Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Πώς να Βρω την Καλύτερη Πόλη για Εργασία στο Εξωτερικό

Πώς να Βρω την Καλύτερη Πόλη για Εργασία στο Εξωτερικό

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Τα τελευταία χρόνια, η εύρεση εργασίας στη χώρα μας είναι δύσκολη, και ακόμη πιο δύσκολη η εύρεση σταθερής δουλειάς. Γι' αυτό όλο και περισσότεροι νέοι αναζητούν εργασία στο εξωτερικό. Στον οδηγό θα δούμε τις καλύτερες ιστοσελίδες που θα μας βοηθήσουν να αναζητήσουμε εργασία στο εξωτερικό, στην καλύτερη χώρα και πόλη.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Οι ιστοσελίδες για την εύρεση πόλης διαμονής και εργασίας

Πριν ξεκινήσουμε, να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί σε κανέναν πως στο εξωτερικό θα έχει σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Όπως δεν μπορεί να του υποσχεθεί και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Οι ιστοσελίδες που θα παρουσιάσουμε δεν παρέχουν καμία εγγύηση πως θα βρούμε εργασία στο εξωτερικό. Δεν πρόκειται να κάνουμε ένα λογαριασμό και να μας έρθουν ξαφνικά δέκα προτάσεις για δουλειά από ολόκληρο τον κόσμο.

Πώς να Βρω την Καλύτερη Πόλη για Εργασία στο Εξωτερικό

Το να βρούμε εργασία στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Αρχικά, έχουμε ανταγωνισμό από το γηγενή πληθυσμό. Αντίστοιχα, όμως, ανταγωνιζόμαστε και με άλλους σαν εμάς, από δεκάδες άλλες χώρες, που ψάχνουν μια καλύτερη ζωή.

Αυτό που έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν είναι η ενημέρωση που μπορούσαμε να έχουμε. Παλαιότερα, ήταν πολύ περιορισμένα τα μέσα που είχαμε για να γνωρίζουμε για την εργασιακή κατάσταση σε μία ξένη χώρα. Πόσο μάλλον το πώς είναι να ζεις εκεί.

Τώρα, χάρη στο διαδίκτυο και τις ιστοσελίδες που θα παρουσιάσουμε, μπορούμε να ξέρουμε πού θα έχουμε καλύτερες πιθανότητες για να βρούμε εργασία στο εξωτερικό, αλλά και αναλυτικά στοιχεία όσον αφορά την ποιότητα ζωής.

Κάτι περισσότερο από την απλή εργασία στο εξωτερικό

Στην Ελλάδα έχουμε ιστοσελίδες όπως η Kariera και το Skywalker, αφιερωμένες στην εύρεση εργασίας.

Αντίστοιχες ιστοσελίδες υπάρχουν φυσικά και για εργασία στο εξωτερικό. Οι πιο γνωστές είναι οι monster.com και careerbuilder.com, και υπάρχουν και δεκάδες άλλες.

Η διαφορά όμως των σελίδων που θα παρουσιάσουμε είναι πως δεν ασχολούνται αποκλειστικά με την εύρεση εργασίας, αλλά αντιμετωπίζουν συνολικά το ζήτημα της μετανάστευσης.

Στις παρακάτω σελίδες θα βρούμε αναλυτικές πληροφορίες για τις συνθήκες διαβίωσης, όπως ενδεικτικές τιμές των ενοικίων, υγειονομική περίθαλψη, επίπεδα φορολογίας, και άλλα.

Έτσι, δεν περιοριζόμαστε στο να αναζητήσουμε απλά εργασία στο εξωτερικό, αλλά αποκτούμε μια όσο γίνεται πιο πλήρη ιδέα για το πώς θα είναι συνολικά η ζωή μας σε μια νέα πόλη και χώρα.

Teleport

Το Teleport αποτελεί ένα πλήρες εργαλείο που θα μας βοηθήσει να εντοπίσουμε την καλύτερη πόλη, ανάλογα με τις ανάγκες μας, και να βρούμε εργασία στο εξωτερικό.

