Το Boycott Divestment Sanctions (BDS) είναι ένα κίνημα για την ελευθερία, δικαιοσύνη, και ισότητα. Υποστηρίζει την απλή αρχή ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα σε όλο τον κόσμο. Αν έχουμε ενοχληθεί ή εξοργιστεί από τις θηριωδίες που συμβαίνουν στη Γάζα, μπορούμε μέσα από το κινητό ή τον υπολογιστή μας, να συμπορευτούμε με το τεράστιο πλήθος παγκοσμίως που μποϊκοτάρει εταιρείες και διασημότητες που υποστηρίζουν αυτή την κτηνωδία.
Προτάσεις συνεργασίας
Τα νέα άρθρα του PCsteps
Γίνε VIP μέλος στο PCSteps
Πώς συμμετέχω στο μποϊκοτάζ
Σε αυτό το σύντομο άρθρο, θα δούμε μια εφαρμογή που απλοποιεί τη διαδικασία σάρωσης barcodes και αναζήτησης προϊόντων που αναφέρονται για το κίνημα boycott.
Επιπλέον, υπάρχει και μια πολύ νέα ιστοσελίδα η οποία με ένα κλικ μας ενημερώνει για τις διασημότητες που υποστηρίζουν αυτήν την τόσο εξοργιστική κατάσταση, όπου χιλιάδες παιδιά έχουν σκοτωθεί ή παραμένουν αγνοούμενα μαζί με τους γονείς τους κάτω από τα συντρίμμια.
Αν δεν το γνωρίζουμε ήδη, μέσω αυτού του κινήματος boycott μεγάλες εταιρείες έχουν ήδη αποκλειστεί από εκατοντάδες χιλιάδες ευαισθητοποιημένους καταναλωτές. Για παράδειγμα, η Starbucks που εμπλέκεται με έμμεσο τρόπο έχει ήδη υποστεί οικονομική ζημιά που υπερβαίνει τα 11 δις δολάρια.
Έτσι, η Android εφαρμογή No Thanks του μποϊκοτάζ, επιτρέπει στους χρήστες να σαρώνουν ραβδωτούς κώδικες προϊόντων και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις εάν τα αντικείμενα παράγονται από εταιρείες που συνδέονται με την κρατική οντότητα που εκτελεί αυτές τις θηριωδίες.
Η εφαρμογή κυκλοφόρησε αρχικά τον περασμένο μήνα εν μέσω της συνεχιζόμενης θηριωδίας, αλλά απαγορεύτηκε από την Google για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Ωστόσο, τώρα έγινε ξανά διαθέσιμη στο Play Store.
Μόλις την κατεβάσουμε και την ανοίξουμε, απλά πατάμε στο Search by Serial Number και το app θα μας ανοίξει την κάμερα και θα σκανάρει αστραπιαία το barcode των προϊόντων στα ράφια για να μας ενημερώσει.
Το Reverse Canary Mission δημιουργήθηκε ως απάντηση-παρωδία στη Canary Mission, μιας πλατφόρμας που συκοφαντεί και εκφοβίζει επαγγελματικά τους ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και κυρίως όσους έχουν κινητοποιηθεί για να βοηθήσουν τον λαό της Παλαιστίνης.
Έτσι, απλά πληκτρολογούμε το όνομα του celebrity ηθοποιού, τραγουδιστή, κλπ, και η ιστοσελίδα θα μας πει με σχετικές λεπτομέρειες αν υποστηρίζει με κάποιο τρόπο αυτή την εξοργιστική κατάσταση. Αν δεν τον εμφανίζει σημαίνει ότι είναι ουδέτερος ή δεν ασχολείται.
Εναλλακτικά, μπορούμε να κάνουμε κλικ και στο “See table of all people” για να δούμε μια μεγάλη λίστα από γνωστές και μη διασημότητες που τους χρειάζεται boycott.
Από την ανάλυση που παραθέτει του Reverse Canary Mission για κάθε celebrity ξεχωριστά, ίσως εκπλαγούμε από το γεγονός ότι υποστηρίζουν ενεργά αυτήν την αποτρόπαια κατάσταση.
Ποια είναι η γνώμη σας για το κίνημα δράσεων μποϊκοτάζ;
Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.