Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Ταυτότητα Στο Google Wallet, Επαναφορά Κωδικού Instagram, Nvidia Surround: Πολλές Οθόνες Ως Μία
QuickSteps#341 - Ταυτότητα Στο Google Wallet, Επαναφορά Κωδικού Instagram, Nvidia Surround: Πολλές Οθόνες Ως Μία

Ταυτότητα Στο Google Wallet, Επαναφορά Κωδικού Instagram, Nvidia Surround: Πολλές Οθόνες Ως Μία

Αυτή την εβδομάδα, επαναφέρουμε τον κωδικό μας στο Instagram, περνάμε την ταυτότητα μας στο Google Wallet, και εντοπίζουμε όλες τις φωτογραφίες μας που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Στέλνουμε αρχεία και εικόνες μεταξύ smartphone και PC, “ενώνουμε” πολλές οθόνες με το Surround της Nvidia, και αναπαράγουμε δύο βίντεο το ένα δίπλα στο άλλο στα Windows 11. Δημιουργούμε οπτικές ψευδαισθήσεις με τη λειτουργία πανόραμα του smartphone.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς κάνω επαναφορά κωδικού στο Instagram

Σε όλους μας έχει τύχει να ξεχάσουμε τον κωδικό μιας υπηρεσίας ή ενός λογαριασμού, ειδικά αν δεν χρησιμοποιούμε κάποια εφαρμογή διαχείρισης κωδικών.

FEATURED Διαχείριση Κωδικών Ο Καλύτερος Password Manager Αντί του LastPass UPSCALE
Διαχείριση Κωδικών: Ο Καλύτερος Password Manager Αντί του LastPass

Ένας ισχυρός κωδικός είναι ένα από τα σημαντικότερα μέτρα που μπορούμε να πάρουμε για να εξασφαλίσουμε οποιονδήποτε λογαριασμό έχουμε στο Internet. Και είναι ζωτικής σημασίας…

Ευτυχώς, σχεδόν όλες οι πλατφόρμες προσφέρουν τη δυνατότητα επαναφοράς κωδικού, αν και συνήθως δεν επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουμε τον παλιό μας κωδικό, για λόγους ασφάλειας.

Για κάνουμε επαναφορά κωδικού στο Instagram, τρέχουμε την εφαρμογή και πατάμε “Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης;”.

QuickSteps#341 - Ταυτότητα Στο Google Wallet, Επαναφορά Κωδικού Instagram, Nvidia Surround: Πολλές Οθόνες Ως Μία

Στη συνέχεια, πληκτρολογούμε το όνομα χρήστη, τη διεύθυνση email, ή τον αριθμό τηλεφώνου του λογαριασμού μας και πατάμε “Συνέχεια”.

Αν εισάγουμε κάποια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή έναν τηλεφωνικό αριθμό, το Instagram θα μας στείλει έναν κωδικό επιβεβαίωσης, τον οποίο πληκτρολογούμε στο σχετικό πλαίσιο της εφαρμογής και πατάμε “Συνέχεια”.

Από την άλλη, αν πληκτρολογήσουμε το όνομα χρήστη, τότε η εφαρμογή θα εμφανίσει έναν λογαριασμό, στον οποίο θα μπορούσε να αναφερόμαστε.

Εφόσον ο λογαριασμός μας ανήκει, διαλέγουμε πώς θέλουμε να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητα μας και πατάμε “Συνέχεια”, διαφορετικά πατάμε το βελάκι και δοκιμάζουμε ξανά, έως ότου το Instagram εντοπίσει τον λογαριασμό μας.

Σε κάθε περίπτωση, θα δούμε την οθόνη επαναφοράς κωδικού. Πληκτρολογούμε τον νέο κωδικό, διαλέγουμε το κουτάκι δίπλα στο “Αποσυνδεθείτε από τις άλλες συσκευές. Επιλέξτε αυτό αν κάποιος άλλος έχει χρησιμοποιήσει τον λογαριασμό σας.”, και πατάμε “Συνέχεια”.