Η ιστοσελίδα του Teleport εκμεταλλεύεται μία τεράστια βάση δεδομένων, που έχει δημιουργηθεί με τη βοήθεια πανεπιστημίων και ερευνητικών ομάδων.

Η βάση του Teleport περιέχει πληροφορίες για όλους τους τομείς διαβίωσης και εργασίας για την εκάστοτε χώρα. Όλα τα στοιχεία αποτελούν επιστημονικά στατιστικά δεδομένα και αντικατοπτρίζουν την εικόνα της κάθε πόλης.

Οτιδήποτε κι αν σκεφτούμε σχετικά με την εργασία στο εξωτερικό, έρχεται το Teleport για να το καλύψει. Τα φίλτρα του αγγίζουν σχεδόν οποιαδήποτε παράμετρο θα μας απασχολούσε.

Επίσης προσφέρει ένα σημαντικό αριθμό εργαλείων που θα μας βοηθήσουν σε κάθε μας βήμα. Τα βοηθήματα του Teleport θα μας δώσουν ό,τι χρειαζόμαστε για να εντοπίσουμε την καλύτερη πόλη για εργασία στο εξωτερικό.

Τέλος, με τα εργαλεία του θα μπορέσουμε να οργανώσουμε τη μετακόμισή μας, ή την εύρεση κατοικίας και εργασίας. Μας δίνει επίσης τη δυνατότητα να προσαρμοστούμε στη νέα μας πόλη με τη συνδρομή κάποιου κατοίκου της.

Δημιουργία λογαριασμού και ρυθμίσεις

Στη χρήση του Teleport θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε έναν δωρεάν λογαριασμό χρήστη. Ο λογαριασμός αυτός θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε όλα τα δεδομένα μας αποθηκευμένα.

Επίσης, με τη χρήση ενός λογαριασμού θα έχουμε πλήρη πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία του της ιστοσελίδας.

Για τη δημιουργία λογαριασμού κάνουμε κλικ πάνω δεξιά στο “Sign up”.

Μπορούμε να εγγραφούμε με τη χρήση λογαριασμού Facebook, Twitter ή Google, είτε μέσω email. Εμείς πατάμε το “sign up via email” για να γραφτούμε χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο.

Συμπληρώνουμε τα πεδία με τα απαραίτητα στοιχεία και δημιουργούμε έναν ισχυρό κωδικό. Έπειτα κάνουμε κλικ στο “JOIN TELEPORT” για να συνεχίσουμε.

Η εγγραφή μας θα ολοκληρωθεί μέσα σε δύο ακόμη βήματα. Στο πρώτο βήμα το Teleport θέλει να μας ζητήσει τα κριτήρια αναζήτησης.

Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στις επιλογές μας. Μπορούμε να διαλέξουμε όσα κριτήρια θέλουμε κάνοντας απλά κλικ στο καθένα. Τα επιλεγμένα φίλτρα είναι χρωματισμένα με ανοιχτό μπλε.

Όλες μας τις επιλογές μπορούμε να τις αλλάξουμε ανά πάσα στιγμή. Οπότε επιλέγουμε όσα θέλουμε για τώρα και πατάμε “NEXT STEP”.

Στο δεύτερο και τελευταίο βήμα, το Teleport ζητά κάποια προσωπικά στοιχεία, ώστε να διαμορφώσει τα αποτελέσματα σύμφωνα με τα δικά μας δεδομένα.

Συμπληρώνουμε τα ζητούμενα πεδία και κάνουμε κλικ στο “SHOW ME RESULTS”.

Πριν αναλύσουμε τι σημαίνουν όλα αυτά που βλέπουμε, ας ρίξουμε μία ματιά στο προφίλ μας. Πάνω δεξιά βλέπουμε τον λογαριασμό μας, όπου περνώντας το ποντίκι μας από επάνω θα εμφανιστεί ένα μενού επιλογών.

