Home » Διάφορα » Έφτιαξε Αυτοκρατορία Πίνοντας Το Αίμα Των Υπαλλήλων Του; Ο Βακάκης Και Τα Jumbo
featured jumbo

Έφτιαξε Αυτοκρατορία Πίνοντας Το Αίμα Των Υπαλλήλων Του; Ο Βακάκης Και Τα Jumbo

Όταν θέλουμε τα πιο φτηνά παιχνίδια, σχολικά, οικιακά προϊόντα, και όχι μόνο, το μυαλό μας πηγαίνει σε μία και μόνο αλυσίδα καταστημάτων. Μιλάμε φυσικά για τα Jumbo, που εκτός από τα πάμφθηνα προϊόντα τους, έχουν τραβήξει την προσοχή μας και για πολλά άλλα ακόμη. Οι cringe διαφημίσεις, οι δικαστικές διαμάχες τους, και το τροχαίο δυστύχημα του γιου του Βακάκη, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ο Βακάκης και τα Jumbo

Βρισκόμαστε στο 1954 όπου γεννιέται ο Απόστολος Βακάκης στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ο πατέρας του, Γιώργος Βακάκης, είναι βιομήχανος στο χώρα, και παράγει διογκωμένη πολυστερίνη. Πρόκειται για το βασικό μονωτικό υλικό της εποχής για ψυγεία αλλά και για κτίρια.

Οι πολιτικές εξελίξεις του ‘62 στην Αλεξάνδρεια αναγκάζουν την οικογένεια Βακάκη να μπει άρον άρον σε ένα καράβι για την Ελλάδα. Δυστυχώς ούτε στην Ελλάδα η κατάσταση είναι καλύτερη οικονομικά. Έτσι, λίγο καιρό μετά ο Γιώργος Βακάκης αποφασίζει να πάρει την οικογένειά του και να ξενιτευτούν στην Ιταλία.

Εκεί ο ίδιος βρίσκει δουλειά σε μια μικρή οικοτεχνία. Κατασκευάζει λούτρινα ζωάκια και κούκλες. Η εμπειρία που αποκτάει στη κατασκευή παιχνιδιών είναι καθοριστική για τη μετέπειτα πορεία του.

Jumbo

Ταυτόχρονα, η νοσταλγία της οικογένειας για την πατρίδα είναι μεγάλη. Ο Γιώργος και η Σοφία Βακάκη φεύγουν από την Ιταλία και επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Για να τα βγάλει πέρα η οικογένεια, η Σοφία αναγκάζεται να πουλήσει τα κοσμήματα που έχει φέρει μαζί της από την Αίγυπτο. Αγοραστής είναι ο μεγαλοβιομήχανος της εποχής Πρόδρομος Αθανασιάδης, γνωστός ως Μποδοσάκης.

Το ξεκίνημα

Το ζεύγος Βακάκη χρησιμοποιεί τα χρήματα από την πώληση των χρυσαφικών για να συγκεντρώσει το πρώτο κεφάλαιο. Με αυτό δημιουργούν τη δική τους βιομηχανία παιχνιδιών με το όνομα El Greco.

Η εταιρεία τους σύντομα κυριαρχεί στην ελληνική παιχνιδοβιομηχανία με τα ποιοτικά προϊόντα της.

Με την επιτυχία των παιχνιδιών της El Greco, φτάνει στο σημείο να λειτουργεί δύο εργοστάσια, ένα στην Άνω Γλυφάδα και ένα στη Ζάκυνθο. Σχεδόν όλη η παραγωγή βγαίνει από το εργοστάσιο στην Άνω Γλυφάδα. Έτσι, δεν έχουν ανάγκη τις εισαγωγές πρώτων υλών από Ιταλία και Γερμανία.

Η αυτονομία του εργοστασίου μαζί με την εξειδίκευση των εργατών σε συγκεκριμένες αρμοδιότητες βοηθούν σημαντικά στην ανάπτυξη της εταιρείας.

Η οικονομική επιτυχία της οικογένειας δίνει την ευκαιρία στον γιο τους, Απόστολο Βακάκη να φύγει στα 20 του για σπουδές στην Αγγλία. Σπουδάζει Λογιστική και Οικονομικά στο Warwick. Όνειρό του είναι μετά τις σπουδές του να πάει στο Berkeley.

