Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Αποταμιευτικός Λογαριασμός Freedom24: Πώς Λειτουργεί Και Πόσο Ασφαλής Είναι
FEATURED Freedom24 D-account Αποταμιευτικός Λογαριασμός Τι Είναι Και Πώς Λειτουργεί Α5

Αποταμιευτικός Λογαριασμός Freedom24: Πώς Λειτουργεί Και Πόσο Ασφαλής Είναι

Πολλοί από εμάς θα θέλαμε μια καλή εναλλακτική λύση στον τομέα της αποταμίευσης. Ο λόγος φυσικά, είναι ότι οι παραδοσιακοί λογαριασμοί ταμιευτηρίου των ελληνικών τραπεζών μας δίνουν σχεδόν μηδενικό επιτόκιο. Στο άρθρο θα δούμε γιατί ο D-account, ο αποταμιευτικός λογαριασμός της Freedom24, είναι η ιδανικότερη επιλογή αν θέλουμε να κερδίζουμε εισόδημα από τις καταθέσεις μας, με πολύ υψηλότερο επιτόκιο, ασφάλεια, και διαφάνεια.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τα αποταμιευτικά προγράμματα της Freedom24

Η Freedom24 εξυπηρετεί ήδη περισσότερους από 458.000 πελάτες στην Ευρώπη, και το στρατηγικό της όραμα είναι να ενσωματώσει συνολικά πάνω από ένα εκατομμύριο πελάτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή θυγατρική της Freedom Holding Corp. αξίας 4,9 δις δολαρίων, και είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο Nasdaq. Η εταιρεία είναι αδειοδοτημένη σε ευρωπαϊκό επίπεδο και υπόλογη σε όλες τις ρυθμιστικές αρχές.

FEATURED FREEDOM OK
Η Freedom Holding Corp. ανακοίνωσε ρεκόρ αποτελεσμάτων για το οικονομικό έτος 2024, ξεπερνώντας το $1,5 δισ.

Η Freedom Holding Corp. (FRHC), μητρική εταιρεία της Freedom24, δημοσίευσε τα αποτελέσματά της για το οικονομικό έτος 2024, που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2024.

Τι είναι ο D-account

Εκτός από τις μετοχές, τα ETFs, και τα άλλα χρηματιστηριακά προϊόντα της εταιρείας, υπάρχει και μια από τις πιο ασφαλείς και ελκυστικές υπηρεσίες της, ο D-account. Πρόκειται για ένα συνηθισμένο λογαριασμό ταμιευτηρίου.

Ωστόσο, η μεγάλη διαφορά από τους παραδοσιακούς λογαριασμούς είναι το υψηλό επιτόκιο που προσφέρει, έχοντας απλά τοποθετήσει τα χρήματα μας εκεί. Θα παραμένουν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα για τις τυχόν ανάγκες μας.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να έχουμε εισόδημα ημερησίως, καθώς ο αποταμιευτικός λογαριασμός D της Freedom24 μας δίνει τη δυνατότητα να εισπράττουμε τους τόκους καθημερινά.

Αποταμιευτικός Λογαριασμός Freedom24 2α

Οι τόκοι αποδίδονται καθημερινά, ακόμη και σε μη εργάσιμες ημέρες. Φυσικά, οι χρηματιστηριακές συναλλαγές γίνονται μόνο τις καθημερινές, αλλά θα λάβουμε τόκο για το Σαββατοκύριακο στη συναλλαγή της Δευτέρας. Ομοίως, για τις αργίες που πέφτουν στα μέσα της εβδομάδας.

Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε ένα αξιοπρόσεκτο όφελος στις αποταμιεύσεις μας, ανάλογα βέβαια τις καταθέσεις μας.

Είναι γεγονός ότι σε σχέση με το μηδενικό επιτόκιο των ελληνικών τραπεζών, το ετήσιο 3.61% του D-account αυτή τη στιγμή που γράφουμε το άρθρο, φαντάζει ως εξωπραγματικό. Παρότι μπορεί να αλλάξει λίγο, είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω, θα παραμένει αναμφίβολα το υψηλότερο που θα μπορούσαμε να έχουμε για τα χρήματα μας.

Επιπλέον, το δωρεάν άνοιγμα λογαριασμού γίνεται μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, με την ταυτότητά μας και ένα λογαριασμό στο όνομά μας. Και, ακόμα καλύτερα, αν κάνουμε την εγγραφή από το link μας, θα έχουμε και ένα μοναδικό έξτρα bonus.

Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε συναλλαγές απευθείας από τον D-account. Είναι ειδικά σχεδιασμένος για να κρατά σε ασφάλεια και με υψηλό επιτόκιο τα χρήματά μας.

Εάν επιθυμούμε να πραγματοποιήσουμε μια συναλλαγή, μπορούμε εύκολα να μεταφέρουμε χρήματα από τον D-account σε οποιοδήποτε άλλο τραπεζικό λογαριασμό συναλλαγών μας με λίγα μόνο κλικ. Τα χρήματα θα ληφθούν αμέσως.