Δημόσιο προφίλ

Με το “Public Profile” βλέπουμε το προφίλ μας όπως ακριβώς το βλέπουν όλοι οι άλλοι. Την πρώτη φορά που θα μπούμε σε αυτό, θα μας ζητηθεί να ορίσουμε ένα όνομα χρήστη, το οποίο και θα βλέπουν οι υπόλοιποι χρήστες.

Να σημειώσουμε ότι το username δημιουργεί και έναν σύνδεσμο της μορφής “teleport.org/users/***”, όπου τα αστεράκια είναι το όνομα χρήστη που επιλέξαμε.

Ο σύνδεσμος αυτός λειτουργεί όπως και στα social media, αφού μπορούμε να τον μοιραστούμε με όσους θέλουν να δουν το προφίλ μας. Γράφουμε λοιπόν ένα όνομα χρήστη και κάνουμε κλικ στο “SAVE USERNAME”.

Πατώντας το κουμπί “EDIT PROFILE”, μπορούμε να επεξεργαστούμε το προφίλ μας. Έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε εικόνα φόντου, εικόνα προφίλ, το όνομά μας και να γράψουμε λίγα πράγματα για εμάς.

Κάτω από τον χάρτη μπορούμε να προσθέσουμε διάφορες πληροφορίες για την πόλη που ζούμε, τις πόλεις που έχουμε επισκεφθεί, και άλλα.

Όλες οι πόλεις που επιλέγουμε εμφανίζονται στον χάρτη με τα αντίστοιχα χρώματα που τους έχουν δοθεί από την ιστοσελίδα. Με τα “+” και “-”κάνουμε ζουμ στον χάρτη, ενώ με πατημένο το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού μας πλοηγούμαστε σε αυτόν.

Όταν ολοκληρώσουμε όλες τις αλλαγές, τις αποθηκεύουμε με το κουμπί “SAVE CHANGES”, ενώ τις ακυρώνουμε με το “CANCEL”.

Όλες οι πληροφορίες μπορούν να αλλαχθούν όποτε το επιθυμούμε και η αφαίρεση κάποιας πόλης γίνεται με το πάτημα του “Χ” δίπλα στο όνομά της.

Ρυθμίσεις λογαριασμού

Μέσω του “Account Settings” έχουμε πρόσβαση στις ρυθμίσεις του λογαριασμού μας. Οι επιλογές είναι πολύ βασικές και δεν αξίζει να αναλωθούμε στην ανάλυσή τους.

Αυτές ήταν οι ρυθμίσεις που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε στον λογαριασμό μας. Θα συνεχίσουμε βλέποντας τα αποτελέσματα που έχει δημιουργήσει το Teleport για εμάς.

Αποτελέσματα

Για να δούμε τη λίστα με τις καλύτερες πόλεις για εμάς, πατάμε το σήμα του Teleport και μεταφερόμαστε άμεσα. Εξετάζοντας αυτή τη λίστα, διαπιστώνει κανείς πόσο δύσκολο είναι να βρει την καλύτερη πόλη για εργασία στο εξωτερικό.

Οι πόλεις ανά τον κόσμο είναι πάρα πολλές και ήδη πήραμε μία γεύση όσον αφορά τα ερωτήματα που θέτονται κατά την αναζήτηση αυτή. Θα πρέπει να λάβουμε πολλά υπόψιν, όπως κόστος διαβίωσης, ενοίκιο, μισθό, περιβάλλον, και άλλα.

Η οθόνη χωρίζεται σε δύο τμήματα, όπου στα αριστερά βρίσκονται τα φίλτρα και δεξιά η λίστα με τις πόλεις.

Τα αποτελέσματα είναι πολύ λεπτομερή και από προεπιλογή το Teleport μας δείχνει τις πόλεις που ταιριάζουν καλύτερα στις προτιμήσεις μας.

