Home » Hardware » Reviews » Jimmy PW11 Pro Max 5 σε 1: Η Απόλυτη Ασύρματη Σκούπα Υγρού Καθαρίσματος
featured_Απόλυτο Σκούπισμα - Σφουγγάρισμα Με Την Ασύρματη Jimmy PW11 Pro Max 5 σε 1 x4

Jimmy PW11 Pro Max 5 σε 1: Η Απόλυτη Ασύρματη Σκούπα Υγρού Καθαρίσματος

Το τακτικό σκούπισμα και σφουγγάρισμα του δαπέδου είναι από τις βασικές εργασίες κατά τον καθαρισμό του χώρου μας. Ως εκ τούτου, η επένδυση σε μια αξιόλογη συσκευή που συνδυάζει σκούπα και σφουγγαρίστρα μαζί, και μπορεί να τα κάνει και τα δύο εξίσου καλά, είναι πάντα μια πολύ καλή ιδέα. Στο άρθρο θα δούμε ένα τέτοιο προϊόν, την ασύρματη σκούπα Jimmy PW11 Pro Max 5 σε 1.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Jimmy PW11 Pro Max – Review

Η ασύρματη σκούπα έρχεται σε μια πολύ συμπαγή συσκευασία, η οποία είναι αρκετά ογκώδης και βαριά. Και όπως βλέπουμε εκ πρώτης όψεως στο κουτί, είναι στην ουσία δύο σκούπες μαζί.

Ανοίγοντας το, θα βρούμε επάνω το manual, το οποίο έρχεται στα Αγγλικά, κάτι που ελπίζουμε να μην μας δυσκολέψει.

Το κουτί έχει τρία πατώματα, με το καθένα να περιλαμβάνει κομμάτια της σκούπας. Στο πρώτο πάτωμα βρίσκονται τα έξι εξαρτήματα που παρατηρούμε στο κάτωθι στιγμιότυπο.

Βλέπουμε ένα σωλήνα, το κλασικό εξάρτημα για σκούπισμα σε στενά και βαθειά σημεία., καθώς και ένα μικρό ρολάκι, λογικά για απλό σκούπισμα. Επιπλέον, μία πλαστική βάση, και ένα δεύτερο σωλήνα.

Στο δεύτερο πάτωμα θα βρούμε άλλα έξι πράγματα. Τον βασικό μηχανισμό αναρρόφησης. Αυτή είναι η καρδιά της σκούπας. Το οποίο όπως φαίνεται, είναι και σκουπάκι χειρός. Το χρησιμοποιούμε και έτσι σκέτο.

Έπειτα έχουμε την μπαταρία και ένα εξάρτημα με βούρτσα για τη σκούπα. Επιπλέον, ένα υγρό καθαρίσματος για πατώματα, μία δεξαμενή νερού, και το καλώδιο τροφοδοσίας.

Στο τρίτο και τελευταίο πάτωμα έχουμε τρία εξαρτήματα. Το ένα είναι πλαστικό, και λογικά κουμπώνει κάπου στη βάση της σκούπας. Τα άλλα δύο είναι προεκτάσεις για τη σκούπα. Ένα για το σκούπισμα που μοιάζει με το προηγούμενο και απλά είναι μεγαλύτερο, και ένα για σφουγγάρισμα, με τα ρολά από κάτω.

Τέλος, στο κουτί θα βρούμε και τη βάση φόρτισης, πάνω στην οποία κάθεται η σφουγγαρίστρα.

Και αφού ξεπακετάραμε ας πάμε να τη συναρμολογήσουμε.

Συναρμολόγηση

Η συναρμολόγηση της Jimmy PW11 Pro Max, παρότι φαίνεται πολύπλοκη, στην πραγματικότητα δεν είναι.

Η βάση της σφουγγαρίστρας μπαίνει στη δεξαμενή για το νερό. Κουμπώνουν με ένα κλικ, και αντίστοιχα ξεκουμπώνουν αν χρειαστεί. Η συγκεκριμένη δεξαμενή είναι για το βρώμικο νερό, αυτό που θα μαζέψει δηλαδή η σκούπα όταν σφουγγαρίζουμε.

Επόμενο βήμα, βάζουμε την μπαταρία στο σκουπάκι. Και εδώ με ένα απλό κλικ, και με το κουμπί από πίσω βγαίνει το ίδιο εύκολα. Η μπαταρία αναφέρει χωρητικότητα 6×4600 μιλιαμπερώρες, το οποίο θα δούμε στη συνέχεια σε πόσο χρόνο σκουπίσματος μεταφράζεται.

Κουμπώνουμε τώρα το σκουπάκι επάνω στο κομμάτι που συναρμολογήσαμε πριν. Και εδώ με ένα κλικ.

Στη βάση που βρήκαμε στο τέλος του κουτιού βάζουμε το πλαστικό εξάρτημα, και στο πίσω μέρος το καλώδιο φόρτισης. Και όλο αυτό, έγινε η βάση της σφουγγαρίστρας. Μπαίνει επάνω με ένα κλικ.

