Home » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Windows » Αυτόματη Εκκίνηση Προγραμμάτων Στα Windows: Πετάμε Τα Άχρηστα
Εκκίνηση Προγραμμάτων Στα Windows Πετάμε Τα Άχρηστα

Αυτόματη Εκκίνηση Προγραμμάτων Στα Windows: Πετάμε Τα Άχρηστα

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Κάθε πρόγραμμα που τρέχει στον υπολογιστή καταναλώνει μνήμη RAM και επεξεργαστική ισχύ. Αν έχουμε πολλά προγράμματα που ξεκινούν αυτόματα μαζί με τα Windows, ειδικά σε υπολογιστές μετρίων ή χαμηλών δυνατοτήτων, απενεργοποιώντας όσα δεν χρειαζόμαστε πιθανώς να επιταχύνουμε σημαντικά τον υπολογιστή. Στον οδηγό θα δούμε πώς ελέγχουμε την αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων και πώς αφαιρούμε όλες τις άχρηστες εφαρμογές που σπαταλούν τους πόρους του συστήματος μας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Η προβληματική αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων στα Windows

Είναι σύνηθες φαινόμενο η γραμμή εργασιών να είναι ξεχειλισμένη από εικονίδια προγραμμάτων που ξεκινούν με την εκκίνηση των Windows. Δεν αποκλείεται να είναι έτσι και ο δικός μας υπολογιστής.

εκκίνηση προγραμμάτων 1μ

Πώς γίνεται όμως να υπάρχει τόσο εκτεταμένη αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων μαζί με τα Windows? Πώς μαζεύονται όλα αυτά τα προγράμματα?

Αρχικά, αν έχουμε αγοράσει ένα laptop ή έναν έτοιμο υπολογιστή με προεγκατεστημένα τα Windows, τυπικά αυτά τα συστήματα έρχονται με προεγκατεστημένες πολλαπλές εφαρμογές που δεν ζητήσαμε ποτέ, και το πιθανότερο είναι πως δεν μας ενδιαφέρουν.

Ο λόγος που ειδικά τα laptop έρχονται με τόσες προεγκατεστημένες εφαρμογές, είναι πως οι δημιουργοί αυτών των εφαρμογών πληρώνουν τους κατασκευαστές laptop για να τις περιλάβουν μαζί με τα Windows.

Ακόμα όμως κι αν δεν έχουμε laptop ή έτοιμο υπολογιστή με προεγκατεστημένα Windows, αρκετοί χρήστες δεν είμαστε αρκετά προσεκτικοί όταν εγκαθιστούμε νέες εφαρμογές.

Αρκετά προγράμματα, για παράδειγμα, κατά τη διαδικασία της εγκατάστασης έχουν προεπιλεγμένη την επιλογή για αυτόματη εκκίνηση μαζί με τα Windows.

Αυτόματη Εκκίνηση Προγραμμάτων στα Windows - Πετάμε τα Άχρηστα 02

Ακόμα χειρότερα, κάποια εφαρμογή που θα εγκαταστήσουμε, μπορεί να επιχειρήσει να περάσει τρίτες εφαρμογές στο σύστημά μας, που εκείνες να πάνε αυθαίρετα να ξεκινούν μαζί με τα Windows.

Αν λοιπόν κατά την εγκατάσταση πατάμε Επόμενο -> Επόμενο -> Επόμενο στα τυφλά, είναι αναπόφευκτο να καταλήξουμε με μια υπεραυξημένη αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων στα Windows. Καθώς επίσης και με κάμποσες toolbars.

Αυτό, όμως, είναι μέρος μόνο του προβλήματος.

Ορισμένες εφαρμογές θα προστεθούν στην αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων μαζί με τα Windows, χωρίς να μας ενημερώσουν με κανένα τρόπο κατά την εγκατάσταση. Όπως συνέβη με το CCleaner, το οποίο πρόσφατα η Microsoft χαρακτήρισε ως “ανεπιθύμητο”.

Καθαρισμός Windows Οι Καλύτερες Εφαρμογές Τύπου CCleaner A1
Καθαρισμός Windows: Οι Καλύτερες Εναλλακτικές του CCleaner

Στο παρελθόν, ο καθαρισμός Windows ήταν πρακτικά συνώνυμος με το δημοφιλές CCleaner και πολλοί από εμάς θεωρούμε ακόμη ότι είναι το ιδανικότερο εργαλείο. Όμως, ίσως … Συνεχίστε να διαβάζετε το Αυτόματη Εκκίνηση Προγραμμάτων Στα Windows: Πετάμε Τα Άχρηστα.