Η κατάταξη των πόλεων γίνεται πάντα από την καλύτερη προς τη χειρότερη επιλογή. Μπορούμε αν θέλουμε να αλλάξουμε την προβολή σε λίστα με κριτήριο το εισόδημα.

Επίσης υπάρχουν δύο ακόμη επιλογές προβολής. Με το “ALL CITIES” βλέπουμε όλες τις πόλεις αλφαβητικά ταξινομημένες. Επιλέγοντας το “MY CITIES”, μπορούμε να δούμε πόλεις τις οποίες έχουμε αποθηκεύσει ως αγαπημένες.

Δίπλα από κάθε πόλη υπάρχει μία πολύχρωμη μπάρα. Κάθε χρώμα αυτής της μπάρας αφορά και ένα συγκεκριμένο κριτήριο, ενώ η έκτασή του είναι ανάλογη του ποσοστού πληρότητας.

Με το πέρασμα του δείκτη πάνω από το κάθε χρώμα ενημερωνόμαστε για το κριτήριο αυτό και το ποσοστό πληρότητας. Ο πρώτος αριθμός αφορά το σκορ της πόλης ενώ ο δεύτερος το μέγιστο κριτήριο.

Το Teleport συγκρίνει το εισόδημα που του έχουμε αναφέρει με το πιθανό εισόδημά μας στην εκάστοτε πόλη. Να σημειώσουμε πως ο υπολογισμός γίνεται με δεδομένο ότι διατηρούμε το είδος της τωρινής μας εργασίας.

Τα αποτελέσματα της σύγκρισης εμφανίζονται στη στήλη “BUDGET DIFFERENCE”. Αν ο αριθμός είναι αρνητικός, τότε σημαίνει πως στην περίπτωση που μετακομίσουμε στη συγκεκριμένη πόλη, το εισόδημά μας θα είναι μειωμένο.

Προφανώς αν ο αριθμός είναι θετικός, τότε αυτό σημαίνει ότι στη συγκεκριμένη πόλη το εισόδημά μας θα βελτιωθεί.

Κάθε πόλη δίπλα της εμφανίζει το κουμπί “DETAILS”, όταν περάσουμε το ποντίκι μας από πάνω της. Κάνοντας κλικ στο κουμπί αυτό, βλέπουμε λεπτομερή ανάλυση των δεδομένων για την πόλη αυτή, και πάντα σε σύγκριση με τα δικά μας στοιχεία.

Από το κουμπί “i” μπορούμε να διαβάσουμε πληροφορίες σχετικά με τα περιεχόμενα της σελίδα.

Με το “MAP VIEW” αλλάζουμε την προβολή από λίστα σε μορφή χάρτη. Η αλήθεια είναι πως η λίστα είναι καλύτερη και λιγότερο χαοτική.

Φίλτρα

Αριστερά στη σελίδα των αποτελεσμάτων υπάρχουν τα φίλτρα, που μας παρέχουν πολλαπλές επιλογές για να εντοπίσουμε την καλύτερη πόλη.

Ο χειρισμός των φίλτρων είναι ιδιαίτερα εύκολος, ενώ με κάθε αλλαγή που πραγματοποιούμε, η λίστα με τις πόλεις αλλάζει δυναμικά.

Το πάτημα του κάθε φίλτρου εμφανίζει και το σχετικό μενού επιλογών ακριβώς δίπλα.

Αν θέλουμε να προσθέσουμε κάποιο επιπλέον φίλτρο, κάνουμε κλικ στο “ADD CATEGORIES”. Επιλέγουμε όποια κατηγορία θέλουμε πατώντας το “+” και αυτόματα θα προστεθεί στις επιλογές των φίλτρων.

Αυτό είναι το κύριο και βασικότερο κομμάτι του Teleport. Η ιστοσελίδα προσφέρει σημαντικό αριθμό εργαλείων που μας βοηθούν σε όλη την πορεία αυτής της τεράστιας αλλαγής. Ωστόσο, τα πιο σημαντικά είναι τα τρία που υπάρχουν στην κορυφή αριστερά.