Το κάτω μέρος της βάσης είναι αδιάβροχο για τη λειτουργία αυτόματου καθαρισμού που κάνει η σφουγγαρίστρα.

Το εξάρτημα σκούπας το κουμπώνουμε στο κοντάρι. Και βγάζοντας το σκουπάκι από τη σφουγγαρίστρα, και τοποθετώντας εδώ, έχουμε τη σκούπα μας. Η πλαστική βάση είναι για να στέκεται η σκούπα στο πλάι, στερεώνοντας το άλλο κοντάρι που είχε η συσκευασία.

Στο κάτω μέρος μπαίνουν όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα. Έχει και σύμβολα για να τα βάλουμε στη σωστή θέση. Και φυσικά, οι δύο βάσεις κουμπώνουν η μία πάνω στην άλλη, για να έχουμε όλο το σύστημα σε μία άκρη του σπιτιού.

Ας δούμε τώρα τις λειτουργίες της ασύρματης σκούπας, οι οποίες είναι πολλές.

Σφουγγάρισμα

Αρχικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι η δύναμη απορρόφησης της Jimmy PW11 Pro Max είναι εντυπωσιακή. Διαθέτει μοτέρ 460W που αποδίδει 21000 Pascal απορρόφησής ή 110AW, και προσφέρει βαθύ καθαρισμό ακόμα και στα πιο δύσκολα δάπεδα και χαλιά.

Το σφουγγάρισμα – υγρό καθάρισμα, είναι το μεγάλο ατού της συσκευής. Μπροστά έχει και ψεκαστήρα, σε περίπτωση που θέλουμε να βγάλει περισσότερο νερό. Απλά πατάμε το κουμπάκι πάνω από το χερούλι, και ψεκάζει.

Αφού τελειώσουμε με το σφουγγάρισμα, τη βάζουμε πίσω στη βάση. Και πατώντας το κουμπί που παρατηρούμε παρακάτω, αρχίζει και καθαρίζει μόνη της τα ρολά.

Είναι βέβαια και αποσπώμενα, μπορούμε μετά από πολλές χρήσης να τα βγάλουμε.

Αλλά και από μόνη της κάνει πολύ καλό καθαρισμό. Χρησιμοποιεί το υπόλοιπο της καθαρής δεξαμενής νερού και γυρνάει τα ρολά να καθαρίσουν. Στην πορεία μαζεύει το νερό στη δεξαμενή του βρώμικου, την οποία μετά από κάθε σφουγγάρισμα θα πρέπει να την αδειάζουμε, για να μην βρωμίσει.

Το μόνο που μας ενόχλησε λίγο σε αυτή τη λειτουργία είναι ο θόρυβος. Είναι θορυβώδης όσο καθαρίζεται, αλλά δεν διαρκεί πολύ αυτό. Στη συνέχεια έχει μία λειτουργία στεγνώματος των ρολών, το οποίο ακούγεται μεν αν είμαστε στο ίδιο δωμάτιο, αλλά δεν είναι τόσο ενοχλητικό. Αν είμαστε σε άλλο δωμάτιο δεν την ακούμε.

Αυτό που μας εξέπληξε στο σφουγγάρισμα, είναι το βάρος. Παρότι που φαίνεται ογκώδης και βαριά, όταν πατάει κάτω το εξάρτημα και γυρνάνε τα ρολά, είναι σαν να κυλάει μόνο του. Ίσα που το ακουμπάμε, και προχωράει. Οπότε δεν μας κούρασε καθόλου.

Η διάρκεια της μπαταρίας του στο σφουγγάρισμα εξαρτάται από τη δύναμη αναρρόφησης. Έχει τρία modes για αυτό.

Το auto mode είναι και αυτό με το οποίο ξεκινάει όταν την ανοίγουμε. Σε αυτή τη λειτουργία υποτίθεται ανιχνεύει μόνο του πόση σκόνη ή βρωμιά έχει το πάτωμα, και ανάλογα ρυθμίζει την ένταση. Δείχνει και με κόκκινο και μπλε την πολλή βρωμιά και τη λίγη αντίστοιχα.

Πατώντας το mode κουμπί μία φορά μπαίνουμε σε floor mode. Εδώ η ένταση χαμηλώνει, και είναι προφανώς για σκέτο πάτωμα. Πατώντας το δεύτερη φορά, μπαίνει σε carpet mode, για χαλιά, όπου έχει τη μέγιστη ισχύ αναρρόφησης.

Σε κάθε ένταση μας δείχνει και διάρκεια μπαταρίας. Για το σφουγγάρισμα, κρατάει γύρω στα 30 με 40 λεπτά, ανάλογα το mode, και προφανώς, είναι υπεραρκετά.

Σκούπισμα

Στο σκούπισμα στην ώρα αντοχής της μπαταρίας βλέπουμε από 30 έως 60 λεπτά περίπου, ανάλογα με το αν έχουμε floor ή carpet mode.