Η πυρκαγιά

Η μοίρα όμως έχει σχεδιάσει μια μεγάλη ανατροπή για την οικογένεια. Στα μέσα της δεκαετίας του ‘80, στο εργοστάσιο της El Greco στην Άνω Γλυφάδα, ξεσπάει μια μεγάλη πυρκαγιά. Φήμες λένε ότι η φωτιά ξεκινάει από τον χώρο με τις ραπτικές μηχανές. Πως μία από αυτές μένει ανοιχτή κατά λάθος και προξενεί βραχυκύκλωμα.

Μετά την ξαφνική πυρκαγιά, ο Απόστολος εγκαταλείπει τις σπουδές του στα 23 του χρόνια. Επιστρέφει στην Ελλάδα για να βοηθήσει στην ανασυγκρότηση της βιομηχανίας των γονιών του. Μαζί με τον πατέρα του προσπαθούν να αναστηλώσουν την εταιρεία τους, στηριζόμενοι στη δεύτερη εργοστασιακή μονάδα στη Ζάκυνθο.

Το 1985 έρχεται η ώρα να αναλάβει πλέον ο Απόστολος την προεδρία της El Greco. Οι γονείς του αποσύρονται από την ενεργό δράση. Παράλληλα με την προεδρία του, τον Νοέμβριο του ‘86 ανοίγει το πρώτο κατάστημα Jumbo στη Γλυφάδα.

Η άνοδος

Τα επόμενα χρόνια, τα Jumbo ανεβαίνουν. Ταυτόχρονα όμως, η El Greco περνάει σοβαρή οικονομική κρίση, που χτύπησε όλες τις παιχνιδοβιομηχανίες στην Ελλάδα.

Η μαζική παραγωγή πάμφθηνων κινέζικων παιχνιδιών. Η στροφή του ελληνικού κοινού στα προϊόντα του εξωτερικού. Η διά νόμου απαγόρευση παιδικών τηλεοπτικών διαφημίσεων έως τις 11 το βράδυ. Όλα αυτά συμβάλλουν στην κατακόρυφη πτώση του τζίρου της El Greco.

Τον Οκτώβριο του ‘89 ανοίγει το δεύτερο κατάστημα Jumbo στο Ψυχικό. Στις αρχές του ‘91 ανοίγουν άλλα δύο καταστήματα, σε Χολαργό και Πειραιά. Το 1994 η αμερικανική Hasbro εξαγοράζει την El Greco. Κάπως έτσι κλείνει το κεφάλαιο της ελληνικής εταιρείας που έδωσε χαρά σε χιλιάδες παιδιά για περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

Ο Απόστολος Βακάκης όμως δεν το βάζει κάτω και πατάει το γκάζι στην ανάπτυξη των Jumbo. Τον Οκτώβριο του ‘95 ανοίγει στη Νίκαια η πρώτη κεντρική αποθήκη 8000 τετραγωνικών. Τα καταστήματα είναι πλέον οκτώ.

Τον Ιούνιο του 1997 τα Jumbo μπαίνουν στο Χρηματιστήριο. Αυτή η κίνηση δίνει τα απαραίτητα κεφάλαια και αλλάζει τη φιλοσοφία των καταστημάτων. Τα Jumbo μεταφέρονται πλέον σε μεγάλους χώρους και σε κεντρικά σημεία, εγκαταλείποντας τα υπόγεια και τους ορόφους στα εμπορικά κέντρα.

Αν θες και εσύ να επενδύσεις στην Jumbo που αύξησε τη διάθεση μετοχών της μέσω placement και είναι πρωταγωνίστρια στο χρηματιστήριο Αθηνών, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή. Μπορείς να το κάνεις ανοίγοντας ένα δωρεάν λογαριασμό στη Freedom24.

Αν πάλι προτιμάς να αγνοήσεις τα χρηματιστήρια και την αστάθεια τους, ή θέλεις να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να αναλύσεις καλύτερα την αγορά, αξίζει να ρίξεις μια ματιά στον λογαριασμό D.