Τι είναι τα μακροπρόθεσμα προγράμματα αποταμίευσης

Η υπηρεσία μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε τη στρατηγική της μακροπρόθεσμης αποταμίευσης με ακόμη πιο ασυναγώνιστα επιτόκια.

Αυτά τα αποταμιευτικά προγράμματα της Freedom24, έχουν επιλογές για προθεσμιακές καταθέσεις τριών, έξι ή δώδεκα μηνών με υψηλότερο επιτόκιο, έως 5,96% για τα ευρώ και 8,81% για τα δολάρια.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα επιτόκια εδώ είναι δυναμικά, αλλά καθορίζονται κατά τη στιγμή της κατάθεσης, και παραμένουν αμετάβλητα καθ' όλη την επιλεγμένη περίοδο.

Έτσι, αν θέλουμε να έχουμε διαθέσιμα τα χρήματά μας ανά πάσα στιγμή προτιμάμε τον D-account. Εναλλακτικά, για ακόμη μεγαλύτερες αποδόσεις προτιμάμε τις μακροπρόθεσμες αποταμιεύσεις.

Με ποιο τρόπο η Freedom24 προσφέρει τόσο υψηλή απόδοση;

Ο αποταμιευτικός λογαριασμός της εταιρείας, και όχι μόνο, μπορεί να προσφέρει τόσο υψηλά επιτόκια μέσω ενός συνδυασμού παραγόντων. Σχετίζονται με τις συνθήκες της αγοράς και τη στρατηγική οικονομική διαχείριση.

Για παράδειγμα, σημαντικό ρόλο παίζει ο αποτελεσματικός τρόπος με τον οποίο η Freedom24 αξιοποιεί τα χρήματα των D-accounts μέσα στην πλατφόρμα. Τα Currency Swaps που λαμβάνουν χώρα, αποδίδουν κέρδη τα οποία στη συνέχεια διανέμονται και στους πελάτες της.

Επίσης, συμβάλλουν και οι τρέχουσες συνθήκες της αγοράς. Οι αγορές χρήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες, με γνώμονα την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, έχουν επί του παρόντος ένα ιστορικά υψηλότερο επιτόκιο της τάξης του 5,5%.

Ομοίως, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε σημαντικά τα επιτόκια της. Αυτά τα υψηλά επιτόκια παρέχουν τη βάση για το τι μπορεί να προσφέρει η Freedom24 στους πελάτες της. Αυτό είναι και ο λόγος που τα τρέχοντα επιτόκια στον αποταμιευτικό λογαριασμό της πλατφόρμας θεωρούνται ότι είναι χωρίς ρίσκο.

Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες χρηματοοικονομικές συνθήκες και τον ανταγωνιστικό χαρακτήρα της αγοράς, η Freedom24 είναι σε θέση να προσφέρει υψηλότερα επιτόκια για να προσελκύσει και να κρατήσει τους πελάτες της.

Πώς διατηρεί τα επιτόκια πολύ υψηλότερα από τις τράπεζες;

Τα υψηλά και πολύ ελκυστικά επιτόκια της εταιρείας, αποτελούν μέρος της στρατηγικής μάρκετινγκ για την επέκταση της γενικότερης παρουσίας της στην ευρωπαϊκή αγορά.

Επιπλέον, η Freedom24 έχει εξορθολογίσει τα λειτουργικά έξοδα, γεγονός που μειώνει το κόστος. Αυτός είναι ακόμη ένας παράγοντας, που επιτρέπει τη μετακύλιση κερδών στις αποταμιεύσεις των πελατών της, με τη μορφή υψηλότερων επιτοκίων.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι σε αντίθεση με τις παραδοσιακές τράπεζες, οι neo-brokers όπως η Freedom24, λειτουργούν με κατά πολύ χαμηλότερα γενικά έξοδα.

Οι παραδοσιακές τράπεζες επιβαρύνονται με αυξημένα έξοδα λόγω των εκτεταμένων μισθολογίων, των πολλαπλών φυσικών υποκαταστημάτων, των μακροπρόθεσμων περιουσιακών στοιχείων χαμηλής απόδοσης, και άλλα.

Είναι ασφαλής ο αποταμιευτικός λογαριασμός;

Πολλοί από εμάς, ίσως δεν γνωρίζουμε ότι η Ε.Ε έχει θεσπίσει νομοθεσία η οποία προστατεύει τα κεφάλαια των επενδυτών, σε ποσό ως και 20.000 ευρώ. Αυτό, από μια ενδεχόμενη χρεοκοπία ή ακόμη και από απάτη ενός Online Broker.

Η Freedom24 συμμετέχει σε αυτό το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αποζημίωσης Επενδυτών. Με αυτόν τον τρόπο, μας εξασφαλίζει τη συγκεκριμένη αποζημίωση έως 20.000 ευρώ που εγγυάται ο νόμος σε κάθε πελάτη, σε περίπτωση ανωτέρας βίας. Αφορά όλα τα προϊόντα της για πάντα.