Πώς περνάω την ταυτότητα μου στο Google Wallet

Η Ελληνική Κυβέρνηση παρέχει την εφαρμογή Gov.gr Wallet στην οποία μπορούμε να προσθέτουμε διάφορα επίσημα έγγραφα, όπως η ταυτότητα, το δίπλωμα οδήγησης, και άλλα.

Ωστόσο, για διάφορους λόγους, ορισμένοι δεν θέλουμε να χρησιμοποιούμε τη συγκεκριμένη εφαρμογή και προτιμούμε το Wallet της Google. Αν ανήκουμε σε αυτήν τη μερίδα ανθρώπων, μπορούμε σχετικά εύκολα να προσθέσουμε την ταυτότητα μας στο ψηφιακό πορτοφόλι του κολοσσού της αναζήτησης.

Αρχικά, θα χρειαστεί να κατεβάσουμε το Gov.gr Wallet και να συνδεθούμε κανονικά με τα στοιχεία μας, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε το ψηφιακό αντίγραφο της ταυτότητα μας.

Εφόσον κατεβάσουμε το Gov.gr Wallet και πραγματοποιήσουμε σύνδεση, τρέχουμε την εφαρμογή και επιλέγουμε το “Δελτίο Ταυτότητας”.

Έπειτα, πατάμε “Προσθήκη στο “Wallet”.

Στη συνέχεια, διαλέγουμε μία εφαρμογή διαχείρισης αρχείων, ώστε να αποθηκεύσουμε στη συσκευή το ψηφιακό αρχείο της ταυτότητας μας.

Μετά, ανοίγουμε την εφαρμογή διαχείρισης αρχείων, εντοπίζουμε και πατάμε το αρχείο με επέκταση “pkpass”, και από το πλαίσιο που θα ανοίξει διαλέγουμε το “Πορτοφόλι Google”, ή “Google Wallet”.

Μόλις ανοίξει το ψηφιακό πορτοφόλι της Google, πατάμε “Συνέχεια”.

Έπειτα, ελέγχουμε αν υπάρχει η αναφορά “Hellenic Republic” και ότι το “ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ” είναι σωστό και πατάμε “Συνέχεια”.

Τέλος, πατάμε “Συμφωνώ και προσθήκη”.

Πώς εντοπίζω όλες τις φωτογραφίες μου που υπάρχουν στο διαδίκτυο

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) έχει βοηθήσει να επιταχύνουμε ποικίλες διαδικασίες, στην ενίσχυση της ασφάλειας διαφόρων συστημάτων, και πολλά άλλα. Τα AI εργαλεία που κυκλοφορούν κάθε μέρα είναι δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, και προσφέρουν τη δυνατότητα να κάνουμε σχεδόν οτιδήποτε.

Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλά εργαλεία σύνταξης και διαμόρφωσης κειμένου, καθώς και αρκετά δημιουργίας και επεξεργασίας εικόνων. Ωστόσο, στο Internet θα βρούμε και άλλα πιο ενδιαφέροντα εργαλεία, όπως το PimEyes που επιτρέπει να βρίσκουμε όλες τις φωτογραφίες ενός ατόμου σε όλο το διαδίκτυο.

Αρχικά, μπαίνουμε σε αυτόν τον ιστότοπο, πατάμε “Upload photo(s)”, και ανεβάζουμε από τη συσκευή μας μία ή περισσότερες φωτογραφίες, δικές μας ή κάποιου άλλου που ενδιαφέρεται να δει τι εικόνες κυκλοφορούν για αυτόν στο Internet.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στο “Proceed to Face Search”.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε τα τρία κουτάκια και πατάμε “Start Search”.

Το AI εργαλείο θα πραγματοποιήσει αναζήτηση στο διαδίκτυο με βάση τις εικόνες που του δώσαμε και θα εμφανίσει όλες τις ιστοσελίδες που περιέχουν φωτογραφίες μας.

Για να δούμε τον ιστότοπο που περιέχει την εκάστοτε εικόνα και την ίδια τη φωτογραφία, κάνουμε απλά κλικ πάνω στο σχετικό αποτέλεσμα.