Πλέον ο λογαριασμός D προσφέρει επιτόκιο 3,89% για καταθέσεις σε ευρώ, βασισμένο στο κυμαινόμενο επιτόκιο του δείκτη EURIBOR, και 5,31% για δολάρια, βασισμένο στο κυμαινόμενο επιτόκιο του δείκτη SOFR. Και έχουμε πάντοτε πλήρη πρόσβαση στα χρήματά μας.

Επιπλέον, τα νέα αποταμιευτικά προγράμματα έχουν επίσης επιλογές για προθεσμιακές καταθέσεις τριών, έξι ή δώδεκα μηνών με υψηλότερο επιτόκιο, έως 6,42% για τα ευρώ και 8,76% για τα δολάρια.

Μπορείς να κάνεις τη δωρεάν εγγραφή σου μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, με την ταυτότητά σου και ένα λογαριασμό στο όνομά σου. Και, ακόμα καλύτερα, θα έχεις ένα μοναδικό έξτρα bonus αν κάνεις την εγγραφή σου από το link μας.

Τα Jumbo καταφέρνουν να αναπτυχθούν ραγδαία στα 90s και μάλιστα χωρίς να μπουν σε διαδικασία δανεισμών. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας, η εταιρεία έχει μεταμορφωθεί σε μια αλυσίδα με χιλιάδες προϊόντα από όλο τον κόσμο και δυνατότητες επέκτασης στο εξωτερικό.

Στη συνέχεια, η Jumbo κάνει ένα απίστευτο ράλι κερδών και ανάπτυξης με προμήθειες και μονάδες παραγωγής στην Κίνα. Ο Απόστολος Βακάκης είναι ο πρώτος Έλληνας επιχειρηματίας που βλέπει τις ευκαιρίες που ανοίγονταν στην Ασία.

Χάρη στο επιχειρηματικό του δαιμόνιο, τα Jumbo γίνονται παγκόσμιο case study επιτυχίας. Αυτό που ξεκίνησε ως κατάστημα παιχνιδιών, πλέον περιλαμβάνει προϊόντα από κάθε πιθανή κατηγορία. Από προσωπική φροντίδα και είδη σπιτιού, μέχρι σοκολάτες και σνακ.

Αυτό σήμερα το βλέπουμε και σε άλλες επιχειρήσεις, όπως η Amazon. Όμως την εποχή που ξεκινούν να αναπτύσσονται τα Jumbo, ήταν ανήκουστο.

Ένα από τα μελανά σημεία της ιστορίας του συμβαίνει το 2002. Ο Απόστολος Βακάκης, σε μια ανοιχτή εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Intercontinental», κερδίζει το βραβείο του κορυφαίου λιανέμπορου της χρονιάς.

Στο βήμα των βραβείων, αντί να ευχαριστήσει όσους τον τίμησαν, έχει άλλα σχέδια. Βγάζει ένα μανιφέστο προσβολών για τη χώρα, το εμπόριο, την οικονομία, και την πολιτική.

Μόλις δύο χρόνια αργότερα, το 2004 ο επιχειρηματίας αναλαμβάνει την παραγωγή και την εμπορία της μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα. Την ίδια χρονιά, ο τζίρος των Jumbo αγγίζει τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα με την ανάπτυξη στην Ελλάδα και στη συνέχεια στο εξωτερικό, τα Jumbo εξελίσσονται υιοθετώντας γρήγορα τις διεθνείς τάσεις. Με την πάροδο των χρόνων, η αλυσίδα αρχίζει να γίνεται γνωστή και με τις εκκεντρικές διαφημίσεις της. Κάποιες φορές τα σποτ αυτά προκαλούν ντόρο, λαϊκή οργή και φτάνουν μέχρι τις πολιτικές παρεμβάσεις.

Διαφημίσεις που χρησιμοποιούν χιούμορ και λογοπαίγνια μαζί με προσαρμογή παλιών και ιδιαίτερα αγαπημένων τραγουδιών. Έχουν ως στόχο τους γονείς που δύσκολα χαλάνε χατίρι στα παιδιά τους.

«Χτύπα, χτύπα σαν άνδρας» «Κράζεις; Θαυμάζεις!», «Ε! ρε Jumbo που σας χρειάζεται», «Ρουφάμε και τα λέμε, λέμε». Αυτές είναι μόνο μερικές από τις προκλητικές ατάκες που ακούγονται στις διαφημίσεις του Jumbo.