Σαν σκούπα, η Jimmy PW11 Pro Max μας φάνηκε πιο βαριά από τη σφουγγαρίστρα. Και αυτό γιατί η σφουγγαρίστρα μπορεί να σταθεί μόνη της. Την αφήνουμε, και δεν πέφτει. Ενώ η σκούπα θέλει στήριγμα με το χέρι.

Στη δοκιμή αυτή μας φάνηκε πολύ καλή, αλλά δεν μας ήταν αρκετό. Το απόλυτο τεστ για μια σκούπα είναι η τρίχα του σκύλου σε χαλί. Αφού τρίψαμε για αρκετή ώρα, το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

Παρότι έχουμε Rubber floor όπου η τρίχα κολλάει σαν τρελή. Με την κανονική ηλεκτρική σκούπα θέλει κάμποσα περάσματα για να καθαρίσει πλήρως. Ωστόσο, εδώ η Jimmy PW11 Pro Max έκανε θαύματα. Χρειάστηκε να αδειάσουμε τον κάδο δύο φορές για να συνεχίσουμε. Έχει και φωτάκι μπροστά για να βλέπουμε τα σκουπίδια.

Στη συνέχεια θελήσαμε να δοκιμάσουμε και το σφουγγάρισμα σε αυτό το πάτωμα. Εκεί ήταν που εντυπωσιαστήκαμε. Δεν είχαμε βρει μέχρι στιγμής σφουγγαρίστρα που να σκουπίζει τόσο καλά το συγκεκριμένο υλικό.

Κυλάει πανεύκολα, καθαρίζει σε βάθος τους πόρους του καουτσούκ, και δεν αφήνει λιμνούλες νερού.

Σκουπάκι χειρός

Ως σκουπάκι χειρός είναι επίσης εξαιρετικό. Ρουφάει τα πάντα. Εδώ η μπαταρία έδειχνε διαφορετικό χρόνο, από 60 έως 90 λεπτά, ανάλογα με την ένταση.

Συμπεράσματα και αγορά

Σε ό,τι αφορά την ποιότητα των πλαστικών της Jimmy PW11 Pro Max, δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Αυτό είναι ίσως το ένα αρνητικό που έχουμε να σχολιάσουμε για αυτό το αριστούργημα καθαρισμού χώρων.

Το δεύτερο είναι ο θόρυβος που κάνει όταν αυτοκαθαρίζεται. Και εν ώρα λειτουργίας είναι σχετικά θορυβώδης στην υψηλή ένταση, αλλά εδώ είναι λογικό να κάνει θόρυβο. Μόνο όταν καθαρίζει τη σφουγγαρίστρα, μπορεί να φανεί σε κάποιους ο θόρυβος ελαφρώς ενοχλητικός.

Τη Jimmy PW11 Pro Max μπορούμε να τη βρούμε στο Geekbuying από εδώ. Βέβαια, όσον αφορά την τιμή, πιστεύουμε ότι στα 529 ευρώ, ίσως είναι δεν είναι και τόσο εύκολο να την επιλέξει κάποιος.

Ωστόσο, στην ίδια σελίδα του προϊόντος στο Geekbuying, υπάρχουν και οι πιο οικονομικές εκδόσεις 4 σε1, και 3 σε 1 με λιγότερα εξαρτήματα.

Πάντως, οφείλουμε να πούμε ότι η Jimmy PW11 Pro κάνει θαύματα, και σε πιο δύσκολα πατώματα σαν αυτό που αναφέραμε, θεωρούμε ότι λύνει χέρια. Γενικά, αν ήταν λίγο πιο οικονομική, θα μπορούσαμε να την προτείνουμε με κλειστά μάτια για αυτά που κάνει.

Βέβαια, στο Geekbuying υπάρχουν και εξαιρετικές σκούπες ρομπότ. Ως εκ τούτου αν θέλουμε μια τέτοια συσκευή σε πολύ χαμηλότερη τιμή, μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά σε αυτό το άρθρο.

Featured Narwal Freo X Plus 00
Η καλύτερη ΣΚΟΥΠΑ ΡΟΜΠΟΤ με έκπτωση στα €299

Οι σκούπες ρομπότ δεν είναι κάτι καινούργιο, υπάρχουν εδώ και χρόνια για να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη με τις δουλειές του σπιτιού. Ειδικά αν έχουμε κατοικίδια στο σπίτι, το να καθαρίζονται αυτόματα οι τρίχες κάθε μέρα, χωρίς να χρειάζεται να σκουπίζεις συνέχεια, είναι πραγματικά σωτήριο.

Ποια είναι η γνώμη σας για την ασύρματη σκούπα;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Υπολογιστή Αγορά PC Οδηγός Αγοράς Υπολογιστή
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#346 - Do Not Track Στον Google Chrome, Ξεκλείδωμα Αρχείων ZIP Και PDF, Διαγραφή Σελίδας Facebook
QuickSteps
GamingSteps#20240927 - Συλλεκτικά PS5 Pro Για Χιλιάδες Ευρώ Στο Ebay, Monster Hunter Wilds Για PC, PS State Of Play
GamingSteps