Με το “My Cities” μπορούμε να προβάλουμε τα αποτελέσματα του Teleport για εμάς. Μέσω του “My Plans” οργανώνουμε τη μετακόμιση και την αναζήτηση για εργασία στο εξωτερικό, βήμα προς βήμα.

Τέλος από το “Ask A Local”, ζητάμε τη βοήθεια κάποιου κατοίκου της πόλης που θα μετακομίσουμε, σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα.

Αυτό είναι το Teleport, που μας βοηθά να βρούμε εργασία στο εξωτερικό, διαλέγοντας την ιδανική πόλη για τις ανάγκες μας – τουλάχιστον θεωρητικά.

Livability

Το Livability δεν είναι απλά μια βάση δεδομένων, είναι μια πύλη πληροφοριών για τις πόλεις και τις πολιτείες των ΗΠΑ.

Στις σελίδες του μπορούμε να βρούμε αμέτρητα άρθρα, σχετικά με ό,τι μπορεί να μας απασχολεί, όσο ψάχνουμε για εργασία στο εξωτερικό και μία νέα πόλη για να ζήσουμε.

Ο οργανισμός δραστηριοποιείται εδώ και πάνω από 28 χρόνια. Βοηθάει κοινότητες, επιχειρήσεις, και πολίτες, να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους, δημοσιεύοντας μηνιαίες λίστες για τις καλύτερες πόλεις της Αμερικής.

Για τη χρήση της ιστοσελίδας και των εργαλείων της δεν απαιτείται εγγραφή.

Η αρχική σελίδα είναι πολύ απλή και μπαίνει κατευθείαν στο θέμα. Στην κορυφή της υπάρχουν σύνδεσμοι για την είσοδο στα άρθρα και την εύρεση πόλης.

Ακριβώς από κάτω υπάρχουν δύο πεδία αναζήτησης, το ένα αφορά την αναζήτηση συγκεκριμένης πόλης, ενώ το δεύτερο την αναζήτηση ολόκληρης πολιτείας.

Καθώς πληκτρολογούμε μία πόλη, μας εμφανίζονται αποτελέσματα αυτόματης συμπλήρωσης. Η αναζήτηση με βάση την πολιτεία είναι ένα αναδυόμενο μενού.

Αρχικά θα δούμε τι ακριβώς μας παρέχει η σελίδα με την αναζήτηση μιας πόλης. Στο παράδειγμά μας χρησιμοποιούμε τη Νέα Υόρκη.

Γράφουμε λοιπόν “New York” και επιλέγουμε την κεντρική περιοχή της πόλης.

Πλέον έχουμε μεταφερθεί στη σελίδα που περιέχει τις πληροφορίες για τη Νέα Υόρκη. Στην κορυφή υπάρχουν διάφοροι σύνδεσμοι που μας μεταφέρουν σε άρθρα σχετικά με την πόλη.

Επίσης μπορούμε να δούμε φωτογραφίες της πόλης, κι αν θέλουμε ρίχνουμε και μία ματιά στο ηλεκτρονικό περιοδικό που αναπτύσσεται από τους κατοίκους της.

Τα δεδομένα που μας παρέχει το Livability είναι ιδιαίτερα λεπτομερή. Πραγματοποιεί μια εισαγωγή με στοιχεία για την πόλη, όπως τι να περιμένεις από αυτή, γιατί να την επιλέξεις, το μέγεθος του πληθυσμού, και αρκετές ακόμη πληροφορίες.

Ανάμεσα στα στοιχεία που μας παρέχονται υπάρχουν τα ενδιαφέροντα γεγονότα, ο χάρτης της πόλης, και δημογραφικά δεδομένα από τον πληθυσμό.

Επιστρέφουμε στην αρχική σελίδα για να πραγματοποιήσουμε αναζήτηση με βάση τις πολιτείες. Εμείς θα επιλέξουμε την πολιτεία της Φλόριντα για τις ανάγκες του άρθρου.

