Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Εξοικονόμηση Ενέργειας Και Ανίχνευση Wi-Fi Στο Android, Επαναφορά Services.msc Στα Windows 11
QuickSteps#336 - Εξοικονόμηση Ενέργειας Και Ανίχνευση Wi-Fi Στο Android, Επαναφορά Services.msc Στα Windows 11

Εξοικονόμηση Ενέργειας Και Ανίχνευση Wi-Fi Στο Android, Επαναφορά Services.msc Στα Windows 11

Αυτή την εβδομάδα, χρησιμοποιούμε την εξοικονόμηση ενέργειας, απενεργοποιούμε την αυτόματη ανίχνευση ασύρματων δικτύων, βελτιστοποιούμε τη χρήση μπαταρίας για κάθε εφαρμογή, και ενεργοποιούμε την αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας στο Android. Χρησιμοποιούμε τον ορθογραφικό έλεγχο στο Σημειωματάριο και επαναφέρουμε το Services.msc στα Windows 11. Προσθέτουμε πολλές εικόνες σε μία ιστορία στο Instagram.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Τι είναι και πώς χρησιμοποιώ την εξοικονόμηση ενέργειας στο Android

Στο Android υπάρχει λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, η οποία όταν είναι ενεργή το λειτουργικό σύστημα απενεργοποιεί διάφορα υποσυστήματα και διεργασίες, ώστε να μειώσει την κατανάλωση πόρων και μπαταρίας.

Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπου δεν έχουμε πρόσβαση σε πηγή ενέργειας ώστε να φορτίσουμε τη συσκευή, η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας μπορεί να φανεί σωτήρια, καθώς επεκτείνει κατά πολύ την αυτονομία της συσκευής.

Για να ενεργοποιήσουμε την εξοικονόμηση ενέργειας, μπαίνουμε στις ρυθμίσεις και πατάμε “Μπαταρία”.

QuickSteps#336 - Εξοικονόμηση Ενέργειας Και Ανίχνευση Wi-Fi Στο Android, Επαναφορά Services.msc Στα Windows 11

Έπειτα, πατάμε “Εξοικονόμηση ενέργειας”.

Μετά, ενεργοποιούμε όλους τους διαθέσιμους διακόπτες για μεθόδους εξοικονόμησης ενέργειας, όπως οι “Απενεργοποίηση οθόνης Always On Display”, “Περιορισμός ταχύτητας CPU στο 70%”, “Μείωση φωτεινότητας κατά 10%”, και Περιορισμός εφαρμογών και Αρχικής οθόνης”.

Στη συνέχεια, ενεργοποιούμε τον διακόπτη στην κορυφή της οθόνης.

Όπως βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα, η συσκευή είχε 14 ώρες και 9 λεπτά αυτονομία. Μόλις ενεργοποιήσαμε την εξοικονόμηση ενέργειας, η αυτονομία της συσκευής εκτοξεύτηκε στις 2 ημέρες και 5 ώρες.

Πώς απενεργοποιώ την αυτόματη ανίχνευση ασύρματων δικτύων στο Android

Οι συσκευές που τρέχουν Android ελέγχουν διαρκώς για κοντινά ασύρματα δίκτυα, ακόμη και αν το Wi-Fi είναι ανενεργό. Αν και αυτό βελτιώνει την ακρίβεια σε διάφορες υπηρεσίες που βασίζονται στην τοποθεσία, έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη κατανάλωση μπαταρίας.

Ευτυχώς, το Android παρέχει τη δυνατότητα να απενεργοποιήσουμε την αυτόματη ανίχνευση ασύρματων δικτύων. Η απενεργοποίηση της μπορεί να μειώσει την ακρίβεια των σχετικών υπηρεσιών, αλλά θα βοηθήσει να επεκτείνουμε την αυτονομία της συσκευής.

Αρχικά, μπαίνουμε στις ρυθμίσεις και πατάμε “Θέση”.

Έπειτα, πατάμε “Υπηρεσίες εντοπισμού θέσης”.

Στη συνέχεια, απενεργοποιούμε τον διακόπτη δίπλα στο “Σάρωση Wi-Fi”.