Οι πρωταγωνιστές των διαφημίσεων είναι συχνά Έλληνες celebrities με λαϊκό χαρακτήρα. Η Κατερίνα Στανίση, ο Τάσος Μπουγάς, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης υποδυόμενος τον Ζορό, η Άντζελα Δημητρίου και άλλοι.

Ο Βακάκης θεωρεί ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα και η επιτυχία του στο λιανεμπόριο εξαρτάται καθοριστικά από την προσοχή στη λεπτομέρεια.

Το 2014 ξαφνιάζει τους πάντες όταν αποχωρεί από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου του. Τονίζει ότι θέλει να αφοσιωθεί στις δραστηριότητες στο εξωτερικό. Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα συνεχίζει να έχει ενεργό ρόλο στην εταιρεία και δεν είναι έτοιμος να αποσυρθεί.

Όσον αφορά την προσωπική του ζωή, ο Απόστολος Βακάκης ήταν παντρεμένος για πολλά χρόνια με την Εύη Γιατίλη. Απέκτησαν μαζί τρία παιδιά, τη Χριστίνα, τη Σοφία και τον Γιώργο. Μετά τον χωρισμό τους, ο επιχειρηματίας είχε σχέσεις με την Αλίκη Μπενρουμπή, του ομώνυμου ομίλου εμπορίας και εισαγωγής ηλεκτρικών συσκευών.

Είχε επίσης σχέσεις με την Ειρήνη Παναγοπούλου, την κόρη του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Attica Group Περικλή Παναγόπουλου. Από τα τρία παιδιά του Βακάκη, η διάδοχός του είναι η Σοφία. Έχει θέση ευθύνης στο Διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ως Εκτελεστικό Μέλος με ενασχόληση στο marketing και την επικοινωνία.

Η άλλη του κόρη, η Χριστίνα, ασχολήθηκε με τις δημόσιες σχέσεις και το e-shop της εταιρείας αλλά την κέρδισε η μαγειρική. Έτσι, ολοκλήρωσε σπουδές μαγειρικής στο Miami όπου έμενε μαζί με τον αδερφό της, Γιώργο. Ο Γιώργος σπούδασε εκεί Οικονομικά και ασχολήθηκε και εκείνος με το e-shop.

Το δυστύχημα και η διαθήκη

Η προσωπική ζωή της οικογένειας Βακάκη, παρά τις επιτυχίες της εταιρείας, γνωρίζει τις δικές της φουρτούνες. Η μοίρα τους χτυπάει για άλλη μία φορά με τραγικό τρόπο.

Στις 30 Νοεμβρίου του 2016, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τις κεντρικές αποθήκες του Jumbo στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, ο 24χρονος Γιώργος Βακάκης, προξενεί ένα τραγικό δυστύχημα.

Πιθανότατα λόγω υπερβολικής ταχύτητας, χάνει τον έλεγχο της Porsche του, η οποία φεύγει από το δρόμο. Μπαίνει σε ένα rest stop της εθνικής, και συγκρούεται με ταχύτητα βολίδας πάνω σε ένα παρκαρισμένο όχημα. Το όχημα αυτό, δυστυχώς, δεν ήταν άδειο.

Τα δύο αυτοκίνητα τυλίγονται στις φλόγες. Το δυστύχημα προκαλεί τον θάνατο του Γιώργου, του συνεπιβάτη του Ανδρέα Γεωργακόπουλου, και μιας γυναίκας με το τρίχρονο παιδί της στο άλλο όχημα.

Ο μόνος που επέζησε από την σοκαριστική τραγωδία ήταν ο Υπάτιος Πατμάνογλου, ο πατέρας της οικογένειας στο δεύτερο αμάξι. Και γλίτωσε από καθαρή τύχη. Είχε βγει για να χρησιμοποιήσει τις τουαλέτες σε εκείνο το rest stop της εθνικής.