Επιπλέον, η εταιρεία διασφαλίζει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο συμμόρφωσης και ασφάλειας του κλάδου. Συμμορφώνεται με τους ελέγχους των ΗΠΑ σύμφωνα με τους κανόνες PCAOB, καθώς και με τις αρχές US GAAP και τα πρότυπα IFRS. Όλα ελεγμένα από την Deloitte.

H Freedom24 συμμορφώνεται επίσης πλήρως με τον νόμο Sarbanes-Oxley (SOX), ο οποίος προστατεύει τους επενδυτές από παραπλανητικές οικονομικές αναφορές.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία λαμβάνει λεπτομερείς εκτιμήσεις από έγκριτους οργανισμούς αξιολόγησης όπως η S&P, καθώς και εσωτερικούς ελέγχους που είναι διαπιστευμένοι από την Κυπριακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Όσον αφορά την ασφάλεια των ίδιων των κεφαλαίων, αυτά φυλάσσονται σε διαχωρισμένους λογαριασμούς, καθώς και σε ευρωπαϊκές τράπεζες που επιλέγονται κατά τη χρηματοδότηση των λογαριασμών.

Ο D-account εγκυμονεί κάποιον άλλο κίνδυνο;

Ο αποταμιευτικός λογαριασμός και τα μακροπρόθεσμα προγράμματα αποταμίευσης της Freedom24, είναι κατά κανόνα χρηματοοικονομικά προϊόντα με σταθερό εισόδημα, και χωρίς τους κινδύνους της αγοράς για τον πελάτη.

Ο λόγος είναι ότι το επιτόκιο βασίζεται σε Securities Swaps που έχουν εγγυημένη τιμολόγηση στο σκέλος της ανταλλαγής. Αυτό σημαίνει ότι όταν έρθει η ώρα να ολοκληρωθεί το δεύτερο μέρος της ανταλλαγής, η τιμή είναι ήδη καθορισμένη και δεν θα αλλάξει, ό,τι και αν συμβεί στην αγορά.

Με αυτόν τον τρόπο οι πελάτες προστατεύονται από τον κίνδυνο, και μπορούν να είναι σίγουροι ότι η επένδυσή τους είναι ασφαλής από τις διακυμάνσεις της αγοράς.

Σε κάθε περίπτωση, αν το επιθυμούμε, μπορούμε να δούμε τις λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το προφίλ χαμηλού κινδύνου στη σχετική σελίδα με τα Έγγραφα Βασικών Πληροφοριών (KIDs).

Πόσο αξιόπιστη είναι η Freedom24;

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εταιρεία εφαρμόζει προηγμένες στρατηγικές διαχείρισης κινδύνων, σχεδόν σε πραγματικό χρόνο. Αυτή η προληπτική προσέγγιση συμβάλλει στον μετριασμό των πιθανών κινδύνων και στη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Επίσης, η Freedom24 διαθέτει πολλαπλά επίπεδα ελέγχων και εποπτείας. Ο κανονισμός που διέπει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς βασίζεται σε σχετικές πράξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες διασφαλίζουν τη λειτουργία της σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα που έχουν υιοθετηθεί στην Ε.Ε.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι συμμορφώνεται πλήρως με τον MiFID II. Πρόκειται για το νέο αυστηρό καθεστώς παροχής επενδυτικών υπηρεσιών, με το υψηλότερο επίπεδο προστασίας των επενδυτών στον κόσμο.

Επιπλέον, η Freedom24 έχει λάβει επίσημη άδεια λειτουργίας σε 29 ευρωπαϊκές χώρες. Συμμορφώνεται αυστηρά με τις απαιτήσεις και τα πρότυπα των Εθνικών Ρυθμιστικών Αρχών σε κάθε χώρα.

Ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χρηματοπιστωτικών Αγορών (AFME), η εταιρεία υπόκειται σε τακτική εποπτεία από πολυάριθμους ανεξάρτητους οργανισμούς, και καθένας από αυτούς επιβεβαιώνει τη συμμόρφωση με τα υψηλότερα οικονομικά πρότυπα.

Σε αντίθεση με τους περισσότερους brokers της αγοράς, που τηρούν μόνο ένα ενιαίο ρυθμιστικό πλαίσιο και εκτελούν μόνο τους “απαραίτητους” ελέγχους και εξωτερικές αξιολογήσεις, η Freedom24 χρησιμοποιεί ένα πραγματικά προηγμένο σύστημα συμμόρφωσης. Αυτό την καθιστά ως μία από τις πιο ασφαλείς και αξιόπιστες εταιρείες διαμεσολάβησης στην Ευρώπη.

Ποια είναι η γνώμη σας για προγράμματα αποταμίευσης της Freedom24;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured Image shop
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#344 - Έλεγχος Χώρου Στον Δίσκο Και Σκούρο Θέμα Windows 11, Αυτόματα Πεζά Και Κεφαλαία Excel
QuickSteps
GamingSteps#20240914 - Τα Πάντα Για Το PS5 Pro, Ανακατασκευασμένα PS5, Η Επιστροφή Του Flappy Bird, Minecraft
GamingSteps