Με άλλα λόγια, αν θέλουμε η αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων να είναι όσο γίνεται πιο “καθαρή” και να περιλαμβάνει μόνο τις εφαρμογές που πραγματικά μας ενδιαφέρουν, θα πρέπει να ασχοληθούμε ενεργά με το θέμα. Δεν πρόκειται να γίνει από μόνο του.

Πόσο επιβραδύνει το PC η αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων?

Κάθε εφαρμογή που ξεκινάει μαζί με τα Windows, συνεχίζει να τρέχει μέχρι να την κλείσουμε χειροκίνητα, ή να κάνουμε τερματισμό του υπολογιστή.

Αυτό σημαίνει πως για όσο χρησιμοποιούμε τα Windows, αυτά τα προγράμματα είναι φορτωμένα στη RAM του υπολογιστή. Μπορεί ενδεχομένως να χρησιμοποιούν και μέρος του επεξεργαστή, εις βάρος των προγραμμάτων που θέλουμε να τρέξουμε.

εκκίνηση προγραμμάτων 1μμμ

Κάθε ένα από τα προγράμματα εκκίνησης, μεμονωμένα, δεν καταναλώνει πολλούς πόρους. Όταν όμως έχουμε μία ντουζίνα από αυτά, ή και περισσότερα, η κατανάλωση πόρων αυξάνεται αθροιστικά.

Σε έναν ισχυρό υπολογιστή, με επεξεργαστή i5/Ryzen 5 και άνω, με 8GB ή 16GB RAM, η μείωση στις επιδόσεις ουσιαστικά θα είναι αμελητέα.

Όμως για έναν παλιό ή έναν οικονομικό υπολογιστή, με διπύρηνο επεξεργαστή και 2GB ή 4GB RAM, η εκκίνηση προγραμμάτων μαζί με τα Windows είναι ικανή να γονατίσει το σύστημα.

Ειδικά αν το σύστημα ανήκει σε μουσείο.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν έχουμε τον ισχυρότερο υπολογιστή σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων, είναι καλή ιδέα να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με την αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων μαζί με τα Windows.

Εφόσον ορισμένα από τα προγράμματα αυτά δεν τα χρησιμοποιούμε κάθε φορά που ανοίγουμε τον υπολογιστή, γιατί να τα έχουμε να απασχολούν έστω και ένα μικρό ποσοστό από τους πόρους του συστήματος?

Πώς απενεργοποιώ την αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων στα Windows 10

Από την ενημέρωση των Windows 10 στις Απριλίου 2018, μπορούμε να διαχειριστούμε με εύκολο και καθαρό τρόπο την αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων μέσα από τις ρυθμίσεις του λειτουργικού.

Απλά αναζητούμε την ενότητα των εφαρμογών και στη συνέχεια την εκκίνηση, όπως παρατηρούμε στις δύο κάτωθι εικόνες.

Από εκεί και μετά, για να απενεργοποιήσουμε οποιαδήποτε προγράμματα εκκίνησης, πατάμε στο σχετικό κουμπί έτσι ώστε να γίνει ανενεργό. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να απενεργοποιήσουμε μαζικά την αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων.

Φυσικά, καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά το ποια προγράμματα εκκίνησης απενεργοποιούμε.

Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιούμε το Dropbox ή το Googledrivesync και σταματήσουμε την αυτόματη εκκίνηση τους, θα σταματήσουν να συγχρονίζουν τα αρχεία μας έως ότου τα εκκινήσουμε χειροκίνητα.

Το ίδιο και αν απενεργοποιήσουμε εφαρμογές για επικοινωνία, όπως οι Skype, Viber, WhatsΑpp, Telegram, και άλλες. Θα πρέπει να θυμόμαστε να τις ανοίξουμε χειροκίνητα για να δεχόμαστε μηνύματα στον υπολογιστή. Ή να τις συνδυάσουμε όλες σε μία.

Αν έχουμε παλαιότερα Windows 10, ή μας βολεύει περισσότερο η Διαχείριση Εργασιών, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη μέθοδο για να απενεργοποιήσουμε την αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων.

Για να ανοίξουμε τη Διαχείριση Εργασιών, κάνουμε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών.

εκκίνηση προγραμμάτων 1μμμμ

Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη συντόμευση Ctrl+Shift+Esc.

Αν η Διαχείριση Εργασιών είναι στην απλή μορφή, κάνουμε κλικ στην επιλογή “Περισσότερες λεπτομέρειες”.

Τέλος, επιλέγουμε την καρτέλα “Εκκίνηση”.