Μόλις άκουσε τον θόρυβο της σύγκρουσης, έτρεξε έξω για να δει τα δύο αυτοκίνητα τυλιγμένα στις φλόγες. Έσπευσε να βοηθήσει την σύζυγο και το παιδί του αλλα ήταν πλέον ανθρωπίνως αδύνατο.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο Απόστολος Βακάκης στην τροχαία της Βοιωτίας, ο ίδιος ήταν εκείνη την ημέρα στις Σπέτσες. Έμαθε την είδηση τέσσερις ώρες μετά το συμβάν. Η μητέρα του Γιώργου, ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά στο Λονδίνο.

Ο επιχειρηματίας υιοθέτησε μια… ας πούμε παράδοξη στάση μετά το τραγικό συμβάν. Έδωσε εντολή να μην τον συλλυπείται κανείς και η εταιρεία να δουλέψει «σαν να μην έχει συμβεί τίποτε». Στην κηδεία του Γιώργου Βακάκη παραβρέθηκαν μόνο 5 άτομα του στενού οικογενειακού τους κύκλου.

Τις επόμενες μέρες, ο Απόστολος έστειλε ένα μήνυμα στα κινητά των φίλων του Γιώργου με την υποσημείωση: «Διδαχθείτε από αυτό που έπαθε ο Γιώργος, από αυτό που συνέβη στο παιδί μου, στον φίλο σας. Μην τρέχετε και προσέχετε πολύ όταν οδηγείτε».

Η διαθήκη του Γιώργου είχε συνταχθεί τρεις μήνες πριν από το δυστύχημα. Από τα χρήματά του δίνει τα 2/3 στον πατέρα του και το 1/3 στην μητέρα του. Στην μικρή του αδερφή δίνει ένα σπίτι στο κέντρο που ήταν γραμμένο στο όνομά του, ως δώρο από τον πατέρα του. Οι γονείς του Γιώργου Βακάκη δεν φαίνεται να έχουν αποποιηθεί την διαθήκη.

Μέχρι σήμερα, δεν έχει βγει στην δημοσιότητα το αν οι νόμιμοι κληρονόμοι του νεαρού έδωσαν το ποσό 2 εκατομμυρίων ευρώ που ζήτησε ο κος Πατμάνογλου για ψυχική οδύνη. Η σοκαριστική αυτή οικογενειακή τραγωδία δεν ήταν η μόνη περίπτωση που τα Jumbo απασχόλησαν αρνητικά τη δημοσιότητα.

Σκάνδαλα

Κατά καιρούς έχουν προκληθεί διάφορες αντιδράσεις από τις επιχειρηματικές κινήσεις και τις εργασιακές συνθήκες στην εταιρεία. Πάμε να δούμε τα πιο μεγάλα σκάνδαλά της.

Το 2011 η Jumbo έβγαλε στα ράφια της τετράδια University δικής της εισαγωγής από Κίνα. Τα τοποθέτησε δίπλα στα τετράδια University της Skag. Ήταν προϊόντα χαμηλότερης τιμής αλλά και ποιότητας.

Ο νομικός υπεύθυνος της εταιρείας εξηγεί ότι η κίνηση αυτή προκάλεσε μπέρδεμα στους καταναλωτές που νόμιζαν ότι και τα δύο προϊόντα ήταν της Skag. Έτσι, η εταιρεία απέσυρε τα προϊόντα της από τα Jumbo το 2016 και το 2017. Φυσικά η Skag πήγε δικαστικά τα Jumbo.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών βγάζει απόφαση ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ. Η κατηγορία περιλάμβανε αθέμιτο ανταγωνισμό, παραβίαση του νόμου περί σημάτων, και παράνομη απομίμηση του προϊόντος της Skag.

Και αυτό δεν είναι το μοναδικό σκάνδαλο των Jumbo. Μέχρι τις αρχές του 2020, βγήκε στη δημοσιότητα ότι το 30% των εργαζομένων της αλυσίδας είναι εποχιακοί. Παράλληλα, ο Mr Jumbo έχει δεχτεί καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας στα καταστήματά του, πως θυμίζουν Κίνα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Ιανουάριο του 2020, όταν αποφασίστηκε ότι τα καταστήματα Jumbo στην Πρέβεζα και την Κατερίνη θα είναι ανοιχτά και τις Κυριακές. Το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας πραγματοποίησε απεργία στις 26 Ιανουαρίου.