Η σελίδα είναι πάνω κάτω η ίδια με αυτή μιας πόλης. Περιέχει συνδέσμους για ποικίλα άρθρα που υπάρχουν στον ιστότοπο και μπορεί να μας ενδιαφέρουν.

Αξιοσημείωτο είναι ότι υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία με τα ποσοστά ανεργίας, των επιπέδων εκπαίδευσης, της βιομηχανίας, ακόμη και των φυλών που ζουν στην πολιτεία.

Κάπου εδώ τελειώνει η εξερεύνηση του Livability. Δεν είναι μία μηχανή αναζήτησης της καλύτερης πόλης για διαμονή και εργασία στο εξωτερικό και, όπως είδαμε, δεν αφορά ολόκληρο τον πλανήτη. Ωστόσο είναι μία πολύ καλή βάση δεδομένων και στοιχείων για όλες τις πόλεις των ΗΠΑ.

Αν ενδιαφερόμαστε να ζήσουμε σε κάποια πόλη της Αμερικής, σίγουρα είναι το καλύτερο μέρος για να βρούμε πληροφορίες. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που οι κάτοικοι της Αμερικανικής ηπείρου θεωρούν το Livability την καλύτερη σελίδα εύρεσης τόπου διαμονής.

OECD Better Life Index

Ο τρίτος και τελευταίος ιστότοπος που θα δούμε αποτελεί κι αυτός στην ουσία του μια βάση δεδομένων. Δεν είναι τόσο εργαλείο που μας βοηθά να βρούμε εργασία στο εξωτερικό, όσο ένας τρόπος να δούμε τις επιλογές που έχουμε με βάση τις απαιτήσεις μας.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το Livability, δεν αφορά μόνο τις πόλεις και τις πολιτείες των ΗΠΑ. Αντίθετα σχετίζεται με δεκάδες χώρες, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η Ελλάδα.

Για τη χρήση του OECD δεν απαιτείται η δημιουργία λογαριασμού. Ο χρήστης με την είσοδο του βλέπει άμεσα τα αποτελέσματα όπως τα παρουσιάζει η σελίδα.

Κάτω ακριβώς από τα αποτελέσματα, υπάρχουν τα φίλτρα τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.

Πριν χρησιμοποιήσουμε τα φίλτρα του OECD, θα δούμε τις επιλογές που μας παρέχει μέσω του μενού του.

Στη σελίδα του “Responses” εμφανίζεται ένας χάρτης που μας δείχνει τον καλύτερο τομέα μιας χώρας. Για παράδειγμα, στην Ελλάδα ο καλύτερος τομέας είναι η υγειονομική περίθαλψη. Μάλλον δεν θέλουμε να ξέρουμε ποιος είναι ο χειρότερος.

Στη συνέχεια, από τον κατάλογο του “Countries” μπορούμε να επιλέξουμε οποιαδήποτε χώρα θέλουμε.

Η σελίδα της κάθε χώρας περιέχει πληθώρα πληροφοριών. Ενημερωνόμαστε για τον πληθυσμό της, τους επισκέπτες ανά έτος, ακόμη και το ποσοστό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που χρησιμοποιεί.

Παράλληλα έχουμε στη διάθεση μας ένα αναλυτικό κείμενο για το επίπεδο ζωής της χώρας. Το κείμενο αυτό καλύπτει σχεδόν κάθε τομέα της ζωής σε μια χώρα, αναφέροντας σημαντικά στατιστικά στοιχεία και συγκρίνοντας τα αποτελέσματα με άλλες χώρες.

Μετά τη λεπτομερή ανάλυση του βιοτικού επιπέδου, μας παρατίθενται τα στοιχεία για τον κάθε τομέα ξεχωριστά. Οι τομείς που ασχολείται το OECD αφορούν το κόστος κατοικίας, τα επίπεδα εσόδων, και πολλά άλλα.

Τα γραφήματα κάθε κατηγορίας δείχνουν τα συνολικά επίπεδα των χωρών. Όσο υψηλότερο είναι το σκορ, τόσο καλύτερο είναι και το επίπεδο του συγκεκριμένου τομέα.