Πώς στέλνω αρχεία και εικόνες μεταξύ smartphone και PC στα Windows 11

Η Microsoft έχει αναπτύξει ένα πρόγραμμα που επιτρέπει να διαχειριζόμαστε πολλά στοιχεία, υπηρεσίες, και εφαρμογές του κινητού μας από οποιονδήποτε υπολογιστή τρέχει Windows 11, ή Windows 10.

Μεταξύ άλλων, με το “Σύνδεση τηλεφώνου”, όπως ονομάζεται το πρόγραμμα, μπορούμε να μεταφέρουμε εικόνες και αρχεία μεταξύ του smartphone και του PC. Αρχικά, τρέχουμε το πρόγραμμα στον υπολογιστή και επιλέγουμε τον τύπο του smartphone που διαθέτουμε.

Στη συνέχεια, ακολουθούμε τις οδηγίες που παρέχει η εφαρμογή για να συνδέσουμε το κινητό μας με το PC.

Έπειτα, διαλέγουμε τις εργασίες που θέλουμε να εκτελούμε με το κινητό μέσω υπολογιστή.

Για να μεταφέρουμε εικόνες από το κινητό στον υπολογιστή, και αντίστροφα, πηγαίνουμε στο “Φωτογραφίες” και μετακινούμε τα σχετικά αρχεία σύροντας τα από ή στο παράθυρο του “Σύνδεση τηλεφώνου”.

Αν και η καρτέλα φαίνεται να αφορά μόνο φωτογραφίες, μπορούμε να μεταφέρουμε και άλλα είδη αρχείων. Ωστόσο, υπάρχει ένας περιορισμός.

Τα αρχεία που επιθυμούμε να αντιγράψουμε από το smartphone στον υπολογιστή θα πρέπει να τα έχουμε αποθηκευμένα στον φάκελο φωτογραφιών του κινητού. Αντίστοιχα, όσα αρχεία που αντιγράφουμε από το PC στο κινητό, θα αποθηκευτούν στον φάκελο εικόνων του smartphone.

Πώς “ενώνω” πολλές οθόνες με το Surround της Nvidia

Η “ένωση” δύο ή περισσότερων οθονών επιτρέπει να τις χρησιμοποιούμε ως μία. Σε αντίθεση με τη χρήση “χωριστών” οθονών, οι “ενωμένες” λειτουργούν σαν μία οθόνη μεγάλης ανάλυσης καταργώντας βασικά προβλήματα, όπως η κακή διαχείριση και δύσκολη ευθυγράμμιση παραθύρων.

Για να “ενώσουμε” πολλές οθόνες σε μία με το Surround της Nvidia, θα πρέπει πρώτα να τις ευθυγραμμίσουμε μέσα από τις ρυθμίσεις των Windows. Μόλις μπούμε στις ρυθμίσεις, πηγαίνουμε στο “Σύστημα”.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στο “Οθόνη”.

Στη συνέχεια, ευθυγραμμίζουμε τα πλαίσια των οθονών και κλείνουμε το παράθυρο των ρυθμίσεων.

Μετά, γράφουμε στην αναζήτηση “Nvidia Control Panel” ή “Πίνακας ελέγχου Nvidia” και πατάμε “Άνοιγμα”.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στο “Διαμόρφωση Surround, PhysX”.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε το κουτάκι δίπλα στο “Διεύρυνση οθονών με Surround”.

Μετά, πατάμε το “Διαμόρφωση”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, επιλέγουμε τα κουτάκια δίπλα στις οθόνες, ρυθμίζουμε την ανάλυση και τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης που προκύπτει από την “ένωση”, και κάνουμε κλικ στο “Ενεργοποίηση Surround”.

Πώς αναπαράγω δύο βίντεο το ένα δίπλα στο άλλο στα Windows 11

Στα Windows 11 έχουμε διάφορους τρόπους να αναπαράγουμε δύο βίντεο το ένα δίπλα στο άλλο, όπως η χρήση δύο διαφορετικών εφαρμογών. Μάλιστα, δεν χρειάζεται καν να εγκαταστήσουμε κάποιον ανεξάρτητο media player, όπως ο VLC, καθώς το λειτουργικό σύστημα έχει προεγκατεστημένα δύο προγράμματα, το “Αναπαραγωγή πολυμέσων” και το “Ταινίες και τηλεόραση”.