Πώς βελτιστοποιώ τη χρήση μπαταρίας για κάθε εφαρμογή στο Android

Ορισμένες εφαρμογές, όπως το TikTok και το Messenger, είναι γνωστό ότι καταναλώνουν πολύ μπαταρία, για διάφορους λόγους. Ευτυχώς, στο Android μπορούμε να περιορίσουμε την κατανάλωση της μπαταρίας για συγκεκριμένες εφαρμογές.

Αρχικά, πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις και πατάμε “Φροντίδα συσκευής”.

Έπειτα, πατάμε “Μπαταρία”.

Στη συνέχεια, εντοπίζουμε το “Χρήση μπαταρίας” και πατάμε “Προβολή λεπτομερειών”.

Θα δούμε μία λίστα με όλες τις εφαρμογές και στην κορυφή θα είναι όσες καταναλώνουν την περισσότερη μπαταρία. Σημειώνουμε τις πιο κοστοβόρες από άποψη μπαταρίας εφαρμογές και επιστρέφουμε στο αρχικό μενού των ρυθμίσεων.

Μετά, πατάμε “Εφαρμογές”.

Εντοπίζουμε και πατάμε κάποια από τις εφαρμογές που σημειώσαμε και επιλέγουμε το “Μπαταρία”.

Εδώ διαλέγουμε το “Περιορισμένο”, ώστε το λειτουργικό να περιορίζει στο ελάχιστο την κατανάλωση μπαταρίας από τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Ωστόσο, αυτό μπορεί να προκαλέσει ορισμένα προβλήματα.

Αν δούμε ότι η εφαρμογή δυσλειτουργεί, τότε επιστρέφουμε σε αυτό το μενού και επιλέγουμε το “Βελτιστοποιημένη”.

Πώς ενεργοποιώ την αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας στο Android

Τα Android smartphone χρησιμοποιούν ειδικούς αισθητήρες με τους οποίους ελέγχουν πόσο φως υπάρχει στον περιβάλλοντα χώρο. Έπειτα, και εφόσον είναι ενεργή η σχετική λειτουργία, ρυθμίζουν αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης τους, ώστε να μπορούμε να διαβάζουμε πιο εύκολα το περιεχόμενο της.

Υπάρχουν δύο τρόποι να ενεργοποιήσουμε την αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας της οθόνης. Αρχικά, σύρουμε την περιοχή ειδοποιήσεων προς τα κάτω, ώστε να εμφανίσουμε το μενού συντομεύσεων.

Στη συνέχεια, σύρουμε προς τα κάτω το μενού συντομεύσεων για να το επεκτείνουμε.

Κάτω από τις συντομεύσεις, υπάρχει μία μπάρα ρύθμισης της φωτεινότητας της οθόνης. Πατάμε τις τρεις τελείες στη δεξιά μεριά της μπάρας, ενεργοποιούμε τον διακόπτη που θα εμφανιστεί, και πατάμε “Τέλος”.

Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι διαθέσιμη η παραπάνω μπάρα, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την αυτόματα ρύθμιση της φωτεινότητας από τις ρυθμίσεις του κινητού.

Εφόσον μπούμε στις ρυθμίσεις, επιλέγουμε την “Οθόνη”.

Μετά, εντοπίζουμε τη “Φωτεινότητα” και ενεργοποιούμε τον διακόπτη για την αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας της οθόνης.

Πώς χρησιμοποιώ τον ορθογραφικό έλεγχο στο Σημειωματάριο των Windows

Η Microsoft πρόσθεσε στο Σημειωματάριο των Windows εργαλείο ορθογραφικού ελέγχου. Ωστόσο, η χρήση του δεν είναι τόσο απλή.

Το Σημειωματάριο έχει τη δυνατότητα να κάνει ορθογραφικό έλεγχο για όλες τις γλώσσες που έχουμε εγκαταστήσει στα Windows. Επιπλέον, διορθώνει αυτόματα όσες λέξεις εντοπίζει ότι είναι λάθος, μόλις πατήσουμε “Space”.

Αν για οποιονδήποτε λόγο το Σημειωματάριο δεν διορθώσει κάποια λέξη, μπορούμε να πατήσουμε δεξί κλικ πάνω της, και από το μενού “Ορθογραφικός έλεγχος” να επιλέγουμε τη σωστή λέξη.