Συνεχίζουμε την εξερεύνηση μας με τα “Topics”, τα οποία είναι οι τομείς που αναλύει τον OECD. Από εδώ διαλέγουμε τον τομέα που θέλουμε να δούμε και μεταφερόμαστε στη σχετική σελίδα, όπου βλέπουμε ένα γράφημα με όλες τις χώρες.

Για την πλοήγησή μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το λευκό πλαίσιο.

Κάθε τομέας αναλύεται με λεπτομέρειες και στη σελίδα του μπορούμε να δούμε τις καλύτερες χώρες σχετικά με αυτόν. Επίσης υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία για κάθε χώρα.

Ήρθε όμως η ώρα να δούμε πώς λειτουργούν ακριβώς τα φίλτρα και γενικότερα το εργαλείο του OECD.

Μεταφερόμαστε στην αρχική σελίδα κάνοντας κλικ στο σήμα της σελίδας ή πατώντας το “INDEX”. Στην κορυφή βλέπουμε το γράφημα της παρουσίασης των χωρών. Κάθε χώρα μοιάζει με ένα λουλούδι, όπου κάθε πέταλο σχετίζεται με συγκεκριμένο τομέα.

Όσο μεγαλύτερο είναι ένα πέταλο, τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα για αυτόν τον τομέα σε αυτή τη χώρα.

Το δεύτερο κομμάτι του εργαλείου αυτού είναι τα φίλτρα, η χρήση των οποίων είναι πολύ απλή. Με τη βοήθεια των λευκών χειριστών μετακινούμε την κάθε μπάρα στο επίπεδο σημαντικότητας για εμάς.

Τα αποτελέσματα του γραφήματος αλλάζουν δυναμικά, δείχνοντάς μας κάθε στιγμή τις χώρες που πληρούν τις προϋποθέσεις που θέσαμε.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ρυθμίσουμε τα φίλτρα σύμφωνα με τις ανάγκες μας και τα υπόλοιπα τα κάνει το OECD.

Διαπιστώνουμε πως το OECD δεν είναι ένα ολοκληρωμένο εργαλείο που θα μας βοηθούσε να βρούμε εργασία στο εξωτερικό. Παρ' όλα αυτά περιέχει πολλά στοιχεία που μπορούν να μας βοηθήσουν να αποφασίσουμε σε ποια χώρα θα θέλαμε να ζήσουμε.

Σίγουρα δεν είναι τόσο ισχυρό και χρηστικό όσο το Teleport, αλλά περιλαμβάνει περισσότερες χώρες από το Livability.

Ψάχνετε εργασία στο εξωτερικό;

Αν αποφασίσουμε να αναζητήσουμε εργασία στο εξωτερικό, οι επιλογές μας είναι πολλές και θα μπορούσε εύκολα να μας πιάσει πανικός. Ωστόσο πλέον έχουμε στη διάθεσή μας αρκετά εργαλεία που μπορούν να μας βοηθήσουν.

Σίγουρα δεν θα είναι όλα ρόδινα, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι και ακατόρθωτο. Δεν είναι τυχαίο πως Έλληνες ζουν και εργάζονται πρακτικά σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Εσείς θα αλλάζατε πόλη ή/και χώρα για να βρείτε δουλειά; Θα πηγαίνατε για εργασία στο εξωτερικό; Αν γνωρίζετε κάποια αντίστοιχη υπηρεσία που δεν αναφέραμε, μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

sale alert 20 Δεκ 2025 Α1 x4_v8
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#362 - Περιορισμός Αποστολέων Στα Instagram DM, Παιχνίδι Squid Game Στην Αναζήτηση Google
QuickSteps
GamingSteps#20250118 - Τα Πάντα Για Το Nintendo Switch 2, Rockstar vs Liberty City Μod Για Το GTA5, Το Doom Σε PDF
GamingSteps