Δύο μήνες μετά, τον Μάρτιο του 2020, το κατάστημα Jumbo στην Πάτρα άνοιξε παρά την οδηγία της κυβέρνησης να κλείσουν όλα τα καταστήματα λιανεμπορίου λόγω της πανδημίας. Βέβαια, παρενέβη η τοπική αστυνομία και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας, και τελικά έμεινε κλειστό.

Το πιο πρόσφατο σκάνδαλο των Jumbo συνέβη την περασμένη χρονιά. Στις 8 Οκτωβρίου του 2022, στο κατάστημα στο Παγκράτι, τρεις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν στη διάρκεια εργασιών στις αποθήκες.

Κινητοποιήθηκαν άμεσα όλοι οι συνάδελφοι του καταστήματος, και παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ και στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Η εταιρεία έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση ότι η διοίκηση θα συμβάλλει με όλους τους τρόπους για την ταχεία ανάρρωση των εργαζομένων.

Τα σκάνδαλα και τα τραγικά συμβάντα φαίνεται ότι δεν πτοούν τον 69χρονο Απόστολο Βακάκη. Συνεχίζει να εργάζεται 12 ώρες την ημέρα και αναζητά διαρκώς νέους τρόπους για να είναι μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Για να εξοικονομήσει χρόνο, μετακινείται συχνά με ελικόπτερο στο δίκτυο καταστημάτων του που απλώνεται σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, και Ρουμανία. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2023, τα Jumbo διέθεταν 86 καταστήματα. Από αυτά τα 55 βρίσκονται στην Ελλάδα, έξι στην Κύπρο, 10 στη Βουλγαρία, και 16 στη Ρουμανία.

Ο όμιλος της αλυσίδας, μέσω συνεργασιών, έχει παρουσία με καταστήματα που φέρουν το σήμα της Jumbo σε άλλες 7 χώρες: Αλβανία, Ισραήλ, Κόσοβο, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο, και Βοσνία.

Τα πιο πρόσφατα οικονομικά στοιχεία που έχουν αναρτηθεί δημόσια είναι από το 2019. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ξεπέρασε τα 812 εκατομμύρια ευρώ. Τα καθαρά έσοδα ήταν πάνω από 162 εκατομμύρια ευρώ και οι εργαζόμενοι 6.644.

Εσάς ποια η άποψή σας;

Γνωρίζατε για το πώς ξεκίνησαν τα Jumbo στην Ελλάδα; Θεωρείτε το γεγονός ότι κράζουμε τις διαφημίσεις τους, πως τελικά λειτουργεί υπέρ τους; Πιστεύετε ή έχετε προσωπική εμπειρία πως είναι όσο “γαλέρα” λένε;

Όπως και να ‘χει, με το νέο έτος μην αφήσεις τον πληθωρισμό να φάει τις καταθέσεις σου. Ρίξε μια ματιά στον λογαριασμό D της Freedom 24.

Μπορείς να κάνεις τη δωρεάν εγγραφή σου μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, με την ταυτότητά σου και ένα λογαριασμό στο όνομά σου. Και, ακόμα καλύτερα, θα έχεις ένα μοναδικό έξτρα bonus αν κάνεις την εγγραφή σου από το link μας.

*Το κεφάλαιό σας βρίσκεται σε κίνδυνο. Οι προηγούμενες προβλέψεις και τα αποτελέσματα δεν είναι αξιόπιστοι δείκτες μελλοντικών επιδόσεων. Είναι απαραίτητο να κάνετε τη δική σας ανάλυση πριν κάνετε οποιαδήποτε επένδυση. Εάν είναι απαραίτητο, θα πρέπει να αναζητήσετε προσεκτικά ανεξάρτητη επενδυτική συμβουλή από πιστοποιημένο ειδικό.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED UPSCALE x4 οκ
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#333 - Ζωή Μπαταρίας Android, Εικόνες Σε 3D Μοντέλα Με Δωρεάν AI Εργαλείο, Επιδόσεις Windows 11
QuickSteps
GamingSteps#20240628 - Όταν το LoL Συνάντησε Το Vampire Survivors, Fortnite Reload, Η Lara Croft Στο Dead by Daylight
GamingSteps