM). Για να δώσουμε μια γενική εικόνα, τα 2.000 tokens αντιστοιχούν χοντρικά, στην ανάλυση ενός εγγράφου ή κειμένου με περίπου 1.000 λέξεις.

Πώς χρησιμοποιώ δωρεάν το AI εργαλείο

Έτσι, αν θέλουμε να προσθέσουμε στη φαρέτρα μας και το νέο ισχυρό AI βοηθό της Google, ώστε να κάνουμε πολύ περισσότερα με την τεχνητή νοημοσύνη χωρίς να πληρώσουμε τίποτα, δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε τα κάτωθι απλά βήματα.

Αρχικά, πατάμε εδώ για να μας ανοίξει η σελίδα του Google AI Studio. Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στο κουμπί “Sign in to Google ΑΙ Studio” και συνδεόμαστε στον λογαριασμό μας Google.

Gemini 1.5 Pro 1α

Κατόπιν, κλείνουμε το αναδυόμενο παράθυρο που εμφανίζεται κατά τη σύνδεση…

…και στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού στα δεξιά κάτω από το «Model» και επιλέγουμε Gemini 1.5 Pro. Αυτό ήταν όλο.

Αν δούμε και μια καρτέλα “Legal Notice”, απλά πατάμε στο Continue και θα μας εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού στα δεξιά που παρατηρούμε στο παραπάνω στιγμιότυπο.

Από εκεί και μετά, μπορούμε να βάλουμε αυτή τη σελίδα στα αγαπημένα μας για να μας ανοίγει άμεσα το AI εργαλείο της Google.

Η χρήση του είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς το μόνο που κάνουμε είναι να τοποθετήσουμε το ερώτημα μας στο σχετικό πεδίο στο κάτω μέρος, και στη συνέχεια, να πατήσουμε στο κουμπί Run.

Κατόπιν, αν θέλουμε να αποθηκεύσουμε τις απαντήσεις που μας έδωσε το Gemini 1.5 Pro, ώστε να μας εμφανίζονται στο αριστερό τμήμα, πρέπει να πατήσουμε στο Save πάνω δεξιά.

Ειδάλλως, μπορούμε να τις αντιγράψουμε άμεσα, πατώντας στις τρεις τελείες (More options), και μετά στο Copy markdown.

Τέλος, αν θέλουμε να ξεκινήσουμε μια νέα συνεδρία, απλά πατάμε στο Create new prompt πάνω αριστερά.

Ανάλυση εγγράφων & PDF

Πατώντας στο “+” που θα βλέπουμε δίπλα από το Run, το Gemini 1.5 Pro μπορεί να μας βοηθήσει ακόμη πιο θεαματικά. Μια από τις πιο χρήσιμες υπηρεσίες του εδώ είναι ότι μπορούμε να ανεβάσουμε με ένα κλικ από το Google Drive όποια έγγραφα και PDF θέλουμε, έτσι ώστε να μας κάνει χρήσιμες βελτιώσεις.

Για παράδειγμα, να μας συγκρίνει διαφορετικές εκδόσεις εγγράφων, να μας κάνει σύνοψη στην ελληνική γλώσσα σε ένα ξενόγλωσσο PDF, να μας επισημάνει τυχόν αλλαγές, ομοιότητες και διαφορές, και πολλά άλλα.

Φυσικά, πρέπει να του δώσουμε και τη σχετική προτροπή, όπως πχ “κάνε σύνοψη στο PDF που σου ανεβάζω” κλπ.

Αν δεν πληκτρολογήσουμε το σχετικό αίτημα, και ανεβάσουμε απλά μόνο το έγγραφο που θέλουμε, το Gemini 1.5 Pro θα μας προτείνει αυτόματα μόνο κάποιες γενικές βελτιώσεις που ίσως χρειάζονται. Για να μας κάνει εις βάθος ανάλυση και βελτίωση, θα χρειαστεί να του δώσουμε το σχετικό αίτημα.

Έτσι, με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε στο πλευρό μας και ανά πάσα στιγμή, ένα εναλλακτικό αλλά πολύ ισχυρό βοηθό τεχνητής νοημοσύνης.

Τέλος, αν θέλουμε η αναζήτηση Google να συνδυαστεί με το Gemini και την τεχνητή νοημοσύνη, έτσι ώστε να έχουμε άμεσα μια πληροφορία χωρίς να πατάμε συνεχώς σε συνδέσμους, μπορούμε να προσθέσουμε το Gemini next to Google results.

Πρόκειται για μια πολύ χρήσιμη επέκταση που θα μας εξυπηρετήσει πολύ στην αναζήτηση.

Για παράδειγμα, αν ενδιαφερόμαστε ή εντοπίσαμε μια συσκευή την ώρα που πλοηγούμαστε και θέλουμε να δούμε αμέσως τα πλήρη χαρακτηριστικά της. Γενικά, αν θέλουμε μονομιάς όλες τις πληροφορίες συγκεντρωμένες για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα που μας ενδιαφέρει, χωρίς να κάνουμε κλικ σε άλλα link.

Η επέκταση μας επιτρέπει και την προσωρινή παύση των αυτόματων αποτελεσμάτων του Gemini στην αναζήτηση Google, για όσο καιρό θέλουμε χωρίς να πρέπει να την καταργήσουμε για να συμβεί αυτό. Απλά πατάμε στο σχετικό εικονίδιο της παύσης.

Ποια είναι η γνώμη σας για το Gemini 1.5 Pro;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert aa10 X4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#343 - Κρύψιμο Ενημερώσεων Και Gemini Ως Εφαρμογή Στα Windows 11, Σχόλια Σε Ιστορίες Στο Instagram
QuickSteps
GamingSteps#20240907 - 30 Χρόνια PlayStation, Η Πρώτη Live-Action Ταινία Minecraft, Τα Πάντα Για Το Acer Nitro Blaze 7
GamingSteps