Οι διαφημίσεις είναι ο βασικός λόγος που έχουμε δωρεάν πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος του Internet. Όμως, σε ό,τι αφορά το Android, τα πολλά αναδυόμενα ads-και όχι μόνο-είναι ενοχλητικά. Δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να κάνετε μια και έξω τη φραγή διαφημίσεων στα apps, τα games, και τον browser, χωρίς να απαιτείται root ή πλάγια εγκατάσταση κάποιας τρίτης εφαρμογής.
Προτάσεις συνεργασίας
Τα νέα άρθρα του PCsteps
Γίνε VIP μέλος στο PCSteps
Πρέπει να αναφέρουμε ότι η κατάργηση των διαφημίσεων επηρεάζει όλο το οικοσύστημα του Android, και κυρίως τη δυνατότητα της δημιουργίας εσόδων στους σχεδιαστές.
Εάν χρησιμοποιείτε συχνά ορισμένες εφαρμογές και υπηρεσίες, εξετάστε το ενδεχόμενο να αξιοποιείστε τις premium παροχές τους χωρίς διαφημίσεις, με το πολύ μικρό ποσό που συνήθως ζητούν, έτσι ώστε να τους βοηθήσετε να συνεχίσουν να σας είναι χρήσιμοι.
Φραγή διαφημίσεων με μια απλή αλλαγή
Ο ευκολότερος τρόπος για να κάνουμε γρήγορα τη φραγή διαφημίσεων είναι να ενεργοποιήσουμε τα DNS μιας ειδικευμένης υπηρεσίας που καταργεί τα ads.
Αυτή η μέθοδος δεν απαιτεί να εγκαταστήσουμε κάποια εφαρμογή. Λειτουργεί σε Android 9 Pie και άνω, καθώς η ρύθμιση του προσωπικού DNS εμφανίστηκε από αυτή την έκδοση και μετά.
Το μόνο που έχουμε να κάνουμε για το αποτελεσματικό μπλοκάρισμα διαφημίσεων, είναι να πληκτρολογήσουμε στην αναζήτηση των ρυθμίσεων του κινητού μας: Προσωπικό DNS
Εάν το UX της Android συσκευής μας δεν διαθέτει αναζήτηση ρυθμίσεων, στα περισσότερα κινητά με Android 9.0 και άνω, το προσωπικό DNS το εντοπίζουμε στη διαδρομή “Ρυθμίσεις > Δίκτυο και Διαδίκτυο > Για προχωρημένους.
Από εκεί μετά, πατώντας στο προσωπικό DNS, θα μας ανοίξει η επιλογή ιδιωτικής λειτουργίας DNS. Επιλέγουμε την ένδειξη του προσωπικού όνομα παρόχου DNS ή κάτι παρόμοιο ανάλογα τη συσκευή, και πληκτρολογούμε dns.adguard.com.
Αυτό ήταν όλο. Δεν θα βλέπετε πλέον κανένα αναδυόμενο διαφημιστικό banner εντός εφαρμογής, στα παιχνίδια, αλλά και στον browser του κινητού ή του tablet.
Υπάρχουν άλλοι τρόποι?
Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να κάνουμε αποτελεσματική φραγή διαφημίσεων στο Android. Ωστόσο, λόγω της αυστηρής πολιτικής της Google στο θέμα των ads, θα χρειαστεί να κάνουμε πλάγια εγκατάσταση τρίτων εφαρμογών, όπως για παράδειγμα το Blokada, το Block This, και το AdGuard, που λειτουργούν τοπικά ως VPN.
Εξαιρείται ο Kiwi browser που είδαμε σε προηγούμενο οδηγό ο οποίος δέχεται τις Adblock επεκτάσεις του Chrome στο PC, αλλά θα έχουμε φραγή διαφημίσεων μόνο στην πλοήγηση μας και όχι σε όλο το σύστημα.
Μπορώ να καταργήσω και τις διαφημίσεις του YouTube στο Android?
Σε ό,τι αφορά τις διαφημίσεις στο YouTube του Android, έχουμε ήδη δημοσιεύει τις δραστικές και εύκολες μεθόδους που καταργούν όλα τα ads του YouTube σε κινητό και tablet, αλλά και σε Android TV και TV Box. Επίσης, και όλα τα ads σε παλαιότερες εκδόσεις του Android.
Μπλοκάρισμα Διαφημίσεων YouTube Σε Κινητό & Android TV Με Εναλλακτικές Του VancedΤο Vanced ήταν η καλύτερη δωρεάν μέθοδος για το μπλοκάρισμα διαφημίσεων στο YouTube του Android, αλλά μετά την απαγόρευση της Google, το app δεν διατίθεται…
Μπορώ και τα Ads του δωρεάν Spotify?
Αν χρησιμοποιούμε τη δωρεάν υπηρεσία του Spotify, τότε τα πολλά διαφημιστικά διαλείμματα ανάμεσα στα κομμάτια ίσως μας φαίνονται ενοχλητικά.
Δείτε σε προηγούμενο οδηγό μας πώς να κάνετε δραστική σίγαση των Spotify Ads στο Android, αλλά και στο PC, χωρίς να παραβιάζετε την πολιτική της πλατφόρμας και χωρίς να βλάψετε τους δημιουργούς.
Spotify Ads Τέλος: Απενεργοποιώ Τις Διαφημίσεις SpotifyΟι διαφημίσεις Spotify είναι ο λόγος που μπορούμε να έχουμε δωρεάν την υπηρεσία, καθώς μεγάλο μέρος των διαφημιστικών εσόδων πηγαίνει στους καλλιτέχνες. Όμως, τα πολλά…
Είναι χρήσιμη η φραγή διαφημίσεων στο Android?
Αν σας γεννήθηκαν απορίες μπορείτε να μας γράψετε στο Questions.pcsteps.gr.