εκκίνηση προγραμμάτων 1μμμμμ

Με μία ματιά, μπορούμε να δούμε όλα τα προγράμματα στην εκκίνηση των Windows, καθώς και πόσο υψηλή είναι η επίδρασή τους στην εκκίνηση του υπολογιστή.

Για να απενεργοποιήσουμε οποιαδήποτε προγράμματα εκκίνησης δεν χρειαζόμαστε, αρκεί να κάνουμε δεξί κλικ και να επιλέξουμε την “Απενεργοποίηση”.

εκκίνηση προγραμμάτων 2μ

Τα Windows δεν μας δίνουν τη δυνατότητα να αφαιρέσουμε εντελώς την καταχώρηση και να κρατήσουμε το πρόγραμμα. Αν δεν μας ικανοποιεί η απλή απενεργοποίηση, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε απεγκατάσταση των εφαρμογών.

Επίσης, στη Διαχείριση Εργασιών δεν μπορούμε να απενεργοποιήσουμε μαζικά την εκκίνηση προγραμμάτων. Θα πρέπει να τα απενεργοποιήσουμε ένα προς ένα.

Απενεργοποίηση ή διαγραφή αυτόματης εκκίνησης με τρίτο πρόγραμμα

Αν χρησιμοποιούμε ήδη το Revo Uninstaller, διαθέτει μία ενότητα για να διαχειριστούμε την αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων. Επιπλέον, την απεγκατάσταση διάφορων άχρηστων εφαρμογών και παιχνιδιών της Microsoft που πιθανότατα δεν θέλουμε.

Φυσικά, αν δεν έχουμε ήδη το Revo Uninstaller στο σύστημά μας, δεν υπάρχει λόγος να το εγκαταστήσουμε μόνο για να διαχειριστούμε την αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων.

Αν αποφασίσουμε να το κατεβάσουμε, το καλύτερο είναι να επιλέξουμε την portable έκδοση, η οποία δεν χρειάζεται εγκατάσταση. Από εκεί και μετά, αρκεί να πάμε στην ενότητα Εργαλεία -> Αυτοενεργοποιημένα Διαχειριστής (Tools->Autorun Manager).

εκκίνηση προγραμμάτων 2μμm

Σε αυτή την καρτέλα μπορούμε να επιλέξουμε μαζικά όσα προγράμματα της εκκίνησης θέλουμε να απενεργοποιήσουμε με ένα κλικ.

Ο Revo Uninstaller μας δίνει επίσης την επιλογή της αφαίρεσης – διαγραφής, η οποία δεν θα καταργήσει τα προγράμματα της εκκίνησης, απλά θα διαγράψει την καταχώρηση από την εκκίνηση μαζί με τα Windows.

Είναι καλύτερα απλά να απενεργοποιήσουμε τα προγράμματα της εκκίνησης για μερικές ημέρες, για να δούμε αν τελικά κάποιο αποδειχθεί πως το χρειαζόμασταν.

Αν έχουμε διαγράψει την καταχώρηση και αλλάξουμε αργότερα γνώμη, πιθανώς να χρειαστεί να επανεγκαταστήσουμε την εφαρμογή για να ξεκινάει αυτόματα μαζί με τα Windows.

Μαζική απεγκατάσταση περιττών εφαρμογών Windows

Όπως αναφέραμε, σημαντικό ποσοστό χρηστών διαθέτουν πολλαπλές εφαρμογές στην αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων των Windows μόνο και μόνο επειδή αγόρασαν laptop ή έτοιμο υπολογιστή με προεγκατεστημένα τα Windows.

Το να αφαιρέσουμε αυτές τις ανεπιθύμητες από την αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων σίγουρα θα βοηθήσει την απόδοση του υπολογιστή. Γιατί όμως να συνεχίσουμε να τα έχουμε εγκατεστημένα, να πιάνουν χώρο στο δίσκο, αν δεν μας ενδιαφέρουν?

Αν θέλουμε μονομιάς την μαζική απεγκατάσταση όλων των περιττών εφαρμογών των Windows που δεν χρησιμοποιούμε, μπορούμε εναλλακτικά να αξιοποιήσουμε ένα νέο μικρό portable πρόγραμμα που είναι εγκεκριμένο από την Microsoft.

Σε αυτή την περίπτωση, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα μας εντοπίσει πολύ περισσότερες εφαρμογές, ακόμη και τις κρυφές, που εγκαταστάθηκαν με τα Windows, σε σχέση με αυτές που εμφανίζει η καρτέλα των εφαρμογών στις ρυθμίσεις του λειτουργικού.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε μαζικά τα κουτάκια στα αριστερά με τις εφαρμογές που δεν θέλουμε, και μετά να πατήσουμε στο “Remove”.