Από το ίδιο μενού, μπορούμε να ζητήσουμε από την εφαρμογή να παραλείψει αυτό το λάθος μόνο μία φορά, να αγνοήσει αυτό το λάθος σε όλη την έκταση του κειμένου, ή να προσθέσει τη λέξη στο λεξικό.

Τέλος, πατώντας το “Απενεργοποίηση ορθογραφικού ελέγχου”, απενεργοποιούμε τον ορθογραφικό έλεγχο στο Σημειωματάριο. Για να τον ενεργοποιήσουμε, πρέπει να γράψουμε μία λάθος λέξη, να κάνουμε δεξί κλικ πάνω της, και να διαλέξουμε τη σχετική επιλογή.

Πώς επαναφέρω το Services.msc στα Windows 11

Ο διαχειριστής υπηρεσιών των Windows, ή Services.msc, είναι το εργαλείο με το οποίο μπορούμε να διαχειριζόμαστε διάφορες διεργασίες του λειτουργικού συστήματος και των υπόλοιπων εφαρμογών που έχουμε εγκατεστημένες στον υπολογιστή.

Δυστυχώς, το Services.msc διατηρεί αποθηκευμένες όλες τις παλιές υπηρεσίες, είτε είναι απαραίτητες για το λειτουργία του υπολογιστή, είτε όχι. Επιπλέον, δεν διαγράφει αυτόματα υπηρεσίες που αφορούν προγράμματα τα οποία έχουμε καταργήσει.

Ο μόνος τρόπος να αφαιρέσουμε όλες αυτές τις υπηρεσίες και να διορθώσουμε ή να αποτρέψουμε οποιοδήποτε σφάλμα μπορεί να προκαλούν, είναι να κάνουμε επαναφορά του Services.msc. Για να επαναφέρουμε το Services.msc, πρέπει να διαγράψουμε τα αρχεία του.

Αρχικά, γράφουμε στην αναζήτηση “Services.msc” και πατάμε “Άνοιγμα”.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στο “Αρχείο” και πατάμε “Επιλογές”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, κάνουμε κλικ στο “Διαγραφή αρχείων”.

Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο, στο οποίο πατάμε “Ναι”.

Τέλος, στο παράθυρο “Επιλογές” κάνουμε κλικ στο “OK”, κλείνουμε τον διαχειριστή υπηρεσιών, και επανεκκινούμε τον υπολογιστή.

Πώς προσθέτω πολλές εικόνες σε μία ιστορία στο Instagram

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι στις ιστορίες στο Instagram μπορούμε να τοποθετούμε μόνο μία κεντρική φωτογραφία. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να προσθέσουμε σε μία ιστορία πολλαπλές εικόνες.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, πατάμε το βέλος στα αριστερά της οθόνης δημιουργίας ιστορίας και διαλέγουμε το “Διάταξη”.

Έπειτα, για να επιλέξουμε πόσες εικόνες θέλουμε να περιέχει η ιστορία, πατάμε το εικονίδιο με τα τέσσερα ορθογώνια και διαλέγουμε τη διάταξη της αρεσκείας μας.

Τέλος, πατώντας το πλαίσιο εικόνας με το “+”, προσθέτουμε μία προς μία τις εικόνες στην ιστορία.

QuickSteps#336 - Εξοικονόμηση Ενέργειας Και Ανίχνευση Wi-Fi Στο Android, Επαναφορά Services.msc Στα Windows 11

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Γράψτε τη στο Questions.pcsteps.gr και ίσως τη δημοσιεύσουμε σε μελλοντικό οδηγό.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured Αγορά Power Station Με Τα Σωστά Κριτήρια Για Κάθε Χρήση _x4A
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#343 - Κρύψιμο Ενημερώσεων Και Gemini Ως Εφαρμογή Στα Windows 11, Σχόλια Σε Ιστορίες Στο Instagram
QuickSteps
GamingSteps#20240830 - PS5 Pro, Yakuza Kiwami, Civilization 7, Rune Factory, Και Άλλα Νέα Από Το Nintendo Direct
GamingSteps