Ωστόσο, αυτό απαιτεί περισσότερους πόρους συστήματος, καθώς τρέχουν δύο διαφορετικές εφαρμογές. Επιπλέον, η σύγκριση των δύο βίντεο δεν μπορεί να είναι απόλυτα ακριβής, καθώς τα περιβάλλοντα εργασίας των δύο προγραμμάτων διαφέρουν σε έκταση.

Μία εξαιρετική λύση για την ταυτόχρονη αναπαραγωγή δύο βίντεο, το ένα δίπλα στο άλλο, είναι η εφαρμογή GridPlayer. Εφόσον κατεβάσουμε το πρόγραμμα, το τρέχουμε και σύρουμε στο παράθυρο τα βίντεο που θέλουμε να δούμε. Επιπλέον, με αυτήν την εφαρμογή μπορούμε να προβάλλουμε βίντεο μέσω URL.

Μόλις ανοίξουμε τα βίντεο, θα ξεκινήσει άμεσα η αναπαραγωγή τους και εμείς μπορούμε να συγκρίνουμε με ακρίβεια όσα βλέπουμε.

Τέλος, με το GridPlayer μπορούμε να αναπαράγουμε ταυτόχρονα όσα βίντεο θέλουμε, ακόμα και το ίδιο βίντεο πολλαπλές φορές.

Πώς δημιουργώ οπτικές ψευδαισθήσεις με τη λειτουργία πανόραμα του smartphone

Πλέον, με τα smartphone μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα από απλές κλήσεις. Για παράδειγμα, έχουμε τη δυνατότητα να καταγράφουμε πανοραμικές φωτογραφίες, χρησιμοποιώντας την ειδική λειτουργία της εφαρμογής κάμερας.

Πέρα από την “απλή” λήψη πανοραμικών φωτογραφιών, με αυτή τη λειτουργία μπορούμε να δημιουργούμε οπτικές ψευδαισθήσεις. Αρχικά, σχεδιάζουμε το σενάριο της οπτικής ψευδαίσθησης, όπως για παράδειγμα την καταγραφή των φάσεων της μετακίνησης από το ένα σημείο στο άλλο τρέχοντας.

Έπειτα, ανοίγουμε την εφαρμογή κάμερας στο smartphone και ενεργοποιούμε τη λειτουργία “ΠΑΝΟΡΑΜΑ”.

Στη συνέχεια, πατάμε το κουμπί έναρξης εγγραφής και ξεκινάμε να μετακινούμε τη συσκευή προς την απαιτούμενη κατεύθυνση, ενώ ταυτόχρονα αλλάζουμε εγκαίρως τα στοιχεία που πρέπει στον χώρο όπου τραβάμε το πανόραμα, ώστε η κάμερα να προλάβει να καταγράψει τις αλλαγές.

Στην παρακάτω εικόνα βλέπουμε μία απλή οπτική ψευδαίσθηση που δημιουργήσαμε με ένα αντικείμενο πάνω στο γραφείο.

QuickSteps#341 - Ταυτότητα Στο Google Wallet, Επαναφορά Κωδικού Instagram, Nvidia Surround: Πολλές Οθόνες Ως Μία

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Γράψτε τη στο Questions.pcsteps.gr και ίσως τη δημοσιεύσουμε σε μελλοντικό οδηγό.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Τηλεόρασης 4K, 8K, Smart TV
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#344 - Έλεγχος Χώρου Στον Δίσκο Και Σκούρο Θέμα Windows 11, Αυτόματα Πεζά Και Κεφαλαία Excel
QuickSteps
GamingSteps#20240907 - 30 Χρόνια PlayStation, Η Πρώτη Live-Action Ταινία Minecraft, Τα Πάντα Για Το Acer Nitro Blaze 7
GamingSteps