εκκίνηση-προγραμμάτων-5μμν

Δεν βρίσκω μία εφαρμογή στην αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων

Ενδέχεται κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή την οποία θέλουμε να αφαιρέσουμε από την αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων, να μην την βρίσκουμε στη διαχείριση εργασιών ή το Revo.

Σε αυτή την περίπτωση, το πιθανότερο είναι πως θα την βρούμε στις υπηρεσίες των Windows.

Για να απενεργοποιήσουμε τέτοιες εφαρμογές, θα χρειαστεί να ανοίξουμε τις “Υπηρεσίες”. Απλά πατάμε το κουμπί των Windows + R και γράφουμε στο παράθυρο της Εκτέλεσης:

services.msc

εκκίνηση προγραμμάτων 4μμ

Αφού βρούμε την αντίστοιχη υπηρεσία για την εφαρμογή που θέλουμε – στο παράδειγμα το TeamViewer – την ανοίγουμε με διπλό κλικ, και θέτουμε ως “Τύπο εκκίνησης” την επιλογή “Μη αυτόματα”.

Αυτόματη Εκκίνηση Προγραμμάτων στα Windows - Πετάμε τα Άχρηστα 13

Δεν επιλέγουμε το “Απενεργοποιημένο”, καθώς αυτό θα εμποδίσει εντελώς την εφαρμογή από το να τρέξει, ή μπορεί να προξενήσει προβλήματα στην εκτέλεσή της. Αν δεν θέλουμε μία εφαρμογή να εκτελείται καθόλου, καλύτερα να την καταργήσουμε.

Επίσης, προσέχουμε να μην αγγίξουμε καμία άλλη από τις υπηρεσίες.

Υπάρχουν υπηρεσίες που αν απενεργοποιηθούν, θα εμποδίσουν τα Windows από το να φορτώσουν. Είναι εξαιρετικά ριψοκίνδυνο να πειράξουμε υπηρεσίες που δεν είμαστε 100% σίγουροι για το τι κάνουν.

Τι να κρατήσω στην αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων?

Τα περισσότερα προγράμματα στην εκκίνηση των Windows είναι άχρηστα, αλλά όχι όλα. Υπάρχουν μερικά που πρέπει να αφήσουμε ενεργοποιημένα, ακόμα και σε παλιούς ή οικονομικούς υπολογιστές.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αφήσουμε ενεργοποιημένο το antivirus στην εκκίνηση, ακόμα και αν έχει περισσότερες από μία καταχωρήσεις.

Αυτόματη Εκκίνηση Προγραμμάτων στα Windows - Πετάμε τα Άχρηστα 14

Το να τρέχουμε μία εγκατάσταση των Windows χωρίς ενεργό και ενημερωμένο antivirus είναι εγκληματική αμέλεια, ειδικά όταν μπαίνουμε στο Internet.

Ορισμένα προγράμματα antivirus, όπως το Bitdefender, δεν εμφανίζονται καθόλου στην εκκίνηση. Όπως αναφέραμε νωρίτερα, σε αυτή την περίπτωση το antivirus ξεκινάει ως υπηρεσία των Windows.

Από την άλλη μεριά, malware scanners όπως το MalwareBytes, το SpyBot, το SuperAntispyware, κ.λ.π. καλό είναι να αφαιρεθούν από την αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων.

Το να έχουμε και το antivirus και τον malware scanner να ελέγχουν αυτόματα κάθε αρχείο στο οποίο έχουμε πρόσβαση, θα δημιουργήσει καθυστέρηση στο σύστημα.

Το καλύτερο είναι να τρέχουμε το malware scanner χειροκίνητα όταν κατεβάζουμε κάποιο αρχείο, ή κάθε μερικές ημέρες. Δεν χρειαζόμαστε “live” προστασία από δύο εφαρμογές ταυτόχρονα.

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, αν χρησιμοποιούμε κάποιο cloud backup με εφαρμογή για αυτόματο backup, όπως το Dropbox, το Google Drive, το OneDrive, κλπ, είναι επίσης απαραίτητο η εφαρμογή να τρέχει συνεχώς.

Ένα “μπαγιάτικο” backup είναι σχεδόν εξίσου άχρηστο με το να μην είχαμε καθόλου backup.

Τέλος, αν μας ενδιαφέρει να δεχόμαστε μηνύματα στον υπολογιστή και όχι μόνο στο κινητό, θα πρέπει να κρατήσουμε στην αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων των Windows τον αντίστοιχο client, είτε είναι το Skype, είτε το Viber, το WhatsApp, το Telegram κλπ.

Αυτόματη Εκκίνηση Προγραμμάτων στα Windows - Πετάμε τα Άχρηστα 17

Εξαρτάται βέβαια και πόσο τακτικά χρησιμοποιούμε αυτά τα προγράμματα. Αν δεχόμαστε κλήσεις στο Skype μια φορά το μήνα ή και σπανιότερα, δεν υπάρχει λόγος να τρέχει συνεχώς στον υπολογιστή.

Η λέξη-κλειδί είναι “καθημερινά”. Κάθε εφαρμογή την οποία χρησιμοποιούμε ενεργά κάθε φορά που ανούγουμε τον υπόλογιστή, είναι μία εφαρμογή που μπορούμε να αφήσουμε ενεργοποιημένη στην αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων των Windows.

Εφαρμογές τις οποίες χρησιμοποιούμε σπάνια ή ποτέ, δεν έχουν θέση στην αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων. Εκτός από τις παραπάνω περιπτώσεις, καλό είναι να απενεργοποιήσουμε όλες τις υπόλοιπες καταχωρήσεις.

Τι κάνω με τους drivers?

Οι περισσότερες εφαρμογές της εκκίνησης που έχουν να κάνουν με drivers είναι άχρηστες. Μπορούμε να απενεργοποιήσουμε εφαρμογές της Nvidia, της AMD, ή τα Intel modules (persistence, hkcmd, και igfxTray), και τα γραφικά μας θα λειτουργούν μια χαρά.

Επίσης, μπορούμε να απενεργοποιήσουμε τυχόν εφαρμογές για την κάρτα ήχου, και ο ήχος θα δουλεύει κανονικά. Το ίδιο ισχύει για εφαρμογές του εκτυπωτή, του scanner, κλπ.

Μία πιθανή εξαίρεση σε εφαρμογές που αφορούν drivers είναι το Synaptics σε laptop. Προσθέτει κάποιες λειτουργίες στο touchpad, όπως η δυνατότητα κύλισης ή η ευαισθησία στο άγγιγμα.

Αν λοιπόν χρησιμοποιούμε τακτικά το touchpad, καλό είναι να αφήσουμε το Synaptics στην εκκίνηση προγραμμάτων.

Τι είναι αυτό το πρόγραμμα?

Εφαρμογές που δεν αναγνωρίζουμε στην αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων υπάρχει περίπτωση να είναι επικίνδυνες. Ιδίως αν έχουν ονόματα που να φαίνεται σαν να αποτελούνται από τυχαίους χαρακτήρες.

Αυτόματη Εκκίνηση Προγραμμάτων στα Windows - Πετάμε τα Άχρηστα 18

Αυτό είναι συχνά μία σαφής ένδειξη μόλυνσης από κάποιο malware. Αν δούμε τέτοιες καταχωρήσεις, ειδικά αν ενεργοποιούνται ξανά αυτόματα αφού τις απενεργοποιήσουμε, καλό είναι να τρέξουμε κάποιο malware scanner, ή κάποιο rescue CD.

Βέβαια, δεν είναι όλες οι παράξενες καταχωρήσεις επικίνδυνες. Για παράδειγμα, τα hkcmd και igfxTray είναι εφαρμογές αν έχουμε κάρτα γραφικών της Nvidia.

Πριν λοιπόν πανικοβληθούμε, μία απλή αναζήτηση στο Google μπορεί να μας δώσει τη λύση. Υπάρχουν ολόκληρες ιστοσελίδες αφιερωμένες στο να υποδεικνύουν την ασφάλεια διεργασιών και καταχωρήσεων στην εκκίνηση.

Αυτόματη Εκκίνηση Προγραμμάτων στα Windows - Πετάμε τα Άχρηστα 19

Χρειάζεστε βοήθεια με την αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή δεν μπορείτε να αποφασίσετε αν πρέπει να απενεργοποιήσετε, να διαγράψετε, ή να κρατήσετε συγκεκριμένες εφαρμογές στην αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων των Windows, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED Αγορά Υπολογιστή Αγορά PC Οδηγός Αγοράς Υπολογιστή A3_upscayl_4x_RealESRGAN_General_x4_v3
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#360 - Μπλοκάρισμα Χρήσης Κάμερας Windows 11, Αύξηση Επιδόσεων Android, Μηνύματα Instagram
QuickSteps
GamingSteps#20241228 - Τα Χειρότερα Και Τα Καλύτερα Παιχνίδια Του 2024 Σύμφωνα με το Steam και το Metacritic
GamingSteps